Влез

View Full Version : Проблем

roadrunner
02-10-2010, 17:53
Здравейте на всички..
Както всяко семейство и аз се карам с родителите си и имаме проблеми.. Това е нормално, знам, но преди около час отново се случи нещо потресаващо..Не знам вече какво да правя, как да постъпя и на кой да кажа. Реших да споделя тук
Потресена съм.. Майка ми слагаше масата, аз и помагах, и ни попита нас с баща ми дали ще стигне хляба. В този момент баща ми се развика, че него това не го интересувало, стана удари майка ми :shock: аз се шокирах.. Въпреки че, не я удря за пръв път пред мен. Погледна ме и ми каза " К'во гледаш? Да ти обърна носа ли искаш " и излезе :? Аз си замълчах, майка ми се разплака.. Отидоха в другата стая и започнаха да викат, опитах се да помогна, но баща ми ме изгони.. Този човек вече ме плаши. Поговорих с майка ми и я попитах защо позволява така да се държи с нея и няма ли някакво достойнство. Майка ми каза, че това не е моя работа
Както и да е просто дадох най-пресния случай. Стигало се е до бой с кръв- блъскал ми е главата в стената, ритал е майка ми и т.н.. Наистина се плаша и не знам какво да правя. Говорих с приятеля ми, той също се шокира от случилото се, разказах му и за предишни случаи, но той казва, че е моментно и може с времето би ще се оправи. Аз не мисля, че е нормално за най-малкото нещо да ставаш и да започваш да раздаваш юмруци.
Казвала съм на майка ми и преди да да се консултира с лекари, но тя не ме слуша.. Мисля, че стресът в работата на баща ми му идва в повече и цялата енергия и ярост си я излива вкъщи. Винаги е сърдит, никога не се усмихва, никога не е спокоен.. Вика и се кара за най-малкото нещо..
:(
Просто исках да споделя ! Благодаря на всички за отделеното време..

ImmortalSportFreak
02-10-2010, 18:02
ти и майка ти сте в доста неприятна ситуация... :( поговорете сериозно с бащата когато е спокоен.. :) и го посъветвайте да вземе мерки защото тези начини на изкарване на яда са доста неприятни за теб и майка ти...... :( дано успеете да вземете някакви мерки по въпроса.. обясни и на майка ти че ти е много неприятно да става така.. успех ;)

roadrunner
02-10-2010, 18:19
ти и майка ти сте в доста неприятна ситуация... :( поговорете сериозно с бащата когато е спокоен.. :) и го посъветвайте да вземе мерки защото тези начини на изкарване на яда са доста неприятни за теб и майка ти...... :( дано успеете да вземете някакви мерки по въпроса.. обясни и на майка ти че ти е много неприятно да става така.. успех ;)

Баща ми много рядко е спокоен.. Майка ми много пъти е говорила с него (или поне се опитвала) и му е казвала, че не се държи нормално на моменти. Нооо той отново започва да вика и пак стават скандали.. Обяснявала съм й доста пъти, че не ми е приятно и не искам да ставам свидетел на подобни работи, на нея също не й е приятно. В момента и тя е разтроена.. Утре пак ще се опитам да поговоря с нея, но повечето разговори са без резултат и след 2 дни отново същото :-#

black_baby
02-10-2010, 18:24
Защо си мислеш че е от стреса в работата на баща ти?Баща ти какво работи?

roadrunner
02-10-2010, 18:33
Занивама се с доста неща, но мисля, че главно хората, с които работи му влияят така.. :-o Държи половин мелница, занимава се със склад за зленцучи и плодове, разкарва стоки по детски градини, пътува за плодове и зеленчуци. Лятото кара един зърновос. Понякога вози и брашно.. Затова си мисля, че е от работата.
Наскоро му се случи нещо много неприятно (едно момче почина в ръцете му), но това негово поведение, не е от скоро. Може би от няколко години.. Като бях по-малка помня, че не беше такъв-съвсем различен човек

black_baby
02-10-2010, 19:10
Е да права си работата му е адски натоварена и стресираща.И това с момчето може да го е довел до някакъв шок незнам.Незнам какво да ти кажа за да ти помогна съжелявам.Дано при теб всичко се оправи :) Успех.

