PDA

View Full Version : "Дисциплината" във форума

play23
01-06-2010, 16:19
Такам, темата няма да Ви хареса, но я правя за по-доброто на всички, макар че може би нещо такова е нъвъзможно. Та така какво ми прави впечатление, темите в форума са 99% идентични, това е може би е често срещано нещо, но не е там въпроса. В всяка една тема 95% от коментарите са си чист оффтопик и нямат никакъв смисъл. Много често виждам някой който пуска теми с дълги заглавия и вътре пише примерно само една буква много пъти, сещате се... От къде според мен трябва да се взима пример е Българският Форум за Музиканти, където взимам активно участие и може да се каже, че помагам да модераторите. Там при мнение което си е оффтопик, потребителя получава предупреждение и след втора издънка бан за 7 дена(забрана да пише)За по нататъчни още по-голямо, а такива индивиди които пускат темите за които споменах си отнасят директен бан, а тук като гледам заключват се темите и на следващия ден пак същите, защо ги търпите? Не е ли целта, форума да е едно полезно място с полезна информация, дори и да се наложи да се банне половината форум, нека останат хора които наистина помагат. А повярвайте ми в музикант.орг въобще не си позволяват да пускат такива теми, защото хората имат респект и знаят какво ще стане. В есхоп.бг(форум за електроника)е още по-строго, но там е прекалено. Та така, защо да не се направи така и тук и да се намали драстично оффтопика по темите, те там дори го трият, но тук има доста повече мнения и като се види че човек пише повече от 1-2 пъти коментари само с емотикони... директно "кратка почивка" И нещо което ми направи много лошо впечатление, наскоро беше баннат един потребител и след 2 дена той си прави нова регистрация и съвсем ясно го заявява и никои не прави нищо, защо? Надявам се сте разбрали, че пиша това защото искам форума да стане едно по-добро място! А не всеки да си излива простотията тук...

Айде със здраве!

play23
01-07-2010, 12:06
Май само един човек, може да ми отговори, защото модераторите все пак са инструктирани, или просто са с по-мек характер :) Така че го чакам :(

DarkAngelOfHope
01-08-2010, 00:01
Модераторите колкото и да искат не могат да Ban-ват ... но могат да трият мнения и коментари и предполагам могат да предлагат потребители за Ban ... :)

hottie
01-08-2010, 09:58
Ей сега ще усетите разликата :)

play23
01-08-2010, 10:22
Наистина ли не можете да баннвате? За форума който споменах модераторите могат... Пък и какъв фашъзъм е да баннеш човек който само гледа де трупа мнения(има ги много), както казах предупреждение и ако пак се повтори бан за една седмица... Ако пак се повтори за месец и така...

play23
01-08-2010, 10:33
Съгласен съм и в същото време не 8-) Какво е насоночестта, да помагаш на хората.. Това за какво тема е, е друго нещо. Но все пак същото нещо, или нещо което те преценят за по-добро може да се приложи и тук.

machoka
01-08-2010, 15:48
Много си прав авторе, за това от днес променяме генерално положението и ще има по-казармена политика. НЕ на наркоманите и отрепките.

play23
01-08-2010, 18:48
Влез в форума който говоря да видиш, че няма едно видиш оффтопик или безмислена тема, ако намериш гарантирам доживотен бан на този потребител и повярвай ми няма 24 часа модератори, просто има респект! Там дори имаше един който заплашваше, но беше с постоянно ИП и го проследиха и беше предаден случая на полицията. Дисциплината е здрава, но същевременно ако се загледаш всички мнения са много приятелски и си има раздел който може да има повече спам.

Въпросното мнение към човека дето заплашваше, този модератор е програмист и си знае работата -

Авторът на темата е със забрана да публикува коментари за 14 дни. Това коментарче(последничкото) го пазя, за да го погледне един мой познат и да реша дали да занимавам полицията в Петричко с него. Напълно съм сериозен и този път, каквото и да си мислел докато го писа това, заплашваш живота на човек във форума на неправителствена организация. Леко сгафи и тези дни ако те потърсят на вратата хора със значки, гледай да бъдеш сгворочив и да съдействаш, ясно? За да ти покажа, че съм крайно сериозен ето ти малко информация за теб и твоето местонахождение:

Hostname: petrich-pppoe146-3.netissat.bg
ISP: NET IS SAT Ltd.
Organization: NET IS SAT ltd. , Sofia
Proxy: None detected
Type: Cable/DSL
Blacklist:

Geo-Location Information

Country: Bulgaria
State/Region: 38
City: Petric
Latitude: 41.4
Longitude: 23.2167

Дали да не направя така, че да останеш и без Интернет?

