View Full Version : Помощ, Литература - приказка
Абе тука тая нашата госпожа се гаври с мене :D и ни даде задача да напишем вълшебна приказка, а това не е за мене... Ако някой може да ми даде някаква идея какво да напиша ще му бъда много благодарен.
П.п Не ме разбирайте грешно, просто идеи не искам да ми напишете приказката, а ако някой иска няма проблем ще черпя даже :grin:
Имало едно време едно бедно селско девойче.То живеело в една малка бедна схлупена къщурка.Един ден баща му казал:"Дъще пращам те при селския поп да се научиш да четеш и пишеш" <о,очето не било много съгласно,но нямало как да се противопостави на думите на баща си.
И така девойчето тръгнало с другите момци и моми при попа да ги учи на писмо.Обаче нещеш ли един ден попа казал:"Е чада мой,вече сте достатъчно грамотни да ми измислите една приказка.Може с малко повече късмет да о,а бъдещ писател сред вас"
Горкото девойче се прибрало плачещо вкъщи.Тя не можела да повярва,че и дават така тежка задача"Предпочитам да почистя курника,обора и плевнята няколко пъти пред това да измислям приказка.Аз съм селско чадо и не ме бива в тези неща.Него аристократите се занимават с това.
Докато си вървяла из двора с кокошките от небето и се стоварило нещо на главата.Чорап.Един изпран чорап извезан със златни буквиТогава и дошла музата.Написала такава приказка,че даже тази на младия и съселянин Шекспир, не можела да се сравнява с нейната.И така момето се прочуло в цялото село,та чак стигнало до учите на краля,който по същото време си търсил липсващия чорап със златни букви,който хвърлил по погрешка през прозореца си (но той това не го знаел)
Съжалявам,ако има правописни грешки,но просто бързах.
:D :D :D Къде е фантастичния елемент? Иначе браво добре ме нареди, ама не съм моме :D
nicolepcd
10-31-2009, 20:58
Редактирам си поста, по молба на автора на тематаа :D
:D :D :D Къде е фантастичния елемент? Иначе браво добре ме нареди, ама не съм моме :D
Ами фанстичния момент е как един чорап може да прелети от царския палат чааак в селото и да падне точно върху главата на момето и благодарение на него да и дойде музата. :D
Иначе ако знаех,че си момък друга приказка щях да измисля :D
Надявам се да не си се засеганл,просто ми се пишеха глупости :D
Няма проблем, нося на майтап :D