View Full Version : маска за махане на бенки
girl4eety
11-19-2009, 17:26
ровех в нета за махане на бенки и случайно попаднах на една маска за махане на малки бенчици - може ли да каже някой ако я е правел има ли ефект
1,Бенки no лицето и на други места могат да се премахнат като се размекне на бодна баня 50 г восък и 30 г прополис. След като се разтопят, към тях се прибавя и сокът на един лимон. В горещата смес се потапя парченце памучен плат и леко охладено се слага върху бенката. След 4 дни се измива мястото на бенката с топла бода. Ако бсе още не е паднала, процедурата се повтаря още няколко пъти.
2,Лечение с дръжки от глухарче. Напролет, когато то цъфти и пуска „млеко\" (сок). Събират се няколко стръка, пресоват се и със събрания млечен сок се мажат бенките. След 20-25 дни те изчезват
Ако някой знае дали действат да каже
Да се опитвате да си махате бенките сами е изключително глупаво и най-вече много опасно! Това са ракови образувания, които ако се раздразнят може да стане страшно. Не си правете експерименти с тялото си и особено с лицето си, защото после може да съжалявате.
Ако все пак искате толкова да се отървете от някоя бенка има толкова много лекари и процедури при тях, които могат да ви помогнат без да има усложнения...
aloveyou
11-19-2009, 18:11
Аз доколкото знам:
бенки НЕ СЕ МАХАТ..По-добре недей да направиш тази простотия
deadfish
11-19-2009, 18:27
http://derma.bg/procedures.php?cat=1&cat2=2&nid=16
XxTheOnexX
11-19-2009, 19:00
Въобще не се опитвай да си махаш бенките с тея глупости. Принципно има 2 вида бенки - доброкачествени и злокачествени. Доброкачестваните могат да се премахнат оперативно или с лазер. Аз ходих преди време на дерматолог да ми махнат 2 с лазер - едната се махна и остана белег, а другата излезе пак. Не се занимавай с кремове и другите глупости, които уж помагат.
viksit0y
11-20-2009, 15:11
Не прави глупости.
Само с лазер се премахват !
Премахването става с фракционен лазер. В козметичните центрове в по-големите градове. Цената е ?10.
mynichka
11-21-2009, 06:26
Аз доколкото знам:
махат се, но само с лекарска намеса
kalpazanka
11-21-2009, 06:30
Да се опитвате да си махате бенките сами е изключително глупаво и най-вече много опасно! Това са ракови образувания, които ако се раздразнят може да стане страшно. Не си правете експерименти с тялото си и особено с лицето си, защото после може да съжалявате.
Ако все пак искате толкова да се отървете от някоя бенка има толкова много лекари и процедури при тях, които могат да ви помогнат без да има усложнения...
Една огромна поправка- могат да дегенерират раково, но не плаши аудиторията с тъпотии, че са "ракови образувания"!
Авторке, отстрани ги хирургично. Говори с GP да те насочи към хирургичен кабинет.
aloveyou
11-21-2009, 08:05
Аз доколкото знам:
махат се, но само с лекарска намеса
Така ли.!!Незнаех..Мерси,че ме поправи..