View Full Version : Кучето ми
Решах да пиша тук, за да изразя недоволството си. Имам куче - преди няколко дни направи 1 годинка, кръстоска между немска овчарка и каракачанска овчарка. Много се привързах към него. Живея в къща с двор. Джони (кучето) също живее на двора, завързан на синджир със собствена къщичка. До тук добре, но като се има предвид, че и от ляво и от дясно имаме съседи става лошо. От дясно един човек,да не използвам други названия, купи къщата и в момента е в процес на ремонт. Кучето ми лае доста (и то главно по майсторите, които я ремонтираха). Преди два дена разбирам, че собственика на къщата (същия **********) е казал, че няма да стане така кучето да седи там и да лае. От другата страна (от ляво) има една голяма къща с голямо семейство, и жената се оплаква, че Джони ще събуди бебето й. (Като те имаха куче, което лаеше и скимтеше по цяла нощ ние нищо не казвахме). И сега майка ми и баща ми взимат решение да местят кучето на работното място на баща ми.. но аз не искам, толкова много се привързах към кучето, не знам какво да правя, не знам и какви са тия тъпи съседи, тоя ********** като толкова му пречи да си вдигне висока ограда, защо ние трябва да патиме заради неговите селски желания ;( и сега ще го виждам максимум 1 път в седмицата, като се има предвид, че там където ще бъде няма да бъде обгрижвано така ;(
mimsssssss
11-08-2009, 17:47
куче вързано за синджир и то на двора, тва на село вече няма такива гадости :-x вържи себе си и после гледай кучето да не се привърже...вземете си кучето у вас бе хора...
изключено е, както казвам е супербуйно куче, и ... си е невъзпитано, доста опити съм правила с него, но не става. Водила съм го на разходки, но явно не става. Пък ако седи пуснато ще опустоши целия двор, и като влезе някой ще го ухапе. Май трябва да се примиря със съдбата му
mimsssssss
11-08-2009, 17:58
ако седиш цяла година вързана и тебе като те пуснат ще бягаш колкото те държат краката ти нали?отвържи кучето и попитай някой опитен как да се грижиш за него. все едно да имаш буйно дете, не го заключваш в стаята му нали, намираш подход- тва е разумно същество, постарай се не се примирявай.а родителите ти трябва да питат и теб за мнението ти все пак и ти живееш в тая къща :)
Biskfitka
11-08-2009, 20:15
Еми буйно ще е...като не излиза на разходка...
ако седиш цяла година вързана и тебе като те пуснат ще бягаш колкото те държат краката ти нали?отвържи кучето и попитай някой опитен как да се грижиш за него. все едно да имаш буйно дете, не го заключваш в стаята му нали, намираш подход- тва е разумно същество, постарай се не се примирявай.а родителите ти трябва да питат и теб за мнението ти все пак и ти живееш в тая къща :)
+1 :)
нашето куче като го връзвахме после се щураше, ама вече е пуснато и не е толкова зле :)
мойто не може да е пуснато, защото баба и дядо ми имат градика и всичко ще отиде на кино... ама кво да се прави
Apricote
11-13-2009, 18:30
мойто не може да е пуснато, защото баба и дядо ми имат градика и всичко ще отиде на кино... ама кво да се прави
ами като неможе да е пуснато не е трябвало да взимаш куче :x Що за живот е да те държат завързан за няква си колиба.. и само да ти дават храна и вода и нищо друго.Я се постави на негово място Най-доброто за едно куче е да има грижовни стопани.. когато навън вали и е студено примерно то да седи сгушено вътре на топло и да играе примерно с нещо 8) А, то горкото седи завързано там с нещо си на студа каквато и да е къщичката му едва ли е толкова топло вътре Това беше само пример има и още много минуси в това Това си е жив тормоз според мене. Сега може и да ме нападнете, но не ме интересува ще продължавам да държа на мнението си. Ако пък някой е съгласен с мен ще се раздвам че има и свестни хора..Поговори с някой човек който разбира да ти обясни повече как да се грижиш за него, а ако неможеш най-добре го дай на някой който ще може.. Или ок нека е вързано, но поне през деня го изкарвай на разходка някъде играй си с него занимавай го с нещо понякога можеш и да го вкараш в къщата, но то вече е свикнало да седи там и нормално да тича като го пуснеш то така вързано нито може да се раздвижи нито нищо ти сам/а каза че е буйно куче за някой кучета е важно да тичат ..И следващия път помисли преди да поемаш отговорността да се грижиш за животно.. :( :-x
П.П Жалко за кучето.. :(.... сори ако имам правописни