Влез

View Full Version : Любовта продължава не повече от 4 години!?

MaLkaTa_LaDy
12-22-2009, 06:02
Това е мнението на мексикански учени, според които любовта е "временно състояние на организма, което химически не може да продължи повече от 4 години".

По мнението на Хеорхина Монтемайор Флорес от Националния автономен университет на Мексико в първата фаза в мозъка се произвеждат особени химически съединения, които се разпространяват във всичките му неврони. През този период жертвата на Купидон е неспособна да мисли за каквото и да е друго освен за любимия човек.

По анатомични причини обаче любовта не може да трае повече от 4 години – дори в най-романтичните случаи. Нещо повече – психичното състояние на влюбения може да бъде сравнено с повечето най-трудно преодолими психични състояния.

Флорес подчертава още, че човек може да се влюби в някого само веднъж: "Повторните изблици на чувства могат да се обяснят само по друг начин – чрез привързаност или сексуално влечение".

Любовта според нея води и до понижаване на творческите способности.

"Нищо истински стойностно не е създадено през периода на любовта, а единствено след като тя вече си е отишла", съобщава Би Би Си.

Е, какво ще кажете...

LadyDi
12-22-2009, 06:05
Ще кажа, че когато започнем научно да обосноваваме любовта, тя изгубва същността си. Любовта не трябва да се обяснява, трябва да се изпитва. Дали ще е за 4 дни, 4 месеца, 4 или 40 години... не можеш да я вкараш в учебник.

ivcheto0o
12-22-2009, 06:56
аз не съм много съгласна има много двоики които са щтастливи и се оби4ат дори и след 20 години.Но все пак има разлика м/у любов и обич.Пък и това

"Нищо истински стойностно не е създадено през периода на любовта, а единствено след като тя вече си е отишла"

не мисля 4е е вярно,когато съм влюбена и съм щтастлива (т.е. споделено) работя много по-добре от тогава когато съм отег4ета и не толкова щтастлива.Но разбира се има моменти в които си по разсеян .

smiirnoff
12-22-2009, 07:38
пфу пфу
какви глупости още ще измислят :Д
мама и тати що се обичат вече от 20 години о.о

тая Флорес сигурно е няква супер разочарованата от любовта и сега, за да не е единствена, се опитва да скапе любовта на другите :Д

тея 'учени' като вземат да се захващат да обяснпват чувства, се чудя да плача ли, или да се смея :Д

Linns
12-22-2009, 07:42
Ще кажа, че когато започнем научно да обосноваваме любовта, тя изгубва същността си. Любовта не трябва да се обяснява, трябва да се изпитва. Дали ще е за 4 дни, 4 месеца, 4 или 40 години... не можеш да я вкараш в учебник.

buuu
12-22-2009, 07:50
смятай смятай кфи теории :lol: се едно да кажат че сексуалността на ч човек трае само 4 5 години 8-) въй

kypo
12-22-2009, 08:07

абсолютно съм съгласен! когато бях влюбен преди година, бях много щастлив, но нищо не можех да направя като хората
сега година по-късно имам огромен хъс да направя нещо за да покажа на тая какво е изпуснала. знам че ще и бъда благодарен цял живот че ме заряза и ме амбицира да направя нещо. сега съм много организиран и всичк ое повече от супер в професионален план!

valdesbg
12-22-2009, 08:41
Лейди това ми напомня на църквата през средновековието - не търсете доказателство че бог съществува. В противен случай сте неверници и ще бъдете отлъчени.

Реално погледнато любовта наистина е сбор от химични реакции и опредеелни хормони, чийто катализатор е определен човек. И по скоро чувсъвата които изпитваме когато сме с него. За да опростя връзката: когато си с някого се пораждат определени чувства към него от твоя страна. Породени са заради присъствието или липсата на този човек около нас. И точно в тези чувства ние се влюбваме :)

Като всеки друг процес в нашето тяло и любовта не е вечна. И тъй като става дума за хормони нейното действие е ограничено от природата до да речем 4 години. По същия начин е и с адреналина, серотонина, допамина и още един куп други. Нормално е :)

И тъй като това си е един вид "дрога" за организма. Не се засягайте - но летитм в облаците винаги когато сме влюбени. Подобно действие имат и наркотиците. Просто правя паралел. И като "дрогирани" не сме в състояние да ползваме пълния си потенциал ама изобщо. Затова се казва че сме с намалени творчески способности. Имаме много идеи и желание, но не можем да ги реализираме. Вече обясних защо.

Разбира се аз не отричам чувствата и връзката която е създадена между двама човека. Ясно е че за тези условни 4 години те ще са изградили стабилни отношения, и любовта е била повода това да се случи. Разбира се когато тя "изчезне" другите чувства и връзки между двамата човека, поемат контрола. Обич, уважение,приятелство, подкрепа, желание да правят неща заедно... :) Или поне би трябвало да се случи така. Факт е че често се случва, особено при младите двойки да се разделят, защото "тръпката е изчезнала". Ето това е момента когато химията от любовта спира да действа. И това е съвсем естествено.

