PDA

View Full Version : Защо???

antoaneta613
10-23-2009, 19:37
Здравейте искам да споделя нещо с вас и ако може да си дадете мнението? Такам ... имам проблем с майка ми постоянно ми повтаря че съм дебела и по отношение на това постоянно ми мачка и мъничкото самочувствие което имах. Значи висока съм 162 и тежа 60 килограма. Много ми е обидно и ми е много мъчно че майками прави така говорила съм с нея хиляди пъти че искам да се запиша на няккъкав спорт за да може да имам нормално тяло, но тя отказва според нея нямало да се справя. Дайте ми съвети как да я убедя да се запиша да спортувам нещо! :(

Rofl4e
10-23-2009, 20:25
не мисля,че килограмите ти не са в границата на норомалното ;)

bojilow
10-23-2009, 21:17
Пуснато на: Съб Окт 24, 2009 12:17 am Заглавие:

--------------------------------------------------------------------------------

Виш сега..
Не искам да обида нито теб, нито майка ти, но според мен тя е много лоша жена..

Вместо да те подкрепя и да те надъхва, тя върви срещу тебе..

Виш сега, ако тя има също проблем с теглото и кажи смело в очите:
- Това, че ти не си успяла, не значи, че аз няма да успея !
Това е единия начин..

Втория е да я молиш.. Да я молиш..

Трети да не искаш да ходиш на училище с представка, че децата ти се подиграват, викат ти дебела и тн..

Четвърти Да не искаш да се храниш, обяви диета..

Тичай на вън.. Ако те е срам, гледай да няма много хора.. Например 30мин. вечерта към 10, когато няма никой на вън или сутрин рано..

И горе главата да не ти пука..
Ето ти едно клипче да гледаш може да ти помогне - психически.
Аз мисля, че е много подходящо - http://vbox7.com/play:aff4c5e6 !

Успехи от мен!
:) [/color]

clever
10-23-2009, 21:18
обикновено децата искат да отслабват а майките им забраняват .. :lol:
запиши се на някакъв спорт ... кажи й че имаш волята да се спавиш с този проблем
а и по мойте сметки не ми изглеждаш дебела :-o това дали човек изгл. дебел до голяма степен НЕ зависи от кг. ... ;)

clever
10-23-2009, 21:19
обикновено децата искат да отслабват а майките им забраняват .. :lol:
запиши се на някакъв спорт ... кажи й че имаш волята да се спавиш с този проблем
а и по мойте сметки не ми изглеждаш дебела :-o това дали човек изгл. дебел до голяма степен НЕ зависи от кг. ... ;)
може и да тежи малко повече защото кокалите ву тежат или мускулите да речем ......... кажи на майка ти че се харесваш :P

Rofl4e
10-23-2009, 21:21
bojilow по добре си затваряй краставата уста.. и чети хубаво какво съм написала тиняко мръсен!

Luscious_Heart
10-23-2009, 21:27
не мисля,че килограмите ти не са в границата на норомалното ;)
Да, ама за да й го казва майка й, трябва наистина да е пълно момичето.
60 кг при този ръст наистина не са малко. Предвид структурата на повечето момичета с този ръст, нормата е далеч под 60 кг.

Предлагам ти, преди да се регистрираш за някакъв отборен спорт, да отидеш на аеробика, например. Давам ти този съвет, тъй като тези посещения са единични, просто плащаш и получаваш жетон/билет - т.е. не е нужно съгласието на майка ти и не е нужно тя дори да научава. ;) Така ще се убедиш кое ти харесва, можеш дори да практикуваш подобна "неангажираща" тренировка в продължение на месец, да придобиеш поне мъъъничко опит. Оттам нататък, ако майка ти забележи добрите резултати, няма да има проблем. В последствие можеш да посетиш и диетолог, който ще определи кое е оптималното (здравословно) тегло за теб (а това зависи изцяло от костната ти структура), как да го поддържаш чрез полезен хранителен режим и т.н.

