View Full Version : Още нещо относно отслабването
NarcisaB
01-17-2010, 15:40
Така и не успях да разбера защо са заключили тема, в която авторката се възмущаваше от дебелите хора? :)
Не, това НЕ е дискриминация. А е за тяхно добро. в Dr Teen се срещат абсурдни въпроси като "Висока съм 1,60, тежа 60кг, трябва ли да отслабна?", а отговорът е, че момичето изглежда чудесно.
Не, скъпи докторе. Момичето не изглежда чудесно, а трябва да отслабне. Няма понятие като "красив дебел". Има дебели хора с красиви черти, тоест - с потенциал да бъдат красиви, ако отслабнат и се стегнат.
Защо заключвате тема, посветена на нещо ЗДРАВОСЛОВНО като спорта? По дяволите - нека го приемем. В един средностатистически асансьор пише "ДО 200 кг", а вътре - "Максимум 4-ма души". Тоест в идеалния случай говорим за четири жени по 50 кг. Местата на задната седялка в маршрутките са четири но забелязвате ли как там седят двама или най-много трима души??
Скъпи докторе, децата затлъстяват. КАЖЕТЕ ИМ го. Не бягайте от проблема ,като заключвате теми и лъжете!
а какво да си говорим - дебелото е грозно. И след като казвате: "Така се харесвам" или "Така изглеждам страхотно", ЗАЩО постоянно се оплаквате, че искате да отслабнете?
В българското общество, поради народопсихологията, все още живее схващането, че българката трябва да е по-пухкава и пълна. Още една грозна байганьовска черта. Да се европеизираме най-сетне. Което включва и свобода на словото.
foreverr
01-17-2010, 16:44
Така и не успях да разбера защо са заключили тема, в която авторката се възмущаваше от дебелите хора? :)
Не, това НЕ е дискриминация. А е за тяхно добро. в Dr Teen се срещат абсурдни въпроси като "Висока съм 1,60, тежа 60кг, трябва ли да отслабна?", а отговорът е, че момичето изглежда чудесно.
Не, скъпи докторе. Момичето не изглежда чудесно, а трябва да отслабне. Няма понятие като "красив дебел". Има дебели хора с красиви черти, тоест - с потенциал да бъдат красиви, ако отслабнат и се стегнат.
Защо заключвате тема, посветена на нещо ЗДРАВОСЛОВНО като спорта? По дяволите - нека го приемем. В един средностатистически асансьор пише "ДО 200 кг", а вътре - "Максимум 4-ма души". Тоест в идеалния случай говорим за четири жени по 50 кг. Местата на задната седялка в маршрутките са четири но забелязвате ли как там седят двама или най-много трима души??
Скъпи докторе, децата затлъстяват. КАЖЕТЕ ИМ го. Не бягайте от проблема ,като заключвате теми и лъжете!
а какво да си говорим - дебелото е грозно. И след като казвате: "Така се харесвам" или "Така изглеждам страхотно", ЗАЩО постоянно се оплаквате, че искате да отслабнете?
В българското общество, поради народопсихологията, все още живее схващането, че българката трябва да е по-пухкава и пълна. Още една грозна байганьовска черта. Да се европеизираме най-сетне. Което включва и свобода на словото.Бравоо!!!Страхотна тема, страхотно мислене.И най-вече ми харесаха последните 4 реда.И все пак ето една табличка, чрез която да разберете теглото в норма ли ви е!А не постоянно да питате-дебела ли съм , слаба ли съм?!
http://www.testteglo.hit.bg/
ето и още една, която мисля, че е по точна и по-добра.
http://www.specializingfoods.com/guppy460/articles.php?lng=bg&pg=34
:) :) :) :) :)
ООбоже наистина требва да се еврпоеизираме като лондончанки примерно-демек още 200кг отгоре
що си мислиш че "Еврпоата" е много слаба
ееее бъъъркаш адски много и темата е тъпа
и не съм дебела--167,5см на 43кг
и все пак тематати е тъпа :razz: :razz: :razz:
myl0weee
01-17-2010, 17:14
ама моля ти се ходи изнасяй морал на някой друг.. точно ти ще определяш какво е красиво и какво грозно.. ебаси сте хората, мислите се за некви супер начетени, здраво мислещи и не знам си какво............... нямам думи..
пилешки мозъци
ама моля ти се ходи изнасяй морал на някой друг.. точно ти ще определяш какво е красиво и какво грозно.. ебаси сте хората, мислите се за некви супер начетени, здраво мислещи и не знам си какво............... нямам думи..
пилешки мозъци
Дъ бест^^
а темата е за ключе-питате що-ам нема смисъл баце :lol:
StreetFame
01-17-2010, 17:46
Тоест в идеалния случай говорим за четири жени по 50 кг.
Да бе, ако са жени над 175 см. и с тея 50 кг. ще приличат на живи скелети. :lol:
Темата е адски тъпа и не си ти човека, който да учи другите какво да правят. Който иска, нека отслабва. Не е твоя работа. :-o
sladki64e
01-17-2010, 17:48
Искам да попитам и ако някой от вас знае да ми каже: вреди ли нещо пушенето когато си на диета, защото съм забелязала че когато пуша ям по малко.
Искам да попитам и ако някой от вас знае да ми каже: вреди ли нещо пушенето когато си на диета, защото съм забелязала че когато пуша ям по малко.
