View Full Version : Проблем
Реших се да пиша,защото вече се отчайвам и мисля все повече за времето в което ще се махна от нас :( Ето го и проблема:аз много обичам животните и от много малка мъкна в нас всякакви...лекували сме гълъби,костенурки,птички,т ралежи,които съм намирала насред ъти и така нататък...Преди 3 години обаче прибрах от улицата коте с обещанието да му намеря дом,но не успяхме и сега си я гледаме в нас,преди 2 год. за рожденият ми ден си купих куче и него гледаме...Проблема е,че родителите ми не харесват животните и тези 3 год. само ми крещят ,че ще ги изхвърлят,налаоло се е да връзвам кучето и да нне се прибирам по цял ден,за да не го пребият,котката е седяла ссамо в моята стая ,за да не я изхвърлят пред врата... :( Много ми е гадно и винаги като ми се ксарат за нещо намесват животните ми.Аз се грижа изцяло за тях(разходки,храна,почиств е..)Има ли начин да предотвратя тези караницуи,защото лятото щяха да изхвърлят котката на село,ако не бях я заключила един месец вв моята стая,където и беше супер некомфортно.Пробвала съм да и намер дом,но никой не иска прибрана от улицата котка...С мои спестявания си ги водя на ветеринар и тн...имам време докато се изнеса от нас и не искам животните ми да пострадат :cry: Някакви идеи? :(
SunnyTime
12-11-2009, 13:51
Защо не попиташ ветеринаря да пробва да намери дом за някое от животните ти?
Аз също обожавам животните и имам куче.Имах и котка,но баща ми я махна щото му пускала много косми :? и много се ядосвам...
Кажи на родителите си,че ще опиташ да намериш дом на някое от домашните любимци,само да ти дадат малко време,защото не става ведната...
А и опитай да поговориш с тях.Кажи им какво мислиш (не вярвам да не си го наравила) и им обясни,че ти се занимаваш с животните и не ги караш да правят нищо.Кажи им,че си си свикнала с тях и не гориш от желание да се разделяш с тях...Просто им кажи,че ги обичаш много...
Успех! Надявам се да успееш :)
От както намерихме Джеси (котето ми)не спирам да пиша обяви и тн,но тя не е гальовно коте,което мърка...обича да хапе и тн...говорила съм с тях хиляди пъти,но като чуят животни и айде започва се крещенето...вета ни...няма да помогне питали сме го :( Скоро бях донесла едно бездомно ,намерих му дом,но чоека се оказа изверг и първо каза,че го е убил,после,че го е зарязъл на улицата и в момента ми е супер тъжно,защото не мога да гои намеря,наще ми се карат за всяка дума и тн.. :cry:
SunnyTime
12-11-2009, 14:13
Няма ли някой приятел на който да го дадеш?Ако живееш в къща,защо не гледаш котето и кучето вън?
Живея в апартамент... :( никой не иска,а и аз искам да продължа да си гледам животните все пак съм се привързала много към тях.Село си нямам и няма вариант лятото да прекарвам там с тях...Цяло лято от 7 сутринта до 9 вечерта съм в парка с кучето и ролерите...аз си карам то си тича и така минават дните :(
SunnyTime
12-11-2009, 14:20
Ще ми се да ти помогна,но уви няма как да стане...Дори не знам и какво да те посъветвам... :-x
Да знам,много е неприятно да се разделиш с домашен любимец...
Ами продължи така,както до сега си ги гледала и гледай да не говориш много пред родителите си за тях и да не им се мяркат пред очите много много...
Не става ли в някой приют в града ти или нещо?? :o
Приют НИКОГА! :shock: Ето клипче за условията в един изолатор
http://www.youtube.com/watch?v=EZoC4VsJogQ
:( Няма смисъл...ще търпя още ,но ми се ще да има решение,защото спестяванията намаляват,а трябва да кастрирам котето,да ги регистрирам и да чипирам кучето...
SunnyTime
12-11-2009, 14:44
Знам какви са условията в приютите...
Не знам как мога да ти помогна,но искрено се надявам да намериш решение на проблема..
Успех!
Весела Коледа! (на Коледа стават чудеса!Пожелай си нещо :) )
Разбирам те ноо незнам и аз кво да ти кажа :)
Като малка и аз много обичах животните,имах си котка в къщи и нашите я изхвърлиха на село.След седмица вече я нямаше ...
Мерси и подобно :) Дано стават,защото много бих искала да го нямаше проблема,да се върне Оскар(наеренето кученце за което споменах)... :smt087 :smt087
Имам подобен проблем,обаче сега имам само папагал ..
като цяло със сестра ми обичаме много котките и сме имали няколко ..
след известно време прекарано в нас /от месец до две години/ се 'командироват' на село докато .. ..
баща ми наскоро хвана един папагал от породата Корела и сега си го гледаме в нас ..
обяснение защо държим папагала а не коте : котките са мръзни животни, само ръсят козина и създават проблеми, искат грижи, ти си на училище и така нататък ..
остава да се изнеса на квартира след бала догодина и да си зема две котета със бъдещия съквартирант, който също много ги обича .. и няма да си ги купя, а ще отида в приюта и ще си осиновя ..
Котките са много чисти и при редовно решее няма проблеми :) Поне аз нямам като ги реша и двамата ежедневно...Дано поне малко се кротнат моите,че вече не издържам..седя си в нас цяла зима и не ми дават да излизам и е супер кофти.. :(
Ето пак...миналата седмица майка ми и баща ми се караха и естествено преминаха към мен с обикновеното "Защо ги влачиш тука тия животни...всичко съсипват,мебели за по..."и тн...сега обаче ми казаха да избирам между кучето и котката и,че ако махна и двете е най-добре...после ми казаха,че ако кучето го видят ощюе веднъж в хола ще го бият яко и аз веднага се изнесох навън с Арчи(кучето)..разходих се около час около блока по малки улички и се върнах...покрещяха ми и ми взеха ключ от нас,за да не излизам...сега се чувствам ужасно...кучето е затворено не мога да излизам...взех решението да намеря нов дом на Арчи,но не е лесно нито да намеря хора нито да се разделя с него... :( :?