View Full Version : Проблемна кожа(акне,пъпки,съвети,прод укти)-обща тема за вс.
Здравейте!Тъй като всеки има някакви въпроси относно кожата си,проблемите свързани с нея,подходящи продукти,съвети,рецепти... и смятам,че е излишно всеки да прави отделни теми,затова нека да има една обща,в която всеки може да пише и да обменя мнения с останалите!
Ако има такава тема или нещо нередно..моля,просто ми кажете!!!
Така,аз имам някои въпроси...
Тъй като кожата на лицето ми е ужасна.. ще започна едно по едно да изреждам несъвършенставата... Кожата попринцип ми е изключително суха,както на лицето,така и на тялото(там по-малко де),косата и тя напоследът ми стана доста суха :D ,ама тях ги оставям на страна..
Хмм,почвам от челото.. като цяло почти нямам пъпки там...рядко.. малко черни точки(които ми ги маха козметичка,но не са мн забележими) и може би имам няколко като бръчици...
По носа имам черни точки(които също ми ги махат,но доста бързо пак си се появяват)отделно по носа имам няколко кафяви петна.. които са ми от доста време,като лунички,нз дали преди години не ми се появиха на едно море,но си стоят...
После над горната устна...напоследък зеха доста да ми излизат,под носа черни точки и пъпчици,даже един път имах една и толкова исках да я махна,че накрая ми остана като белег дупка,като звездичка някаква малка..
На брадата..там е най-зле така да се каже,черните му точки... и доста пъпки най-вече там ми излизат,лошото е обаче че имам и доста останали белези от пъпки,зачервявания.. при някой пак си излизат пъпки,др.си остават...
Бузите,скулите... и там почти нямам пъпки,няколко петънца пак останали.. но имам разширени пори и кожата в тази област ми е доста червена..
Отделно след тая година морето ми излязоха някои пак малки петъца от слънцето,малки са като бемчици,няколко в края на веджите и др под очите... а да и сенките под очите да не забравям.. и вече като цяло сухата кожа...
До сега не съм обръщала достатъчно внимание на кожата ми,може би за това и се влуши така... почти не съм се грижила за нея..обаче се пак е на лицето и ми се иска.. ест вече ще се постарая да положа грижи,за да я възстановя...
Ходя на козметик.. маха ми точките и пъпките ги стиска,обаче последния път на др ден пак си ми се бяха появили същите пъпки.. иначе ми правиха и една маска за хидратиране на кожата,от която съм доволна..понеже поне за 3 дни ми беше мекичка...
и тъй като искам да си оправя всички проблемни места.. нз към кои продукти да се насоча... Мн.говорите за този силицилов спирт(обаче.. кожата ще ми стана два пъти по суха),крема здраве(избелващ ефект-аз съм много бяла и след този крем съм като.. а и нз мазала съм пъпка,нито е изчезвала нито нищо...)
Като по-малка ползвах на Ейвън една нощна терапия,ама отдавна я няма.. иначе от там ползвах и един коректор,и др но не ми помогнаха изобщо,даже от доста продукти почват да ми излизат пъпки,така и с един тоник на гарниер,ама кой да прочете,че не се препоръчва за суха кожа :D :s и сега честно казано,нз към кои продукти да се насоча... Ест,че вече ще си взема и хидратиращ крем,нещо измиващо..обаче нз ако например зема Гарниер Пюр 3 в 1 и др продукт,не искам да ги смесвам на различните марки(знам,че различните продукти,дейстават различно на всички,на типовете кожа,но не искам от суха,да ми стане пък мазна...) и с една дума ми трябват продукти,които да ми спомогнат за вс.проблеми..Но нз към кои да се насоча,ест,сиг едни няма да ми помогнат,но треа да почна да опитвам...но нз с кое да почна или с коя марка?!
или нз като ида пак на козметик.. за др процедура.. ако са ви правили и сте доволни..?
Ох,цял роман изписах с глупости..сори.ама... мерси предварително!