Идеално се връзва с темата :lol: :lol: :lol:
StreetFame
01-17-2010, 17:55
Винаги вреди. :lol:
Harum_Scarum
01-17-2010, 18:07
Темата е за затлъстяването,не за анемичките StreetFame ,има голяма разлика.От тва че са пълни,след време ще имат много проблеми със здравето.И това е защото да си дебел (много над нормалното,за мен над нормалното е да си 160 висок и да си над 70 кг.) стана нормално,и никой не се стреми да го промени.Защото момиченцата седят пред компа,и питат въпроси на който знаят отговора.В у-ще даже не ги карат да ходят спорто облечени-какво да кажем за спорта..И на всичкото отгоре с това"всеки е свободен да носи каквото си иска"по улиците вървят 80 килограмови на 160,незнам как да ги нарека даже,с мини полички.Момичето с "пилешките мозъци",недей избивай комплекси миличка.
П.С.Темата не е за ключ,защото отбелязваме нуждата от по-здравословен живот,без да обиждаме конкретни хора.
---------------------------------------------------
Да,ако не ядеш и караш цял ден на кафета и цигари,ще почнеш да припадаш.
StreetFame
01-17-2010, 18:09
Ако си мислиш, че с тая тема ще мотивираш хората да отслабват, много се лъжеш...
Човек е създаден за да е егоист. Не знам кого залъгвате, като казвате, коя си ти, че да определяш хората. Та всеки отнас определя хората с всеки избор, който прави. Най-малкото аз винаги заговарям красивите момичета...
Обществото е движещата сила, която определя хората. Това, че Нарциса е изказала становището на обществото не виждам с какво е лошо.
Това, че точно днес вие сте решили да правите мили очи на останалите НЕ ви прави по-добри, защото знаем, че и вие ги отбягвате.
И за да не говоря така за пълните сякаш не са хора ще кажа. НЕ ВИ ОБВИНЯВАМ, ЧЕ СТЕ ДЕБЕЛИ. Обвинявам ви, че не правите нищо по въпроса. Всеки има право да е какъвто си поиска, но аз ако реша да съм убиец няма да се сърдя, когато ме затворят зад решетките и когато хората ме отбягват за да не ги убия нали?!
Такаче аз уважавам тези, които не се оплакват и тези които полагат усилия за нещо по-добро.
Защото идеалните мерки на човек не са просто прищявка на някого...
Няма да ви лъжа аз съм 178 и тежа 80кг и се чувствам прекрасно и във върховна форма, но понякога осъзнавам, че килограмите ми идват в повече, а представете си хора с по-голяма разлика ръст тегло от мен...
От здравословна и естетична гледна точка казвам на другаря Тийн - НЕ УСПОКОЯВАЙ МОМИЧЕТАТА, че са ДОБРЕ. ДАЙ ИМ СЪВЕТ КАК ДА СИ ПОМОГНАТ. Това не винаги значи жестоки диети... Вложете малко въображение подяволите...
Harum_Scarum
01-17-2010, 18:13
Ако си мислиш, че с тая тема ще мотивираш хората да отслабват, много се лъжеш...
Да,ама и няма да ги насърчавам,както правят всички :)
И според мен не си ти човека,които трябва да казва кой е дебел,слаб и кой как изглежда.
Децата затлъстявали,да,затлъстява т навсякъде по СВЕТА и не ми казвай че момиче 1.60 - 60 кг е дебело и трябва да отслабва,не ми го казвай!
Дано са по-малко хората които мислят като теб,затова един не малък проблем на обществото е анорексията,булимията и т.н. Не вкарвайте в главата на хората такива приказки! Не е твоя работа ако едно момиче е 70 или 80 кг,щом така се чувства добре,то тогава повече не трябва да се говори или според теб е по-добре някакво дете на 12-13 години (1.60 - 60 кг което според теб е дебело) да спазва някви строги диети които да съсипват целия му организъм или по-лошо след всяко ядене да повръща всичко,да съсипва целия си метаболизъм и организъм? По-добре ли е.
+ това специално за мен много по-красиво е едно пухкаво девойче отколкото някакво слабо момиче което всеки момент ще се скърши.
StreetFame
01-17-2010, 18:17
Това, че точно днес вие сте решили да правите мили очи на останалите НЕ ви прави по-добри, защото знаем, че и вие ги отбягвате.
Хора, вие сте болни. Защо трябва да отбягваш човек, който е дебел??? Пък и на доста дебели хора не им пука. Ако им пукаше нямаше да ходят с поли, прилепнали дънки и т.н.
Harum_Scarum
01-17-2010, 18:18
Написах 160-повече от70.И не съм казала диети а спорт и здравословни храни.И айде другия път да четеш по-внимателно..
Написах 160-повече от70.И не съм казала диети а спорт и здравословни храни.И айде другия път да четеш по-внимателно..
Ако обръщението ти е към мен,не говоря за твоето мнение,а за това на авторката!
NarcisaB
01-17-2010, 18:27
Наполовина си ми прочел мислите.
не, не е нормално човек да е дебел. НЕ Е.
След като външният вид не е от значение, защо се гримирате? Защо си правите всевъзможни изчанчени фризури? защо пръскате луди пари за козметика и дрехи?
Да, външният вид наистина не е от значение......
Гримирате се по 4 часа на ден, а нямате време да направите коремни преси за 10 минути.
