View Full Version : Родителите!
youloveme
10-20-2009, 17:48
За пореден път се убеждавам колко ми е тежко на душата в момента.Родителите ми ме имат за кукла само искат да уча и това е за тях нищо няма значение.Разбирам трябва да се учи ,но аз искам и малко свобода.Те си мислят ,че ме познават ,а всъщност не знаят и нищичко от истинското ми аз ,но най-лошото е и че неискат и немогат да ме разберат.Нямам какво да споделям с тях те или ще ми се подиграят или ще започнат да се правят на велики и много знаещи и пак няма да ме разберат. Исках само да споделя защото в момента ми е много тежко.Извинявам се ако съм ви изгубил времето :(
DevilWish
10-20-2009, 18:06
Здравей!
Виж, родителите ти ,не те имат за кукла, но в момента е криза, работят за всяка една стотинка ,за да ти е добре най-вече на теб и братята или сестрите ти ако имаш.Те се изнервят ужасно и малко им трябва да избухнат.А най-лесно е да си го изкараш на детето си.
Обаче те те обичат, пука им за теб, искат най-доброто за теб ,а това че искат да учиш е напъно нормално.Хората с диплома трудно си намират работа пък камо ли такива ,които не учат. :# За това ти го казват.
Уважавай и обичай родителите си, гледай да им помагаш колкото може повече.Учи, това е единственото ,което се иска и очаква от теб.
Успех! :)
titinkaa
10-20-2009, 18:21
Ужас и аз преди бях така,но с разликата че ме пускаха по-малко на вън та да си почина и да играя с децата,но сега вече съм 10-и клас и от 2г. не са ме карали да уча със зор уча си сама и колкото искам,понякога даже и не сядам да уча,по цял ден съм свободна и вече не ми държат сметка дали съм научила или не мн мн рядко ме питат,но дойде ли края на първия срок и края на учебната година всеки ден може по 5 пъти да ме попитат с колко ще завърша :D
майка ми казва да правя каквото искам, само да изкарвам отлични или много добри оценки. не я интересува дали ще уча 15 минути или няма да спя с дни - най-важен е резултата :) не са ме питали дали съм научила от поне 3-4 години, ако не и повече.
спечели доверието им, накарай ги да вярват, че си добър ученик, че можеш да се справяш и всичко ще е ок! :)
ако сега си 7 клас и ти предстои да кандидатсваш е нормално :)
remix1912
10-20-2009, 22:57
Мен не ме карат да уча.Аз съм достатъчно амбициозен и без да ме карат да си изкарвам хубави оценки по повечето предмети и да науча нещо .Като ми остава по принцип време и за друго,сега с втората смяна не баш.Ти не искаш ли сама да станеш човек,колкото и да те карат ще си останеш боклук.Сега те карат,а като почнеш да правиш кариера или просто да работиш кой ще те кара без амбиции или нещо повече няма на къде
А ти каква свобода искаш да имаш ?
те родителите май никога не разбират децата си. съдя и по себе си и по околните :? за тях е важно да си жив и здрав, да имаш хубави оценки в училище и да не скиториш нощем :? те никога няма да се опитат да надникнат в душата ти и да видят какво става, никога няма да поискат да те разберат. просто са твърде заети, пък и да си признаем честно тийновете никак не са за разбиране ;) така че не им се сърди. те просто гледат да бутат нещата в семейния живот, а ти прави всичко възможно да извоюваш свободата си. май това става най-вече с хубави оценки ;)
Защо ли като чета това,се сещам за моя баща,който е доцент в СУ
youloveme
10-21-2009, 10:31
Аз нямам голям проблем с оценките в училище добър ученик съм имам затруднение само по 1 -2 предмета но се справям.Днес ми мина вече,но това ще бъде до следващият път когато всичко не започне от начало просто никога няма да ме разберат.Благодаря ви за отговорите и че ме разбрахте още един път благодаря :)
познатоо ;х
и при мен беше така по едно време...(а може би и още е..)
аз съм Ообедена,чее родителите са от друга планета :D
когато им се говори на "тийн език" както мойте казват..
все едно им говориш на китайски..или японски (все тая ;д)
. .или ти се подиграват с примерно "апф..лапешки историй" :( или пък ти мрънкат ,че не тряя да е така... И не ги интерва (или поне по никъъв' начин не го показват* ) ,че им пука за проблемите на тийновете. .
те гледат само работата,ученето..да нямаш проблеми с даскалото..
да ги занимаваш колкото и възможно по-малко. . ии така ;хх
въпреки това аз опитах ..направих няколко опита да поговоря с тях за това,а те пак тяхното си знаят ;@ :shock: егатии! хДд
. .но все пак опитай : )
при теб може и да се получи. . :-)
youloveme
10-21-2009, 17:00
Не един път опитвах вече ми е все едно ,но най-кофтито е че от няколко дни съм изпълнен с гняв и омраза не към тях просто към случилото се
rustynail1
10-28-2009, 17:46
аз съм на 17 .. и майка ми още ми са обажда по джи-ес-ем-а за да ми казва да са прибирам и това е към .. 8 часа . Всеки път като се обади приятелите ма гледат така О_О т ПФ ! писна ми
:-x ;x