PDA

View Full Version : майка му д3ба - синята смърт



12-08-2009, 17:14
абе постоянно ми излиза шибаната синя смърт
през 10 минути
от какво може да е :-x :-x :-x :-x

Cybershot
12-08-2009, 17:18
грешка в ОС
грешка в някое приложение/програма
При мен е излизало и по 2те причини - 1 път ОС и 1 път при стартиране на CPUz
http://en.wikipedia.org/wiki/Blue_Screen_of_Death

12-08-2009, 17:42
нищо не съм добавял по ОС-а както и програмите не съм сменял скоро :-x :-x :-x :-x
единствено Юторрента започна да ми пише, че някви нВидиа драйвари трябвало да сменя ?.. дали ще е от това ?

Cybershot
12-08-2009, 17:48
нищо не съм добавял по ОС-а както и програмите не съм сменял скоро :-x :-x :-x :-x
единствено Юторрента започна да ми пише, че някви нВидиа драйвари трябвало да сменя ?.. дали ще е от това ?

Причините може да са БЕЗКРАЙНО много.
Направи System Restore, ако пак е така, преинсталирай Windowsa.

SolusChristus
12-08-2009, 17:57
Няма кво да прави Restore, напаво да преинсталира, по бързо ще стане.

12-08-2009, 17:59
отначало направих ресторе но ефекта никакъв :-x
върнах го с 1 ден
д3ба от както пуснах темата не ми е забивал 8)

volvolin4o
12-08-2009, 18:06
RAM...

skuck
12-08-2009, 18:10
сложи му линукс и няма да има синя смърт

12-08-2009, 18:13
RAM...какво за нея
сега пак ми стана http://i45.tinypic.com/2u4r2o3.jpg това ми излиза при пускането
истината е, че би трябвало да нямам нВидиа в компа защото съм с Ати о_0
някой ако може да намери тия шибани драйвъри
иначе линокса е милион години пред шибаните линдолс тъпаци ама не ми се занимава

volvolin4o
12-08-2009, 18:16
виждал съм случеи, в които бие сини екрани, поради това, че рамта не работи с избраното дъно...

Cybershot
12-08-2009, 18:29
вярно е, че проблем може да идва и от РАМ, ама като нещо се прецака универсалното е да преинсталираме ОС (което се прави в повечето пъти) :D . Е не всеки разбира до такава степен да намери корена на проблема :) Пробвай с БитКомет, разкарай тоя utorrent, дали ще ти го дава пак

12-09-2009, 12:02
виждал съм случеи, в които бие сини екрани, поради това, че рамта не работи с избраното дъно...определено дъното ми поддържа рама ;д
мммммм не знам още 1път ако ми го направи ....

volvolin4o
12-09-2009, 12:34
през колко време ти посинева монитора? 8-)

doomkillerr
12-09-2009, 13:29
В преинсталацията му е майката... На мен ми се е случвало да се появява син екран, след като свързах втори хард на стария ми компютър. След няколко рестартирания се оправи! :D

12-09-2009, 13:50
през колко време ти посинева монитора? 8-)вчера някъде през 20 мин ;д
д3ба може ли от прегряване да е ? ама в тоя студ и аз съм му махнал левия капак ебати прегрявката :-o

volvolin4o
12-09-2009, 14:05
не ми се вярва да е от прегряване...амааа всичко е възможно 8-)

ма ти му пускай климатици и няма проблеми... 8)

12-09-2009, 15:25
лятото не е прегрявал а на 15 градоса ли да прегрее... и на мен не ми се вярва ама вентилатора на процесора 1 по такъв звук издаваше ;д
аз трябва да го почистя че прахлясъл ;д

volvolin4o
12-09-2009, 15:33
имаш прах!?
кога последно го чисти? понеже е напълно възможно и там да е проблема...