От теб се иска единствено да преодолееш срама, който понякога обзема някои хора; виждам, че си нахъсана да спортуваш, което е супер. Недей да позволяваш на майка ти да ти втълпява, че няма да се справиш. ВСЕКИ МОЖЕ ДА СЕ СПРАВИ! Успех!

bojilow
10-23-2009, 21:28
bojilow по добре си затваряй краставата уста.. и чети хубаво какво съм написала тиняко мръсен!
Махнах го, но все пак си оправи смешния правопис..
Кифло смешна.. :o

Може да направиме инициатива "Дари пари, дари грамотност" ако не можеш да си купиш едно букварче :lol:

t0d1t0
10-23-2009, 23:17
стиЪ ве :(

nesquiky
10-24-2009, 07:34
Аз съм 172 и съм 62кг .. И не съм баш в нормата и мама ми го казва, ама не да ме обижда .. Просто леко намали храненето и ходи пеш до даскало, ако използваш някой трамвай или автобус , тролей слез на предната спирка и повърви малко :)

bojilow
10-24-2009, 07:45
Аз съм 172 и съм 62кг .. И не съм баш в нормата и мама ми го казва, ама не да ме обижда .. Просто леко намали храненето и ходи пеш до даскало, ако използваш някой трамвай или автобус , тролей слез на предната спирка и повърви малко :)
Ами ако училището е на другия край на града? :?
По-добре е да спортува активно.. :)

titinkaa
10-24-2009, 08:17
щом като не ти дава да спортиваш нещо,тогава бягай,прави сутрин и вечер обиколки някъде около вас ограничи се с яденето и ще имаш ефект,или ходи на фитнес без тя да знае

buffalo88
10-24-2009, 08:44
Сигурно майка ти е била и по-дебела от теб на твоята възраст и сега си избива комплексите. :lol:

antoaneta613
10-24-2009, 12:39
Ами ако училището е на другия край на града? :?
По-добре е да спортува активно.. :)
Да училището ми е на другия край на града и съм 1-ва смяна сутрин баща ми ме кара а като свърша съм с автобус! Ще пробвам на връщане да се прибирам пеша :)

antoaneta613
10-24-2009, 13:21
Това е че сутрин като съм на даскало или ям пица или активия или солети + нещо сладко на обед като се прибераа ям 2 сандвича и плод и вечер каквото наще направят според мен дова яденее е доооста имам огромно желание да преодолея този проблем ! Немога да се запиша на спорт или да излизам от нас да тичам защото според майка уча малко и няма да ми пусне да излезна :( 8-ми клас съм попринцип краката не са ми дебели просто имам коооооооорем кажете как в домашни условия да се приведа в нормален вид. Ония ден правих 100 коремни са немога да мръдна :(

Mitkobe
10-24-2009, 13:35
прави по 200 коремни преси, гълтай калорекс, не яж храна.

а да и не обличай тесни дрехи

antoaneta613
10-25-2009, 17:20
прави по 200 коремни преси, гълтай калорекс, не яж храна.

а да и не обличай тесни дрехи
не смятам да се тъпча с хапчетаа :?

antoaneta613
10-28-2009, 10:52
Реших да хода на народни танци майка ми ми позволииии :grin: супер щастлива съмм :grin: :grin: :grin: :grin:

clever
10-28-2009, 11:00
гълтай калорекс, не яж храна.

ама че съвети.......................... :? няя да коментирам .

хубу че са те записали на танци.. изключи боклуците от менюто си

Belair
10-28-2009, 13:29
Просто почни да спортуваш сама

danibebi
10-28-2009, 17:57
И на мен кака ми ми казва вечерта да не ям друго освен плодове защото мога да напълнея,но аз съм си в нормата и съм доволна от фигурата си! :) Еми не се сещам какво да те посъветвам..убеди майка ти да започнеш да спортуваш нещо и и кажи че можеш да се справиш..знам ли?! :lol: