Влез

View Full Version : Политически Спор 1

amk933
12-21-2009, 14:06
Дайте да си направим седмични спорове и да си пишем разни неща по дадена тема до неделя и после нов, че нещо никакво движение няма из раздела и взе да става скучно да се спори с разни примати из съседните. Тук поне е интересно.

Предлагам теми, ако идеята ви харесва:
1. За чии интереси лобира г-н Янев и чие протеже е той?
2. Правилно ли е изпращането на още войници в Афганистан от страна на Америка и НАТО?
3. Правилен ли е референдума за новините на турски? Защо?
4. Оправда(ва) ли очакванията на избирателя кабинетът "Борисов"?
5. Демокрация или социализъм? Капитализъм или контролиран пазар? Защо?

Е това предлагам. Ако някой се сети нещо друго да пише...Айде, че умирам от скука, а в този студ не ми се излиза. Още повече, че тук в България всичките ми приятели още са на училище и е скука голяма... :D

Едит: Ето я анкетата. Активна е 2 дни. Дерзайте, после да спорим. Радвам се, че ви хареса идеята. :)

Bimmer
12-21-2009, 14:13
xxx

metalcheto
12-21-2009, 15:01
1. За ничий интереси не лобира и ничие протеже не е той. За мен той е малко като Волен сидеров, доста краен и по този начин се опитва да направи впечатлениена хората и да влезе в историята.
2.Не.
3.Естествено, че е правилен. Така веднъж завинаги ще покажем на турците, че тук е България и в нашата страна ще се използва българският език. Който иска и има претенции нека да си пусне кабелна телевизия и да гледа! В Турция има ли новини на български-не. Колкото има в ЕС, толкова трябва да има и у нас. То по тази логика трябва да има от всички езици новини ЗА ДА НЕ СЕ НАРУШАВАТ ПРАВАТА НА ХОРАТА, АЙДЕ МОЛЯ ВИ СЕ!!!
4.Все още не съвсем, но мисля, че Бойко е поел по правилния път и съвсем скоро ще видим резултатите.
5.Нека да е демокрация, но със много по-строги закони.

montana6
12-21-2009, 17:38
Само че не ставаше дума да коментирате темите, а да изберете една от тях. Аз избирам първата. Не съм запознат много, но затова и искам да видя дискусия по тая тема, защото ми е интересно.

BERCUT
12-21-2009, 18:24
Аз избирам втората тема.

Значи първо ще отговоря на втората тема.
Според мен въввеждането на допълнителни войски не беше правлно, защото за една ничия кауза се погубват животите на невинни войници. Според мен всяка страна сама трябва да се справя с вътрешните си проблеми без намесата на други сили освен ако самото правителство не е поискало, както го направи афганистанското правителство през 1979 година. Освен това смятам че когато една от големите държави реши да прави нещо то трябва да се допита с другите големи страни и да спазва наставленията давани от ООН. Естествено щом САЩ изпратиха още и то с одобрението на най-големия съперник на САЩ, Руската федерация въвеждането можеби е правилно. Естествено въведените войски трябва да са мироопазващи, а не застрашаващи и живота на цивилното население (пример - някои от акциите на съветските, а по-късно и на американските войски). Освен това според мен веднага след справянето с талибаните войските трябва да бъдат изведени, а не да се просрочва какно в Ирак. Според мен упортебата на конвенкционални мини в 21 век от страна на САЩ е неморално и неетично, както и застрашаващо живота на невинни, според мен трябва да бъдат упоребявани т.н. „умни мини” които разпознават животно от човек и цивилен от военен, за съжаление САЩ все още има ненадежни опитни образци и затова трябва да закупи такива от Русия (малко ще трябва да си накърнят достойнството американците).

ZipFail
12-21-2009, 18:58
Аз съм най-навит за 5 ^^ :)

malone
12-21-2009, 20:12
Всичките предложения са достатъчно интересни,затова може би една анкета щеше да е добре.Аз съм за третото,защото е достатъчно актуално пък и въпросът не е от сега. :)

amk933
12-21-2009, 20:18
Моля, гласувайте. Анкетата е валидна 2 дни. След това почваме спора. :)

bulgarian1878
12-22-2009, 11:43
Аз няма да избера никоя. Отваряйте темите и да се почваме. :o

BERCUT
12-24-2009, 19:00
Аре кога ще се почваме. Аз викам по 2 и 4 едновременно да спориме, че са с равен брой гласове.

amk933
12-24-2009, 20:55
^ОФИЦИАЛНО: Теми 2 и 4 са до активни до неделя, после правим нов. Аз утре ще напиша какво мисля. Някой, ако иска да започне днес. ;)