пробваи със медицинска козметика и домашни маски
другия път, като отидеш на козметик, питай :)
iiordanova
10-17-2009, 17:03
Защо не отидеш на дерматолог ?! ..
Мога да ти препоръчам розова вода , антибактериален сапун , почистващ гел на Нивеа.
Доста хвалят и Garnier Pur 3in1.
Аз използвам салицилов спирт ( и не само ). Но щом си със суха кожа , не го използвай.
Това е от мен.
Ако имаш въпроси пиши. [/i]
krisii, благодаря много,ама точно тфа искам някой да ми препоръча въпросна домашна маска(която е изпитал..),а за мед.козметика.. НормаДерм някой не са доволни и нз скоро взех брошури някакви с предложения... понеже съм от малък град и знам,че дори да ида в аптеката,не са толкова компетентни,за да им се доверя какво да взема,за това искам предварително да имам ориентир...
ameli , ми какво да я питам тя ми е казала,че трябва да полозвам най-вече нещо за сухотата... вече ще си ми маха точките и ако ми направи и др маска
iiordanova, мислила съм и по този въпрос,обаче живея в малък град и има само един доктор,който е по кожни болести и въобще няма да ми помогне особено... да в едната от брошурите с мед,козметика имаше сапун предложен,обаче ми се иска нз като взимам неща да са горе-долу на една марка,понеже се притеснявам.като използвам да речем нещо на Нивея,др на Орифлейм(междъ впрочем и от там са доволни),трето на др.. и нз дали няма да ми повлияят зле...
iiordanova
10-17-2009, 19:22
Ами , едва ли ще ти се отразят зле. Не знам , зависи.
Домашни маски с хума ти препоръчвам.
в смисъл да си взема и нз как да процедирам само с хума или?
titinkaa
10-18-2009, 06:48
да с хума само смеси я с вода или с кисело мляко и се намажи стой 10-15мин после се измий с хладка вода :)
eto nqkolko doma6ni maski Медена маска
2 супени лъжици мед, 1 чаена лъжичка лимонов сок. Меда и лимоновия сок се смесват, и се намазва лицето. След 20 минути се измива с хладка вода. Сок от лимон
Натърквайте директно от лимона областите с черни точки, за да се напоят с лимонов сок, два или три пъти дневно. Сокът ще помогне на порите ви да се стегнат и ще направи повърхността на лицето ви по-малко податлива към черни точки.
Ябълкова маска: има стягащо и почистващо действие върху кожата.
Сварете една ябълка в мляко. След това я намачкайте. Нанесете получената топла кашичка върху кожата на лицето. След 20 минути я отмийте с хладка вода с лимонов сок.
1.суп.лъж.мед(по възможност истински мед )
1.суп.лъж хума...зелена,жълта,бяла..ка вато и да е,хумата е вълшебна!
1.ч.лъж.канела и сока от половин лимон.Седи се 20 минути и се отмива с хладка вода.
Ефекта е наистина WOW!Адски съм доволна от тази маска и се прави 2 пъти седмично.
Маска с трици
1 супена лъжица пшеничени трици се попарват с вряща вода.Получената каша се нанася на лицето топла и се оставя да действа 15 минути. След отстраняването и лицето се измива с хладка вода.
ChildrenOfBodom
10-18-2009, 14:31
За супер кожа на лицето - всяка сутрин и вечер се мии с много сапун. Измивай грима. Веднъж в седмицата си прави Козметични трици - в аптеките за 30 ст. и си прави маска. Хума - маска. И тоалетно мляко или лосион. Всеки ден се маже с тампон с розова вода. На втората седмица няма да имаш нито пъпки нито черни точки.
