PDA

View Full Version : Ревност........

bUbInkA__
11-17-2009, 15:20
Според вас най-често ревността в една връзка на какво се дължи- На любовта, която изпитва този човек към другия, или просто на това че му няма доверие.... И тези които не ревнуват значи ли че не обичат достатъчно човека до себе си ?

EeeBobii
11-17-2009, 15:33
Много интересно, Хем питаш въпрос, хем си го отговаряш :grin:

"И тези които не ревнуват значи ли че не обичат достатъчно човека до себе си" - Имат голямо доверие в човека до себе си

BlueFace
11-17-2009, 15:53
Ревността се дължи от несигурността на човека в самият себе си и от части в партньора.Една връзка би трябвало да се крепи на доверието.Ама някой хора се смъмняват в собствената си способност да задържат човека до себе си и се пораждат съмнения и почва гадната ревност :?

plushinka1
11-17-2009, 15:58
Ревността се дължи от несигурността на човека в самият себе си и от части в партньора.Една връзка би трябвало да се крепи на доверието.Ама някой хора се смъмняват в собствената си способност да задържат човека до себе си и се пораждат съмнения и почва гадната ревност :?

напълно вярно, човек ревнува когато смята, че не е достатъчно добър за партньора сии ии се притеснява, че той ще намери друг по-добър от него..

ivcheto0o
11-17-2009, 16:22

Bibz
11-17-2009, 16:26

Кратко, точно и ясно :)

AutomatiC
11-17-2009, 16:31

и все пак ревността е едно нормално чувство,искаш или не искаш винаги ще го изпиташ,ако ще и в минимални количества.

izlishna
11-17-2009, 16:32
Ревнувам страшно много и обичам страшно много приятеля си .. не го ревнувам щот му няям доверие, а щот го обичам и не искам да го загубя :)

buuu
11-17-2009, 16:37

s7uFx
11-17-2009, 16:54
Ревнувам защото много обичам .. тва ми звучи някак невярно
Според мен ако много обичаш човека до теб.. значи искаш той да е хепи независимо с кой/коя

Hilary_
11-17-2009, 16:58
По - скоро на страх да не загубят човека до себе си .. явно не са достатъчно сигурни, че са най най в очите на пратньорите им и си мислят, че имат заместник и ще бъдат изместени едва ли не ... :? Любовта е доверието, а не ревността .. 8-)

п.с. Между другото съм забелязала, че ако едно момиче ревнува момчето до себе си без причина понякога самия той решава да изневери просто, защото му е писнало да й доказва, че не е така .. ;д А ако той принципно си е решил да зиневерява нейната ревност ама изобщо няма да го спре .. :?

BeRSeR
11-17-2009, 17:29
По - скоро на страх да не загубят човека до себе си .. явно не са достатъчно сигурни, че са най най в очите на пратньорите им и си мислят, че имат заместник и ще бъдат изместени едва ли не ... :? Любовта е доверието, а не ревността .. 8-)

п.с. Между другото съм забелязала, че ако едно момиче ревнува момчето до себе си без причина понякога самия той решава да изневери просто, защото му е писнало да й доказва, че не е така .. ;д А ако той принципно си е решил да зиневерява нейната ревност ама изобщо няма да го спре .. :?

ако се съберат три теми в които ти не си изказала мнение , ще те черпя (ф) 8) :)

Hilary_
11-17-2009, 17:31
ако се съберат три теми в които ти не си изказала мнение , ще те черпя (ф) 8) :)

Добре .. ама не пия алкохол .. 8-)

FancyGirl
11-17-2009, 17:37

Няма ли доверие, всичко е загубено :)
Рядко ревнувам, но когато това се случи се старая да не го показвам защото знам че е безпричинно и няма смисъл да се тревожа за тaкива неща които могат по някакъв начин да се превърнат в пречка. Просто понякога ме човърка но не се чуствам застрашена от някого, защото съм сигурна от човека до себе си. Вярвам му, но това не значи че и аз не ревнувам ... ама гледам да не показвам, защото ми изглежда като слабост, а не искам да е така. 8)

sladkish_14
11-17-2009, 17:39
Лично при мене ревността е нещо нормално.Естествено в нормални количества! В моите връзки е било проява на несигурност най - често, или понякога просто съм се дразнела от някаква постъпка на партньора си.И комплекси съм избивала по този начин всичко бе 8-) .. Понякога ревността в една връзка доста я подсилва, като кара другия да се чувства обичан, но в нормални количества иначе се превръща в голяма пречка.. Тъй, че ревността всеки я приема и прилага по различен начин и различни причини, в различните си връзки 8-)

