PDA

View Full Version : есе по етика и право

tami
10-22-2009, 12:48
ами значи трябва да пиша есе по етика и право на тема "Мълчанието" някой може ли да ми даде някви идеи с кво да започна или някви линкчета мерси предварителноо :oops:

didivid
10-22-2009, 13:05
Нещо Гугъл?!!!!!!!?!?!?! За туйто нещо, чувала си ли?!

ThePowerOfLove
10-22-2009, 14:04
Пиши каквото се сетиш, както мислиш..
В някой случай мълчанието е полезно, в други не. Обясни къде и защо и ще ти се получи поне 1 страница 8-)

Tralqlqlqlq
10-22-2009, 14:53
Дала ли ви е даден цитат на философ, по който да разсъждавате?

Иначе, драснах някой друг ред на лист и ще ти го напиша, пък ти ще си решиш:

Мълчанието

През целия си живот ние сме изправени пред кръстопът- кръстопътът на избора, на правилния избор. И много от нас, притиснати от плурализма и нуждата да изберем правилен избор често се вслушваме в думите и предпочитанията на другите. Били те идоли на деня, или не, ние сме притеснени от техния авторитет и премълчаваме това, което е вътре в нас и усещанията ни за ситуацията, за да може да "споделим" вината, с другите, или нацяло да им я прехвърлим. Но това, което е във нас и е премълчано има нужда да бъде споделено с някого.
Всеки човек има различни виждания за света, по свой собствен начин го чувства и преживява. Но за да бъде нашия идеал за свят наистина възможен, то тези виждания не трябва да останат неизказани. Светът се е развил именно заради хората, които не са премълчавали каквото и да било пред Силите на деня.
Не е важно да споделиш напълно мнението на другите и да пренебрегваш своето. Важно е да изказваш мнението си сега, защото мълчанието днес те кара да се самоупрекваш утре!

*Плурализъм- дадена ситуация, при която има много мнения и не се знае кое е правилното.

Двусмислено, но според мен силно! ... с изключение на заключението, което звучи изтъркано щот' онез' педали ми откраднаха мислите, пфуу :D

Надявам се да съм помогнал!

YouAreEmpty
10-22-2009, 15:50
опиши в подробности първия си път

vikipf
10-22-2009, 19:54
Не знам при вас как е, но пр нас т'ва е най-глупавият и скучен час. Заспивам всеки път.