Не ме убеждавайте, че с няколко килограма отгоре сте се чувствали добре. Просто ви мързи да отслабнете. да си дебел не е по-красивото и здравословното. Да си дебел и по-мързеливото и ЛЕСНО решение.
Цитат: "Веднъж на тренировка треньорът ни посочи един дебел човек и каза: "Ето това е един човек без воля!"
Не знам какъв кръгал идиот трябва да си за да твърдиш, че да си дебел е здравословно... Stef93 обръщам се точно към теб...
Това, че някои не провеждат правилни диети и упражнения е техен проблем. Човек в такова състояни трябва да се консултира със специалист защото това е БОЛЕСТ
Или ти не си чувала за починали от инфаркт на 40 години... Да тази кръвоносна система също, като теб окуражава всички да тъпчат мазни понички. Ооо да и сърцето е много доволно, като се мъчи да достави на 40 килограмов бут достатъчно кръв за да може да изкачи стъпало. Черния дроб приветства тоновете манджа, а стомаха, който по принцип е с размерите на юмрук даааа той си е направо цар...
Затлъстяването е болест и не е нормално да залъгваме деца, че това е хубаво и няма нищо неестествено. Те сами трябва да проявят инициатива. Да отидат при лекар, диетолог или фитнес инструктор и да започнат да се поддържат вместо да ядът и гледат телевизия.
Отново ти казвам че "дебелото" за теб не е дебело и за останалите !
Абсолютно никoй или по-специално аз,НИКОГА , НИКЪДЕ не съм казвала,че външният вид не е от значение.
За здравословното хранене ви подкрепям,но ако става въпроси за някви тъпи и сериозни диети - не смятам че това е решението за момичетата на такава възраст.
сигорно авторката на темата е най-голямата свиня на форума...комплексиии... :lol: :lol: :lol:
NarcisaB
01-17-2010, 18:37
Никой никъде не ти говори за диети - или чети внимателно, или не бързай да възразяваш и коментираш!!
В първия си пост съм казала точно обратното - да яде човек, каквото си иска, ама да спортува.
Пак казвам - не е красиво да си дебел. Не е полезно да си дебел. не е нормално да си дебел. Да си дебел е избор. Да си дебел е по-лесното решение.
NarcisaB
01-17-2010, 18:38
сигорно авторката на темата е най-голямата свиня на форума...комплексиии... :lol: :lol: :lol:
50 кила, 165. и сигУрно се пише. !
Не знам какъв кръгал идиот трябва да си за да твърдиш, че да си дебел е здравословно... Stef93 обръщам се точно към теб...
Това, че някои не провеждат правилни диети и упражнения е техен проблем. Човек в такова състояни трябва да се консултира със специалист защото това е БОЛЕСТ
Или ти не си чувала за починали от инфаркт на 40 години... Да тази кръвоносна система също, като теб окуражава всички да тъпчат мазни понички. Ооо да и сърцето е много доволно, като се мъчи да достави на 40 килограмов бут достатъчно кръв за да може да изкачи стъпало. Черния дроб приветства тоновете манджа, а стомаха, който по принцип е с размерите на юмрук даааа той си е направо цар...
Затлъстяването е болест и не е нормално да залъгваме деца, че това е хубаво и няма нищо неестествено. Те сами трябва да проявят инициатива. Да отидат при лекар, диетолог или фитнес инструктор и да започнат да се поддържат вместо да ядът и гледат телевизия.
НЯКЪДЕ да съм казала че да си дебел е здравословно ?? + това в предишното ми мнение казах че подкрепям здравословното хранене за пълни хора но не и ДИЕТИ за 12-13 годишни деца!
И отново,мнението ми беше отнесено най-вече към това че 1.60 - 60 килограма не е дебел човек,не е !!!
Никъде също така не подкрепям да се ядат мазни понички и т.н. , никoй не подкрепям да се тъпче като свиня,чети преди да ме нападаш!
Говоря че са красиви ПУХКАВИ момичета,а не ДЕБЕЛИ !
StreetFame
01-17-2010, 18:43
Наполовина си ми прочел мислите.
не, не е нормално човек да е дебел. НЕ Е.
След като външният вид не е от значение, защо се гримирате? Защо си правите всевъзможни изчанчени фризури? защо пръскате луди пари за козметика и дрехи?
Да, външният вид наистина не е от значение......
Гримирате се по 4 часа на ден, а нямате време да направите коремни преси за 10 минути.
Не ме убеждавайте, че с няколко килограма отгоре сте се чувствали добре. Просто ви мързи да отслабнете. да си дебел не е по-красивото и здравословното. Да си дебел и по-мързеливото и ЛЕСНО решение.
Цитат: "Веднъж на тренировка треньорът ни посочи един дебел човек и каза: "Ето това е един човек без воля!"
Защо винаги поставяте под общ знаменател? ЗАЩО?? Като толкова искате да помогнете на дебелите, кажете им го лично. Никой няма да ви прочете темата и да каже: "Тея са прави. Започвам да отслабвам." или нещо от сорта. Никой не е казал, че е полезно да си дебел, но отново казвам НЕ СТЕ ВИЕ ХОРАТА, който да казват кой какво ще прави. Веднъж заключиха такава тема, пак ще стане..
Моите извинения за което,наистина не съм прочела правилно постът ти,по-точно.
да яде човек, каквото си иска, ама да спортува.
Harum_Scarum
01-17-2010, 18:48
^Надеждата умира последна.
