Влез

View Full Version : За матурата

sexy_doll
11-20-2009, 18:38
Предлагам всички , които ще са на матура през 2010год да споделят как се подготвят кой какво е избрал като предмет как се подготвя самостоятелно или не.Например какви помагала , учебници ползва.Мисля , че така ако някои се чуди за нещо например кое помагало да избере другите могат да помогнат.Дано да ви хареса темата , ако не я изтриите :) :) :)

LovelyGirl
11-20-2009, 19:52
Аз ще се явявам на география.Подготвям се сама.Уча учебника за 10ти клас вмомента, само дето последните 1-2 седмици не съм го отваряла :-o
Горе-долу го преполових и затова явно го зарязах, но трябва пак да го почвам.Оказа се по-трудно отколкото си представях, но мисля, че за мен специално, това е най-удачния избор.Ще се научи, няма как :) Трябва да си купя и тестове да решавам, но предпочитам първо да свърша учебника.
По български ходя на уроци, защото ще кандидатствам с това.Така се подготвям хем и за матурата :)

PurpleDream
11-20-2009, 20:00
Аз ще се явявам на география.Подготвям се сама.Уча учебника за 10ти клас вмомента, само дето последните 1-2 седмици не съм го отваряла :-o
Горе-долу го преполових и затова явно го зарязах, но трябва пак да го почвам.Оказа се по-трудно отколкото си представях, но мисля, че за мен специално, това е най-удачния избор.Ще се научи, няма как :) Трябва да си купя и тестове да решавам, но предпочитам първо да свърша учебника.
По български ходя на уроци, защото ще кандидатствам с това.Така се подготвям хем и за матурата :)
а случайно да знаеш долу-горе какво представлява матурата по география? в смисъл колко тестови въпроса, колко с отворен отговор, практически задачи.... и т.н. :-o

LovelyGirl
11-20-2009, 20:11
http://mon.bg/opencms/opencms/documents/dzi
Ето тук е матурата, която беше тази година.

Включва 30 тестови задачи, 6 отворени, 2 практически и 1 тема :)

PurpleDream
11-20-2009, 20:11
а за матурите по английски и математика някой може ли да ми даде информация 8-)

PurpleDream
11-20-2009, 20:12
http://mon.bg/opencms/opencms/documents/dzi
Ето тук е матурата, която беше тази година.

Включва 30 тестови задачи, 6 отворени, 2 практически и 1 тема :)
мерси :)

sexy_doll
11-20-2009, 20:12
А някои да ме посъветва за помагало по литература , че много се чудя кое да си взема?

LovelyGirl
11-20-2009, 20:19
^^ Там има всички матури :)

Аз по литература не съм почнала да решавам тестове и не мога да ти помогна за помагало, но просто отиди в някоя книжарница и си харесай.Така или иначе ще ти трябва повече от едно помагало, за да се упражняваш :)

disturbia999
11-20-2009, 23:21
аз ще карам матура по математика, мисля че там съм най-добре купил съм си две помагала по БЕЛ едното е за провопис, а другото за граматика и тестове. Ходя на курс по математика, за БЕЛ ще уча сам защото искам 3 не ми трябва висока оценка :D

blgt
11-21-2009, 06:28
проверявайте си по 4 пъти отговорите, че аз от що съм тъп така се преебах на шибаната матура ..

пс. за кво им беше въобще да я въвеждат.. цял живот ще го псувам полуадаша вълчев..

LovelyGirl
11-21-2009, 10:24
^^ И аз за това най-много се притеснявам.Както все бързам..грешките ми са, не защото не знам верния отговор, а защото от бързане съм объркала буквите и съм оградила друго.Много ме е страх да не би да направя нещо без да искам и да ми я анулират :D Че аз както съм свикнала да ограждам с кръгче, нали на матурата е с хикс и е тъпо.

PurpleDream
11-21-2009, 12:59
абе хора само една матура по избор ли може да запишеш, в смисъл нали матурата по БЕЛ и само още една ли може да се избере :-o

mrtn
11-21-2009, 13:01
Може и повече, но на тях дори да изкараш двойка няма да ти се отрази на успеха в дипломата.. :)

PurpleDream
11-21-2009, 13:33
^ това е яко

chemist9009
11-21-2009, 14:58
Аз ще се явявам на матура по химия.Готвя се сам.Разбирам я.Решавам тестове и логически задачи.По БЕЛ още не съм почнал щот много не ми пука там ми трябва тройка :D :D :D

ImmortalForever
11-21-2009, 18:02
За Бел не се притеснявам, защото ходя на уроци от почти 2 години и с това ще кандидатствам..По ме притеснява Английския , който избрах за втора матура..Никка не се подготвятм .. В училище каквото дадат това е.. :(

sexy_doll
11-21-2009, 19:05
Аз също още не съм почнала да се подготвям , а се замислям , че времето бързо минава и вече почвам сериозно да се замислям и да уча.Сигурна съм , че на матурата ще се притесня много и ще объркам всичко :o

blgt
11-21-2009, 19:31
Може и повече, но на тях дори да изкараш двойка няма да ти се отрази на успеха в дипломата.. :)
ако изкараш двойка и на 2рата и на 3тата ще ти се отрази ;)
официално ти записват три, но иначе можеш неофициално да се явиш и на повече. за дипломата ти взимат само българския и най-високата оценка от останалите.

therichbitch
11-21-2009, 19:39
ми аз по български и по немски, тя ни се зачита като 2-ра, макар че е задължителна
и как се готвя.. още не се :-D

sexy_doll
11-22-2009, 19:14
Няма ли някои друг да сподели нещо по темата?Ако някои вече е минал по тоя път може да даде съвети или да разкаже.

PurpleDream
11-22-2009, 19:17
някой може ли да ми разкаже нещо за икономическия във варна :-o
или за свободния във Варна, знаете ли какви са таксите, днес гледах в сайта, но не намерих нищо