Влез

View Full Version : Параноя, Страх от бъдещето...

dimi93
01-01-2010, 22:57
Здравейте. Напоследак изминалата година беше може би най трудната в живота ми. Минах през ужасно много трудности, проблеми и т.н. Случиха ми се ужасно много неща. По принцип сам много страхлив и параноичен но това нещо излезе извън контрол когато само дни преди коледа имаше пожар в нас и изгоря стаята ми заедно със всички мои вещи. От този ден започнах много да се страхувам. Непрекаснато,ако излизам гледам за нещата ми дали са в мен не мога да спра да ги даржа, вечно имам чувството, че някой ще ме обере, ще ме нападне. Излизам с някой и ме е страх да не би някой да скочи и да ме пребие ей така. Просто очаквам пт нищото да ми дойде. Непрекаснато гледам дали телефоните са в мен, дали не сам ги загубил. Чудя се дали нещо което се е случило е сън или наистина е станало. Също в съзнанието ми изникват спомени от миналата година някаде по същото време и спомените са толкова пресни, че ме карат да забравя каде съм и саздават илюзия, че са станали преди ден, 2 или преди няколко часа. Пример: миналата година седях по немски на 3тия чин (а тази седя на 1вия). Последния път в часа по немски седнах 3тия, мислейки си че седя там, след като вече почти цял срок седя на 1вия.... Друг пример: сутрин отивам на спирката да си фана рейса за даскало, паля цигара но виждам саседа до нас, да чака на спирката. Бързо хвърлих цигарата. Дойде рейса, качих се и чак вътре в рейса осазнах, че този сасед почина преди година. И на последак случаите зачестяват, както и понякога не правя разлика м/у сън и реалност т.е. чудя се дълго време дали съм санувал или наистина ми се е случило... Непрекаснато имам чувството, че като изляза на вън някой ме преследва и иска да ме убие. Непрекаснато имам чувството че нещо ужасно ще ми се случи и съм готов винаги за най-лошото. Не ми се говори с приятели за това... т.е. на никой не съм казал за тези неща които започнаха да ми се случват.. няма да ме вземат на сериозно.... Реших да пусна тук темата защото имам нужда да споделя с някой и да получа някакви савети или нещо от сорта за това. Изключено е да говоря с нашите за това!

ElinoOor
01-02-2010, 02:29
Добре,стоплил си какъв ти е проблема.
Това е чудесно.
Сега спри да пушиш,да пиеш,да стоиш повече от 3 часа на компа,да се тормозиш за простотии и потърси психиатър.

Сериозно ти говоря,имаш нужда от професионалист. Това хич не звучи като кофти настроение или лека депресийка от пубертета.
Тичай,докато не си откачил съвсем..

someonerandom
01-02-2010, 06:09
Ами добре е,че си наясно,че имаш проблем,както и какъв е той,обаче тук никой не моеж да ти помогне.Както каза Elino0or трябва да поговориш с професионалист

mrafka
01-02-2010, 10:26
Ние тука наистина не можем да ти помогнем..Но все пак поговори с някой приятел, ако ти е истински приятел ще те разбере..Иии това за съседа направо ме стресира :shock: :shock:

mrtn
01-02-2010, 10:42
Сподели с родител, те ще се погрижат най-добре. :)
И мисля, че ElinoOor е права..