П.С. И сега сериозно Темата не е за ключ.Предназначението на форумите,освен да се търси помощ и да се пускат глупави теми,е и да дискутираме разни неща..Мен лично ми е интерестно да чуя и друго мнение и ако не е вярно да убедя съответния човек..Пък и кой знае ,някой може да се вдъхнови.Но темата не е за ключ.
П.С. И сега сериозно Темата не е за ключ.Предназначението на форумите,освен да се търси помощ и да се пускат глупави теми,е и да дискутираме разни неща..Мен лично ми е интерестно да чуя и друго мнение и ако не е вярно да убедя съответния човек..Пък и кой знае ,някой може да се вдъхнови.Но темата не е за ключ.
Напълно съм съгласен
и понеже аз подхванах спор с Stef93
Защо разбирате под диета непременно 2 студени чая на ден...
Диета е всяко ограничаване и подбиране на храна. Ако не ми вярваш провери си тълковния речник. Не казвам 12 годишни момичета да не ядът. Казвам да ядът правилно и да се движат. Има голяма разлика между диетата и гладуването. Диета е и да ядеш по 2 кг месо дневно, но от това май няма да стана анорексик, а? И така и така сме тръгнали да се хващаме за думите дефинирай ми пухкава :) На колко сантиметра трябва да може да ти потъне пръста в паласки за да преминем от определението пухкава на дебела?
Напълно съм съгласен
Диета е всяко ограничаване и подбиране на храна. Ако не ми вярваш провери си тълковния речник. Не казвам 12 годишни момичета да не ядът. Казвам да ядът правилно и да се движат. Има голяма разлика между диетата и гладуването. Диета е и да ядеш по 2 кг месо дневно, но от това май няма да стана анорексик, а? И така и така сме тръгнали да се хващаме за думите дефинирай ми пухкава :) На колко сантиметра трябва да може да ти потъне пръста в паласки за да преминем от определението пухкава на дебела?
Не говоря за всички диети!Говоря за диети,които са строги и един крехък огранизъм няма да понесе.
Съвсем ми преиначаваш думите и ето дефинирам ти "пухкава" със снимка на Америка Ферера
http://prikachi.com/files/1294427Q.jpg
graphicflower
01-17-2010, 19:11
Така и не дочетох статията ти...не искам и да я чета. Прочетох само първия абзац и се възмутих. Какво значи, че момичето трябвало да отслабне. За мен не трябва тя е още малка след година/две ще порасне на ръст и тези килограми ще си отидат на мястото. Писнало ми е малки момиченца да пишат теми з диети и отслабване. Толкова ли не разбрахте, че сте прекалено малки за отслабване. За какво ги спазвате тези диети? Заради някакво си момче, което даже не знае, че съществувате...за да му се харесате, то да ви изчука и после да съжалявате и да си режете вените ли? Писнало ми е от глупости. Защо ви пука за чуждото мнение. Вие самите си задавате въпроса дали е нужно да отслабнете => даже и вие не сте напълно убедени в тази нужда. Като бях на 13/14 години ми пукаше за чуждото мнение...стараех се да съм на-голямата фиданка и сега съм на 17 години и тежа 40 килограма...,ако не съм отслабнала и още докато спах тези 2 дена при гаджето ми. Опитвам се да надебелея, въпреки че си харесвам тялото адски много(слабо с големи гърди и хубаво стегнато дупе) ...перфетното според мен)...,но тези килограми са вредни за мен. Влязла съм в графата анорексия само защото навремето ми пукаше за вашето тъпо мнение ..., но сега не ме интересува...за жалост късно съм го осъзнала и сега трудно ще кача килограми, за да вляза в графата на нормалната здрава жена. Лекарите ме карат да кача до 52 килограма, но аз просто не мога. Осъзнах просто, че животът е много ценен. Имам всичко..уникално готините родители(нищо, че скоро ще загубя баща ми заради тъпия рак), много приятели, на които винаги съм можела и съм разчитала и са правили всичко за мен, уникалното гадже, за което бих направила всичко понеже е винаги до мен и ме подкрепя в начинанията ми и всеки ден ми показва колко много ме обича. Имам всичко, а бях готова да го загубя заради подобни изказвания от типа след 50 килограма е много почни диета.
Който спазва диети е най-големия тъпак! А който се води по мнението на другите, а не по своето е още по-голям! Живейте си живота, ако ще и да сте пълнички, но поне ще сте живи...
Ето ви 1 филм да видите до какво водят коментари от типа на 60 килограма е много: http://vbox7.com/play:16a1afb5&al=1&vid=
Напълно съм съгласен
Не говоря за всички диети!Говоря за диети,които са строги и един крехък огранизъм няма да понесе.
Съвсем ми преиначаваш думите и ето дефинирам ти "пухкава" със снимка на Америка Ферера
http://prikachi.com/files/1294427Q.jpg
А аз не говоря за хора, които не си ценят здравето и не посещяват специалисти!
Преди каквато и да е диета е нужна консултация с диетолог!
Harum_Scarum
01-17-2010, 19:18
Личи си,че не си прочела темата..Точно тва коментираме,не диети,а споруване.Прочети първо,преди да коментираш как сме карали момичетата да стават анорексички.
П.С.Съжалявам за това,което си преживяла,и за баща ти.
Личи си,че не си прочела темата..Точно тва коментираме,не диети,а споруване.Прочети първо,преди да коментираш как сме карали момичетата да стават анорексички.