търся нещо на народна цена за премахване на червенинката,която остава след като се е махнала пъпката :(
аз след махане на пъпките си правч маска със пшенични трици и прясно мляко има мн голчм ефект козметичката ми я каза пробваи
мерси много,а тфа Акне Оут?
great_mari
11-11-2009, 09:15
имам нужда от помощ и аз:
целите ми рамена,горната част от ръцете и част от гърба са ми покрити с пъпчици..някои от тях са и с бели връхчета.Ходих на козметик-нищо,на дерматолог-изписа ми някакъв крем и вода-не помогнаха,използвала съм продуктите на ейвън,клийн&клиър,нивеа,акне аут съм пробвала също - нищо не ми помага.Моля ви ако имате някаква друга идея как да ги премахна-споделете защото се чувствам ужасно некомфортно :( а отскоро се изпъпчих и на места по лицето и ги мажа с какво ли не и не помага,ще пробвам някоя домашна маска от тези, които предложихте и дано стане поне за там,но ако имате и други идеи-споделете моля
П.П.и салицилов спирт съм пробвала и лавандулов+пудра за ранички(тва ме посъветва една от дерматоложките,които посетих..) - пАк без резултат
Благодаря ви предварително :-) :(
да с хума само смеси я с вода или с кисело мляко и се намажи стой 10-15мин после се измий с хладка вода :)
последния път когато се намазах с хума ( хума и вода ) лицето ми цялото почервеня, без челото и беше просто ужасно .. добре, че сложих крем БОЧКО навреме, за да не ми изгори кожата.
Аз ти препоръчвам :
- за пъпки : гарниер актив рол-он (не ги маха напълно, но ги понамалява доста)
- за черни точки : гарниер пюр 3 в 1 и домашни маски
Натърквайте директно от лимона областите с черни точки, за да се напоят с лимонов сок, два или три пъти дневно. Сокът ще помогне на порите ви да се стегнат и ще направи повърхността на лицето ви по-малко податлива към черни точки.
Да, това доста помогна при мен. Черните ми точки понамаляха.
P.S. този метод го използвам от скоро и съм доволна :grin:
bloodfrozen
11-11-2009, 10:10
^ Аз този метод го прилагам от днес, понеже се вдъхнових от положителните отзиви на изпробвалите го. 8-)
Здравейте на всички,много ми е приятно!Четейки темата,която ми е много интересна реших да ви пиша и аз и да споделя как успях да се преборя с дългогодишното си акне,което през последните 2-3 години се беше превърнало в истински компекс за мен,накрая освен че ме загрозяваше започна и да боли.Нещо много ужасно,не можех да спя болеше ме от допира на възглавницата :( Пробвах какво ли не,дадох сума пари и изхабих много надежда,но резутат или липсваше ии беше минимаен и временен.Мили момичета,оказа се че имам 10 см. миома която лекарите през годините просто не са виждали,била е скрита зад матката,аз имах скорошна операция от кисти на яйчника и изобщо не подозирах,че може да има нещо друго,нали ме бяха отваряли вече,но те не са и търсили предвид възрастта ми кой ще мисли за миома.Оперираха ме в края на по-минаата година,за щастие успяха да запазят матката.Изписаха ми Диане 35,което имало и добър ефект върху кожата.Но няколко месеца след операцията още немах кой знае какво подобрение,просто не ме боляха вече толкова гадните грозни набраи израстъци :( Ползвах козметика на Авен от всичко което опитах през годините те най-много ми паснаха,но все пак вършеше работа колкото да се поддържам без прекалено много нови пъпки.Реших да отида на дерматолог и да мисим с него какво ще опитваме,поне като ще научквам да е под набюдение.И преди бях ходила естествено,но си оставах без резултати,поне не съществени.Сега направихме следната схема:Почистване на ицето сутрин и вечер със бебешка водна пяна на А-дерма,когато се къпя си използвах гела на Авен,но като цяло почиствах предимно с водната пяна,на вече почистената кожа Далацин Т сутрин и вечер,като сутрин сед около 20-30мин. мажа със слънцезащитен крем с поне 30фактор,вечер пък пак след 20-30мин. мажа със Скинорен крем,аз лично си мажех направо цяото лице,но някой хора предпочитат само засегнатите участъци,а и моята кожа е доста мазна,търпи всичко а за хора с по-чувствитена сигурно идва по-силен крема.