View Full Version : крив зъб
girl4eety
10-17-2009, 18:16
Имам един преден зъб, който ми е крив /навътре е /
много бих желала /тъй като нямам възможност за шини/ та искам да си сложа изкуствен зъб т.е. да отидя на зъболекар и ако може да ми се извади тоя и да ми сложи изкуствен зъб .. та някой знае ли дали има някакви минуси изуствения зъб
и 2я ми въпрос имам зъбен камък-колко пари е за премахването му
deadfish
10-17-2009, 18:36
Наскоро моя приятелка ходи на зъболекар да и махнат зъбния камък и и искаха 40 лв.
Изкуствения зъб ще ти излезе горе-долу колкото шините, така че си прецени.
много бих желала /тъй като нямам възможност за шини/ та искам да си сложа изкуствен зъб т.е. да отидя на зъболекар и ако може да ми се извади тоя и да ми сложи изкуствен зъб .. та някой знае ли дали има някакви минуси изуствения зъб
там, където аз ходя, чистенето на зъбен камък+полиране на една челюст е 25 лв.
Ако ти е крив първия преден зъб според мен ако сложиш изкувствен ще си го личи, пък и ще трябва да вадиш здрав зъб. Ама ако ще слагаш зъбен имплант, то е скъп колкото брекетите ама пак ти си решаваш :) .
по-добре шини от 100 лв, вместо искуствения зъб
Pepincetyy
10-17-2009, 18:54
по-добре шини от 100 лв, вместо искуствения зъб
Да и тия шини от 100 лв. ще ги носи 3 години и пак няма да има ефект..
А за зъбния камък знам, че е около 30-40лв.
Само не знам ,как ще изтърпиш болката от вадене на зъб :?
renateee
10-17-2009, 19:00
Така или иначе ще се наложи да ти извадят кривия зъб, за да може този до него да расте нормало.. Не е много страшно спокс(е зависи при какъв зъболекар си ест), на мен лично да ми вадили здрав зъб и то защото беше леко кривнал ама пречел там на някъф друг, и аз незнам точно кво беше.. не разбирам от зъби :D
А иначе майка ми скоро си маха зъбния камък и беше към 80лв :)
Pepincetyy
10-17-2009, 19:00
Само не знам ,как ще изтърпиш болката от вадене на зъб :?
:D :D е как, както се търпи.
На теб досега не са ли ти вадили зъб?
Недей така да плашиш момичето, те слагат упойка преди ваденето.
girl4eety
10-20-2009, 09:15
а иначе дали ще стане да се извади моя зъб и да ми се сложи изкуствен
BoCupycake
10-20-2009, 09:23
На колко години си?
renateee за какъв ръстеж по дяволите говориш?Да не е на 10?
Значи,може да ти изпилят зъба и да му сложат порцеланова фасета или керамична.За един зъб цените варират от 200 до 600 лв.
Да ти кажа,че има брекети , то ся сигурно няма да са точни брекети , но една позната си беше сложила такава скоба(като брекетите) само на единия зъб и и се изправи много бързо,ама наистина много!
vagarious
10-20-2009, 10:10
На колко години си?
Значи,може да ти изпилят зъба и да му сложат порцеланова фасета или керамична.За един зъб цените варират от 200 до 600 лв.
Да ти кажа,че има брекети , то ся сигурно няма да са точни брекети , но една позната си беше сложила такава скоба(като брекетите) само на единия зъб и и се изправи много бързо,ама наистина много!
Как така на единия зъб!?Възможно ли е :shock:
На колко години си?
Възможно е :)
Аха аз в миналото като носих брекети като ми ги свалиха ми сложиха една дъга от вътре на зъбите 2-та които бяха най-проблемни за всеки случаи(не се забелязва).Ама ние да не сме ортодонти и отиди при ортодонт не зъболекар(ако ще слагаш нещо)
YaNcHeToOo
10-20-2009, 15:37
На колко години си?
Това за първи път го чувам, но няма значение!Ако може да поразпиташ за цена? :)
vagarious
10-20-2009, 15:41
На колко години си?
Това за първи път го чувам, но няма значение!Ако може да поразпиташ за цена? :)
Да и аз се интересувам !? :-)
Няма смисъл да се комплексираш заради единия зъб. Една моя позната има на едно място по два зъба...страшна гледка.. но никой нищо не и казва. Такаче според мен няма нужда от глупости, защото ще съжаляваш по една или друга причина след време. Но ако толкова си решила наистина, заради един скоби или шини ... по-добре зъб, но за цената не мога да те ориентирам.