View Full Version : Проблем
roadrunner
02-10-2010, 17:53
Здравейте на всички..
Както всяко семейство и аз се карам с родителите си и имаме проблеми.. Това е нормално, знам, но преди около час отново се случи нещо потресаващо..Не знам вече какво да правя, как да постъпя и на кой да кажа. Реших да споделя тук
Потресена съм.. Майка ми слагаше масата, аз и помагах, и ни попита нас с баща ми дали ще стигне хляба. В този момент баща ми се развика, че него това не го интересувало, стана удари майка ми :shock: аз се шокирах.. Въпреки че, не я удря за пръв път пред мен. Погледна ме и ми каза " К'во гледаш? Да ти обърна носа ли искаш " и излезе :? Аз си замълчах, майка ми се разплака.. Отидоха в другата стая и започнаха да викат, опитах се да помогна, но баща ми ме изгони.. Този човек вече ме плаши. Поговорих с майка ми и я попитах защо позволява така да се държи с нея и няма ли някакво достойнство. Майка ми каза, че това не е моя работа
Както и да е просто дадох най-пресния случай. Стигало се е до бой с кръв- блъскал ми е главата в стената, ритал е майка ми и т.н.. Наистина се плаша и не знам какво да правя. Говорих с приятеля ми, той също се шокира от случилото се, разказах му и за предишни случаи, но той казва, че е моментно и може с времето би ще се оправи. Аз не мисля, че е нормално за най-малкото нещо да ставаш и да започваш да раздаваш юмруци.
Казвала съм на майка ми и преди да да се консултира с лекари, но тя не ме слуша.. Мисля, че стресът в работата на баща ми му идва в повече и цялата енергия и ярост си я излива вкъщи. Винаги е сърдит, никога не се усмихва, никога не е спокоен.. Вика и се кара за най-малкото нещо..
:(
Просто исках да споделя ! Благодаря на всички за отделеното време..
ImmortalSportFreak
02-10-2010, 18:02
ти и майка ти сте в доста неприятна ситуация... :( поговорете сериозно с бащата когато е спокоен.. :) и го посъветвайте да вземе мерки защото тези начини на изкарване на яда са доста неприятни за теб и майка ти...... :( дано успеете да вземете някакви мерки по въпроса.. обясни и на майка ти че ти е много неприятно да става така.. успех ;)
roadrunner
02-10-2010, 18:19
ти и майка ти сте в доста неприятна ситуация... :( поговорете сериозно с бащата когато е спокоен.. :) и го посъветвайте да вземе мерки защото тези начини на изкарване на яда са доста неприятни за теб и майка ти...... :( дано успеете да вземете някакви мерки по въпроса.. обясни и на майка ти че ти е много неприятно да става така.. успех ;)
Баща ми много рядко е спокоен.. Майка ми много пъти е говорила с него (или поне се опитвала) и му е казвала, че не се държи нормално на моменти. Нооо той отново започва да вика и пак стават скандали.. Обяснявала съм й доста пъти, че не ми е приятно и не искам да ставам свидетел на подобни работи, на нея също не й е приятно. В момента и тя е разтроена.. Утре пак ще се опитам да поговоря с нея, но повечето разговори са без резултат и след 2 дни отново същото :-#
black_baby
02-10-2010, 18:24
Защо си мислеш че е от стреса в работата на баща ти?Баща ти какво работи?
roadrunner
02-10-2010, 18:33
Занивама се с доста неща, но мисля, че главно хората, с които работи му влияят така.. :-o Държи половин мелница, занимава се със склад за зленцучи и плодове, разкарва стоки по детски градини, пътува за плодове и зеленчуци. Лятото кара един зърновос. Понякога вози и брашно.. Затова си мисля, че е от работата.
Наскоро му се случи нещо много неприятно (едно момче почина в ръцете му), но това негово поведение, не е от скоро. Може би от няколко години.. Като бях по-малка помня, че не беше такъв-съвсем различен човек
black_baby
02-10-2010, 19:10
Е да права си работата му е адски натоварена и стресираща.И това с момчето може да го е довел до някакъв шок незнам.Незнам какво да ти кажа за да ти помогна съжелявам.Дано при теб всичко се оправи :) Успех.