12-09-2009, 15:40
да речем преди 4-5 месеца, че може и повече :-x :-x :-x от както пуснах горния пост 2пъти се ебе :-x :-x :-x :-x майка му синя да еба
даже не става да го снимам синьото веднага се ресва :-x :-x
утре ще му оправя шибаната железария да видим дали е от нея 8)

Cybershot
12-09-2009, 15:45
Не е от греенето...
Преинсталирай "Джама", някой системен файл може да се е скапал и да не може да извърши дадена операция и за това да излиза... Може един repair 1во, но не съмнява да помогне :o

ivanstef
12-10-2009, 06:21
Какво пише на синия екран. При 90% от случайте се дължи на Рам-та, това е вярно.. ай една картинка.

volvolin4o
12-10-2009, 18:48
тянко, кво стана? Изчисти ли го?

ProKiller2
12-10-2009, 19:14
можеби имаш програма която все още не е затворена а ти си мислиш че си я изтрил и ти твари процесора сигурно е за това ем изтегли си експи мениджър или виста мениджър зависимост от ос разчисти с нея и да видим

12-12-2009, 18:07
Dobyr vecher (za vas) priqteli.
Iskam da spodelq kakvo stana.
Izchistih Hardwareto, no problema ne e ot tam.
Blue killer otnovo mi be6e na startUP (maika mu !).
Vzeh si diskcheto s Windows slagam i kakto podobava shte pravq Reprair.
Repraivam go ush, NO shibanoto kopele "zasicha" na 34tata minuta. Napisah "zasicha" zashtoto ne minava na 33tata kogato trqbva da vkarvam CDkey i t.n., a si sedi na 34 i otgore se smenqt "windows movie maker" i otdolu opiasanieto im ... (t.e. obob6tava mi kakvi laina shte mi se instalirat). Probvax 2pyti da go reprairna i 2pyti 1 i sy6ti shit!
Alternativata ........ Linux Ubuntu. Predi chas chas i ne6to go instalirax, no kakvo da vidq? Jixat! Ot 160gb hard ot koito C:\ beshe 20gb (go nqma) i D:\ beshe kym 130 ... (koeto e svobodno cqloto). Da vkaram malko informaciq otnosno svobodnoto mqsto na harda mi (ob6to svobodnoto be6e okolo 10-15%) a sega e 95% o_0
Snimki, filmi, igri, C:\ - vsi4ko tova go nEma o_0
Nishto ne sym iztrival nishto ne sym pravil osven 1 shiban reprair ......... WTF WTF male napravo ne znam davaite nqkakvi saveti kak moga da opravq lipsva6tata mi informaciq :@
Sega sym s Ubuntu za6toto ne iskax da iztrivam Cto i da instaliram otnovo Huindows.
ps. Sorry za latinicata i na men mi e mnogo gadno kato pi6a tova sigurno go pisax +5 min.
Blagodarq za otzovalite se.
MOLQ NE ME IZTRIVAITE POSTA ! KOGATO OPRAVQ PROBLEMA NQMA DA IMA KIRILICA I SHTE REDAKTIRAM POSTA !

volvolin4o
12-12-2009, 20:49
ти ме фърли у филмО...за момента абсолютно нищо не ми идва на ум... :-o

Cybershot
12-12-2009, 20:57
Norton Ghost

volvolin4o
12-12-2009, 21:02
добре де...а като сложи линукс излиза ли ти синия екран?

doomkillerr
12-12-2009, 21:08
Нещо си объркал при ползването на "Repair" опцията. Освен да пробваш въстановяване на данните с някоя програма - може и да има частичен ефект! Целия проблем може да се е получил в следствие наличието на грешки върху хард диска и частта от операционната система (тоест дял "C"). Понягота това се получава, ако не се подържа информацията на харда - форматиране, дефрегментиране и т.н. И на мен ми се е случвало Windows-а да стига до определен процент и да не иска да продължи. В тоя случай има два варианта:

1. Рестартираш компютъра и се надяваш инсталатора да прескочи дадения критичен момент (диска с операционната система съдържа множество малки по размер файлове и ако диска е записван на голяма скорост понякога CD/DVD-четеца не може да прочете даден файл)!

2. Намираш друго копие на операционната система (друг диск)

Един съвет: Вземи си запиши едно буутващо "Hiren's BootCD" и виж какво е положението на харда, както и може да тестваш целия хардуер по отделно! 8) BootCD-то съдържа множество инструменти, както за въстановяване на данни, форматиране, създъване, изтриване на дялове и десетки още полезни програмки за тестване диагностика и т.н.! 85% съм сигурен, че ще има някакъв ефект!

