Влез

View Full Version : За братята и сестрите...или и за двата вида...

KimBerLy1912
10-31-2009, 21:10
Макар че заглавието е малко така...шеговито,ще ми се темичката да е по-сериозна....
Чета тука теми за майки,бащи,баби и дядовци-за техните бисери,за техните професии,за описанията им... Вяроятно има и за братя и сестри,но поне аз не видях-та айде една нова...

Опишете брат си/сестра си.. или и двата вида-ако ги имате 8-) Какви са те като хора,допадат ли ви,одобрявате ли мисленето и действията им,наранявали ли са ви,заедно ли живеете,какви са отношенията ви,по-големи или по-малки са те от вас,с колко години (или най-добре на колко години сте вие и те ) ...

Много въпроси,провокирани са от мои размишения и наскорошни случки...

Айде аз започвам...

Имам брат,3 години по-голям от мен.. Аз съм на 18,той на 21...Като човек е много сложна личност,като по-малка винаги съм му завиждала на начина,по който се измъква от сякакви отговорности и все айляк си караше... И сега също... За някои неща той мисли много ограничено,за други е доста прав.. ами като цяло много противоречива история...
Наранявал ме е безброй пъти,сигурно и без да се усеща... По едно време имаше една ескалираща омраза между нас...Живеем заедно,в една къща-все още...Никога не сме били близки,ама никак даже.. Както вече казах по едно време съвсем осезаемо си се мразехме,като малки (а и не чак толкова малки-допреди 2-3 години ) дори се биехме,при това доста ожесточено...Сега вече е малко по-различно... Той беше в Германия за месец и половина иии... по едно време усетих че ми липсва :oops: Странно защо ли,та нали ние никога не си говорим и изобщо нямаме отношения.. Но просто така се почувствах ии.. сега смея да кажа с малко по-различни очи гледам на него...

Причината да напиша тема е,че скоро почина мой приятел... Който има брат близнак... Та те бяха двама братя и доста често се караха и пришляпваха,но страшно си помагаха и винаги бяха един за друг ... Та мислех си какво ли е (не пожелавам на никого да го изпитва) ,да го няма брат ти,другата половина от теб... Сигурно е страшно мъчително... Ето защо и аз си преосмислих отношението към моя собствен.. Макар че честно казано много не си личи 8-) Поне разменяме от време на време по изречение-две...

Е вие сте.. А ако не ви харесва темата-моля,не пишете... Наистина е важна и значима за мен... : )

amour4eto
11-01-2009, 12:11
Ами нека да започна оттам че имама брат.Той е на 22 години,а аз на 16.И ние точно като вас допреди 2-3 години се мразехме,много често се карахме,викахме си и се биехме (като дЗверове 8-) ).Нещата обаче се промениха,когато той отиде студент в София и си идваше през месец-два.Първата седмица ми липсваше страшно много,гледах му нещата,непокътнатото легло и ми ставаше гадно. :( Сега той си се прибира срванително често,пишем си по скайп,когато той е на София и смея да твърдя,че отношенията ни значително се подобриха. :) Надявам се и занапред да продължим в тоя дух! :) :)

gabi_94
11-01-2009, 14:15
На 15 съм и имам сестра на 7. Тя е лигава, малка, досадна, изнервяща, непослушна, палава, дива, луда, излязля от джунглата...Караме се, биеме се, наще защитават винаги нея, колко съм си изпатила заради нея само аз си зная. Еее, може би има и добри страни - като спи е много сладка и топли много като я гушна...Поне тогава е добричка. Умна е, разсъждава мн трезво за някои неща, танцува мн хубаво за толкова малко дете, също и рисува мн хубаво(на кой ли се е метнала :D) Обичам я, дразни ме, нервира ме, но я обичам, не мога без нея, макар да се бием и караме и аз да го отнасям...

FiRe_LaDy
11-01-2009, 18:22
Имам брат и сестра.По-големи са от мен и двамата.Сестра ми е на 30,а брат ми на 28.Аз съм на 17.Не живея с тях,защото и двамата имат семейства.Много си ги обичам и винаги съм се разбирала с тях.Не сме се карали нито веднъж.Като бях по-малка ми се връзваха на глупостите и ме зармъкваха с тях наляво и надясно.И не мога да си представя някой от тях да умре и да не го видя никога повече.Научила съм се на много неща от тях и продължавам да се уча.Просто мечтаните брат и сестра :smt007

DessieQueen
11-01-2009, 18:38
Имам брат на 28,аз съм на 15. Доста е голяма разликата,да - 14 години. Чесно казано,отношенията ни винаги са били добри. Като бях малка ме учеше как да се бия 8-) От 6 години живее и работи в Лондон,страшно ми липсва. Идва си 2 пъти в годината. През друтгото време говорим или по телефона или по скайп. Като си дойде съм постоянно с него. Не мога да си представя да го няма.. :smt007

ameli
11-01-2009, 18:40
имам брат, полу брат ако трябва да сме точни .. научих за него преди 3 години, имаме разлика цели 16 :shock: мислим сравнително различно и е нормално 8-) възрастен човек е все пак :lol:

DieselBlood
11-01-2009, 19:03
Имам сестра.Тя е на 24,аз-на 16.8 години не е чак такава разлика,но пак....Сестра ми е уникален човек.Не само учеше своите уроци и ми помагаше да си напиша домашните,но и чистеше,готвеше,переше и много други неща.Тя беше уникална и по характер.Винаги усмихната дори и в най-трудните моменти.Сега тя си е женена в Германия и си чака детенце.

