View Full Version : "готините" хора в даскало
sExYbEbS
02-13-2010, 16:51
така ... здравейте ,реших да направя такава тема ,а ако тя ви се струва тъпа или безмислена моля просто излезте без да пишете коментари от рода "егати малоумната тема" и тем подобни ...
Значи,става въпрос за това ,че във всеки клас ги има тези момичета които ги наричат "готини" . А,какви са те всъщност ? Най -красивите ли ? Интересното е ,че не . Аз сега съм осми клас и виждам за какво става въпрос - гримираните кукони и тези отворените такива - тях момчетата смятат за най-готините и най-са харесвани те от цялото даскало. А,точно те половината не са красиви.Добре направени може би да но не и красиви. А,пък съм виждала много момичета които са наистина красиви,също добре поддържани но остават на заден план. Сега не ми казвайте ,че много се вживявам ,защото и аз мислех преди така ,но сега като влязох в гимназия имам чуството че сме точно в един от тези тъпите американски филми. Та, въпроса ми е дали като станат 11-12 клас тези момчета пак си падат по гореспоменатите момичета или почват да забелязват тези момичета ,които макар и красиви са малко по-затворени и срамежливи ?Моля пишете ще ми бъде и нтерестно да прочета мненията ви.
Съжалявам,че ще ти ползвам темата да изразя гнева си,ама-такова е! 8-)
В тоя форум или поне в тоя раздел(затова не го посещавам) са се събрали предимно малки "измъчени" момиченца,които само се оплакват от така наречените "кокони",от известните и от нз си още кой!СПРЕТЕ СЕ!Ако ви е яд,че са хубави-еми положете усилия и вие!всяко момиче може да е красиво,стига да иска,а не само да плюе другите!грима,моето момиче,подчертава красотата,естествено като е в малки количества.престанете да обвинявате другите,че сте задрустени и не полагате грижи за себе си ! :-)
KpucmuHa
02-13-2010, 17:14
оф мама му стара, толкова като се дразниш, че не те харесват стани и ти кифла и проблема ти е решен!
sExYbEbS
02-13-2010, 17:18
Съжалявам,че ще ти ползвам темата да изразя гнева си,ама-такова е! 8-)
В тоя форум или поне в тоя раздел(затова не го посещавам) са се събрали предимно малки "измъчени" момиченца,които само се оплакват от така наречените "кокони",от известните и от нз си още кой!СПРЕТЕ СЕ!Ако ви е яд,че са хубави-еми положете усилия и вие!всяко момиче може да е красиво,стига да иска,а не само да плюе другите!грима,моето момиче,подчертава красотата,естествено като е в малки количества.престанете да обвинявате другите,че сте задрустени и не полагате грижи за себе си ! :-) Виж ,сега разбирам те за какво ми говориш ,но аз не съм казала някъде ,че е лошо да се поддържаш- напротив аз се поддържам, и познавам други момичета,които са много хубави също го правят - гримират се често си изправят косата , но са по-затворени в това имах предвид и остават на заден план. А, това че ме е било яд че са хубави не е така ,защото както казах по -горе повечето от тях въобще не ми се струват красиви те просто са много по-отворени и повечето от тях които познавам по-добре и са и доста лицемерни бих казала.
sExYbEbS
02-13-2010, 17:21
Tonie_,
има много,ама много красиви момичета,които също не са харесвани,просто защото са по затворени и скромни..Явно повечето момчета харесват момичета с огромно самочувствие /понякога без покртитие/ ,които се правят на кучки.. Както казах различни хора-различни идеали...
пс: и не,не избивам комплекси. :) ++ точно това имах предвид !