П.С.Съжалявам за това,което си преживяла,и за баща ти.
Защо изолирате спорта и храненето? Те се допълват. Колкото и да спортуваш, хамбургерът с пържени картофки от МакДоналдс и двата сникърса за десерт са вредни, фрашкани с празни калории и ако постоянно се храниш така, няма да ти се размине.
Harum_Scarum
01-17-2010, 19:28
^ Не искам да се повтарям,но дори и само едното е добре.
graphicflower
01-17-2010, 19:29
Нямам нищо против спорта, но коментари от типа на Момичетата надебеляват кажете им го или "В българското общество, поради народопсихологията, все още живее схващането, че българката трябва да е по-пухкава и пълна. Още една грозна байганьовска черта. Да се европеизираме най-сетне. Което включва и свобода на словото." са излишни. По-хубаво е да си пухкав от колкото мъртав. Хубаво е човек да спортува, но нека отслабването да не ни е фикс идея. Нека тренираме а здраве и да не прекаляваме, понеже и аз навремето тренирах много...то не е само неяденето...и сега съм 40 килограма без цикъл без нищо. Тренирането ли ще ме спаси от това. Ми ако правим по 150 коремнина ден, 40 мин на велоергометър и после още 30 мин упражнения за отделните групи 2 пъти на ден + така наречената диетка, понеже всеки вика (само да тренираш без ди=ета няма да има ефект)...пак се отслабва нездравосложно много.
Аз най-добре си бях като бях 46 килограма(толкова съм била най-много през живота ми) и си ядях за закуска мюсли с мляко и банан, на обяд пилешка пържола със салата,за следобедна цитрусови плодове или плодов млечен шейк и за вечеря риба със салата. Правех си тренировките от по-гореи се чувствах перфетно.
maini4ka_sladka
01-17-2010, 19:50
graphicflower Голяма прегръдка от мен! :smt041 . Подкрепям мнението ти на 100%. Моля автора/авторката- ПОРАСНИ! Наистина! Как може да давате такива съвети на подрасващо момиче. Хората, които са чели поне малко, знаят че в пубертета, особено при момичетата е нормално да се напълнее. След време се порасва и на височина и се компенсира, стига пълнеенето да е в норма. А момичето за годините си е в НОРМА! Престанете да казвате, че пълните/дебелите хора са грозни! Не може всички да изглеждат като холивудски звезди или чалгаджийки с къси поли, наперили баджаци. Затова светът е интересен- защото хората са различни! Знаете ли, че в България има 150 000 болни от анорексия и булимия. Имах съквартирантка, която ми разказа как тя с нейните 3 приятелки са започнали да отслабват заедно и до такава степен са се вманиачили, че тя и още 1 от момичетата са станали булимички, а третата анорексичка. И понеже анорексичката е била много болна, като я прегледали й казали, че ако не започне да се захранва, може и да не изкара още 1 месец. А съквартирантката ми и нейната приятелка са се изплашили от диагнозата на момичето и направили усилия и те да почнат да се хранят. С такова напрежение, което се налага от всички страни, включително като гледам и тук от форума се стига до психическо отклонение и все си мислиш, че си дебел и се стига до крайности. Лично моята съквартирантка беше виновна собствената й майка, която й казвала какво прасе е! И това постоянно! Престанете да притискате хората. Всеки решава сам за себе си. Този човек не те кара да живееш с него, не те кара да му купуваш храна, следователно ---- НЕ се бъркай! А за "цитата" на треньора на едикой си- този треньор като е толкова умен, знае ли, че човек може да надебелее и от нарушения при жлезите с вътрешна секреция на човек, знае ли че се пълнее от стрес, дори и да хапваш по 2 залъка, знае ли, че се пълнее от болести на сърцето, защото братовчед ми така напълня, а беше слаб. Изведнъж започна рязко да напълнява и усети, че нещо не е наред и се оказа проблем със сърцето, така, че не говорете наизуст за вина и т.н, а вземете и пораснете. Слаби сте- ОК, останете си така, но не може да накарате всеки да е като вас! Айде със здраве!
graphicflower
01-17-2010, 19:53
graphicflower Голяма прегръдка от мен! :smt041 . Подкрепям мнението ти на 100%. Моля автора/авторката- ПОРАСНИ! Наистина! Как може да давате такива съвети на подрасващо момиче. Хората, които са чели поне малко, знаят че в пубертета, особено при момичетата е нормално да се напълнее. След време се порасва и на височина и се компенсира, стига пълнеенето да е в норма. А момичето за годините си е в НОРМА! Престанете да казвате, че пълните/дебелите хора са грозни! Не може всички да изглеждат като холивудски звезди или чалгаджийки с къси поли, наперили баджаци. Затова светът е интересен- защото хората са различни! Знаете ли, че в България има 150 000 болни от анорексия и булимия. Имах съквартирантка, която ми разказа как тя с нейните 3 приятелки са започнали да отслабват заедно и до такава степен са се вманиачили, че тя и още 1 от момичетата са станали булимички, а третата анорексичка. И понеже анорексичката е била много болна, като я прегледали й казали, че ако не започне да се захранва, може и да не изкара още 1 месец. А съквартирантката ми и нейната приятелка са се изплашили от диагнозата на момичето и направили усилия и те да почнат да се хранят. С такова напрежение, което се налага от всички страни, включително като гледам и тук от форума се стига до психическо отклонение и все си мислиш, че си дебел и се стига до крайности. Лично моята съквартирантка беше виновна собствената й майка, която й казвала какво прасе е! И това постоянно! Престанете да притискате хората. Всеки решава сам за себе си. Този човек не те кара да живееш с него, не те кара да му купуваш храна, следователно ---- НЕ се бъркай! А за "цитата" на треньора на едикой си- този треньор като е толкова умен, знае ли, че човек може да надебелее и от нарушения при жлезите с вътрешна секреция на човек, знае ли че се пълнее от стрес, дори и да хапваш по 2 залъка, знае ли, че се пълнее от болести на сърцето, защото братовчед ми така напълня, а беше слаб. Изведнъж започна рязко да напълнява и усети, че нещо не е наред и се оказа проблем със сърцето, така, че не говорете наизуст за вина и т.н, а вземете и пораснете. Слаби сте- ОК, останете си така, но не може да накарате всеки да е като вас! Айде със здраве!
