Влез

View Full Version : Опит?...

lifelesscorpse
12-23-2009, 18:01
Имам един въпрос към всички,който ми бе задаван преди време,та сега се сетих.Идеята е:
Трябва ли да имаш предварително опит от предишни връзки,за да оцениш сегашната си?
Тоест...Представете си следната ситуация:Вие сте момиче/момче и имате гадже.Първа връзка,всичко ново,силни чувства и какво ли още не.Минава време и връзката вече е сериозна.Как ще разберете,че човечето до вас е това,с което искате да сте занапред?Любовта не стихва,а даже се засилва с времето и вие просто по едно време се чудите:"Ами ако не е той/тя?След като нямам опит как да разбера,че това е човека за мен?"
Мисля.че би трябвало да схванете идеята...
Та... :):):)

(Допълнение:не искам съвет,защото това не са моите лични дилеми.Просто искам да видя как мислите по въпроса. :) )
(Второ допълнение:Извинявам се,ако има правописни грешки.)

VeNiTo0
12-23-2009, 18:05
Ами .... Възможно е ..... Но ако имаш съмнения, значи любовта не е толкова силна .... Така мисля аз.

loliii
12-23-2009, 18:06
Ми то дори да имаш предишни вързки и сегашната да ти се струва по-сериозна от предишните не означава, че това е истинския човек. Никога не можеш да разбереш дали човекът до теб е твоята перфектна половинка. При любовта няма база за сравнение. Просто трябва да имаш вяра във връзката ви пък квото стане-стане. Не е хубаво да сравняваш, защото може преценката ти да не е обективна. Ако се чувстваш добре значи този човек е за теб /до момента, в който вече не се чувстваш добре с него 8-) /.

Valento
12-23-2009, 18:06
Имам един въпрос към всички,който ми бе задаван преди време,та сега се сетих.Идеята е:
Трябва ли да имаш предварително опит от предишни връзки,за да оцениш сегашната си?
Тоест...Представете си следната ситуация:Вие сте момиче/момче и имате гадже.Първа връзка,всичко ново,силни чувства и какво ли още не.Минава време и връзката вече е сериозна.Как ще разберете,че човечето до вас е това,с което искате да сте занапред?Любовта не стихва,а даже се засилва с времето и вие просто по едно време се чудите:"Ами ако не е той/тя?След като нямам опит как да разбера,че това е човека за мен?"
Мисля.че би трябвало да схванете идеята...
Та... :):):)

(Допълнение:не искам съвет,защото това не са моите лични дилеми.Просто искам да видя как мислите по въпроса. :) )
(Второ допълнение:Извинявам се,ако има правописни грешки.)
Ами то ще си проличи по държанието му , и когато сте заедно .. просто ти ще го усетиш по погледа , по това как ти говори ... какво прави за теб , по отношението му към теб той все пак има връзка с теб не с няко друг .... та това е отношението е най-важно !!

babity
12-23-2009, 18:27
Ами ако оставиш нещата да бъдат простички и точно така, простичко, се радваш, че имаш човек до себе си и то такъв, който споделя чувствата ти и с който ти е добре? Не може винаги да търсим причината за всичко. Някои неща не могат да се обяснят, нито да се проверят. Трябва просто да се изживеят.

Преди седмица се върнах към един мой лош стар навик (под навик разбирай момче). Видях го и... просто забравих за всичките си въпроси, и чудения, и мрънкания, и тем подобни. Отношенията ни са под всякаква критика, но въпреки всичко нямам думи, с които да опиша какво чувство на сигурност изпитвам с него, а и сега, след като е далеч ужасно много ми липсва. Отношенията ни най - вероятно няма да се развият повече, убедена съм, че той не е правилният човек за мен, но въпреки всичко не мога/ не искам да го отсвиря.

ivcheto0o
12-23-2009, 18:35
мисля 4е не ти е нужен голям опит за да оцени6 не6то :) А и аз мисля 4е 6том има съмнение едва ли това е "4овека".Просто трябва да се отдаде6 на сега6ните емоции и да не мсили6 толкова за не6ат които само времето може да покаже :)

Hilary_
12-23-2009, 19:17
Няма какво да се чудя и затормозявам с такива мисли каквото е сега в момента му се радвам, а какво щяло да стане и какво не ... НИКОЙ не може да знае ..

ManiaSpiritY
12-23-2009, 20:58
Всяка връзка е различна и никога няма точна база за сравнение .