тва е-живота е гаден,трябва да си лицемер и да си отворен.не може да си добричък и д ати се получават нещата.Пример-аз съм отворена и съм гадна,но най-добрата ми приятелка е доста по-добродушна от мен.и в резултата тя страда от разни гамени нон-стоп,аз не,защото не позволявам на никой да ме мачка.както казах,живота е гаден,трябва и ти да си такава ;)
ivcheto0o
02-13-2010, 17:27
вси4ко зависи от 4овека,не толкова от годините
"Красив" е толкова разтегливо понятие колкото и "добър" (мда, не го казах както трябва, нали? :-o ) Та значи... всеки разбира и вижда красотата по различен начин.
Затова е трудно, а също и неправилно, да се обобщава.
За тези, които описа... те, по-скоро, не са "готини" заради опаковката си, от колкото заради държанието си. Сещаш се...
Момчетата ги харесват, защото те им дават това, което искат (в повечето случаи... и не, не говоря за се*с).
А тези, по-срамежливите, не си позволяват толкова колкото "онези", затова остават незабелязани... но не завинаги.
Толкова по това...
Сега малко любопитвство. :wink:
Защо пусна темата? Мм... ти си по-срамежлива? Момчетата не те заглеждат? Искаш да си като тези, по-отворените? :-o
Жалко е да се завижда на тези момиченца...
sExYbEbS
02-13-2010, 17:40
"Красив" е толкова разтегливо понятие колкото и "добър" (мда, не го казах както трябва, нали? :-o ) Та значи... всеки разбира и вижда красотата по различен начин.
Затова е трудно, а също и неправилно, да се обобщава.
За тези, които описа... те, по-скоро, не са "готини" заради опаковката си, от колкото заради държанието си. Сещаш се...
Момчетата ги харесват, защото те им дават това, което искат (в повечето случаи... и не, не говоря за се*с).
А тези, по-срамежливите, не си позволяват толкова колкото "онези", затова остават незабелязани... но не завинаги.
Толкова по това...
Сега малко любопитвство. :wink:
Защо пусна темата? Мм... ти си по-срамежлива? Момчетата не те заглеждат? Искаш да си като тези, по-отворените? :-o
Жалко е да се завижда на тези момиченца... Мда, бих казала че съм малко срамежлива , но не неискам да съм като тези които описах.В някои случаи е хубаво да си като тях,но понякога ме дразнят доста с характера си - като демонстрират ОГРОМНО самочуствие без покритие и се превземат ... много от тях са и прекаленно надмени и се имат за повече от другите . Не им завиждам и не се имам за комплексирана спрямо тях .Надявам се да съм задоволила любопитството ти в известна степен :wink:
sExYbEbS
02-13-2010, 17:48
Не е задължително да си отворен и с огромна уста,за да си готин.. Е,не знам за теб каква е дефиницята на тая дума,ама... :? Ами, аз лично не го намирам за готино това, ама в моето даскало точно тия са най-харесваните и забелязвани :?
Много съм съгласна с Тони. Не е чак толкова красиви или не чак до там, а това до колко се поддържат. Абе за да те приемат останалите е важно да изглеждаш добре, да се обличаш добре и да си с ВИСОКО САМОЧУВСТВИЕ. Ии просто тези момичета които имат тези данни ги считат за по-важни, готини и каквото се сетите :) Другите които ги наричат "кифли, фешани..." и подобни завиждат, но в крайна сметка те са си виновни. Аз пък обичам да съм между капките ( тоест нито към еднит нито към другите) със всички си говоря..
Хах м/у другото по принцип аз ходя с грим само с причина или като излизам с приятелки и на училище по принцип не ходя с грим ( другите не ме бяха виждали с щото съм 8ми клас в ново училище) ..Ии реших ей така да се гримирам (за спорта) да им бяхте видяли физиономиите ( всички ме гледаха постоянно и бях обсипана с комплименти, а едно момиче още от вратата забеляза.. що за нещо било гримът нали?! :D .Таа всеки може да бъде какъвто иска просто зависи от него :)
Harum_Scarum
02-13-2010, 18:27
Не се заяждам,и съжелявам ако го приемеш така.Имам чуството че им завиждаш.Момичетата по-един или друг начин са спечелили уважението,или "респекта" на учениците от твоето училище.Няма лошо да се поддържат,гримират и т.н.А колкото до красотата , много изкривено понятие (защото днешните идоли на подрастващите момиченца са чалга звездите).Относно по-въпроса ти,това няма да се промени. :)
Luscious_Heart
02-13-2010, 19:03
Не. Мразим скромни.
