View Full Version : Спешноо за шаааааал!
under_black_sky
12-28-2009, 16:46
Здравейте :) Не съм много изобретателна и съм си купила няколко шала и единия е да се носи по един модел(на снимката) и още един друг подобен и се мъча да го сложа така но не мога.Можете ли да ми дадете обяснение как :( Много ще ви бъда благодарна :)
http://prikachi.com/files/1249067l.jpg
ами слагаш го все едно ще си връзваш кърпа , но вместо да вържеш двата края преметни отпред :)
ledenakrasota
12-28-2009, 16:52
Първият начин ще ти придаде европейски и елегантен вид. Препоръчително е да го съчетаеш със спортно сако или яке. Връзването се изпълнява по следния начин:
Шал
1) Сгъваш дълъг шал на две.
2) Слагаш си го на врата.
3) Прекарваш двата края през оформената дупка.
4) Пристягаш леко и…
5) … си готов!
Вторият начин важи за къси шалчета или широки вратовръзки (които, за разлика от традиционните вратовръзки, са от по-мека материя). Той е малко по-официален и е подходящ за носене в комбинация със смокинг, блейзър и т.н. Този начин на връзване е удобен и придава елегантен и европейски външен вид. Рядкост е да се види в наши дни – напомня по-скоро за старомодната елегантност, – но е вариант за много официални събития. При тях можеш да заложиш на контрастни цветове на дрехите и шалчето. Трябва да внимаваш, ако избереш такова шалче...
Трябва да внимаваш, ако избереш такова шалче – то определено ще ти придаде уникалност, но не може да се носи с всичко, например не върви с кръгли деколтета или торбести пуловери.
Как да го вържеш?
Сега за самото връзване:
1) Преметни шалчето през врата си (1).
2) Остави левия край малко по-дълъг.
3) Прехвърли левия край над десния.
4) Прекарай го под десния (2).
5) Прехвърли го отново над десния (3).
6) Прекарай го под десния, като този път го прекараш през дупката до врата си (4).
7) Оформи така, че да се прикрие получения възел (5).
8) Пристегни и…
9) ... си готов!
DevilWish
12-28-2009, 16:54
Охоооо това преди 1 година го носих.Нз как да ти го обесня.Слагаш го на каре така както е на снимката и прекарваш един през друг краищата и ги пускаш също на пред. . ;) Едва ли ще ме разбереш, но . .
under_black_sky
12-28-2009, 16:55
Ми аз първо в интернет се рових много и попаднах на тези два модела,втория го пробвах но се получават хубави възели,а не това което искам :D
under_black_sky
12-28-2009, 16:57
Охоооо това преди 1 година го носих.Нз как да ти го обесня.Слагаш го на каре така както е на снимката и прекарваш един през друг краищата и ги пускаш също на пред. . ;) Едва ли ще ме разбереш, но . .
Да де нещо такова ;д или някви подобни или точно така да се краищата отпред и също така да е едно такова заобленко отпред да не ти е по врата..и аз с моите обяснения ;д
RoseDawn
12-28-2009, 17:31
http://www.youtube.com/watch?v=PCVEvCiVigU
under_black_sky
12-28-2009, 17:45
^ Много благодаря за клипчето ..то ми отвори очите,че не съм си взела правилния шал..моя е правоъгълен ,а за това дето искам трябва да е квадртаен..оххх на пазар за нов шааал :o