View Full Version : "Дисциплината" във форума
Такам, темата няма да Ви хареса, но я правя за по-доброто на всички, макар че може би нещо такова е нъвъзможно. Та така какво ми прави впечатление, темите в форума са 99% идентични, това е може би е често срещано нещо, но не е там въпроса. В всяка една тема 95% от коментарите са си чист оффтопик и нямат никакъв смисъл. Много често виждам някой който пуска теми с дълги заглавия и вътре пише примерно само една буква много пъти, сещате се... От къде според мен трябва да се взима пример е Българският Форум за Музиканти, където взимам активно участие и може да се каже, че помагам да модераторите. Там при мнение което си е оффтопик, потребителя получава предупреждение и след втора издънка бан за 7 дена(забрана да пише)За по нататъчни още по-голямо, а такива индивиди които пускат темите за които споменах си отнасят директен бан, а тук като гледам заключват се темите и на следващия ден пак същите, защо ги търпите? Не е ли целта, форума да е едно полезно място с полезна информация, дори и да се наложи да се банне половината форум, нека останат хора които наистина помагат. А повярвайте ми в музикант.орг въобще не си позволяват да пускат такива теми, защото хората имат респект и знаят какво ще стане. В есхоп.бг(форум за електроника)е още по-строго, но там е прекалено. Та така, защо да не се направи така и тук и да се намали драстично оффтопика по темите, те там дори го трият, но тук има доста повече мнения и като се види че човек пише повече от 1-2 пъти коментари само с емотикони... директно "кратка почивка" И нещо което ми направи много лошо впечатление, наскоро беше баннат един потребител и след 2 дена той си прави нова регистрация и съвсем ясно го заявява и никои не прави нищо, защо? Надявам се сте разбрали, че пиша това защото искам форума да стане едно по-добро място! А не всеки да си излива простотията тук...
Айде със здраве!
Май само един човек, може да ми отговори, защото модераторите все пак са инструктирани, или просто са с по-мек характер :) Така че го чакам :(
DarkAngelOfHope
01-08-2010, 00:01
Модераторите колкото и да искат не могат да Ban-ват ... но могат да трият мнения и коментари и предполагам могат да предлагат потребители за Ban ... :)
Ей сега ще усетите разликата :)
Наистина ли не можете да баннвате? За форума който споменах модераторите могат... Пък и какъв фашъзъм е да баннеш човек който само гледа де трупа мнения(има ги много), както казах предупреждение и ако пак се повтори бан за една седмица... Ако пак се повтори за месец и така...
Съгласен съм и в същото време не 8-) Какво е насоночестта, да помагаш на хората.. Това за какво тема е, е друго нещо. Но все пак същото нещо, или нещо което те преценят за по-добро може да се приложи и тук.
Много си прав авторе, за това от днес променяме генерално положението и ще има по-казармена политика. НЕ на наркоманите и отрепките.
Влез в форума който говоря да видиш, че няма едно видиш оффтопик или безмислена тема, ако намериш гарантирам доживотен бан на този потребител и повярвай ми няма 24 часа модератори, просто има респект! Там дори имаше един който заплашваше, но беше с постоянно ИП и го проследиха и беше предаден случая на полицията. Дисциплината е здрава, но същевременно ако се загледаш всички мнения са много приятелски и си има раздел който може да има повече спам.
Въпросното мнение към човека дето заплашваше, този модератор е програмист и си знае работата -
Авторът на темата е със забрана да публикува коментари за 14 дни. Това коментарче(последничкото) го пазя, за да го погледне един мой познат и да реша дали да занимавам полицията в Петричко с него. Напълно съм сериозен и този път, каквото и да си мислел докато го писа това, заплашваш живота на човек във форума на неправителствена организация. Леко сгафи и тези дни ако те потърсят на вратата хора със значки, гледай да бъдеш сгворочив и да съдействаш, ясно? За да ти покажа, че съм крайно сериозен ето ти малко информация за теб и твоето местонахождение:
Hostname: petrich-pppoe146-3.netissat.bg
ISP: NET IS SAT Ltd.