BlueFace
11-17-2009, 17:41
Когато ти е комфортно с един човек и се чувстваш щастлив с него винаги изпитваш дори и малко страх да не го загубиш.Но тези хора които са адски ревниви просто сами развалят връзката си.Ревността не е хубаво нещо.Винаги ще го има този малък страх да не загубиш човека до себе си ,но ако любовта отмине и той/тя вече не иска да е с теб няма начин да го/я накараш да си промени решението.За мен ревността е излишно чувство,защото трябва да се наслаждаваме на всеки момент с любият човек ,а не да пропиляваме много такива в кавги породени от ревност :)

smiirnoff
11-17-2009, 17:43
понякога ревността на единия се дължи на глупостта а другия ..
-.-

sladkish_14
11-17-2009, 17:46
-.-

именноо...

s3nsual
11-17-2009, 18:06
Във всяка връзка има ревност. Когато е в голямо колиество , съсипва връзката . Но не може и без нея . Как бихте се почувствали , ако човека , с когото сте никога не ви ревнува ? Аз бих си помислила , че не му пука.
Съгласна съм с това , че една от причините за ревността е несигурността в себе си , но понякога и действията на партньора ни подтикват към ревност.

BornToBeBeWild
11-17-2009, 18:37
spored men revnosta e v - za edna vrazka .. ako nqmash doverie na choveka do sebesi kvo praish s nego ..

LovelyGirl
11-17-2009, 20:14
-.-

именноо...

И това го има ;)

iashxui
11-18-2009, 00:11
липса на доверие или страх да не изгубиш човека .. понякога дори си мисля че е и от комплекси

bossychick
11-18-2009, 00:53
От всичко изброено до сега е комплекси,страх,липса на доверие...аз съм много ревнива,не защото нещо не се харесвам или от комплекс,просто ако те преебът 1 път или пък твоя близка приятелка и почват малко филми..ревността е ок в нормални количества,но тая болезнената ревност,която те задушава с всички истерии и драми..оо заеби!

sunshinepp
11-18-2009, 07:16
Според вас най-често ревността в една връзка на какво се дължи- На любовта, която изпитва този човек към другия, или просто на това че му няма доверие.... И тези които не ревнуват значи ли че не обичат достатъчно човека до себе си ?

по-скоро и на двете..ако пък си прекалено безразличен към партньора относно тва което прави, не е интересно..

Aniiiii
11-18-2009, 18:49
НЕе! .. Ако не обичаш някой - няма да го ревнуваш.
Не мисля че това е проява на недоверие.
Както казаха понякога толкова си привързан към някого, че искаш да вижда само теб и само теб ии самоо тебб :P

Ох, ако някой знае лечение срещу ревност - да казва ! :-D

balu4ka
11-18-2009, 18:52

+++

Nich
11-18-2009, 19:08
аз в момента не виждам нещо, което може да ме накара да ревнувам, просто защото се чувствам адски обичана! =P~

LovelyGirl
11-18-2009, 19:53
До голяма степен ревността зависи от това дали партньорът ти дава поводи.
Също така зависи и от отношението му към теб.
Колкото по обичан се чувства човек, толкова по-малко е ревността и обратното.

bubble11
11-18-2009, 20:09
мм.. според мен ревноста е няк'ва несигурност,страх от това да не загубиш човека до себе си... но точно това го отблусква...така де не мисля че тезик който не ревнуват не обичат достатъчно..начовека до себе си против имат пълно доверие на :)

summer_moon31
11-19-2009, 01:49
Според мен ако много обичаш човека до теб.. значи искаш той да е хепи независимо с кой/коя

За егоистични хора като мен, това са глупости.

