View Full Version : Имам нужда от съвет!
здравеЙте съфорумци!!
Искам да се посъветвам с вас ..
Ето го и моето куче :
http://prikachi.com/files/1220527h.jpg
http://prikachi.com/files/1220530z.jpg
Много го обичам ,, но въпреки това не мога да разубедя нашите да не го карат на село през лятото .. Искат да го носят на село единствено защото се скубе много !! Който е имал същия проблем да каже и да помогне някакви таблетки или нещо друго да му давам за да спре да се скубе ,, Много ще ви бъда задължена ,, ако ме посъветвате нещо .. Не искам да ме разделят от него :-#
Искам сериозни коментари а не ебавки моля!! :?
Прекрасно кученце си имаш,много е миличко,не знам как някой би искал да се раздели с него...
За да не стане това,те съветвам всеки ден ти да почистваш у вас,да обираш каквото можеш от козината му с четка,за да не пада по пода.Също,ако се качва по мебели,да го отучиш.Ако спазваш всичко това,не вярвам козината да им пречи,за един ден няма да се събере кой знае колко.
Като за начало може да има въшки или бълхи едно от 2те купи му нещо пудра против бълхи от аптеката къпи го и го чешай с ноктите си и би трябвало да се оправи. Защото от пудрата спира всички видове сърбежи и така на татъка..
aloveyou
12-15-2009, 13:37
Прекрасно кученце си имаш,много е миличко,не знам как някой би искал да се раздели с него...
За да не стане това,те съветвам всеки ден ти да почистваш у вас,да обираш каквото можеш от козината му с четка,за да не пада по пода.Също,ако се качва по мебели,да го отучиш.Ако спазваш всичко това,не вярвам козината да им пречи,за един ден няма да се събере кой знае колко.
Като за начало може да има въшки или бълхи едно от 2те купи му нещо пудра против бълхи от аптеката къпи го и го чешай с ноктите си и би трябвало да се оправи. Защото от пудрата спира всички видове сърбежи и така на татъка..
Ами не ,, :) Редовно го ваксинираме и му даваме хапчета за обязпаразитяване ... Просто срташно много се скубе и искам да знам някакви таблетки или нещо което да спре .. Със разресването не става - Ние имам повече косми по дрехите отколкото той по тялото си :lol: А за отучването от качването по мебелите е невъзможно ,, той не пита кога да се качва и кога не :-D :))
:-) Благодаря много за комплиментите .. Но това със почистването не може да стане ,, защото живеем със баба ми (имам предвид че майка ,татко и аз живеем в един апартамент с баба) .. Тя чисти ,, а и то вече "във въздуха има косми" . Колкото и да ми е гадно заради тези косми ,, не искам да се разделям с него .. Много го обичам .. Ако знаете през какви неща сме минали с него .. :)) :smt007
пумяри...
и все пак в БГ е на мода малките пумярчета а?
мноо са злобни
а са 1 ритник...
nymphadora
12-15-2009, 19:04
пумяри...
мноо са злобни
а са 1 ритник...
със злобните си коментарчета можеш да се отправиш към раздел Любов,там има повече хора,които ги заслужават :)
По темата:аз имам ретривър и космите в нас са мнооого повече-не се умира,повярвай ми 8-) и не виждам това малко кученце колко косми може да пусне :-o
пумяри...
мноо са злобни
а са 1 ритник...
със злобните си коментарчета можеш да се отправиш към раздел Любов,там има повече хора,които ги заслужават :)
По темата:аз имам ретривър и космите в нас са мнооого повече-не се умира,повярвай ми 8-) и не виждам това малко кученце колко косми може да пусне :-o
Специално за теб ще пусна снимка на космите които е пуснал (на 1 чистене) ,, за да прецениш за какъв ад става въпрос .. :))
Няма таблетки,които да спрат падането на козината,това е естествен,периодичен процес.Разресването всеки ден,обаче,трябва да помогне,все ще обереш нещо,което да не падне на пода.Казваш,че баба ти чисти-тя е възрастна жена,едва ли чисти всеки ден.Помагай и ти,айде,нека не е всеки ден,поне един-два пъти на седмица.Относно мебелите-като го видиш,че се качва,сваляй го и/или му се карай,макар че на мен сърце не би ми дало да се скарам на тази малка душица :-D :)
Успех,надявам се да намериш решение!
infatuation
12-16-2009, 15:56
Аз имам персиец и цялата къща е в косми.. да не ти се случва да си с черни дрехи..
Реши го често,за да махаш излишната козина от него и да не се скубе.. аз на моя котак му бях купила 1 витамини, които заздравяват косъма и подпомагат пълноценното развитие.. мъка голяма е докато му дадеш,защото са големшки и са като силикнови :shock: .. а са и доста скъпи.. потърси в някой магазин в интернет за хранителни добавки за кучета и котки.. наистина козината му има по-хубав вид и не пада толкова ; )
на снимката кучето ти не изглежда много космато ... а питаш ли ме с немската овчарка какво става :D
Jus7DreamBoy
12-16-2009, 17:55
пумяри...
мноо са злобни
а са 1 ритник...
това по бива но тези ПИНЧЕРИ ги мразя :-x
shokoladovakaramelka
12-16-2009, 18:19
и ние имаме същия проблем ама нищу не помага... ами то няма как да помогне ако кучето си сменя козината ама все пак при нас не свършва.. кофти :D
пумяри...
мноо са злобни
а са 1 ритник...
и аз
колкото е по малко кучето
толкова е по злобно...
littlebaby
12-17-2009, 08:39
Много сладко кученце.
На пролет в нас е ужас! Имам хъски и като почне да му пада зимната козина, навсякъде летят пухчета :D Ако не се чисти всеки ден, то през ден. Питаш ли ме къв зор е докато изчистя цялата къща,ааа? 8-) че и прахосмукачката се задръства...
Кажи на родителите ти, че ще чистиш всеки ден, то друго решение няма;)
пумяри...
мноо са злобни
а са 1 ритник...
мога Да ти кажа ,, че не е пинчер :D Май не си наясно :DD