Organization: NET IS SAT ltd. , Sofia
Proxy: None detected
Type: Cable/DSL
Blacklist:
Geo-Location Information
Country: Bulgaria
State/Region: 38
City: Petric
Latitude: 41.4
Longitude: 23.2167
Дали да не направя така, че да останеш и без Интернет?
За да знам, че и мен ще ме намериш и ще ме пречукаш ти давам и име за търсене та да не се луташ излишно из столицата.
Поздрави,
Виктор
Ами статичен и постоянен не е ли едно и също? Я помисли малко, ако можеш? Хаха, тоя няма да ми взема адреса, спокойно. И какви комплекси да избивам, я кажи? Защото ще си една от потърпевшите май ти избиваш нещо, а? Ами, жалко, че таки си мислят, но като съм забелязам май ти ги оглавяваш.
абе аз разбирам да се трият мнения ама бан пък чак...
те тука повечето не знаят в кой свят се намират ти искаш бан
Бан = на забрана на писане за определено време както написах. Иначе алекс иди да те минат няколко пъти и се успокой. Е това е проблема всеки пише и се заяжда, кати не ти харесва темата просто не пишеш...
Ами мисля, че знам, но ти може да имаш друга представа...
Леко сгафи и тези дни ако те потърсят на вратата хора със значки, гледай да бъдеш сгворочив и да съдействаш, ясно? За да ти покажа, че съм крайно сериозен ето ти малко информация за теб и твоето местонахождение:
"бла
бла
бла"
Е, кажи ми, при такива изцепки как да няма оффтопик ?
Бих ти се изсмял, само че няма да е по темата ^ 8-)
Леко сгафи и тези дни ако те потърсят на вратата хора със значки, гледай да бъдеш сгворочив и да съдействаш, ясно? За да ти покажа, че съм крайно сериозен ето ти малко информация за теб и твоето местонахождение:
"бла
бла
бла"
Е, кажи ми, при такива изцепки как да няма оффтопик ?
Бих ти се изсмял, само че няма да е по темата ^ 8-)
Това не съм го писал аз, а модератора във въпросния форум. Ставаше дума за заплахи по адрес на админа на форума, а музикант.орг са официална неправителствена организация, чиято основател е той!
Тогава - Ахахахахахах :razz: :razz: :razz:
Аз не разбрах защо въобще си губеха времето да обясняват, че нещата ще се затягат. Нали за това са модератори - директно трябваше да действат.
Към екипа, като го написах и в темата за модераторска помощ:
Знаете ли, че когато обявите нещо е добре поне първите два-три дни да се замазват очите, а не да стане такава гавра.
Писахте, че затягате контрола на форума, но
http://www.teenproblem.net/f/search.php?search_author=FuckezZz
в същата тема направи няколко скандала, обиди, глупости и т.н. вчера беше баннат, а днес осира темата, в която сте написали, че повече няма да се толерират глупости.
Не мислите ли, че това направо ви сра в сурата и не знам какво правят модераторите, но освен хоти, днес никой не е минал да види какво се случва, но виждам, че са писали по други теми.
Реално тези модератори за какво са и не е ли редно да си стегнете първо редиците, а след това да правите гръмки "акции", които не водят до нищо?
За кой става дума?
Към екипа, като го написах и в темата за модераторска помощ:
Знаете ли, че когато обявите нещо е добре поне първите два-три дни да се замазват очите, а не да стане такава гавра.
Писахте, че затягате контрола на форума, но
http://www.teenproblem.net/f/search.php?search_author=FuckezZz
в същата тема направи няколко скандала, обиди, глупости и т.н. вчера беше баннат, а днес осира темата, в която сте написали, че повече няма да се толерират глупости.
Не мислите ли, че това направо ви сра в сурата и не знам какво правят модераторите, но освен хоти, днес никой не е минал да види какво се случва, но виждам, че са писали по други теми.
Реално тези модератори за какво са и не е ли редно да си стегнете първо редиците, а след това да правите гръмки "акции", които не водят до нищо?
Колко си прав, да знаеш...................................