Влез

View Full Version : Зъбобол

Sapphire99
12-30-2009, 20:19
Еми е преди 30 мин ми се появи болка в самия зъб ,не във венеца в зъба ... Като усети нещо студено (даже въздух като дишам през устата ) ме реже адската болка . Огледах за кариеси но няма външни белези :/ ... И преди ми се е случвало но не боли така здраво . Идеи? Умм а зъболекар не ми казвайте да ходя защото утре никой от 3-те зъболекари не работи -.-

Nathan
12-30-2009, 20:38
Има частни зъболекари :) Има дори и денонощни. А за сега съм чувал, че анаглин (сдъвкано хапче или течен) върши работа за закърпване на положението. А за аулин май вече искат рецепта, а ако не той е по - ефективен.

daru6a1
12-31-2009, 10:58
Може да си си възпалила нервите на зъба .. Ако се наложи може да ти ги вадят .. Поопит мисля че се наричаше болестта :-o А ако не е толкова трагично положението ще е някой по-дълбок кариес .. Авторе на колко си ?! Ако си на въздраст 13-18 може и да е от пубетета :)

amk933
12-31-2009, 11:19
Може да си си възпалила нервите на зъба .. Ако се наложи може да ти ги вадят .. Поопит мисля че се наричаше болестта :-o А ако не е толкова трагично положението ще е някой по-дълбок кариес .. Авторе на колко си ?! Ако си на въздраст 13-18 може и да е от пубетета :)

Не е поопит, ами пулпит. Идва от пулпа.

Може и гранолом да е. Щом боли е стигнало до нерва и е поне пулпит. Ще трябва вадене на нерв. Марш на зъболекар, че това е глава и на майка ми и баща един приятел, точно от зъбобол си умря и от страш да иде на зъболекар. :?

Почне ли да боли -> по спещност, моментално на зъболекар. :)

daru6a1
01-01-2010, 10:40

Не е поопит, ами пулпит. Идва от пулпа.

Може и гранолом да е. Щом боли е стигнало до нерва и е поне пулпит. Ще трябва вадене на нерв. Марш на зъболекар, че това е глава и на майка ми и баща един приятел, точно от зъбобол си умря и от страш да иде на зъболекар. :?

Почне ли да боли -> по спещност, моментално на зъболекар. :)

Да пулпит .. аз споменах че не се сещам как точно се казва болестта :) Според мен не бива да чака последния момент ,, чак да я заболи и тогава да отиде :?

clever
01-01-2010, 14:08
гаадно ..
бЕгай на зъболекар че не си е работа да търпиш зъбобол ... :?