+1 Именно! :)
NarcisaB
01-17-2010, 20:27
Така и не дочетох статията ти...не искам и да я чета. Прочетох само първия абзац и се възмутих. ..................
Аз пък ти прочетох цялото менние, не знам защо. За пореден път ще кажа - ЧЕТЕТЕ всичко, преди да коментирате. Не говоря за НИКАКВИ диети, още по-малко за самоубийствени, а за СПОРТ.
става дума за това, че момичетата ги МЪРЗИ да влязат във форма. ПЛОЧКИ с каквато и да е диета не стават.
Много жалко за хранителните ти проблеми, но те не са продиктувани от спорта. А отново от обществения идеал, който мислите, че може да бъде постигнат само с пиене на чай или нещо подобно. Не съм запозната с диетите за отслабване.
2.
Как може да давате такива съвети на подрасващо момиче. Хората, които са чели поне малко, знаят че в пубертета, особено при момичетата е нормално да се напълнее.
Пак ще кажа, че излишно си намесила хранителните разстройства и генните заболявания. ВЪОБЩЕ не става дума за тях, а за обездвижването и запускането.
Димитър Бербатов дори пуска реклами, с които кара децата да спортуват.
maini4ka_sladka
01-17-2010, 20:32
2.
Как може да давате такива съвети на подрасващо момиче. Хората, които са чели поне малко, знаят че в пубертета, особено при момичетата е нормално да се напълнее.
Пак ще кажа, че излишно си намесила хранителните разстройства и генните заболявания. ВЪОБЩЕ не става дума за тях, а за обездвижването и запускането.
Димитър Бербатов дори пуска реклами, с които кара децата да спортуват.
Напротив, не съм ги намесила излишно, а напълно на място, защото вие обобщавате. Защо да не бъдем обективни, че не всички пълно хора дължат теглото си на мързел, лакомия или нямане на воля???
Да, в България има 150 000 болни от анорексия. А знаете ли колко са тийнейджърите, страдащи от затлъстяване? 12.6%. 30% от 7-годишните са с наднормено тегло. Над 50% от възрастните също са с наднормено тегло. Да уточним - наднормено тегло означава индекс на телесната маса над 25, затлъстяване - над 30. Ако си 65 кг на 160 см, индексът на телесната маса ти е 25.4. 77 кг. на същата височина са ИТМ 30.
Дебелите деца и тийнейджъри стават дебели възрастни. Не може родителите да се успокояват, че "то сега расте" и да си отглеждат 40-килограмов първокласник, давайки му колкото си иска шоколад и пържни картофи. Проблемът е много повече от естетически. Има стотици болести, причинени от наднорменото тегло. Това, че някой е на 10-12, не го оправдава да бъде дебел. Аз от 8-9 годишна съм била дебело дете, благодарение на всички роднини, които подаряват тонове шоколади и бабите, които ти се радват, че си си изял порцията, която всъщност е голяма дори и за възрастен човек. Насърчаването на преяждането като си дете води до това, че като пораснеш, не знаеш как всъщност да се храниш - ти си свикнал да се тъпчеш и започваш да се чудиш как да гладуваш, че да отслабнеш.
Не защитавам драстичните диети и гладуването. Но "ти сега растеш и не трябва да се ограничаваш от нищо" е смешно и глупаво твърдение. Още като деца трябва да се научим да не ядем постоянно сладкиши и пържени храни, защото ако решим да ги отказваме на 18-20, вече е безкрайно трудно. От една вафла нищо няма да ти стане, но по два пакета на ден не са нещо нормално, независимо дали си на 5, 10, 20 или 100 години.
Напротив, не съм ги намесила излишно, а напълно на място, защото вие обобщавате. Защо да не бъдем обективни, че не всички пълно хора дължат теглото си на мързел, лакомия или нямане на воля???
И все пак, не е логично да качиш 10 кг за месец и да не се замислиш... Тези хора също нехяат за здравето си. Ужасяващо е как хора, които рязко напълняват без да си променят особено начина на живот, не търсят лекар. Има толкова сериозни заболявания на ендокринната система, на сърцето и т. н., които причиняват задържане на течности и рязко покачване на теглото.