Sunshine155
11-20-2009, 19:29
Хубава тема .. :-)

Преставете си една вечер ви е много лошо и нямате възможност да излезнете с него .. Не може поне един път да не сте си помисляли '' Ами той сега с кого ли е ?! " .. " Дали е с много момичета около него ?! " .. Ревността е заложена във всеки един човек .. Недейте веднага ама щот има ревност няма доверие или няма достатъчно любов .. Т`ва си е просто " ген " ..

stupid0boy
11-20-2009, 20:58
Много интересно, Хем питаш въпрос, хем си го отговаряш :grin:

"И тези които не ревнуват значи ли че не обичат достатъчно човека до себе си" - Имат голямо доверие в човека до себе си __+__

antifashionshit
11-21-2009, 05:56
"ревността е несигурност в себе си и/или страх от превъзходството на другия"
лично аз съм ревниво копеле... ;д

Kittyyy
11-24-2009, 09:24
Ревността пречи на любовта.. Понякога се случва така че чувствам че има нещо нередно ии блафирам- прая се че ревнувам, а той ми казва че няма смисъл и че дори ако иска да ми изневери ще го направи без да се усетя .. но защо да го прави след като ме обича.. Ако го обичате мммного и му вярвате че той ви обича-доказал ви го е .. крийте си чувството "ревност" наистина няма смисъл от него . .

LadyDi
11-24-2009, 10:40
Ревността пречи на любовта.. Понякога се случва така че чувствам че има нещо нередно ии блафирам- прая се че ревнувам, а той ми казва че няма смисъл и че дори ако иска да ми изневери ще го направи без да се усетя .. но защо да го прави след като ме обича.. Ако го обичате мммного и му вярвате че той ви обича-доказал ви го е .. крийте си чувството "ревност" наистина няма смисъл от него . .
Ако наистина му вярвате, то тогава чувството на ревност не би съществувало. Противоречие?

Vichko0o
11-24-2009, 10:43
Ревността е най-голямата глупост съществуваща на тая планета .... Много хора казват, че е породена от липса на сигурност, страх, лошо минало и още куп глупости.... Днешните връзки (особено тези на по 14-17 години хлапетии) се разпадат изключително лесно щото са достатъчно тъпи да не знаят как да се доверят един на друг.... Вече цяла година съм с приятелката ми и единствената ревност която имам към нея, е че не я виждам достатъчно често (не я ревнувам от други или да се притеснявам да я загубя). При нас доверието е страшно много и играе много голяма игра във връзката ни (както и във всяка друга)... Едно нещо съм и казал на нея и ще го кажа и на вас "когато обичаш някого няма да направиш глупост за да го нараниш (и съответно обратното), а ако го нараниш просто не заслужаваш човека отсреща да е с теб"... Ревността е една заблуда, която е най-добре да се изчисти. От нея нищо не може да спечелите, най-много да загубите най-скъпия за вас човек!

LadyDi
11-24-2009, 10:46
Ревността е най-голямата глупост съществуваща на тая планета .... Много хора казват, че е породена от липса на сигурност, страх, лошо минало и още куп глупости.... Днешните връзки (особено тези на по 14-17 години хлапетии) се разпадат изключително лесно щото са достатъчно тъпи да не знаят как да се доверят един на друг.... Вече цяла година съм с приятелката ми и единствената ревност която имам към нея, е че не я виждам достатъчно често (не я ревнувам от други или да се притеснявам да я загубя). При нас доверието е страшно много и играе много голяма игра във връзката ни (както и във всяка друга)... Едно нещо съм и казал на нея и ще го кажа и на вас "когато обичаш някого няма да направиш глупост за да го нараниш (и съответно обратното), а ако го нараниш просто не заслужаваш човека отсреща да е с теб"... Ревността е една заблуда, която е най-добре да се изчисти. От нея нищо не може да спечелите, най-много да загубите най-скъпия за вас човек!
Много хубаво е да се опитваш да бъдеш рационален и мъдър, но като имаш предвид, че повечето неща в живота са ирационални и далеч не толкова мъдри... това, което току що изписа изглежда много наивно, оптимистично и доста трудно за реализиране :)
Но ти се възхищавам, ако си го постигнал.

Vichko0o
11-24-2009, 10:57
Други връзки мен не ме интересуват ;) Всеки се спасява както може. Ние с приятелката ми го измислихме и да ти кажа нещата вървят перфектно с този начин на мислене. Съжалявам, че ти и явно повечето ще мислят, че е наивно ;)

LadyDi
11-24-2009, 11:03
Ние просто сме реалисти. А някои и сме видели достатъчно от живота, за да знаем, че толкова хубаво не води до хубаво. Но не искам да ти развалям удоволствието :)

Vichko0o
11-24-2009, 11:12
Ахаха видяла много от живота хахах ... На колко си бе моме ? На 20 ? Кво си видяла ? Имала си 2-3 кофти момента в живота и тръгнала вече да прави сметка на всичко..

