View Full Version : Влияя се..
Здравейте, та така реших да ви пиша за един мой проблем, не е точно проблем, но за сега ще го нарека така..Първо да кажа, че съм момиче.. Та, моя клас е пълен с момичета, всяка една от друга по-различни: скейтърки, така наречената "висока класа" или както им се вика сега ( кифли, абе.. като цяло всичко се мислят за нещо по-по.. Но, това не е мой проблем, проблемът ми е, че аз имам доста добри приятелки от така наречените "кифли" и скейтърки, но между тях аз просто изгубих себе си.. Това донякъде в двуличие ли обрасна незнам, но просто, докато съм при скейтърките се мъча някак си да им... угодя, може би е думата.. Или да се харесам - да се впиша, и при другите като съм е същото.. и в крайна сметка в какво се получавам - нищо, едно нищо.. Искам да си изградя собствен стил, не искам да се влияя от никой.. но не мога.. Винаги ми бърка някъде мнението на останалите.. Днеска като имахме съвет и едно момиче ми вика " Ти к`фа музика слушаш" и аз и отговарям " еми.. главно рок" и тя нещо се изхили и вика на момичето до себе си " Виж, ся момичето зад нас не ти ли изглежда кат` чалгарка, пък слушала рок".. и кое ми е чалгарското това, че бях с черни анцузи!? Както и да е.. важното е.. може ли да ме насочите някак си да се изолирам от хорското мнение и да ми помогнете да намеря моето истинско "аз", което след толкова време просто съм го изгубила.. :-o
Това че едните ти приятелки слушат рап, другите чалга, трети са емота и т.н не означава че и ти трябва да си от тях.
Можеш да си намериш общи интереси с всички, то не е само музика :shock: :P
А и като си с единте, после с други, просто бъди себе си. Не се опитвай да се правиш като тях. Смисал искам да кажа, да правиш и бъдеш това което искаш ти!
Ето ти си имаш собствено мнение за музиката - харесваш рок. Когато си с момичета които слушат чалга/рап не трябва да се чувстваш като различна.
Ако тези момичета имат нещо в главата, ще разберат че всеки е различен с различни интереси!
Успех и не се "сдухвай" заради това! енджоойй :P
Напълно те разбирам ... и аз имах подобен проблем ... за да се впиша забравих коя съм ... но се осъзнах и започнах да си изказвам мнението ... тогава '' приятелките '' ми се отдръпнаха ... тогава разбрах, че просто са ме използвали и не съм значела нищо за тях ... и някакси всичко тръгна както си беше ... бях пренбрегнала най - добрата си приятелка много жестоко и поправих това ... добре, че ме разбира и много ме обича, за да ми прости това ... не се карай с никой ... просто, ако нещо не ти харесва го кажи ... недей да мълчиш ... носи това което искаш и слушай това което искаш ... не трябва да ти пука, че на някой си там не му било харесвало ... живееш за себе си - не за другите ... успех ... сигурна съм, че ще се справиш :-) :) :grin:
PinkFloydSound
12-01-2009, 06:20
Еее, аз се движа само сред чалгари. И сега к`во, трябва да се чувствам различна, невписваща се и т.н. ли? То не е само музика, моето момиче.
Защо трябва да им се доказваш? Да, имала съм периоди, в които съм се мъчела да се докажа на някого, и то съвсем наскоро, ама... Тъпо е, МНОГО е тъпо. Добре че се осъзнах навреме. Слушай си рока (поздравления впрочем), дружи си с чалгарките, рапърките и т.н., недей да бъдеш посредник (по-тъпо от това нещо няма) и си живей животеца. И без това е достатъчно кратък. :)
Не е задължително да съчетаваш дрехите с музиката, която слушаш.
Според мен мнението или отношението на "приятелките ти" не трябва да те спира да търсиш най-доброто за теб. Ако истински държат на теб трябва да те приемат, такава каквато се харесваш ти самата, не зависимо дали на тях им допада стила ти или не. Приятелството не се гради върху дрехи, музика или стил на изразяване. Ако цял живот се влияеш от хорското мнение никога няма да намериш своята индивидуалност.
Обличай това, което ти харесва и не се влияй от чуждото мнение.
Винаги са ми казвали " обличай се и се гримирай, както ти се харесваш ", ест говорим не за някакви розови сенки и тн и тн.
ест говорим не за някакви розови сенки и тн и тн.
Защо пък да не са и розови :) На който му харесват да си ги слага ;) С това показваш своята индивидуалност 8)
Защо пък да не са и розови :) На който му харесват да си ги слага ;) С това показваш своята индивидуалност 8)
Имам предвид не такива - http://old.eva.bg/images/stories/issues/104/mf03.jpg
тоест, да не е смешна... и да не прекалява (:
какво значение има дали прекалява или не, бе хора :? няма "имам предвид това, имам предвид онова" :? ако ще и цялата да се намаца, щом се харесва и се чувства добре, какво й пука :? като имаш много грим - подиграват се, като нямаш нито капка - пак се подиграват. защо трябва да влизаш в определени от другите норми?!
какво значение има дали прекалява или не, бе хора :? няма "имам предвид това, имам предвид онова" :? ако ще и цялата да се намаца, щом се харесва и се чувства добре, какво й пука :? като имаш много грим - подиграват се, като нямаш нито капка - пак се подиграват. защо трябва да влизаш в определени от другите норми?!
защото тя не иска да й се смеят, а да я харесват.
пък и едно е да се гримираш в нормите, както се харесваш, друго е да се правиш на клоун, пак както се харесваш.
