View Full Version : Зайооооо <333 :}:}:}
амии значии ..много обичам животни :Д :smt007
ии мисля да си купя зайче понеже наще се дърпат нещо за куче :? :Д много грижи тфа онва.. нищо че живеем в къща ..те си знаят тяхното ..както и да е :neutral:
та питам тея които имат зайчета :
1. Колко струват ?!?!?
2. В какво ги гледат? -Клетка /аквариум
3.С какво ги хранят ?
4.има ли някаво допълнително нещо,смис. нещо като креватче или и аз нз точно как да го обесня - http://www.zoosviat.net/shop/images/ferplast/coccolo60.gif
5.някакви допълнителни аксесуари /четки метки там ;д /
бах аз сякаш куче ше гледам :lol:
ай енджой ;д :smt003
Разбирам любовта ти към животните, но смятам, че мястото на темата не е в този раздел.
kalpazanka
SoStarstruck
01-24-2010, 16:05
Чичко Google знае всичко.. ^^
П.П: Иначе "Зайо" ми е едно от любимите умалителни именаа.. :smt007 :)
Чичко Google знае всичко.. ^^
П.П: Иначе "Зайо" ми е едно от любимите умалителни именаа.. :smt007 :)
хах 8-) ем деазнам ненамирам тфа което ме интересува ;дд
FancyGirl
01-24-2010, 16:24
Аз преди време имах зайче но моето за жалост умря на първия ден.. както и да, сега нашите мислят отново да ми вземат щото е страшен сладур, иначе струват 30-40 лева, може и по малко може и повече зависи аз преди време си го взех за 50 но тогава бяха скъпи а сега са към 30 лева. Аз моето го гледах в аквариум, но тъй като скачат много високо и прескачаше аквариума му бях сложила една скара от хладилника, така че ако ти се дават повече пари си земи клетка ако не и аквариума ще ти свърши работа. Те си имат специални храни в пакети с който трябва да ги храниш, не е много хубаво да се дават зеленчуци - особенно краставици, защото се подуват и умират. Най-добре е да се консултираш с ветеринарен лекар преди да започнеш да му даваш зеленчуци, и то трябва да е до колкото знам на не по малко от 3-4 месеца за да почнеш да му даваш заленина. Допълнително ако имаш местенце за още един зайо ще е много хубаво за да не се чуства самотен твоят мъник, но обезателно трябва да се от един пол за да не става развъдник на зайци във вас, ако не трябва да му позволяваш да ляга до теб да се разхожда из стаята, да има хора около него, защото в противен случай се чустват самотни. Иначе не се нуждае от особенни грижи, сменяне на водата, талашита, винаги трябва да има водичка. Креватче не му трябва то си лежи на талашита, трябва да си има нещо в клетката или аквариума за да гризе и по зоо магазините се продават такива вартележки а у и трябва да му вземеш таолетна и да му сменяш гранулите често. Това е от мен ако те интересува още нещо, пиши защото напоследък след като ми казаха нашите че пак ще ми вземат прочетох доста солидна информация за тях, а и аз имах една книжка ми подариха като си го копувах.
titinkaa
01-24-2010, 16:26
не мисля че идеята е добра,тъй като леля ми в София имаше преди 3-4г. зайче и мн миришеше,за тва по-добре не си взимай :?
SoStarstruck
01-24-2010, 16:28
Вземи си папагалче 8-)
Аз предпочитам да им се радвам пържени в тавата :>
Ми хвани един заек в гората и ще ти излезе безплатно, пу да е*а и малоумните теми, хем има гугъл...
asp1r1n94
01-24-2010, 17:12
Заешко-печено :D
не мисля че идеята е добра,тъй като леля ми в София имаше преди 3-4г. зайче и мн миришеше,за тва по-добре не си взимай :?
Мда понамирисва си ..
ScarletBite
01-24-2010, 17:33
А как ще ги изпържиш в тава? :lol:
DevilWish
01-24-2010, 17:37
Много са сладки и аз исках зайкуу ама ще видим . . Имаме котки и не е добра идея ;) А иначе наистина си мерише, но като е в двора какво толкова.А иначе няма животно да не ти прави мръсно, дори папагалите, имала съм 2 ,знам как е.Дори с такова отрстани там да падат 'шлюпките' от храната имаше долу мръсотии и пера ;)
ПС - като прочетох заглавието мислих, че наричаш гаджето си зайо.
ПС 2 - темата малко не е за този раздел ;)
и аз имам зайо :grin:
моят си го взех преди 6 години
1. за не повече от 20лв
2. има си клетка -струва 14- 16 лв (зависи от магазина)
3. хубаво е да се купуват спец храни за зайчета от магазините за животни
има и купички малки заешки сладки
4. Талашт,който се застила в клетката също е хубаво да се купува от магазина защото е пречистен. Трябва да се сменя често иначе мирише и зайчето се цапа
5. хубаво е да се посъветваш с вет. за подрязването на ноктите
Лично ние храним зайчето и с плодове и зеленчици и до сега не виждам страничен ефект освен че стана мааааалко по - голям от нормалните декоративни зайчета.