За да знам, че и мен ще ме намериш и ще ме пречукаш ти давам и име за търсене та да не се луташ излишно из столицата.

Поздрави,
Виктор

play23
01-08-2010, 20:14
Ами статичен и постоянен не е ли едно и също? Я помисли малко, ако можеш? Хаха, тоя няма да ми взема адреса, спокойно. И какви комплекси да избивам, я кажи? Защото ще си една от потърпевшите май ти избиваш нещо, а? Ами, жалко, че таки си мислят, но като съм забелязам май ти ги оглавяваш.

haritov
01-08-2010, 21:15
абе аз разбирам да се трият мнения ама бан пък чак...

те тука повечето не знаят в кой свят се намират ти искаш бан

play23
01-08-2010, 21:23
Бан = на забрана на писане за определено време както написах. Иначе алекс иди да те минат няколко пъти и се успокой. Е това е проблема всеки пише и се заяжда, кати не ти харесва темата просто не пишеш...

play23
01-08-2010, 21:41
Ами мисля, че знам, но ти може да имаш друга представа...

ZipFail
01-09-2010, 00:04
Леко сгафи и тези дни ако те потърсят на вратата хора със значки, гледай да бъдеш сгворочив и да съдействаш, ясно? За да ти покажа, че съм крайно сериозен ето ти малко информация за теб и твоето местонахождение:

"бла
бла
бла"

Е, кажи ми, при такива изцепки как да няма оффтопик ?

Бих ти се изсмял, само че няма да е по темата ^ 8-)

play23
01-09-2010, 09:04
Леко сгафи и тези дни ако те потърсят на вратата хора със значки, гледай да бъдеш сгворочив и да съдействаш, ясно? За да ти покажа, че съм крайно сериозен ето ти малко информация за теб и твоето местонахождение:

"бла
бла
бла"

Е, кажи ми, при такива изцепки как да няма оффтопик ?

Бих ти се изсмял, само че няма да е по темата ^ 8-)

Това не съм го писал аз, а модератора във въпросния форум. Ставаше дума за заплахи по адрес на админа на форума, а музикант.орг са официална неправителствена организация, чиято основател е той!

ZipFail
01-09-2010, 11:53
Тогава - Ахахахахахах :razz: :razz: :razz:

LadyDi
01-09-2010, 15:25
Аз не разбрах защо въобще си губеха времето да обясняват, че нещата ще се затягат. Нали за това са модератори - директно трябваше да действат.

play23
01-09-2010, 19:07
Към екипа, като го написах и в темата за модераторска помощ:

Знаете ли, че когато обявите нещо е добре поне първите два-три дни да се замазват очите, а не да стане такава гавра.

Писахте, че затягате контрола на форума, но

http://www.teenproblem.net/f/search.php?search_author=FuckezZz

в същата тема направи няколко скандала, обиди, глупости и т.н. вчера беше баннат, а днес осира темата, в която сте написали, че повече няма да се толерират глупости.

Не мислите ли, че това направо ви сра в сурата и не знам какво правят модераторите, но освен хоти, днес никой не е минал да види какво се случва, но виждам, че са писали по други теми.

Реално тези модератори за какво са и не е ли редно да си стегнете първо редиците, а след това да правите гръмки "акции", които не водят до нищо?
За кой става дума?

hottie
01-10-2010, 08:25
Към екипа, като го написах и в темата за модераторска помощ:

Знаете ли, че когато обявите нещо е добре поне първите два-три дни да се замазват очите, а не да стане такава гавра.

Писахте, че затягате контрола на форума, но

http://www.teenproblem.net/f/search.php?search_author=FuckezZz

в същата тема направи няколко скандала, обиди, глупости и т.н. вчера беше баннат, а днес осира темата, в която сте написали, че повече няма да се толерират глупости.

Не мислите ли, че това направо ви сра в сурата и не знам какво правят модераторите, но освен хоти, днес никой не е минал да види какво се случва, но виждам, че са писали по други теми.

Реално тези модератори за какво са и не е ли редно да си стегнете първо редиците, а след това да правите гръмки "акции", които не водят до нищо?

Колко си прав, да знаеш...................................