Mar7i
11-01-2009, 19:11
Имам сестра близначка :) Напълно различни по външенвид. По характер сме двете противоположности 8-) Караме се всек ден 8-) но винаги сме се подкрепяли и сме били една зад друга. Абе различаваме се по всичко само вкусовете ни за музика съвпадат :grin:

BeezyJey
11-01-2009, 19:30
Имам брат на 8, а аз съм 13.Досаден , постоянно се бием и ест. бих казала ,че без него ще ми е мн тъпо.Ако стане гаф ,него го защитават ,разбира се.Не е честно , но на тоя свят нищо не е както трябва 8-) :D :D :D 8-)

mrtn
11-02-2009, 11:08
Аз имам сестра, която е по-голяма от мен с 2 години. Винаги съм я харесвал, защото ми е помагала доста пъти, и какво ли не е правела заради мен, но имаше период, който беше невъзможна, не можех да я търпя, дори като е до мен, изпитвах някаво чувство. Наговорели сме си толкова лоши думи, няма да описвам просто...
Но тъй като тя вече не живее в нас, а е в друг град, усещам липсата и тъжно ми е за нея, редовно си звъним, говорим и какво ли не..
Липсва ми адски много и искам да е тук до мен, но такъв е живота :)
Винаги ще я обичам, каквото и да стане! :)
Както каза баща ми..
"Колкото и да я обиждаш и съдиш, ще видиш, че като замине ще я търсиш"
тогава не повярвах, но сега съм убеден в това.

littlebaby
11-02-2009, 14:13
Имам сестра по-малка от мен с 4години, демек е на 14 :D много сме различни като характери, тя е някак си по-корава от мен, не издава емоциите си, не споделя, а искам да сме близки. Когато бяхме малки много често се биехме и карахме :D сега по-рядко.

KotQncU
11-02-2009, 18:40
Ами аз имам брат на 20г. а аз съм 12 мдаа 8 години не си е малка разлика 8-) винаги сме били на различни вълни аз бях мн малка,а той мн голям и хич нямаше сходство в характерите.Често сме се били и карали мн сме се обиждали и просто ужс беше в нас :grin: ам от миналата година горе-долу почнахме да се рабираме (попринцип малко съм си изпреварила годините защото се събирам с по големи и затва и не се лигавех толкова мн).Той ся пак си живее в нас и учи задочно преди исках да се махне нз що ама хич не ми харесваше да живея с него 8-) ама ся не искам да се мести :-)

nadincety
11-03-2009, 09:55
Имам сестра , по - голяма от мен с 2 години , на 17 е .. По акъл въобще не прилича на толкова .. Имам чувството , че е на 7-8 .. Понякога ми се иска да е по - сериозна и отговорна , но нещо не се получава :? Разсъждава доста глупавичко в повечето случаи .. Не споделям с нея неща от личния ми живот въпреки че ми се иска , но няма да я направя тази грешка 8-)
Иначе е добричка , одисва ми на акъла .. Като малки се биехме доста често , ама деца 8-) .. Сега от време на време се обиждаме , но и двете знаем , че не е на сериозно .. Надявам се след време да поумнее малко ;д .. Въпреки всичко не мога да си представя да съм без нея .. Без нейните простотии , глупости и лиготии 8-) Обичам я , такава каквато е !! :smt007

anichkata999
11-05-2009, 07:50
ами,аз съм на 14 имам брат на 18.кажи речи се караме всеки ден,мн рядко да сме и 2мата в добро настроение.изкарваме си всичко един на друг макар другия да не е виновен в ситуацията.той мн ме следи кво прая,къде ходя,влизами в skype и рови в него което е супер досадно и неспирам да му го повтарям.мислиме за мн малка което е мн тъпо щот имаме амо 4 год разлика.иначе ако се оцелим в добро настроение се разбираме перфекно. 8) 8) 8)

pattRiikk
11-05-2009, 16:25
Имам брат. По-малък е от мен с 8 год. ;д Не съм се бил с него и е нормално, все пак е на 7. :D Голям пич е. Винаги ме разсмива. ;д Като беше по-малък го учех на какво ли не. ;д Когато някой го попиташе какъв ще стане, като порасне голям той с гордост заявяваше, че ще стане пич и баровец. :lol: Лудо хлапе. :D Не се карам с него. Рядко се случва да ме ядоса и да му се поскарам, още по-рядко да изяде някой шамар. ;д

