View Full Version : Сибирско хъски
Имам сибирско хъски и е вече почти на 4 месеца. Може ли някой да ми даде съвети как да го науча да върви до кракът ми .. той постоянно обикаля около мен, но се е случвало да ме спъва и искам да коригирам това .. а пък съм изчела много книги специално за породата и нали там да го научиш да не взима от земята храна.. вече месец го тормозя и само когато той си иска изпълнява .. ( нямаше проблем със седни, на място, стани , гушни ме .. хааха и още 2,3 , но не се сещам в момента)
lilincituuuu
02-11-2010, 08:07
Значии,, отначало почни с повода. Докато е на повод, взимаш една гранулка и си отпускаш ръката да виси, с определената команда, примерно 'редом' и вече трябва да го свикваш [кучето де] докато го разхождаш с повода, ако те дръпне и ти го придвъпваш до теб, като използваш командата. Като свикне с това, почваш същото, но без повода .. не мога да обяснявам, дано ме разбереш ;дд :-) Само от любопитство хъскито ти мъжко или женско е :)
мъжко .. това е преди месец.. впрофила ми има няколко негоеви снимки
8)
http://www.facebook.com/video/?id=100000108396578#!/video/video.php?v=108302085850071
barbieg1rl
02-11-2010, 09:45
ах ах .. тоз Демончо .. lilincituuuu мъжко е кученцето ама е мн непослушен ... :D
мило аз бих ти предложила подобно на предното .. ама не с гранули или др неща ... просто му хващам леко по изкъсо повода за да не мърда мн мн и така постепенно ше си свикне да ходи до теб а не в граката ти .... :-) :-)
да да ... самоче тва дето ми предлагаш Цецко го мъча от доста време само с придърпването .. а пък тоза вървенето около мен си обикаля покрай мен . Не се отдалечава повече от 100 м , но аз искам да ми върви до крака, така,че ще опитам другия съвет :P :P :P :P
LoupGarrou
02-11-2010, 10:16
Секси, ето ти един форум, който ще ти е ужасно полезен и за напред -> http://forum.dog.bg/forums.html , аз нямам куче, но го чета, защото е интересен. Само не пускай теми, защото всичко е подробно обяснено тук и там ; ) !
П.П. Честито кученце, любимата ми порода е сибирско хъски ; ) !
LoupGarrou, благодаря ...но тук търсих такава тема и нямаше затова е пуснах .. :-P
LoupGarrou
02-11-2010, 11:21
^ За нищо ; ) ! Имах впредвид да не пускаш нова тема в дог бг ; ) !