Влез

View Full Version : Аз, гаджето и семейството

bashik2
10-22-2009, 03:31
Здравейте не съм сигурна дали това е правилният раздел но реших да си пробвам късмета. Та така.... имам проблем и съм поставена буквално между чука и наковалнята.

Февруари месец тази година прекратих дулготрайна връзка(3 години) това лято срещнах едно страхотно момче по скоро вече мъж. Запознахме се и взехме че се влюбихме. Отначало изобщо не смятах че ще излезне нещо сериозно от тази заигравка тъй като е друга националност и религия плюс това е на 23 а аз на 18. Както и да е връзката ни се задълбочи и в крайна сметка той се премести да живее два блока по-надолу от вкъщи за да е близко до мен (преди живееше в друг град с родителите си). Премести се обаче планът беше да живеем заедно но аз все ненамирах начин да обясня на родителите си тъй като татко вечно беше на път майка извън страната та те дори не го познаваха лично и обстойно.В крайна сметка дойде време и вече нямаше накъде казах но те буквално полудяха превърнаха го в "предателство" а то момчето се премсти в съседният блок само и само да съм близко до семейството ми а те измислиха хиляди прични защо да не живеем заедно. Да разбирам от скоро сме заедно но дори майка ми ми спяоделяше преди време че не винаги дългите връзки завършват с мечтаният прекрасен край а напротив понякога отнема малко да намериш правилният човек. Уча в университет за които те не плащат в същото време и работя изплащам си колата плащам си кредитни карти и всичко.... това го споменавам за да е видимо че би трябвало да знаят че съм отговорен човек. Плюс това всички смятат че пораснах малко по-бързичко. Какво да направя в този случай? Не мога да си стегна багажа и да тръгна та те са ми родители и ще живеят на крачка от мен ?! Нито пък искам да остана при тях , искам да използвам момента да бъда самостоятелна а и искам да си изживея студентските години а като съм тък вечно има разправии дали уча, кога се прибирам, кога се наспивам за бога аз не съм малко дете вече. Помогнете на кръстопът съм.

haritov
10-22-2009, 04:15
ти си на 18 мама и тати ама до едно време

Wrathchild
10-22-2009, 06:41
От гледна точка на независимост на родителите, няма да ти се отрази зле преместването.
От друга страна обаче, заедно сте от скоро и според мен е прибързано това решение.

YaNcHeToOo
10-22-2009, 11:12
Трудно е положението, има два варианта:
1ви-оставаш при тях, и пак си живееш по същия начин, както до сега си го правила, като рискуваш да го загубиш, според мен колкото и да те обича ще дойде момент, в който ще му писне от всичко, а ти после ще съжеляваш, че не си избрала да живееш с него!
2ри-отиваш при него, щом родителите ти не са съгласни, събираш си багажа и право към неговия блок.Като естествено те ще са ти обидени, но с времето ще им мине, ако пък се разделите въпреки, че живеете заедно, после ще се върнеш при ваще, колкото и да са ти сърдити, няма да те оставят на улицата, все пак си им дете и те обичат! :) Избирай! :-) Дано си струва..

Mitkobe
10-22-2009, 11:17
отивай при приятеля си, не му мисли!

FlashMX
10-22-2009, 12:36

http://pacificempire.org.nz/wp-content/uploads/2009/08/common-sense.jpg

XTREMEFREERIDE
10-22-2009, 13:22

SasHeTo0
10-22-2009, 16:30
Защо не дойде приятеля ти във вас да живее?
Ако твойте родители са постояно на път какъв е проблема
2.Няма да плаща квартира и така 2-мата ще сте заедно и влюбени

Iria
10-22-2009, 16:32
Защо не дойде приятеля ти във вас да живее?
Ако твойте родители са постояно на път какъв е проблема
2.Няма да плаща квартира и така 2-мата ще сте заедно и влюбени

Т'ва пък въобще няма да го одобрят родителите и :D

pepita87
10-22-2009, 18:58
Първо искам да подчетрая,че искрено се възхищавам на хора,като теб-отговорни и преуспели за годините си!
Разбирам позицията на вашите,разбери я и ти,предпазливи са...неспокойни,несигурни-нормално е!!!"Малкото "им момиченце се отделя изведнъж от тях...Но аз на твое място бих седнала да поговоря най-човешки,че този човек е важен за мен,той ме е издърпал от трапа,в който съм била след 3 годишната раздяла,дал ми е отново онази топлина и слънчева усмивка,че съм щастлива с него.Че би ми се искало да ме подкрепят в решението ми да се преместя да живея при него,да изградим заедно бъдеще...и да се радват,защото освен,че дъщеря им ще е безкрайно щастлива,тя ще живее едва на два блока разстояние от тях...Упех,миличка!

lipstik
10-22-2009, 19:51
Ти не зависиш от родителите си,така че можеш спокойно да се изнесеш при приятеля си.

bashik2
10-24-2009, 18:19
Да разбирам ви и сте прави и в действителност не се чувствам като малко дете вече, отговорна съм и определено мога да се грижа сама за себе си . Единственото което ме притеснява е факта че ако просто си събера багажа и се преместя ще бъда поставена в ситуацията да живеят на пет метра от родителите си а те дори да не ми говорят защото са обидени ........Не ме разбирайте погрешно много искам да живея с прителя си това ме тормози ден и нощ но как да преудолея дилемата да не си говоря с родителите си докато не им мине защото зная че ще им отнеме време докато симилират и се успокоят.

haritov
10-24-2009, 18:22
Да разбирам ви и сте прави и в действителност не се чувствам като малко дете вече, отговорна съм и определено мога да се грижа сама за себе си . Единственото което ме притеснява е факта че ако просто си събера багажа и се преместя ще бъда поставена в ситуацията да живеят на пет метра от родителите си а те дори да не ми говорят защото са обидени ........Не ме разбирайте погрешно много искам да живея с прителя си това ме тормози ден и нощ но как да преудолея дилемата да не си говоря с родителите си докато не им мине защото зная че ще им отнеме време докато симилират и се успокоят.

това което ще направиш е неизбежно един ден ще трябва да го преживеят

DevilWish
10-24-2009, 18:41
Ти си отговорна и независима, сама си плащаш всичко, кажи на вашите, че той те прави щастлива и се чувстваш готова да заживееш сама.Кажи им, че знаеш, че за тях ще си винаги "тяхното малко момиче", но все пак трябва да го приемат.
Но си помисли дали наистина не прибързваш?До колкото разбрах сте някъде от лятото заедно . . това не е дълго.Все пак живее близо до теб, за това изчакай още малко.Поживей при вашите, запознай ги с него, като се задържите малко повече време ще се убедят, че е добро момче и ще те пуснат без да се притесняват ;) Не забравяй, че те искат само и единствено най-доброто за теб ;)
Успех!

mArMaLaDkA
10-24-2009, 18:43
Може родителите ти да са расисти.

Vain
10-24-2009, 20:06
Каквото и да решиш не забравяй, че приятелите са до време, но родителите завинаги.