PDA

View Full Version : Английски- Малко ПОМОЩ

Stef93
01-10-2010, 07:49
Здравейте,за след два дни имам домашна по английски-превод на текст.Не мога да се справя сама,а преводачите в И-нет превеждат буквално и понякога неправилно.За това се обръщам към вас . Ще ви бъда благодарна ако ми помогнете поне с една част от текста,благодаря! :) :)

Travellers' tales

Have you ever thought about the risks you take when you travel?We have all heard horror stories of missed flights,lost luggage,train delays and traffic jams but have you ever heard about snakes?No?Well,here's a story that will make you think twice the next time you fly...
It all started one day when a passenger boarded a flight in South Korea with a little'something' extra in his luggage.However,he didn't declare what this something extra was when he left South Korea.
When he arrived in Atlanta,USA,customs officer,Christopher Hendericks,cheched the man's luggage.To his surprose he found 30 snakes in bottles! He also found some bird specimens in the bottles and a special liquid with the snakes and birds to preserve them.
Hendericks said , " I've found snakes before but what surprised me about this case was how many there were.At least, no passengers were hurt.".Even though the reptiles and birds were not alive,there was still a problem.As the US Fish and Wildlife Service stated ,"It's possible that the dead snakes had poison in them.The passenger even put scorpions in the snakes' mouths. So, we had to check all the animal specimens in the bottles."
The airline did not release the name of the passenger.The police charged the man with breaking the law twice,once for not declaring the strange contents of his luggage and once for importing endangered species.

1n5ub0rd1na73
01-10-2010, 10:09
"Приказки на странници

Замисляли ли сте се някога за рисковете, които поемате, когато пътувате? Всички сме чували ужасаващи истории за изпуснати полети, загубен багаж, закъснения на влакове и задръствания, но да сте чували за змии? Не? Е, следващата случка ще ви накара да помислите два пъти, преди да се качите на самолета...
Всичко започва с един пътник в Южна Корея, който се качва на самолета с „още нещичко” в багажа си. Проблемът обаче е, че не декларира какво е то, когато напуска страната.
Пристигайки в Атланта, САЩ, митническият служител, Кристофър Хендрикс, проверя багажа му. За негово учудване там имало 30 змии в бутилки! В тях също били намерени няколко птици и специална течност, позволяваща съхранението на животните.
„И преди съм намирал змии, но този път ме учуди количеството им. Поне няма пострадали,” казва Хендрикс. Макар че влечугите и птиците не били живи, опасност съществувала. „Възможно е в мъртвите змии все още да е имало отрова. Пътникът даже беше поставил скорпиони в устите им. Така че трябваше да проверим всички животни в бутилките,” заявяват от US Fish and Wildlife Service.
Авиокомпанията не оповести името на мъжа. Срещу него бяха повдигнати обвинения по две нарушения – недеклариране на особеното съдържание на багажа си и внос на застрашени видове."

Stef93
01-10-2010, 10:25
Благодаря ти много!Много ми помогна :)
Темата може вече да бъде заключена