защото тя не иска да й се смеят, а да я харесват.
пък и едно е да се гримираш в нормите, както се харесваш, друго е да се правиш на клоун, пак както се харесваш.
какво значение има? нали ТИ се харесваш :? ако според теб едно момиче се гримира прекалено много, то тя самата може да мисли, че е в нормите. може да е грозно наистина отстрани, но защо трябва да изказваш мнение или още по-лошото да шушукаш примерно, като това не е твоето лице?!
аз съм на мнението, че всеки може да прави със себе си и със живота си каквото поиска. едни живеят по един начин, други живеят по друг. хората не са еднакви. има толкова много различни съдби на света... хората изглеждат по различен начин и това им харесва. всеки трябва да гледа себе си, ако питаш мен. ти се прави както ти харесва и остави другите да правят същото ;)
и в крайна сметка не се ли обезличаваш когато започнеш да искаш останалите да те харесват :( за всеки влак си има пътници дето се вика. и ако 10 човека не я харесват, 2ма ще я харесат. ако тръгнеш да живееш за хората каква личност ще си? съгласна съм, че никой не иска да му се подиграват, но забелязала ли си колко момичета реват, че са неразбрани, а същевременно пак се носят по този смешен начин. те хем страдат от хорското мнение, хем се харесват така. затова не трябва да се бъркаме в живота на никой
Claudette
12-01-2009, 11:49
Към авторката: това, което си призна, че правиш, всъщност, е форма на лицемерие. Недей да се опитваш да се нагласяш към чуждите мнения или начин на живот. Колкото по-бързо осъзнаеш колко е важно да бъдеш себе си, толкова по-лесно ще ти бъде за напред. Никой не обича лицемерието, нали знаеш.
Съвет: дори и с риска някой да не те хареса, бъди себе си, обличай се така както ти харесва и слушай каквато музика ти е насърце. ;)
P.S. ох, как се радвам, че вече не ми се налага да слушам тези гимназиални историйки :-o
lifelesscorpse
12-01-2009, 12:21
Ти наистина си много заблудена и наистина нямаш собствено мнение и начин на мислене...Защо изобщо си правиш труда да се харесваш на хора,които са доста ограничени и няма да научиш нищо от тях???Няма смисъл просто!Гледай да не се интересуваш от това какво ще кажат,само и само да се впишеш в "групата",на която всъщност два ли й пука за теб ... (Еми така е.Не тръгвай да ме нападаш и не си създавай погрешни представи за нещата).Плюс това...Да избираш приятелите си по музиката,която слушат и по начина им на обличане (мноооого силно казано "стил"...недей да го казваш повече...)
Абе не знам...Вече ми писна да давам съвети и после всички да се правят на интересни.Ако съм ти помогнала-радвам се.Ако ли не-не си прави "труда" даже да ми отговаряш ;) ...
Благодаря на всички, които писаха.. коментарите Ви ме мотивираха още повече..
Ти наистина си много заблудена и наистина нямаш собствено мнение и начин на мислене...Защо изобщо си правиш труда да се харесваш на хора,които са доста ограничени и няма да научиш нищо от тях???Няма смисъл просто!Гледай да не се интересуваш от това какво ще кажат,само и само да се впишеш в "групата",на която всъщност два ли й пука за теб ... (Еми така е.Не тръгвай да ме нападаш и не си създавай погрешни представи за нещата).Плюс това...Да избираш приятелите си по музиката,която слушат и по начина им на обличане (мноооого силно казано "стил"...недей да го казваш повече...)
Абе не знам...Вече ми писна да давам съвети и после всички да се правят на интересни.Ако съм ти помогнала-радвам се.Ако ли не-не си прави "труда" даже да ми отговаряш ;) ...
Благодаря за поста, и не, аз не съм такава да се заяждам заради мнения.. Аз бях започнала да осъзнавам всичката тази история с заблуденото "агне", но просто не, че нямах сили, ами не знам как да го опиша.. просто твърде много се влияех от мнението на другите.. Да, определено , тяхното не е стил, а просто някакво... приспособление!? Защото те по принцип НЕ са такива, някак си се мъчат да се направят на.. НЯКОЙ.. Ох, стана много заплетено, но не мога да намеря думи.. Предполагам, че и други са го срещали това.. Просто момичета, които ги познавах доста добре след една седмица са напълно други - не само начин на обличане и музика, но и характер..
Благодаря ви много още веднъж! :-)
aloveyou
12-01-2009, 15:57
Бъди такава,каквато си - а не такава,каквато не си :-)
А относно за мненията на другите - просто ги игнорирай..Направи се така,че все едно не ги чуваш..[/b]
lllXayclll
12-02-2009, 18:07
Със времето ще си изградиш своето уникално аз, но сега докато си още малка ще ти е гадно докато живота те научи как да се справяш с тези ситуации. някой ден ти ще си имаш собствена компания. Първата ти стъпка е да си промениш външния си вид така че хората да те приемат на сериозно и се дръж зряло 8)
Аз съм момче и имам подобен проблем сега и в предишното даскало също. Тия селяци при мене си мислят, че като съм леко пълен с 3-4 нг. по-тежък от тях немога да нося оригинални Адидаски, немога да играя футбол , или немога да нося розови блуки. Но един път им казах на всички в очите, че съм ........ майка им и не ме интересуват. Оттогава проблеми нямам , но само чакам някой да се напраи на интересен...........
PinkFloydSound
12-02-2009, 18:19
Не.
Не.
Не!
:lol: :lol: :lol:
AutomatiC
12-02-2009, 18:22
спри да се интересуваш от мнението на хората