ShawnMac
12-23-2009, 21:22
Не е задължително да имаш опит.
Защото на мен за пръв път ми се случва да обичам толкова силно.Никога досега не съм се влюбвал , но оценявам човека до мен , оценявам всичко което прави за мен.
Убеден съм , че това е момичето , което винаги съм искал.
P.S I Love You S :mrgreen: :smt007

doomkillerr
12-23-2009, 23:02
Ех и на мен винаги ми се е искало щом зърна "момичето" да знам със сигурност, че тя е ЖЕНАТА на моя живот... Тук обаче е края на тази приказка (филм) и започва реалността... Човек никога не може да бъде абсолютно сигурен в нещо! Всяка една нова любов е различна сама по себе си от останалите. Да винаги можеш да си размишляваш по отношение на предишни връзки, но в крайна сметка крайния резултат не е база за сравнение! Щом се чувстваш добре с даден човек и той започне да става част от самия теб, имаш му доверие, обичаш го и нещата вървят добре... ами какво повече искаш?!?!

П.С. - Ако всеки можеше да намери най-подходящата любов, то тогава думичката "развод" нямаше да съществува в речника!!!

Идеална любов съществува само в приказки и сапунените сериали, които винаги завършват така: "...и заживели щастливо до края на дните си..." В действителност обаче живота е далеч по суров! 8)

bathory
12-24-2009, 00:44
не

MaLkaTa_LaDy
12-24-2009, 07:04
Не смятам, че има съдба. Не смятам, че има човек, на когото да му е отредено да е с мен. Всичко зависи от самата личност и от мен. Аз мога да го променям, да го разиглавам, да го късам и т.н.... ако реша! Не смятам, че някой е казал какво ще се случи и аз не мога да избягам от това. Та идеята ми е, че има много хора, с които ще се чувствам добре за в бъдеще, а не само един единствен.

При първата любов нямаш база за сравнение. Това е една ново, неизпитвано преди чувство и ти не знаеш какво става с теб. Така си обяснявам, че и първата любов при мен беше толкова глупава. Аз не знаех как да постъпя, беше ме страх, защото смятах, че няма да има втора. Така е и при много силната и дълга любов. Страх те е, че няма да има втора, смяташ, че той/тя е единствен/a. Затова ТРЯБВА да имаш база за сравнение. Колкото повече, толкова повече...

azida
12-30-2009, 19:48
дори да нямаш опит пак можеш да разбереш дали е подходящия/подходящата

PurpleDream
12-30-2009, 20:30
Всяка връзка е различна и никога няма точна база за сравнение .

hahavteen
12-30-2009, 20:41
Не мисля че трябва да имаш опит за да оцениш даден човек и връзката си с него. Достатъчно е да знаеш какво искаш, какво очакваш и какво си готова да дадеш. Ако ти е хубаво с човека с който си и той те кара да се чувстваш добре то тогава не ти трябва друг.

AlokiNn
12-30-2009, 20:46
Ами .... Възможно е ..... Но ако имаш съмнения, значи любовта не е толкова силна .... Така мисля аз.

valdesbg
12-30-2009, 20:57
Опита е хубаво нещо. Та добре е да го имаш за да оцениш това което притежаваш в момента.

Другия вариант(който е за хора без опит, или т. нар. първи връзки) е да се дистанцираш за момент от ситуацията и да я погледнеш отстрани. Преценяваш дали това което виждаш е наистина това което искаш и после пак се връщаш в джаза. Предвид че си на вълната е малко трудно, да дадеш пауза на ситуацията и да я разгледаш. Но не е невъзможно.

Генерално заключение - не е задължително да имаш опит за да оцениш връзката си. Но ако го имаш - определено ще ти е много по лесно :)

mechtaq_za_teb
12-31-2009, 04:40
Според мен не зависи от опита. Всичко опира до това как се чувстваш с този човек:дали изтръпваш, когато го видиш, дали наистина се чувстваш добре с него и все такива неща, които опитът няма как да те накара да изпиташ.

stupid0boy
12-31-2009, 04:42
Не.

FantaMen
12-31-2009, 06:22
Еми чак до опит не но с малко мозък ще разбереш.. А и 2 еднакви връзки няма ;) така че не можеш да получиш точен отговор но все пак ако не оценяваш какво имаш до себе си значи или си еб*хти глупак а/чка или връзката ви не е пълноценна.. :)

s3nsual
12-31-2009, 08:27
Да имаш опит е много полезно . Като сравняваш сегашната си връзка с други , можеш да се убедиш че имаш по-силни чувства отколкото в предишните си връзки или например че сегашният е по-добър от останалите . Но не винаги е нужно да имаш опит , за да разбереш че някои човек наистина е за теб .

izlishna
12-31-2009, 08:47
Ами ако има силна любов, доверие, искреност, подкрепа и тези чувства все повече нарастват.. Може би да.. човекът е за теб