sExYbEbS
02-13-2010, 19:07
Не се заяждам,и съжелявам ако го приемеш така.Имам чуството че им завиждаш.Момичетата по-един или друг начин са спечелили уважението,или "респекта" на учениците от твоето училище.Няма лошо да се поддържат,гримират и т.н.А колкото до красотата , много изкривено понятие (защото днешните идоли на подрастващите момиченца са чалга звездите).Относно по-въпроса ти,това няма да се промени. :) за пореден път ще кажа че не им завиждам :) а до това че няма нищо лошо да се поддържат - знам нали и аз го правя ... а като казвам красота изобщо нямам предвид да си като някоя фолк певица , ама въобще :)
stealthyGirl
02-13-2010, 19:20
Те НЯМАТ високо самочувствие (понякога си вярват, че имат, но често си припомнят най-малко като се погледнат в огледалото :D ), само правят демонстрация, като че ли имат такова, точно за да не бъдат мачкани. Но има и много редки същества с високо самочувствие, които знаят как да манипулират хората по друг начин. А другите красиви момичета, които са срамежливи наистина също нямат самочувствие, за тяхно съжаление.
Аз пък ще ви кажа, че може да се живее и без одобрението на абсолютно всички останали. Не е нужно всички да ви харесват, за да се харесвате и вие. Но в тинейджърската възраст е истински трудно. :(
Unendlich
02-13-2010, 19:23
Всъщност... истината е, че макар и да не си с хубави черти, по-скоро нищо особено, ако се нагласиш, пооправиш, много повече ще те забележат, отколкото някое свито момиче, макар и хубаво, с наведена надолу глава. Много повече ти прави впечатление скандалното, провокативното, отколкото свитото и затворенето. Поне в тийн възрастта е така. Повече се кутират този тип хора (важи и за момичета, и за момчета) Когато някой си търси гадже най-често ще чуеш - Тоя/тая е хубава/грозна. Е, естествено, че винаги ще забележиш първо визията, все пак няма как да видиш душата и така.. Най-лошото е, че зад външната фасада не се крие това, което очакваме и искаме. При всеки е различно, зависи от вкуса, но най-честите случай за мен за тези, които написах. :)
Няма хубави, грозни, отворени, затворени.Всички са равни.
sExYbEbS
02-13-2010, 20:12
Няма хубави, грозни, отворени, затворени.Всички са равни. Лошото е, че не е вярно :?
Абе с грим, без грим, която е по-хубава, тя ми грабва вниманието. Едните били скромни, а другите отворени. Много бързо ги категоризирахте. "Срамежлив" и "отворен" са доста по-многозначни от "красив". Срамежливите, демек постоянно мълчащите, заровени в себе си хора изобщо не ги харесвам. Вниманието ми привличат момичета, с които мога да се забавлявам. Има срамежливи момичета, които са забавни, винаги усмихнати, просто са неуверени в себе си - скромността е из качествата им. Е как да не харесаш такава мацка - хем е забавна, хем е невинна. Както и отворените - има надменни, има и добронамерени и контактни. Самочувствието е положително качество, стига да не доведе до надменност или злоба.
Единственото качество, за мен, компенсиращо красотата, е чувството за хумор. Разбира се всичко изброено дотук е по-скоро идеален образ, отколкото нещо реално. Но пък красиви и забавни момичета се намират. Съвсем разбираемо е да привличат вниманието.
С времето по-скоро момичетата ще се променят, отколкото момчетата. Слагам край на поста си, защото започнах доста да се повтарям. Гледайте да се смеете и усмихвате!