Според мен не само са в неприятна ситуация, но дори и в опасност. Не се знае, щом е толкова избухлив, утре по какъв начин ще ви посегне. Наистина може да се дължи на работата, но това не е повод вие с майка ти да го отнесете. Каза, че никога не се усмихва и за най-малкото нещо вика...Все пак опитай да поговориш с него и да му кажеш, че това не ти е приятно, когато сметнеш, че моментът е подходящ. Не знам дали вашите са зачеквали темата развод, но ...
Успех и от мен надявам се всичко да се нареди \:D/
BeezyJey
02-11-2010, 17:00
:( Много неприятно.Мисля си, защо не пробваш да поговориш с майка ти,когато няма за какво тя да се ядоса или да е разтроена.Ще й предложиш с усмивка помощта на някой психолог.Наистина трябва да помогнеш на майка си или баща си.Кажи й го спокойно, без да увърташ.Ако пак ти каже, че не е твоя работа й кажи (но съвсем спокойно) "Мамо, аз не съм вече малка, разбирам какво става, повярвай ми ,за теб ще е по -добре."
Но разбира се,внимавай да не прозвучи така сякаш, тя е психично болна.Съжалявам за това, което си принудена да преживяваш. :( :-)
П.П. ако пак изпаднеш в такава ситуаця с баща ти ,най-добрия изход ще е с майка ти да правите всичко с усмивка.Отговаряйте му мило, нека всичко да е както трябва.Ако успееш да изкараш и някоя добра оценка ,му се похвали. (като естествено не искаш възнаграждение)
Това е от мен.Успех! :-) :-) :-)
xXTOXiCXx
02-11-2010, 17:06
Като бях по-мъничка имаше нещо подобно... Един ден ,когато всичко беше 'тихо и спокойно' поговорих и с двамата и им обясних ,че не може да продължава така. Казах им,че действа зле на психиката ми. Казах им,че наистина много ги обичам и не мога да понасям да търпя такова нещо.
Те ме разбраха и от тогава се стараят максимално. Даже вече от година-две някъде татко дори не и е послягал.
Съветвам те да поговориш с тях!
danibebi
02-11-2010, 19:49
Според мен поговори с майка ти и и предложи психолог..дори може да го препоръчаш на баща ти в подходящия момент :) Кажи им,че това не ти влияе добре на психиката [ако е така евентуално] и когато идвамата са в добро настроение се опитай да поговориш с тях,най-цивилизовано.. :) Успех!! :-) :-)
Pliok0019
02-12-2010, 04:36
Бихте ли се справили без баща ти? Тоест те да се разделят... Ще се оправите ли финансово?
Бихте ли се справили без баща ти? Тоест те да се разделят... Ще се оправите ли финансово?
Едва ли бащата в едно семейство е само за финансова подкрепа ... И майката и момичето имат нужда от него. Не смятам, че той е там само за пари. Но, ако ще се чувстват по-добре без него ...
И ВЪВ НАЩЕТО СЕМЕЙСТВО ГИ ИМАШЕ ТЕЗИ СЦЕНИ :( ,
НО МИ ПИСНА И КАЗАХ НА МАЙКА МИ ДА ИЗБИРА ИЛИ МЕН ИЛИ БАЩА МИ.
ТЯ ЕСТЕСВЕННО ИЗБРА МЕН И СЕ РАЗВЕДЕ И СЕГА ОТ 7 ГОД ИМА СПОКОЙСТВИЕ :) ЗАКОЕТО МАЙКА МИ МИ БЛАГОДАРИ ИМ МИ ВИКА ,АКО НЕ СЪМ И ПОСТАВИЛА ТОВА УСЛОВИЕ НИКОГА Е НЯМАЛА ДА СЪБЕРЕ СМЕЛОСТ ДА СЕ РАЗВЕДЕ