П.С. - Мен няколко пъти този "златен" диск ме е измъквал от подобни на твоята ситуации!!! :)

volvolin4o
12-12-2009, 21:18
аз си мисля и друго...докато си чистил машината отвътре има огромна вероятност да си разместил SATA кабелите. Случвало се е при не добър контакт инсталацията да не може да продължи...

doomkillerr
12-12-2009, 21:27
аз си мисля и друго...докато си чистил машината отвътре има огромна вероятност да си разместил SATA кабелите. Случвало се е при не добър контакт инсталацията да не може да продължи...

А да ти задам един "логичен" въпрос - как тогава е успяло момчето след това да инсталира "Linux"-са??? - или той не се брои... :-o

volvolin4o
12-12-2009, 21:29
ставал съм свидетел на такива чудеса...

12-13-2009, 03:58
и вие ме хвърлихте у филмо ;д
трябва да видя за тоя диск. от замунда ли да дръпна програмата ;д
не знам, но от всичко на всичко в живота се обедих
НИКОГА ПОВЕЧЕ ПРОЗОРЦИ!
Волво, имаше момент когато сложих компютъра и windowsa ми не се боотна. Изключих го и оправих сата кабела, наистина ли си мислиш, че може да е от това ?
Относно вероятността да съм сбъркал репраяра е нулева...

Cybershot
12-13-2009, 08:35
Волво, ти сигурно си ставал свидетел на вкарване на картинка в Text Document... Кат се сетя за онази тема за процесорите ми става ясно колко разбираш

12-13-2009, 08:57
Кат се сетя за онази тема за процесорите ми става ясно колко разбирашЗа мен ли става дума ?

Cybershot
12-13-2009, 09:13
Кат се сетя за онази тема за процесорите ми става ясно колко разбирашЗа мен ли става дума ?

не бе...

volvolin4o
12-13-2009, 09:16
Волво, ти сигурно си ставал свидетел на вкарване на картинка в Text Document... Кат се сетя за онази тема за процесорите ми става ясно колко разбираш
:?

volvolin4o
12-13-2009, 09:25
Волво, имаше момент когато сложих компютъра и windowsa ми не се боотна. Изключих го и оправих сата кабела, наистина ли си мислиш, че може да е от това ?

преди години имах такъв проблем...зареждаше ми само до BIOS-а и така си стоеше. По-някой път обаче си тръгваше. С преинсталацията- по същия начин. Като си смених кабелите проблема се реши...

12-13-2009, 09:26
едва ли в кабелите ще е проблема о_0 :D

volvolin4o
12-13-2009, 09:29
сега като край с линукс ли си?

kyptumz
12-13-2009, 09:35
ми виж сега мойе да е ако иползваш Flex Type туи се инсталва в систем32, някави програми подобни на тая при унинсталвнето тези фаилове изчезват и зарад това сащо мойе да става така,че аз напраих таи и ми посине монитора и фанах та ко преинсталирах и се оправи.

Също ако играеш игри дето има фаливе дето се слагат в систем32 или само систем и те също прецакват ОС.

Само преинстал няма смисал да го връщаш назат компа нема ти помогне :)

doomkillerr
12-13-2009, 09:56
трябва да видя за тоя диск. от замунда ли да дръпна програмата ;д

Ето от тук си свали: Hiren's BootCD 10.1 (http://www.kaldata.com/comments.php?catid=1&id=49020) - (193 MB) 8)

Записваш на диск, буутваш от него и пробваш различни варианти с програмите за тестване, въстановяване на системата и т.н. :)

12-13-2009, 13:37
ся да видим дали имам дискче и дали ще мога да го направя бутващ под убунту ;д

Cybershot
12-13-2009, 13:43
ся да видим дали имам дискче и дали ще мога да го направя бутващ под убунту ;д

Когато инсталираше windows-а викаш ти давало пак синия екран нали?
Ако си с няколко плочки рам, преди инсталацията на windowsa остави само 1 плочка

12-13-2009, 13:47
ся да видим дали имам дискче и дали ще мога да го направя бутващ под убунту ;д