bori96
02-11-2010, 16:31

Според мен не само са в неприятна ситуация, но дори и в опасност. Не се знае, щом е толкова избухлив, утре по какъв начин ще ви посегне. Наистина може да се дължи на работата, но това не е повод вие с майка ти да го отнесете. Каза, че никога не се усмихва и за най-малкото нещо вика...Все пак опитай да поговориш с него и да му кажеш, че това не ти е приятно, когато сметнеш, че моментът е подходящ. Не знам дали вашите са зачеквали темата развод, но ...
Успех и от мен надявам се всичко да се нареди \:D/

BeezyJey
02-11-2010, 17:00
:( Много неприятно.Мисля си, защо не пробваш да поговориш с майка ти,когато няма за какво тя да се ядоса или да е разтроена.Ще й предложиш с усмивка помощта на някой психолог.Наистина трябва да помогнеш на майка си или баща си.Кажи й го спокойно, без да увърташ.Ако пак ти каже, че не е твоя работа й кажи (но съвсем спокойно) "Мамо, аз не съм вече малка, разбирам какво става, повярвай ми ,за теб ще е по -добре."
Но разбира се,внимавай да не прозвучи така сякаш, тя е психично болна.Съжалявам за това, което си принудена да преживяваш. :( :-)
П.П. ако пак изпаднеш в такава ситуаця с баща ти ,най-добрия изход ще е с майка ти да правите всичко с усмивка.Отговаряйте му мило, нека всичко да е както трябва.Ако успееш да изкараш и някоя добра оценка ,му се похвали. (като естествено не искаш възнаграждение)
Това е от мен.Успех! :-) :-) :-)

xXTOXiCXx
02-11-2010, 17:06
Като бях по-мъничка имаше нещо подобно... Един ден ,когато всичко беше 'тихо и спокойно' поговорих и с двамата и им обясних ,че не може да продължава така. Казах им,че действа зле на психиката ми. Казах им,че наистина много ги обичам и не мога да понасям да търпя такова нещо.

Те ме разбраха и от тогава се стараят максимално. Даже вече от година-две някъде татко дори не и е послягал.

Съветвам те да поговориш с тях!

danibebi
02-11-2010, 19:49
Според мен поговори с майка ти и и предложи психолог..дори може да го препоръчаш на баща ти в подходящия момент :) Кажи им,че това не ти влияе добре на психиката [ако е така евентуално] и когато идвамата са в добро настроение се опитай да поговориш с тях,най-цивилизовано.. :) Успех!! :-) :-)

Pliok0019
02-12-2010, 04:36
Бихте ли се справили без баща ти? Тоест те да се разделят... Ще се оправите ли финансово?

bori96
02-12-2010, 06:25
Бихте ли се справили без баща ти? Тоест те да се разделят... Ще се оправите ли финансово?

Едва ли бащата в едно семейство е само за финансова подкрепа ... И майката и момичето имат нужда от него. Не смятам, че той е там само за пари. Но, ако ще се чувстват по-добре без него ...

bobynka
02-12-2010, 14:56
И ВЪВ НАЩЕТО СЕМЕЙСТВО ГИ ИМАШЕ ТЕЗИ СЦЕНИ :( ,
НО МИ ПИСНА И КАЗАХ НА МАЙКА МИ ДА ИЗБИРА ИЛИ МЕН ИЛИ БАЩА МИ.
ТЯ ЕСТЕСВЕННО ИЗБРА МЕН И СЕ РАЗВЕДЕ И СЕГА ОТ 7 ГОД ИМА СПОКОЙСТВИЕ :) ЗАКОЕТО МАЙКА МИ МИ БЛАГОДАРИ ИМ МИ ВИКА ,АКО НЕ СЪМ И ПОСТАВИЛА ТОВА УСЛОВИЕ НИКОГА Е НЯМАЛА ДА СЪБЕРЕ СМЕЛОСТ ДА СЕ РАЗВЕДЕ