Korrnyy
11-05-2009, 16:39
Имам брат. Аз съм на 17, той е на 15 :) Като малки не се понасяхме :-x Непрекъснато се биехме, карахме, и се аз го отнасях като по-голяма :? Вече не е така :) Порасна и неговия акъл и моя ест :D Той е компютърен специалист, учи в такова училище :) Разбираме се много добре, защитаваме се, помагаме си и така :) Екстра сме си вече :D

evet0
11-05-2009, 17:51
Имам брат на 20 години и сме със 7 години разлика.Тъпото в случая е че той се държи много гадно с мен и акъла му не отговаря на възраста му :( :( Гледам да съм толеранта към него защото се пак не съм му на годините обаче той не ме зачита за нищо.Държи се с мен като с непознат и дори ми повишава тон без да сме говорили преди това :x Гледам да избягвам разговори с него защото винаги завършват с обиди и в най-лошият случай шамари от негова страна. Като бяхме по-малки беше същия.Много ме дразнеше и ми се подиграваше за щяло и нещяло.Като по-голям от мен се очаква да ме защитава когато влизам в спорове с наще , но не той дори ме издава пред тях и застава на тяхна страна.А ако някой от наще каже нещо за него или си намерят причина да се заядат просто сърце не ми дава да кажа нещо за него и винаги го защитавам.Просто не съм такава. Поне се надявам някой ден отношенията ни да се оправят. :(

thedarkkiss
11-05-2009, 18:18
Аз пък си нямам нито брат,нито сестра. :(

Schizophrenia2oo9
11-06-2009, 13:29
Аз пък сам на 14 брат ми е на 19 скоро ще стане на 20 ... разбираме се добре ..е понякога се караме то е нормално ... 8-)

GirLN
01-13-2010, 19:30
Имам брат на 16 години, по-голям от мен.. Преди 1-2 години се карахме повече от ся... може би щото имахме 1 комп :D Разбираме се, но се и дразним доста.. няма ден, през който да не се побием, макар че винаги губя, не се отказвам :D Обичам си го :grin:

anity92
01-16-2010, 15:15
аз имам сестра на 15...с две години по-малка е от мен...като мънички се карахме и биехме жестоко...просто беше някъкъв ужас...като си спомня ме напушва на смях...не съм толкова близка с нея,но въпреки всичко си я обичам и не си представям и един ден без нея...все ще ме разсмее,когато ми е тъжно...много е зряла за нейните години...разсъждава като по-голяма...понякога ме дразни много като започне да се прави на интересна и да обижда,но аз като по-голяма я разбирам...характерите ни също са адски различни...аз съм по чувствителна,скромна и не толкова намахана...а тя е пълна противоположност на това...умее да сдържа чувствата си,не е скромна като мен и е много намахана...абе каквато и да е все пак си остава моята малка сестричка,която винаги ще обичам :smt007
дано след време пътищата ни не се разделят,защото ще ми е много мъчно... :)

shokoladchety
01-17-2010, 17:48
Почвам
Брат ми-28годишен(аз съм на 15 почти)Мн добре са разбираме.Винаги ме е подкрепял във всичко и ме е пазил,но винаги одобрява решението ми.Обича ме са :D
Голямата сестра-На 7 е.Ужасен трол.Немога да я понасям понякога,ма ми е мн забавно с нея понякога :D
Малката сестра-Ми двумесечно бебе... :-) :-) :-)

cherrygloss
01-19-2010, 18:34
Аз съм на 14 и имам брат на 20 , студент в Манчестър.През целият ми живот сме спорили, карали сме се , били сме се за какво ли не :компютъра главно.И сега като замина и се връща през 2 месеца сякаш ми липсва :? Аз винаги съм му завиждала малко за волята която има и как успява със всичко, с което се захване :)

tainstvenata
01-19-2010, 21:17
Имам брат той е на 25 аз ще правя 18.Винаги сме се разбирали,никога не сме се били много рядко сме се карали.. Много ми липсва .. виждам го на 2 3 месеца за 1 2 дни .. Супер различни сме,но има страхотен характер .. знае какво иска и как да го постигне има си и цели,които преследва.. Мога да му кажа всичко и знам, че мога да му се обадя по всяко време и ще ми разбере и ще е с мен ! :)

Miriam
01-20-2010, 14:03
Аз имам брат,който е с една година по-голям от мен.Винаги сме си обичали много,въпреки,че понякага се посбиваме.Даже спим заедно,а даже често се къпем заедно.

StreetFame
01-20-2010, 15:53
Имам полу сестра на 6 месеца. Много е сладка. 8-) Доста години ни е разликата, ама така е по-добре.

yozii
01-20-2010, 18:49
имам брат .. на 13 .. 2 години ни е разликата .. аз съм на 15 .. само дето той все още не порасна и е все с този детски акъл .. затова и ден не минава без да се скараме .. не си споделяме нищо .. просто оме оупер различни .. наще винаги са на моя страна,просто защото знаят в кого е причината .. но все пак като кака много си го обичам .. някой ден като се вразуми със сигурност ще ми е голяма опора ..