Човек обаче не обича промените, или поне тези които го карат да мисли за да ги преодолее. В този случай е същото. Най-бързото и просто решение е да се разделят. Да ама забравяш всичките хубави моменти и неща, които сте направили заедно. И всички други отношения, които имаш с този човек. И какво излиза? Че ако не ми летят пеперуди из корема не струваш. Малко детинско изглежда, не мислите ли? :)

Ако някой иска да дискутира с мен, ще помоля да е КУЛТУРНО. На просташки постове - знаете че ще отгооворя с присъщото ми чувство за хумор :)

bogzfaggot
12-22-2009, 08:41
Според мен това си е чисто индивидуално.Но да примерно любовта през тинейджърските години продължава по-малко от колкото като вече пораснеш и си зрял.

glymo14
12-22-2009, 09:06
несъм съгласен, защото направиха ендо проучване в което тестваха двама стари със над 50 годишен брак и определиха че те двамата в момента чувстват същите чувства един към друг както един тинейджер към новото си гадже така че ....

LadyDi
12-22-2009, 09:15
Лейди това ми напомня на църквата през средновековието - не търсете доказателство че бог съществува. В противен случай сте неверници и ще бъдете отлъчени.

Реално погледнато любовта наистина е сбор от химични реакции и опредеелни хормони, чийто катализатор е определен човек. И по скоро чувсъвата които изпитваме когато сме с него. За да опростя връзката: когато си с някого се пораждат определени чувства към него от твоя страна. Породени са заради присъствието или липсата на този човек около нас. И точно в тези чувства ние се влюбваме :)

Аз не съм казала, че НЕ МОЖЕ да се докаже научно. Казах, че НЕ ТРЯБВА да се прави.
То и съществуването на Бог вече го доказаха, ама хората си вярват сляпо, както си знаят.

Любовта е ЧУВСТВО и точно поради това трябва да бъде ЧУВСТВАНА. Не разбирам какъв е този стремеж да се обясни химически.

Значи, виждам един симпатичен младеж на пътя и започвам да си мисля: Така, ниво на флуидите - повишено. Ниво на не знам кой си хормон - повишено. Сърцебиене - на лице. Изпотяване на дланите - обилно. Мда, мда... влюбена съм...

Това е чиста глупост. Отнемате цялата магия на любовта. Не го разбирам и нямам нужда от физически и химически формули, за да съм влюбена :)

Valento
12-22-2009, 09:26
Любовта е природно бедствие , никой не знае кога ще се случи , и кога ще завихри сърцето на някой човек...любовта не е научно изследване , тя е психическа нагласа !

Wrathchild
12-22-2009, 11:03
Абсолютно съгласна съм с LadyDi.
"Обич, уважение,приятелство, подкрепа, желание да правят неща заедно..." - ако чакам да мине тръпката, за да ги има тези неща, то тази връзка я отписвам още в зародиш.

Korrnyy
12-22-2009, 11:24
Плашеща статия... :D

valdesbg
12-22-2009, 14:30
Марина, абсолютно убеден съм че няма да тръгнеш да мсилиш в тая насока. А ще си кажеш "Хмм този младеж изглежда симпатичен, допада ми, защо да не ида да го заговоря, пък после ще видим." И след края на разговора си очарована от младежа, и имаш някакво вътрешно желание да го видиш пак.

това е хипотетичен сценарий, но идеята вя схвана. Никой не държи от теб да знаеш кое кога се е повишило, за да установиш че си влюбена. Ти както и милиони други хора,включвам и себе си го установяваме по друг начин. Има привличане, желание, страст... и още куп други неща.

Всъщност дори и да искаш - не можеш да измериш нищо от това което се случва в тялото ти. Ти чувстваш всичко и това ти е достатъчно. И това е перфектно - всички са щастливи.

На този свят всичко може да се обясни, и да се покажат принципите на които действа. Защо да не трябва? Никой не е насилван да знае и да учи какво става с тялото му когато се влюби. Койо желае - ще потърси из книгите или интернет и ще намери. който не желае - ще се отдаде на усещанията. И няма грешни страни. Важно е да се знае кое как действа. Наречи го любопитство, ако щеш. За мен както и доста хора по света е интересно да разберем кое ни кара да чувстваме и усещаме всичко това което наричаме с една дума "Любов". Какви са принципите на човешкото тяло, за да породи точно тези емоции и психично състояние? Това също ме интересува. Но самото чувство не го отричам, напротив радвам му се и се наслаждавам. :)

Wrathchild - всички тия неща се пораждат, или поне би трябвало да се породят още в началото на една връзка. Любовта е просто повода да се случат ТОЧНО между тези двама човека. И тъй като установихме че това са доста силни емоции и желания, и приемаме че любовта, като таква каквато я описваме, наистина има край, приемаме че тези неща остават и СЛЕД фиктивния и край.

И така :)

LadyDi
12-22-2009, 14:42
Влади, на теория съм съгласна с теб.
Де факто, може би аз имам нужда от малко повече мистерия и загадъчност. Нека любовта си е любов. АЗ нямам нужда от формули, за да обичам.

valdesbg
12-22-2009, 14:46
Значи супер, Марина - сигурен съм че ще оставиш любовта да е обвита в мистерия и загадъчност за теб, и няма да обръщаш внимание на всичките формули и обяснения :) И ще си щастлива, от този факт.

А това е, което има значение :)

pezata25
12-22-2009, 14:51
Тия 4 години най-много е любов от хормони, те това имат предвид. А не любов която е затвърдена един вид. Нз как да го кажа ама се адявам да ме разберете кюво исках да кажа :D
В началото си просто замаян от даден човек, докато по късно започваш да го обичаш истински. Те говорат за в началото, това че лапетата само си повтарят обичам те :-D нищо не значи.

azida
12-30-2009, 19:55

доказано - да да