Като цяло хората, които са дебели, са като пушачите - пределно им е ясно колко си вредят сами, но не правят нищо по въпроса (или поне не правят достатъчно).
maini4ka_sladka
01-17-2010, 22:04
И все пак, не е логично да качиш 10 кг за месец и да не се замислиш... Тези хора също нехяат за здравето си. Ужасяващо е как хора, които рязко напълняват без да си променят особено начина на живот, не търсят лекар. Има толкова сериозни заболявания на ендокринната система, на сърцето и т. н., които причиняват задържане на течности и рязко покачване на теглото.
Като цяло хората, които са дебели, са като пушачите - пределно им е ясно колко си вредят сами, но не правят нищо по въпроса (или поне не правят достатъчно).
Не е точно така, защото понякога не могат да си помогнат сами. А пушачите не тровят само себе си, а и околните. Пълните хора не тровят околните. Не бъди идеалистка и не съди хората по опаковките. Кой каквото си го прави за себе си го прави. Ако имаш някой пълен човек в семейството, давай акъл на него. На непознатите хора- да се грижат за себе си. Виждаш го за секунда, подминаваш го, после цял живот може да не го срещнеш отново, ама ей на! - пречат ни дебелите хора. Всеки има право на избор какъв да бъде. Господ е създал хората такива каквито са. Надебеляване е имало и ще има. И недейте казвайте- яжте си каквото си поискате, обаче спортувайте. Нека си папа мазните храни и да си трупа холестерол, който някой ден ще пречи на артериите му да пренасят кръв- пък нека да си здрав тогава! Помислете малко преди да пишете пълни глупости по форумите.
Да, в България има 150 000 болни от анорексия. А знаете ли колко са тийнейджърите, страдащи от затлъстяване? 12.6%. 30% от 7-годишните са с наднормено тегло. Над 50% от възрастните също са с наднормено тегло. Да уточним - наднормено тегло означава индекс на телесната маса над 25, затлъстяване - над 30. Ако си 65 кг на 160 см, индексът на телесната маса ти е 25.4. 77 кг. на същата височина са ИТМ 30.
Дебелите деца и тийнейджъри стават дебели възрастни. Не може родителите да се успокояват, че "то сега расте" и да си отглеждат 40-килограмов първокласник, давайки му колкото си иска шоколад и пържни картофи. Проблемът е много повече от естетически. Има стотици болести, причинени от наднорменото тегло. Това, че някой е на 10-12, не го оправдава да бъде дебел. Аз от 8-9 годишна съм била дебело дете, благодарение на всички роднини, които подаряват тонове шоколади и бабите, които ти се радват, че си си изял порцията, която всъщност е голяма дори и за възрастен човек. Насърчаването на преяждането като си дете води до това, че като пораснеш, не знаеш как всъщност да се храниш - ти си свикнал да се тъпчеш и започваш да се чудиш как да гладуваш, че да отслабнеш.
Не защитавам драстичните диети и гладуването. Но "ти сега растеш и не трябва да се ограничаваш от нищо" е смешно и глупаво твърдение. Още като деца трябва да се научим да не ядем постоянно сладкиши и пържени храни, защото ако решим да ги отказваме на 18-20, вече е безкрайно трудно. От една вафла нищо няма да ти стане, но по два пакета на ден не са нещо нормално, независимо дали си на 5, 10, 20 или 100 години.
Прочетох всички мнения и...всичко е толкова относително.С това съм мн съгласна...наистина не е добре децата (защото на 12-13 са си деца) да спазват някакви диети и да не ядат нищо....това е нечовешко и води до анорексия...и връщане назад няма.За това някакви си 3-4 кг отгоре не тр да плашат децата и да се хващат с някакви дети...но пък в това мнение има мн истини.Тук вече се намесват и родителите.Като малки ни тъпчат с какво ли не,а после като тръгнем да гладуваме ни се карат.Ами хора мислете от по-рано.Наистина не може да тъпчете децата си и да им се радвате колко мн ядат и после....като пораснат те го осъзнават и почват диетите.Просто няма начин човек да яде само здравословни храни и наистина от една вафла нищо няма да му стане,но не може всеки ден да се тъпче като за последно...аз съм ПРОТИВ диетите и ПРОТИВ тъпченето...трябва да се яде в нормални количества и при всяка възможност да се спортува...е аз не съм точния човек да говори за спорт и да давам тука съвети...но нормалното хранене и спорт от време на време е най-добрия вариант.И не говорим само за тоеа дали за хубави дебели или слаби,някой замисля ли се какви до какви проблеми води наднорменото тегло или прекалено ниското тегло ?!?!
Не е точно така, защото понякога не могат да си помогнат сами. А пушачите не тровят само себе си, а и околните. Пълните хора не тровят околните. Не бъди идеалистка и не съди хората по опаковките. Кой каквото си го прави за себе си го прави. Ако имаш някой пълен човек в семейството, давай акъл на него. На непознатите хора- да се грижат за себе си. Виждаш го за секунда, подминаваш го, после цял живот може да не го срещнеш отново, ама ей на! - пречат ни дебелите хора. Всеки има право на избор какъв да бъде. Господ е създал хората такива каквито са. Надебеляване е имало и ще има. И недейте казвайте- яжте си каквото си поискате, обаче спортувайте. Нека си папа мазните храни и да си трупа холестерол, който някой ден ще пречи на артериите му да пренасят кръв- пък нека да си здрав тогава! Помислете малко преди да пишете пълни глупости по форумите.
Аз не съдя хората по опаковката. Не страня от дебелите хора. Има много такива, които са всъщност супер забавни, широко скроени и е приятно да си около тях. Не отказвам да имам нещо общо с някой само защото е дебел.