НЕ ВСИЧКИ СА ПОД ОБЩ ЗНАМЕНАТЕЛ НАУЧЕТЕ ГО НАЙ-НАКРАЯ ТОВА БЕ !!!

Luci
11-24-2009, 11:17
„В ревността има една част любов и 99 части самолюбие.“ — Ларошфуко :)

LadyDi
11-24-2009, 12:27
Ахаха видяла много от живота хахах ... На колко си бе моме ? На 20 ? Кво си видяла ? Имала си 2-3 кофти момента в живота и тръгнала вече да прави сметка на всичко..

На 24 съм, щом това има някакво значение за теб. И не казах, че съм видяла МНОГО, а ДОСТАТЪЧНО.

Разлика правиш ли или е нужно някой по-прост от теб, който "слага всички под общ знаменател" да ти го обясни?

Освен това, смея да кажа, че хубавите моменти в живота ми са много повече от лошите. Имала съм 2-3 прекрасни връзки, като не броя брака си. И? Трябва да летя на розови облаци?
Ще се научиш. Имаш време.

elsZ
11-24-2009, 19:55
Ревността не се поражда от обич, а от страх че не сме обичани :)

Vichko0o
11-24-2009, 20:26

На 24 съм, щом това има някакво значение за теб. И не казах, че съм видяла МНОГО, а ДОСТАТЪЧНО.

Разлика правиш ли или е нужно някой по-прост от теб, който "слага всички под общ знаменател" да ти го обясни?

Освен това, смея да кажа, че хубавите моменти в живота ми са много повече от лошите. Имала съм 2-3 прекрасни връзки, като не броя брака си. И? Трябва да летя на розови облаци?
Ще се научиш. Имаш време.
Това като ми го каже "на 24 но съм видял/а достатъчно" и не знам защо но ме напушва на смях ... Кво от тея 2-3 връзки си имала 1-2 нещастни ? Ревнив приятел ? Евентуално сегашен ревнив съпруг ? Ти си ревнива ? Ти си реалистка така ли ? Омъжена на 24... И кво като станеш на 30-35 ще се чудиш "бе кво правя аз с тоя мъж и си изпуснах живота...". "Нищо такова ти не разбираш" ще кажеш ? Това, че хората не могат да си създадат сами достатъчно доверие във връзката и пораждат голямата ревност, хич не ме интересува ! Ревността е загуба на време, нерви и ресурси ! Това, че с приятелката ми сме изчистили този проблем не значи, че си нямаме други... Но при положение, че това е единственото хубаво нещо и в на двамата живота (връзката ни) не мисля, че е "много хубаво".... Не си мисли, че съм видял малко от живота, щото ще сгрешиш жестоко ! Лично мое мнение, е че ревността не си струва времето и нервите и за това споделих един "вариант" на премахването й ...