Когато инсталираше windows-а викаш ти давало пак синия екран нали?
Ако си с няколко плочки рам, преди инсталацията на windowsa остави само 1 плочкане съм инсталирал бозата
репрайвъх я
с 1 плочка от 2048 мб рам съм на 667мгхз
Repraivam go ush, NO shibanoto kopele "zasicha" na 34tata minuta. Napisah "zasicha" zashtoto ne minava na 33tata kogato trqbva da vkarvam CDkey i t.n., a si sedi na 34 i otgore se smenqt "windows movie maker" i otdolu opiasanieto im ... (t.e. obob6tava mi kakvi laina shte mi se instalirat). Probvax 2pyti da go reprairna i 2pyti 1 i sy6ti shit!

Cybershot
12-13-2009, 15:04
ся да видим дали имам дискче и дали ще мога да го направя бутващ под убунту ;д

Когато инсталираше windows-а викаш ти давало пак синия екран нали?
Ако си с няколко плочки рам, преди инсталацията на windowsa остави само 1 плочкане съм инсталирал бозата
репрайвъх я
с 1 плочка от 2048 мб рам съм на 667мгхз
Repraivam go ush, NO shibanoto kopele "zasicha" na 34tata minuta. Napisah "zasicha" zashtoto ne minava na 33tata kogato trqbva da vkarvam CDkey i t.n., a si sedi na 34 i otgore se smenqt "windows movie maker" i otdolu opiasanieto im ... (t.e. obob6tava mi kakvi laina shte mi se instalirat). Probvax 2pyti da go reprairna i 2pyti 1 i sy6ti shit!

Нов диск направи или накарай някой да ти направи...

12-13-2009, 15:28
ся да видим дали имам дискче и дали ще мога да го направя бутващ под убунту ;д

Когато инсталираше windows-а викаш ти давало пак синия екран нали?
Ако си с няколко плочки рам, преди инсталацията на windowsa остави само 1 плочкане съм инсталирал бозата
репрайвъх я
с 1 плочка от 2048 мб рам съм на 667мгхз
Repraivam go ush, NO shibanoto kopele "zasicha" na 34tata minuta. Napisah "zasicha" zashtoto ne minava na 33tata kogato trqbva da vkarvam CDkey i t.n., a si sedi na 34 i otgore se smenqt "windows movie maker" i otdolu opiasanieto im ... (t.e. obob6tava mi kakvi laina shte mi se instalirat). Probvax 2pyti da go reprairna i 2pyti 1 i sy6ti shit!

Нов диск направи или накарай някой да ти направи...аз имам друг диск ама е в 1 от класа ми уж петък му казах да ми го даде да пробвам с него, ама вече като ги няма дяловете какво да пробвам?

Cybershot
12-13-2009, 18:41
ся да видим дали имам дискче и дали ще мога да го направя бутващ под убунту ;д

Когато инсталираше windows-а викаш ти давало пак синия екран нали?
Ако си с няколко плочки рам, преди инсталацията на windowsa остави само 1 плочкане съм инсталирал бозата
репрайвъх я
с 1 плочка от 2048 мб рам съм на 667мгхз
Repraivam go ush, NO shibanoto kopele "zasicha" na 34tata minuta. Napisah "zasicha" zashtoto ne minava na 33tata kogato trqbva da vkarvam CDkey i t.n., a si sedi na 34 i otgore se smenqt "windows movie maker" i otdolu opiasanieto im ... (t.e. obob6tava mi kakvi laina shte mi se instalirat). Probvax 2pyti da go reprairna i 2pyti 1 i sy6ti shit!

Нов диск направи или накарай някой да ти направи...аз имам друг диск ама е в 1 от класа ми уж петък му казах да ми го даде да пробвам с него, ама вече като ги няма дяловете какво да пробвам?

Абе по едно време изтървах нишката в темата...
Трябвало още в началото в някой съсед/приятел отидеш и си направиш нов диск и така...
Когато си оправиш Джама, инсталираш всичко драйвъри и програми, изтегли си Norton Ghost. Правиш един буутваш диск с Norton Ghost и си пушка