PDA

View Full Version : Левски

Bebeto666
01-26-2010, 18:46
Има много спорове дали Левски е имал любима,е вие какво знаете?

Bebeto666
01-27-2010, 12:16
Божидар Димитров остави впечатление у зрителите на „Горещо”, че се сравнява с Апостола Левски. Той обяви, че около известните и велики българи винаги съществували и негативни факти.

Историкът коментира скандала около назначението си като министър без портфейл и призивите да бъде махнат от поста заради това, че фигурира като агент на Държавна сигурност.

„Ако медиите процедираха по този начин и преди столетие, Васил Левски нямаше днес да е наричан Апостола и Дякона и да го смятаме за национален герой на България.”След първоначалното изумление, професорът огласи и друго свое знание. А именно, че Левски например е имал любовница монахиня" Министърът успя да втрещи с откровението си Венета Райкова.

Историци твърдят, че е доказано, че Дякона наистина е имал любовна афера с калугерка. Става въпрос за интимността на Васил Левски с монахинята Ана Бояджиева от Калофер.

Дали обаче е уместно действащ министър да хвърля кал върху националните символи на България, питат се враговете на Божидар Димитров.

billytalent
01-31-2010, 22:41
А именно, че Левски например е имал любовница монахиня".

Левски не е имал любовница монахиня!До колкото си спомням от нещата които съм чела и са ми разказвали момичето се е влюбило в Левски и в последствие е станала монахиня,отношенията им са били по-скоро духовни.Ана Бояджиева(Евгения) умира след смъртта на Левски,в девическия манастир в Калофер,има предположения,че се е самоубила.Но и нищо от това не е сигурно,това са само предположения.

Bebeto666
02-01-2010, 18:35
http://avangardi.blog.bg/technology/2007/07/21/levski-gasnel-po-sineoka-monahinia.92668 Вижте тук има още твърдения :-o

emoyambol
02-01-2010, 19:40
според мен е имал :)

billytalent
02-01-2010, 21:22
Нормално е,и той е бил човешко същество все пак.А и за времето си е олицетворявал духовната и физическа мъжка красота,невъзможно е да е нямал жена до себе си.Интересно е,че повечето дори не знаят нищо за неговата революционна дейност,срещала съм хора,които не знаят къде е роден дори,което е срам за всеки мислещ се за българин,а се интересуват от подобни новини.Време е Божидар Димитров да спре да търси медийно внимание и да погледне своите дела.