LadyDi
11-25-2009, 06:08
Това като ми го каже "на 24 но съм видял/а достатъчно" и не знам защо но ме напушва на смях ... Кво от тея 2-3 връзки си имала 1-2 нещастни ? Ревнив приятел ? Евентуално сегашен ревнив съпруг ? Ти си ревнива ? Ти си реалистка така ли ? Омъжена на 24... И кво като станеш на 30-35 ще се чудиш "бе кво правя аз с тоя мъж и си изпуснах живота...". "Нищо такова ти не разбираш" ще кажеш ? Това, че хората не могат да си създадат сами достатъчно доверие във връзката и пораждат голямата ревност, хич не ме интересува ! Ревността е загуба на време, нерви и ресурси ! Това, че с приятелката ми сме изчистили този проблем не значи, че си нямаме други... Но при положение, че това е единственото хубаво нещо и в на двамата живота (връзката ни) не мисля, че е "много хубаво".... Не си мисли, че съм видял малко от живота, щото ще сгрешиш жестоко ! Лично мое мнение, е че ревността не си струва времето и нервите и за това споделих един "вариант" на премахването й ...
Хайде, прибери си рогцата и ноктенцата, че започваш сериозно да ме дразниш. Първо се научи да четеш ЦЕЛИЯ пост, преди да излееш глупостта си.
Написах ти много ясно, че щастливите моменти в живота ми са много повече от нещастните и че връзките, които съм имала са били прекрасни. Не съжалявам за нито една от тях и са завършили не поради ревност, а по много различни причини.
Никога не съм твърдяла, че ревността си струва времето и нервите, не ми приписвай думи, които не съм казвала. Напротив, ревността е най-излишното чувство, но в същото време е едно от най-естествените и неизбежни. Това, че вие с приятелката си сте намерили начин да се заблуждавате, че не го изпитвате е много добър вариант, произхождайки от там, че си имате доверие. Защото двама интелигентни души, когато имат пълноценна връзка, те не отричат ревността - те се научават да се справят с нея по възможно най-спокойния начин. Това съм научила аз от 24-те си скромни години живот.
Ревността е неизбежна, винаги ревнуваш хората, на които държиш, без значение дали говорим за гадже или просто приятел. Ревността е чувството, че може би нещо друго е малко по-важно от теб. А аз имам достатъчно акъл в главата си, за да не позволя това чувство да застане на пътя на други, още по-прекрасни чувства.

А колкото до изцепката ти за брака ми - толкова е смешна и въпреки че е очевидна загуба на време, ще я изкоментирам.
Нито аз, нито ти можем да знаем дали на 35 ще съжалявам или не за това, че съм се омъжила на 23. Но знам едно нещо, за което няма да съжалявам - че съм се възползвала максимално от всеки шанс, който ми е дал живота. И на 35 няма да съм огорчена от живота и да си мисля: "Пропилях го в непълноценни връзки", няма да съм настроена срещу мъжете и няма да повтарям "Всички са един дол дренки и единствената им цел е да вкарат жена в леглото си". Защото знам, че има и свестни мъже, които са способни да обичат и да се раздават докрай - нещо, което жените и момичетата приписват изцяло само на себе си. И дори и да се провали брака ми след 5-10-15 години, ще имам зад себе си една истинска връзка, във всяко едно отношение. Смяташ ли, че това е нещо, за което си заслужава да съжалявам?

Sofff
11-25-2009, 07:19
Ревносттта се дължи на недоверие, но това, че ревнуваш не означава, че не обичаш човека до себе си, означава, че се съмняваш в него .

lipstick
11-25-2009, 16:06

:smt023

Bubbling
11-25-2009, 17:30
Аз попринцип съм си ревнива.Просто се влюбвам толкова малко пъти и ме е страх да не се случи нещо и да не остана сама.
И все пак.. РЕВНУВАМ,ЗАЩОТО ОБИЧАМ.

iiirish
11-27-2009, 14:12
Колкото по обичан се чувства човек, толкова по-малко е ревността и обратното.

Едва сега осъзнах, че каза нещо наистина много вярно :shock: Как не съм се сетила по-рано :) Има логика. Когато човек не получава достатъчно внимание или любов от половинката си, започва наистина да се чувства несигурен, нестабилен в отношенията. Започва да се пита нормално ли е това, защо се получава, каква е причината и от там се поражда ревността.
Браво, LovelyGirl, не че си открила топлата вода, но аз явно сега я открих 8-) Между другото харесват ми мненията и постовете ти.

LovelyGirl
11-27-2009, 14:29
Благодаря ти :) :-)

Ами да ти кажа поне при мен винаги е било така, затова го казах.Започвам да ревнувам повече, когато ми се струва, че има нещо по-различно.Не, че иначе не ревнувам де, но в тези случаи се появява една такава несигурност, която е доста неприятна.

:)

iiirish
11-27-2009, 14:33
Благодаря ти :) :-)

Ами да ти кажа поне при мен винаги е било така, затова го казах.Започвам да ревнувам повече, когато ми се струва, че има нещо по-различно.Не, че иначе не ревнувам де, но в тези случаи се появява една такава несигурност, която е доста неприятна.

:)

Именно 8)

soul1199
11-27-2009, 14:52

напълно вярно, човек ревнува когато смята, че не е достатъчно добър за партньора сии ии се притеснява, че той ще намери друг по-добър от него..