View Full Version : Немски
n3razum3n
01-20-2010, 17:17
Хора искам да пипитам за някакъв по-лесен начин за запомняне на материала по немски.Много искам да го науча,но просто не ми се отдава.Мерси :) :) :)
Unendlich
01-20-2010, 17:22
Кое ти е трудно ? Думи или граматика ?
Ако са думите - трябва повече време и внимание да им отделяш
Ако граматиката ти е трудна - гледай примери, опитвай се да правиш упражненията така.
Ако и 2-те са ти трудни - дори и да разбираш граматиката, нужни са думите, иначе.. кофти.
n3razum3n
01-20-2010, 17:25
Кое ти е трудно ? Думи или граматика ?
Ако са думите - трябва повече време и внимание да им отделяш
Ако граматиката ти е трудна - гледай примери, опитвай се да правиш упражненията така.
Ако и 2-те са ти трудни - дори и да разбираш граматиката, нужни са думите, иначе.. кофти. ами граматиката думи мисля че знам много
Unendlich
01-20-2010, 18:27
Да, наистина някои части от граматиката са по-кофти. И на български се изразяваме по един начин, на немски по друг. Прави си таблици (примерно) за по-лесно запомняне, повече упражнения. Щом знаеш думите (и ако ги знаеш добре според теб), няма да имаш проблеми. :)
Мен пък ми е интересно, дали свиквате на родовете. Бре, мамка му стара или все ги бъркам, или мисля по 2 часа докато се изкажа (и пак ги бъркам).
Unendlich
01-21-2010, 13:09
Мен пък ми е интересно, дали свиквате на родовете. Бре, мамка му стара или все ги бъркам, или мисля по 2 часа докато се изкажа (и пак ги бъркам).
В 8-ми клас ми беше малко трудно да ги свикна, че са различни от нашите.. После се замислях докато оправях падежите, но вече свикнах и нещата са други. С времето се свиква, стига и да учиш де :)
ivcheto0o
01-21-2010, 13:24
и на мен граматиката ми беше труда и ходих на уроци,а за думите пове4е време :)
n3razum3n
01-23-2010, 09:07
Цялото ми семейство е свързано с германия и немския,а аз сега съм пълен позор :booooomb: :booooomb: :?
barrbiee
01-24-2010, 09:24
думите ги свързваш в изречения и ги казваш в изреченията по-лесно се запомнят [така ни е казвала нащта даскалка по немски] за граматиката немога да ти помогна :) :)
За думите бая време трябва да отделяш,а граматиката е много по-сложна но все пак и двете са свързани