View Full Version : постъпка
vesinka899
10-30-2009, 17:49
преди 3 дни във във влака като отивах на лекции намерих лични документи и понеже знам колко е гадно да си загубиш документите,заедно с карти за намаление и така нататък,взех документите и после като се връщах вечерта намерих адреса и ги върнах на притежателя,който е 94 набор.Хората ми бяха мн благодарниче отидох до тях само за да им върна документите и ми даваха пари-20 лв ,но аз не ги приех.Направих това не за пари,защото съм човечна и ми стана малко гадно за тва момче..
Въпроса ми е добре ли направих като не приех парите.Баща му ми каза.браво чудесна постъпка
BaBsYyY_SeXyYy
10-30-2009, 17:54
Естествено, че добре си постъпила! И аз нямаше да приема парите :)
KasheAmfe
10-30-2009, 18:14
Bahti az shtqx da gi zema :( 8-)
Зависи от гледната точка... Аз бих ги взел, след като ми предлагат.
blackphobia
10-30-2009, 18:41
аз също не бих ги взела.Просто е въпрос на това,дали ти самата считаш за редно да ги вземеш.Даже да ги беше взела нямаше да си постъпила зле.
Sisito941
10-30-2009, 18:55
Моето мнение е,че добре си направила като си върнала документите.А по въпроса за парите:ми ти си решила как да постъпиш и според мен това че не си приела парите е добре,но както каза някой и да ги беше взела,също няма да бъде грешно решение. Браво!Дано има повече хора като теб! :)
Разбира се, че си постъпила добре.
psychopath
10-30-2009, 20:15
Моето мнение е,че добре си направила като си върнала документите.А по въпроса за парите:ми ти си решила как да постъпиш и според мен това че не си приела парите е добре,но както каза някой и да ги беше взела,също няма да бъде грешно решение. Браво!Дано има повече хора като теб! :)Абсолютно съгласен.
Принципно, този вид "заплащане" е знак на благодарност, не е някаква надница, така че си в правото си да ги приемеш, това че си ги отказала е още по-благородно.
Браво на теб, радвам се, че има свестни хора все още. :)
remix1912
10-30-2009, 20:24
Бих ги взел много ясно като ти дават взимай и бягай
Много добре си постъпила че си върнала документите на хората-очевидно си сърдечен човек.
Но това да не приемеш парите.. :lol: дават ли ти-взимай !! ;)
е нищо :lol: .. за друг път да знаеш ;)
cookie_master
10-31-2009, 05:36
Много хубава постъпка :) .Лично аз не бих взела парите
vikatavili12
10-31-2009, 07:13
аз съм на принципа дават ли ми нещо ако съм го заслужила го взимам :-D
Всеки различно, може би ще ги вземат, а може би не. Аз не знам, тъй като не съм попадал в такава ситуация, защото нищо такова не съм намирал. Но си постъпила правилно! :)
Браво, заслужаваш си хвалбите. Много добре си постъпила ;)
А относно парите, ти сама си могла да решиш дали да ги вземеш или не. Както казаха и преди мен и в двата случая ще е правилно, все пак ако не си била ти, хората са щели да се изръсят по направата на нови документи с много повече от 20 лв.
Аз лично бих ги взела. Също така ако си изгубя документите и някой ми ги донесе бих му дала пари :)
BeezyJey
10-31-2009, 07:58
Малко глупав въпрос ,но да , постъпила си чудесно !
Ами аз също веднъж намерих документи но бях малка и ги дадох на мама и тя ги отнесе на човека на когото бяха, а пък се и оказа че това е братът на нейна колежка и я почерпиха де, в смисъл колежката и беше дала там кутия с бонбони и една кола, нали колкото да я почерпи.
Иначе ако бях на твое място бих взела парите, щом ти дават - вземай, както казаха и някои съфорумници :D Макар че щеше да ми стане малко неудобно като се замисля, можеше и да не ги взема :-D
kuklichka_bg
10-31-2009, 08:25
Веднъж с една приятелка се прибирахме от диско и намерихме едно портомоне, вътре имаше документи много и 20 лева.Еми бяхме малки (15) взехме 20те лева и отидохме до една патрулка и върнахме портомонето. :) После ни беше леко гузно, но се успокойхме с това,че някой биха взели 20те лева и да го захвърлят пак. :)
Ако на твое място беше някой американец щеше да вземе 20-те долара и да върне 17 долара и 25 цента - а останалите 2.75 долара щяха да покрият бензина му. Те са малко странни на тази тема.
Много правилно, че не си взела парите. Аз на твое място щях да кажа, че предпочитам да ме черпят 1 кола или някоя вафла.
Можеше да вземеш парите само в случай, че наистина имаш голяма нужда от тях. В противен случай постъпката ти щеше да е аморална и водена от ниско себеуважение.
Така, че - постъпила си правилно като не си взела парите и си постъпила грешно, че не си поискала да те почерпят ;)
Преди години (мнооого години, когато баба ми е била дете) в БГ всички са били такива - добронамерени и задружни. Нямало го е сегашното надменно и егоистично отношение между хората, не е имало завист, омраза ... Просто БГ е била много приятно място за живеене сред приятели. Нещо което се среща рядко по света.
Веднъж с една приятелка се прибирахме от диско и намерихме едно портомоне, вътре имаше документи много и 20 лева.Еми бяхме малки (15) взехме 20те лева и отидохме до една патрулка и върнахме портомонето. :) После ни беше леко гузно, но се успокойхме с това,че някой биха взели 20те лева и да го захвърлят пак. :)
15 години ?
Според мен на 15 си достатъчно голям за да прецениш, че това, което сте направили е вид кражба.
kuklichka_bg
10-31-2009, 09:24
15 години ?
Според мен на 15 си достатъчно голям за да прецениш, че това, което сте направили е вид кражба.
ами и така да е :) човекът надали му е пукало за 20те лева все пак 8-)
приемам го като вид награда
Знам, че не е правилно. :)
Ами ако бяхте потърсили адрес в документите му и му ги бяхте върнали лично, нямаше ли наградата да е по-сладка ? ;)
А я си представи, че това са му били последните 20 лв.. 8-)
евала на такива хора като тебе много добре си си постъпила \:D/
трудно се намират такива хора като тебе - но нямаше нищо да стане ако ги беше приела :D :D :D
евала :)
наскоро си загубих тела и някакъв човек го намерил и ми го върна,малко такива хора са останали :)