View Full Version : Как да си оформя ноктите?
BlackKeys
12-15-2009, 17:09
Досега никога не ми се е получавало оформянето. Искам да си го направя в домашни условия, затова ви моля за съвети...
И два въпроса:
ЗА какво служи пиленето по-точно?
И трябва ли да ги пиля преди или след оформянето?
:-o
аз моите си ги оформям с пила за нокти :) някои хора казват, че вместо да ги режеш с нокторезачка е по-добре да ги пилиш ..
Ми аз не разбирам много :-o
Мисля ,че пиленето е за полиране и оформяне :)
DevilWish
12-15-2009, 17:49
С пила се оформят ;)
pamito69
12-15-2009, 17:55
о и аз имам този проблем но не искам да ходя на маникюур ако някой може да обясне да пише :grin: 8-)
Neopitom3na
12-15-2009, 18:12
С пила се оформят ;)
sunshine92
12-15-2009, 19:24
Аз моите ги режа с нокторезачка, после само ги оформям с пиличката. Главно с нокторезачката им избирам формата.
titinkaa
12-16-2009, 11:12
аз ги режа с нокторизачката,така избирам дали да ми са прави или заоблени и после ги пиля :)
рядко аз си оправям ноктите, но когато го правя просто си ги оформям с пиличката
ledenakrasota
12-16-2009, 11:34
Режа с ножичката и оформям с пилата.Когато нямам време пиля с пилата.
angel4eto966
12-16-2009, 15:25
доколкото знам не е хубаво вместо да ги режеш с нокторезачка да ги пилип с пилата защото с нея горния слой на нокътя изтънава и ноктите се чупят по лесно (не обяснявам много добре :D ) аз моите нокти ги режа с нокторезачка ако имам кожички ги махам оформям с пилата желяната форма
Shadowsogirl
12-16-2009, 15:53
Аз съм чела, че ноктите трябва да се оформят с пила, а нокторезачката/ножичката да се ползва само за скъсяване.
divaneee
12-16-2009, 16:11
Аз не си режа ноктите на ръцете. Имам една пила с четири степени на грапавост :-o (май така се казваше) и само ги пиля. Нямам проблеми с оформянето, моите нокти по принцип са хубави, едни такива дълги. Мисля, че не толкова трудно - просто търкаш там докато станат както ги искаш ;дд. Някой по-горе беше писал, че пиленето разваля ноктите, чесно казано не съм забелязала - ноктите ми са здрави без да използвам заздравител.
аз моите си ги оформям с пила за нокти :) някои хора казват, че вместо да ги режеш с нокторезачка е по-добре да ги пилиш ..
+1
BlackKeys
12-16-2009, 17:36
Мх, мерси, ще ви имам предвид съветите.
И заоблените нокти вече са демоде, тъпи са по-хубави ;)
chocolatee
12-16-2009, 18:56
И заоблените нокти вече са демоде, тъпи са по-хубави ;)
въпрос на вкус :)
някои обичат квадратна плочка, а други заоблена.. =]
към авторката: съгласна съм с повечето коментари преди мен.. нокторезачката/ножичката я използвай САМО за скъсяване на дължината, а след това оформи с пиличка ! някой беше писал, че не било хубаво да се използва пиличка.. нещо там горния слой на нокътя изтънявал ли какво не си спомням, но НЕ е вярно.. винаги си пиля ноктите и не забелязвам никаква промяна, здрави са / без заздравител ! /
Shadowsogirl
12-16-2009, 19:08
Ммм, облите нокти са хубави, обаче не са за всеки нокът. Примерно аз със опит да си правя заоблени нокти ги разслоих и не ми се говори след това какво беше. Та според мен заоблените нокти са за по здрави нокти, не склонни към разслояване. Квадратните онкти на мен лично са ми бая по-удобни, пък и като съм с такива ноктите ми не се разслояват.
Аз лично ходя на маникюрист.
Аз моите ги режа с нокторезачка, после само ги оформям с пиличката. Главно с нокторезачката им избирам формата.
и аз
titinkaa
12-17-2009, 11:01
е вчера си ги направих така
http://prikachi.com/files/1224780z.jpg
http://prikachi.com/files/1224784j.jpg
може да е малко гадно качеството,но тва е от светкавицата на апаратаи не се вижда добре
Rebirthing
12-17-2009, 14:18
С ножичка ги режи когато искаш да си скъсиш леко, с нокторезачка само когато ги отрязваш изцяло.Грапавата част на пилата се използва за оформяне на ноктите, може да ги заоблиш или да ги направиш квадратни, най-добре виж формите в гугъл и си избери подходяща.Ако ноктите не са заоблени се чупят по-трудно, за това по подходяща е квадратната форма.Полирането на ноктите се прави само със гладката част на пилата (ако имаш такава на твоята пила де), тоест без абсолютно никакви неравности, така полираш нокътя от горе и той става лъскав и гладък, така по-лесно се нанася лака ;).
magiiito
12-17-2009, 17:30
когато ги пилиш често, ноктите растат по-бързо :)
Ноктите се режат само ако преди това са били много добре накиснати , като след баня например . Така не стресирате толкова нокътя. А иначе дължината се скъсява само с пилене както и оформянето . Ако махате кутикулите (кожичките) си купете добър продукт за по - лесното им премахване . А след това е добре да използвате и добър подхранващ продукт. Има много добри на достъпни цени . :)
BlackKeys
12-18-2009, 17:47
А да ми препоръчате някаква хубава пила? И на каква цена е?
V_Andriyanova
07-17-2014, 10:43
аз по принцип си оформям ноктите само с нокторезачка по простата причина, че като усетя пила настръхвам и е някакво ужасно чувство :D иначе съм пробвала и с пила и наистина става по-добре ;ддд