View Full Version : Болка..
magicfairy
02-03-2010, 18:53
Значи имам лабрет (обица под долната устна) и проблема е че днес около 1-2 пъти така силно я удрях без да искам и преди малко пак, че сега много ме боли венеца. Мислех да сменя обецата с една като гумена (не помня материала точно), защото с нея колкото и да се удрям не ме боли чак толкова, но просто толкова ме боли венеца, че ще си умра. Таа да ви питам какво да правя, някакво хапче ли да пия или не знам, само да ми мине, че....... ;\\
dead_princess
02-03-2010, 19:00
Биопласт май беше материала. Не мога да ти помогна, но имам един въпрос - венеца ти смъкна ли се от лабрета?
magicfairy
02-03-2010, 19:04
Да, точно иии да, смъкна се. :)
махай я.. колкото и тъпо да ти звучи може да ти падне зъба след като ти се е оголил венца...
и без тва само ти загрозява хубавото лице
magicfairy
02-03-2010, 19:14
Сърце не ми дава да я махна :(
ами опасно е наистина
махни я , пък като се пооправи пак ще си сложиш :)
magicfairy
02-03-2010, 19:19
е.. май наистина ще трябва да се прежаля и да я махна :(
ии все пак някой идея какво да правя, че ме боли венеца?
bebygirl
02-03-2010, 19:21
utidi na zauolekar opasno e ... a za yspokoqvane moje da pie6 alolin 6te mine bolkata :?
guinessgirl
02-03-2010, 19:49
преди някво време и на мен ми беше така,болеше,чак и кръв имаше.
промивай със sandrin или corsodyl няколко дни и ако се оправи-добре,ако не- махни я за малко докато спрат да те болят венците,дупката няма да зарастне за седмица примерно ;)
^^ това със сандрина е добра идея. Като за начало пий един Нимезил за болката. След това се помъчи да я смениш със тази която имаш от по-мек материал ( като цяло е добре да си бъдеш със силиконово стълбче точно поради причината с венеца ) А за венеца мога да ти препоръчам ако имаш цвят от лайка .. свари си 1 супена лъжица в 200мл вода ( сложи към 220мл за да може да стане точно като изври малко вода ) след като го свариш го покрий с нещо за да се задуши хубаво. Изцеди го и добави 1 чаена лъжичка сода. Жабури се на всеки час и би трябвало да те успокои. Като след жабурене поне 20мин не пий или яж нищо за да действа.. кофти е на вкус но помага за разранени венци. Успех
magicfairy
02-03-2010, 20:47
Благодаря ви, а guinessgirl понеже знам, че и ти си имала, чак такъв проблем ли е това с венците?
viksit0y
02-04-2010, 06:03
Преди няколко месеца и аз имах проблем с венците и зъболекарката ми препоръча да си промивам устата с Елудрил.
http://prikachi.com/files/1337378c.jpg
Аз моя лабрет го махнах, защото ми се смъкваше венеца. Тъпото е, че от повече от година нямам лабрет, а венеца не ми се вдига. Така, че или си смени обицата за постоянно с биопласт или го сваляй, защото си е трън в гащите ;/
Иначе жабуркай със Сандрин 2 дни и си готова :)
titinkaa
02-04-2010, 08:00
Махай я
magicfairy
02-04-2010, 15:01
Аз моя лабрет го махнах, защото ми се смъкваше венеца. Тъпото е, че от повече от година нямам лабрет, а венеца не ми се вдига. Така, че или си смени обицата за постоянно с биопласт или го сваляй, защото си е трън в гащите ;/
Иначе жабуркай със Сандрин 2 дни и си готова :)
Обицата я смених, ама хич не искам да я махам... :(
Благодаря на всички, венеца ми значително се оправи откакто смених обицата. :)