Това е от мен за пуснеш снимка на зайо като си вземеш :)
lilincituuuu
01-24-2010, 18:45
А как ще ги изпържиш в тава? :lol: :razz: :lol:
sh3_1s_7h3_0n3
01-24-2010, 18:49
"Много обичам животни"
и затова реши да пуснеш темата в Любов, нали?
Евала логика! =;
Имам эаек и въобще не мирише лошо.Аэ дори се учудвам,че все пак ходи до тоалетна в талаша и спи в него,а винаги като я гушкам мирише на хубаво oO Талашът и го сменям на 3-4 дни.Храня я всеки ден със сено и суха храна эа гриэачи.Отделно и давам почти всяка вечер нещо прясно - абълка,мандарина,морков..
Има си на клетката эакачен минерален камък и поилка с вода.Купувам й и едни такива крекери,които се эакачат отговре на клетката и висят - цаката е докато го яде да се катери и да спортува - 2 в 1 oO
И естествено трябва да се раэхожда.Аэ Жожи я пускам да щъка всеки ден по около половин час,понякога и повече.
SoStarstruck
01-24-2010, 18:55
А как ще ги изпържиш в тава? :lol: :razz: :lol: :lol: .. Първо ще го изпържи,после ще го сложи в тавата. :wink: 8-)
BlueFace
01-24-2010, 19:07
А как ще ги изпържиш в тава? :lol: :razz: :lol: :lol: .. Първо ще го изпържи,после ще го сложи в тавата. :wink: 8-)
Недейте издава тайните бе!!!! 8-) :lol: :lol:
П.П. Не мога да ти помогна със зайците, аз котараци отглеждам :lol: :lol: 8-)
ScarletBite
01-24-2010, 19:10
От к'ъв зор?
Сигурно е счупил всички чинии в нечия глава и затова ще яде от тавата... :lol:
BlueFace
01-24-2010, 19:11
Може да му е голям заека за чинията .... 8-) :lol:
FancyGirl
01-24-2010, 19:17
Моля ви бъдете вегетарианци !
[-X
ScarletBite
01-24-2010, 19:23
Вярно... :shock:
Айде да отидем да му помогнем да го разчупи, а? :smt047
BlueFace
01-24-2010, 19:28
Аз само пилешко ям ... 8-) :lol: :lol: Не си падам по зайци .... :(
sladyr4etoo
01-24-2010, 19:28
охх и аз имах 2 ама..трябва да имаш доста свободно време..то не обича да е само..
ScarletBite
01-24-2010, 19:35
Аз само пилешко ям ... 8-) :lol: :lol: Не си падам по зайци .... :(
А кой е казал, че и ти ще ядеш? :smt029 It's all mine! :smt051
BlueFace
01-24-2010, 19:37
Алчна си .... :( :(
ScarletBite
01-24-2010, 19:47
Алчна си .... :( :(
Ама само малко, нали? :-P
Сдоби ли се със зайче вече? Защото, ако не си, мога да ти отговоря на всички въпроси. Имах две зайчета, макар и отдавна. :-)
FuCkInBuBbLeGuM
01-26-2010, 14:14
ии мисля да си купя зайче понеже наще се дърпат нещо за куче :? :Д много грижи тфа онва.. нищо че живеем в къща ..те си знаят тяхното ..както и да е :neutral:
1. Колко струват ?!?!?
3.С какво ги хранят ?
4.има ли някаво допълнително нещо,смис. нещо като креватче или и аз нз точно как да го обесня - http://www.zoosviat.net/shop/images/ferplast/coccolo60.gif
Разбирам любовта ти към животните, но смятам, че мястото на темата не е в този раздел.
kalpazanka
Така... може да имаш зайче вече, но аз пак ще пиша.
Клетката, в която трябва да живее трябва да е по - голяма от него и да има достатъчно място за кътче със сено, купичка с храна, поилка ии място където да си ляга зайчето. На дъното на клетката трябва да сложиш стърготини, които да сменяш редовно и трябва да миеш самата клетка от време на време. Ако му чистиш както трябва въобще няма да мирише. Поне моя заек не мирише. Ядат гранули и сено. Цената във всеки зоомагазин е различна, но не мисля че трябва да надвишава 40-50 лева. Аз като си взимах моето беше 35.
От време на време трябва да го пускаш да се разхожда извън клетката (ако имате място де), но задължително да седиш при него, защото може да изяде кабелите/тапетите/растенията. Може да му вземеш гребен/ четка специално за животни и да го решеш, за да не му се заплита козинката. Такова легло не мисля, че ще му е нужно...
нямам още зайче мерси за инфото :-P
1. Колко струват ?!?!?
3.С какво ги хранят ?
kalpazanka
Вземи си риби :D :D
1. Колко струват ?!?!?
3.С какво ги хранят ?
kalpazanka
що :shock:
1. Колко струват ?!?!?
3.С какво ги хранят ?
kalpazanka
Предлагам просто :D :D :D :D щото са яки :D
1. Колко струват ?!?!?
3.С какво ги хранят ?
kalpazanka
Предлагам просто :D :D :D :D щото са яки :D
ем да ама аз искам да си гушкам нещо .. хах пухкаво :smt003 :smt007 :smt026