Също така веднъж седмично ходех да ми обтрива ицето с течен азот,много приятна процедура :) мися,че направихме 5 или 6 процедури с него,месец-месец и половина всяка седмица!Така,след като изхабих една тубичка Скинорен и може би имах вече някакъв ефект пак не голям,но имаше все пак някакво подобрение (и преди съм ползвала Скинорен,но беше без успех),та сед като изхарчих една туба от него за около месец,месец и малко лекарката ми предложи да мина направо към Мелабел крем,той е избелващ крем и се изписва за борба с оставащите след акнето петна,тя се чудеше дали да не взема още една туба Скинорен,но все пак реши,че няма да е нужно.И въпреки,че все още имах горе-долу активни пъпки и продължаваха да излизат нови,макар и по-бързо отшумяващи,все пак прецени че може да започна с Мелабел,като ме увери,че той ще помогне и срещу новите пъпки които изизат,въпреки че това му действие не е съобщено в листовката (оказа се,че не ме лъже).Така продължих с Далацин Т и Мелабел на мястото на Скинорен,като свърши шишенцето Далацин останах само с Мелабел вечер,а сутрин през зимата ползвах СебиумХидра на Биодерма,за да не се изсуши много кожата от киселината в Мелабел,аз лично предпочитам за тази цел Цлин-Ак на Авен,защото ми е по-сухичък,Биодермата ми идва по-мокра ако мога така да се изразя такова е усещането на кожата ми при използването им просто,но Авена беше на по-висока цена тогава и за това взех алтернативата на Биодерма :) Тъй като продължих да използвам Мелабел всяка или почти всяка вечер дори през лятото при първите по-сини пролетни лъчи замених хидратиращия крем със слънцезащитен задължително беше да е с фактор 50.Пробвах първо Таодерма,но не останах довона,като се изпотя се стичаше бяо,неприятна работа,Авен и другите подобни пък ми идваха много скъпи към момента и за това си взех Мелабел сън 50+,много съм доволна!Та така вече 10 месеца съм само с двата Мелабел,от съвсем скоро включих тоник Пюр Скин + акне аут хидро актив на същата фирма,оцветените белези горе-долу ми се пооправиха,но имам и еко вдлъбнатки,а и тук-там някоя черна точка та за това включих вече и Пюр Скин с надежда да обнови кожата и да махне вдлъбнаткото.Използвам ги обаче в отделни дни не заедно например:понеделник Пюр Скин и след 30-40мин хидроактив (вечер),вторник Мелабел крем само (вечер),всяка сутрин дори и сега през зимата Мелабел сън 50+,понякога ако се налага фондьотен за пробемна кожа на Виши,но това е само ако се наага,а когато е много мрачно и студено вместо Мелабел съм си сагам хидроактив (хидратацията се окзва важна дори за моята мазна кожа),продължавам да си пия и Диането.Ами това е,търпение и постоянство,вече имам резултат,но ако не бяха махнали миомата съм сигурна,че нямаше да имам такъв или поне щеше да е минимален.За това при подобни пробеми,моля прегеждайте се щатено,настоявайте да минете гинеколог,ендокриноог,гаст роентеролог,причината за акнето може да се крие навсякъде,особено ако сте над 20год. както беше при мен.Те и самите дерматолози ме съветваха да ида първо на гинеколког и аз ходех,но просто никой не беше видял миомата докато не доби този голям размер :( Приагам снимки Преди 10 месеца и сега,резултатите са от всичко изброено без Пюр Скин и Хидроактив,тях ги ползвам съвсем от коро!Надявам се да съм била полезна и не много досадна.Много искам да помогна на други момичета пък и момчета в моето ужасно положение,много е сдухващо :( Успех! (не мога да кача два фаила едновременно тъй че ще са по отдено )
е не мога да се справя с качването на снимките,иначе много ми се искаше да покажа резултата от еението което ви описах :(
Моят съвет е да не вярвате на всяка глупост в интернет като това, че е добре за кожата да се мие със сапун или продукти съдържащи SLS и да не се надявате боклуци като Garnier да оправят сериозен кожен проблем.