PDA

View Full Version : Дайте ми съвет....ПЛС.



amk933
12-14-2009, 13:55
Имам за задача да напиша картичка на дете с умствени увреждания и да предам утре в училище. Картичките ще стигнат при когото трябва и ще бъдат дадени на децата.

Въпросът ми е какво да напиша, така че наистина да се зарадва? Какво е в главата на едно такова дете? На какво ще се зарадва? Ами, ако без да искам го обидя? Какво има нужда да чуе? Как да направя денят му по-щастлив с един текст?

Занимавал съм се с хипер много благотворителност, обаче просто не съм изпадал в такава ситуация. Притеснявам се да не направя някой неумишлен гаф.

Хвърлете някакви идеи - не искам да ми го пишете. Детето, ако не може да го прочете, ще му го прочете някой друг от дома.

Моля ви помогнете ми.

Благодаря много на всички. :)

amk933
12-14-2009, 15:00
Никакви идеи ли нямате хора? :shock: :(

Christine
12-14-2009, 15:03
Ох, ами това е наистина много трудно. Знаеш ли приблизително на каква възраст ще бъде това дете?

amk933
12-14-2009, 15:21
Ох, ами това е наистина много трудно. Знаеш ли приблизително на каква възраст ще бъде това дете?

Между 8 и 24 години. Това ни е казано. 8-)

Christine
12-14-2009, 15:32
Олеле! :( Ами освен да потърсиш някакви класически коледни пожелания или да им преведеш някаква коледна песничка (като я пооформиш малко да не звучи глупаво).. друго не се сещам. Не е задължително да е нещо специално за дете с увреждания, и те са си същите хора в края на краищата.. Ти на какво би се зарадвал/а?
Мога да и потърся малко ако искаш. :)

amk933
12-14-2009, 15:44
^И аз май до този извод стигнах, че най-добре ще е нещо класическо. Обаче на мен ми се щеше да нещо обнадеждаващо. Обаче пък не искам да излезе, че те са по-тъпи от нас, разбираш ли. Ни в клин, ни в ръкав... :(

Май на класическото ще се спра.

amk933
12-14-2009, 15:51
Когато в Коледната вечер снегът примамливо блести,
когато свещите трептят, а виното искри,
в таз нощ излез навън, небето звездно погледни
и пожелания за много щастие от мен ти с радост приеми.


Послучай Новата година моя поздрав приеми
и нека радости големи ти носят идващите дни.
Нека сбъднат се мечтите твои в сърцето бликащи сега
и нека никога да няма в сърцето място за тъга.

Как ще стане, ако напиша едното на едната страница в картичката - а другото на другата??? :-o

Christine
12-14-2009, 15:57
Зависи от картичката.. Ако е готова купена няма да изглежда много добре. Ако ти ще си я правиш.. може би. Но вече ти си прецени, зависи от размера, големината, картинката.. а и то си е индивидуално как ще ти хареса.

Иначе това, което си измислил/а много много добре се е получило. :)

amk933
12-14-2009, 16:03
Зависи от картичката.. Ако е готова купена няма да изглежда много добре. Ако ти ще си я правиш.. може би. Но вече ти си прецени, зависи от размера, големината, картинката.. а и то си е индивидуално как ще ти хареса.

Иначе това, което си измислил/а много много добре се е получило. :)

Благодаря ти много, че ми помагаш. :0

Не го измислих, намерих го и ми хареса. :) Ако някой се сети нещо по-дълго като някакво дълго стихче например да го напише моля. Има вариянт, ако искам да сложа листче в плика с картичката и мога да го напиша.

Christine
12-14-2009, 16:09
За нищо.

Но това не го разбрах, какво листче, какъв плик :-D

amk933
12-14-2009, 16:12
За нищо.

Но това не го разбрах, какво листче, какъв плик :-D

Ами да стане като писмо с картичка може. Не е задължително. Но може в картичката да напиша нещо по-общо, а на листа за писмото едно дълго стихче с хубави и топли думи. :-o

amk933
12-14-2009, 17:54
Заключвайте темата...никой нищо не се сеща. То се е видяло - ще се мъча сам. :-D :o

Christine, мерси... :)

MuTuTyYy
12-14-2009, 18:46
Заключвайте темата...никой нищо не се сеща. То се е видяло - ще се мъча сам. :-D :o

Christine, мерси... :)

ММм, сега ми хрумнаха някой неща. Нали знаеш, че тези неща имат повече мечти от нас и знаеш, че на Коледа се случват чудеса и може би знаеш, че коледните песни и стихчета са най-много :). Ами намекни му, че е нормално момче, но без да прекаляваш, за да не го избият комплекси ако си помечтае за нещо, което нормалните деца имат :(. Наистина е много трудно, сега погледнах темата и ми хареса това, което искаш да направиш. Малко съм ти ядосан, но въпреки това ще се опитам да се сетя нещо друго... но като цяло им намекни, че Коледа е бест и ги накарай да продължават напред :). Също така, има много хубави мисли на учени хора останали в историята като велики мислители. Вземи се разрови за някоя мисъл... Напиши им нещо кратко с по-големи букви, някаква мисъл на някой известен човек, за съжаление сега не мога да се сетя за такава, въпреки че знам много. Нарисувай някакъв пейзаж или ако не можеш, накарай някой който може... нещо снежно. Трудно ми е да предположа какво си мислят... за съжаление сега не мога да ти помогна повече, ако изобщо съм ти помогнал. Човече, потърси в интернет, мисли на велики хора... :( Дано успееш!!! Успех!! :(

amk933
12-14-2009, 19:28
^Защо си ми ядосан? 8-)

Мерси за помощта! :)

Сетих се за една мисъл: "Човек е толкова голям, колкото големи са мечтите му!" От кого е?

fatalgirl
12-14-2009, 21:08
Сетих се за една мисъл: "Човек е толкова голям, колкото големи са мечтите му!" От кого е?[/quote]

От Антоан дьо Сент Егзюпери е. :)

semantics
12-15-2009, 04:34
Самото ти отношение/притеснение е вече предпоставка шансът да напишеш някоя глупост да е по-голям. И не те виня за това, просто такъв е манталитетът на обществото спрямо хората със затруднения (и всякакви маргнилизирани общности), това е грешната (за мен) концепция на "спасението".
Подходи както към всяко друго дете, на което ще подаряваш подарък. Това дете има нужда от точно толкова подкрепа, уважение и обич, колкото всяко друго - нито повече, нито по-малко.

Впрочем, ако на мен бяха поставили такава задача, щях да откажа да се включа. Но това си е лична моя позиция.

amk933
12-15-2009, 18:19
^ Не мога да откажа такова нещо. Знам какво значи за едно дете един такъв жест, знам какво е да подариш усмивка на едно умиращо дете...натоварвате психически, да, мъчно ти е, да, но една такава усмивка може да те стопли много повече, от която и да е друга.

Знам го от личен опит...

Много благодаря на отзовалите се. Насочихте ме горе-долу в някаква посока и написах нещо хубаво в едно писмо и една картичка...

Ключалка, моля... :)

Tralqlqlqlq
12-15-2009, 19:35
Мило дете,
Весели празници! Коледа е един вълшебен ден за теб, мен и всички около нас! Никога не се примирявай с мнението на другите а помни- не външния облик е важен, а духът и мечтите! Те правят един човек истински красив! И никога не оставяй думите на другите да те сломят- Човек е жив докато са живи и мечтите му!

П.П:Опа, вече късно да пиша...

machoka
12-18-2009, 13:23
а3