Просто споделям мнението си, което е, че трябва да се грижим за здравето си. Има много хора, които пренебрегват здравето си по много други начини и те са не по-малко опасни от наднорменото тегло.
За това, че пушачите тровят и околните, съм съгласна. Идеята беше, че и те си вредят и го осъзнават, а за да не вредят на останалите, е достатъчно просто да пушат на терасата, а не в помещението.
myl0weee
01-18-2010, 10:08
оф, стига сте се обяснявали... http://img.ineogen.ro/social/bg/ui/emotions/icon_slap.gif
да, затлъстяване има. да, хората се тъпчат до пръсване. и аз имам да свалям килограми, и аз искам да съм 50, вместо 57, ама не съм, но съм взела мерки и подобрявам външния си вид. но хората които са дебели и продължават да се хранят, това си е за тях. никой не им блъска храната насила в устата! и .. щом така си се обичат, да си дебелеят! Все пак, ако не си щастлив, като се гледаш в огледалото, би трябвало да направиш нещо по въпроса. НО не сме ние хората, които да кажат на някой- дебел/а си, отслабни. Всеки да си гледа в неговата паничка..
...Имам всичко..уникално готините родители(нищо, че скоро ще загубя баща ми заради тъпия рак),...
много жалко за баща ти ...... :-k
по темата..
Тая тема се напълни със спорове.Според мен на всички хора им е ясно че не е здравословно и нормално да си дебел.НО все пак всеки си решава за себе си как да се отнася със своето тяло-дали да се грижи да е в добра форма или да не му пука... Както каза един потребител-хората са егоисти.. Прав е човекът... Смятам че човек трябва да се грижи за здравето си и тялото си и това го прави за никой друг а за СЕБЕ СИ. ;)
Harum_Scarum
01-18-2010, 16:34
Извинявайте,ама за мен анорексички/булимички,тва са момичета с много податлива психика.Родителите трябва да ги познават,и да забележат когата диетата,става мания (говоря за видеото от отечествен фронт).И не ми казвайте че една майка,баща не може да накара 14 годишната си дъщеря,да изде 2 филий хляб.
maini4ka_sladka
01-18-2010, 18:26
Извинявайте,ама за мен анорексички/булимички,тва са момичета с много податлива психика.Родителите трябва да ги познават,и да забележат когата диетата,става мания (говоря за видеото от отечествен фронт).И не ми казвайте че една майка,баща не може да накара 14 годишната си дъщеря,да изде 2 филий хляб.
И като го накара, след малко ще иде до банята/тоалетната и ще си ги върне...
foreverr
01-18-2010, 18:40
ОО така си мислиш.Майка ми от много време знае, че имам такава психика, към мания към диетите.От 1 година не съм яла хляб, не ям картофи и ориз, леща и боб, мнооооого рядко ям сладко, ня ям мазно, не ям пържено, не ям чипсеве,не ям снаксове.И какво-майка миз нае, че съм маниячка на тема диети и вс епак не може да манакара да ям неща които не искам!И все пак не съм нито анорексичка, нито булимичка.Нито пък съм клечка.Теглото си ми е нормално.
Родителите забелязват, но не се впечатляват и/или не знаят как да помогнат. Не става насила и с караници, то от там идва проблема - хора със здрави семейства и които се разбират с родителите са по-малко податливи към такива проблеми.
Понеже във всяко второ мнение някой повтаря, че не ние трябва да съдим останалите - да, естествено, всеки си решава. Но какво прачи да си кажем мнението? Не казваме на никого "дебел си", а казваме какво мислим като цяло за това отношение към собственото тяло. Ако кажа, че е безразсъдно да караш мотор с 200 км/час без каска, това не означава, че казвам на някого да не го прави, а просто споделям какво мисля. Затова ни е дадена речта, за да говорим, обсъждаме, понякога съдим, но имаме право да го правим.
blue_ice
01-18-2010, 19:56
Не прочетох коментарите до край, поради простата причина, че повечето бяха подобие на мини-романи. А сега по темата. Много ми хареса един коментар - не е ли истина, че повечето дебели момичета говорят непрекъснато, че се харесват така и не им пука за чуждото мнение, а в същото време се гремират по 1 час преди да излязат и си правят прически за двойно повече време. Или други, които непрекъснато хленчат, че са дебели, а иначе говорят, че си се харесват така? Може би, защото не искат да си признаят, че ги мързи да отслабнат. И като казвате, че е много глупаво да ти пука за чуждото мнение няма да промените нищо. Ако на вас не ви пука не значи, че и с другите е така. Не е ли малко странна ситуация някой да ти каже, че си дебел и на теб да не ти стане поне малко гадно? Повечето тук само се чудите за какво да се заяждате. Почти никой не е споменал малките момичета да започват строги диети. Точно обратното-съветват ги просто да се хранят по-здравословно и да започнат някакъв спорт, за да нямат проблеми с теглото като пораснат. Ако вникнете малко повече в това, което четете, ще видите.
Inn0cenCe
01-31-2010, 14:59
За мен това е самата истина и подкрепям авторката. Все пак няма смисъл да се тъпчете като не виждали, и после да пускате теми "Как да отслабна с 20 килограма" , или да ходите при лекари и тем подобни, просто яжте нормално и всичко ще е наред. И най-важното: ще имате самочувствие, защото ще изглеждате и ще се чувствате добре :) .