NamelessRomantic
02-13-2010, 21:51
Tonie_,
пс: и не,не избивам комплекси. :)
Ах,гузен негонен бяга. :-D
Злобно,да...извинен съм поради днешната дата.Ден на терор...но за това в друг епизод.
Иначе авторче - така е.Няма смисъл да се подчертава очевидното,излиза нещо като така..завист.Нищо,до 10-11 клас им идва ума...да се надяваме.Макар че си права.Делим се на хора със вид и хора със съдържание - като сиренето в Кауфланд.
Axe_vs_Sword
02-13-2010, 23:31
Нищо,до 10-11 клас им идва ума...
...not.
Делим се на хора със вид и хора със съдържание - като сиренето в Кауфланд.
Значи няма от хората, имащи и двете или нямащи и двете?
sExYbEbS
02-14-2010, 12:16
Те НЯМАТ високо самочувствие (понякога си вярват, че имат, но често си припомнят най-малко като се погледнат в огледалото :D ), само правят демонстрация, като че ли имат такова, точно за да не бъдат мачкани. Но има и много редки същества с високо самочувствие, които знаят как да манипулират хората по друг начин. А другите красиви момичета, които са срамежливи наистина също нямат самочувствие, за тяхно съжаление.
Аз пък ще ви кажа, че може да се живее и без одобрението на абсолютно всички останали. Не е нужно всички да ви харесват, за да се харесвате и вие. Но в тинейджърската възраст е истински трудно. :( това което ти каза е доста вярно , но знам и срамежливи ,красиви момичета ,които си знаят че са хубави но не могат да демонстрират самочуствие някак си :( а иначе си адски права че в тийн годините е много трудно, като казватче тва са най-хубавите години си мисля дали наистина е така ... :(
sunstreet
02-14-2010, 12:53
Дефакто, проблема по-скоро не е "красивите' момичета, а момчета. Ако се мъчиш да впечетлиш момче, което харесва "известните" няма смисъл. Не защото не си хубава и готина, а защото той не заслужава никоя като тебе. За какво ти е момче, което гледа само външния вид. Сигруна съм, че си имаш самочувствие - дори ника ти го показва. Няма нужда да се правиш на кифла, за да бъдеш забелязана. :) :)
MadeOfWater
02-14-2010, 16:18
Просто имат самочувствие.И то голямо.Споко,ако искаш можеш да го сринеш и да ги закопаеш в земята. :)
Не всичко е такова, каквото изглежда. Всяко правило си има изключения. Още сто клишета мога да ти изредя, които всъщност са истина.
Рано или късно ако си добър и красив човек, някой ще го оцени. ;)
Не ми се влиза сега в подробно обяснение, но мисля, че си достатъчно умна, за да разбереш за какво ти говоря.
...
peace
Inn0cenCe
02-14-2010, 18:27
Tonie_,
има много,ама много красиви момичета,които също не са харесвани,просто защото са по затворени и скромни..Явно повечето момчета харесват момичета с огромно самочувствие /понякога без покртитие/ ,които се правят на кучки.. Както казах различни хора-различни идеали...
пс: и не,не избивам комплекси. :)
+1 \:D/
iiordanova
02-15-2010, 13:03
тва е-живота е гаден,трябва да си лицемер и да си отворен.не може да си добричък и д ати се получават нещата.Пример-аз съм отворена и съм гадна,но най-добрата ми приятелка е доста по-добродушна от мен.и в резултата тя страда от разни гамени нон-стоп,аз не,защото не позволявам на никой да ме мачка.както казах,живота е гаден,трябва и ти да си такава ;)
Абсолютно подкрепям! И аз съм като теб Тони , а най-добрата ми приятелка е много добра и вярва в доброто в хората..
И не съжелявам , че съм лошата в този живот! Защото високото самочувствие е къде , къде .. по-добре от нулевото самочувствие. Мен могат да не могат да ме тъпчат. Аз съм решила така да оцелявам в този живот .. Щом тези "кокони" са избрали този начин за оцеляване , какво ни вълнува нас ? Те са ПО .. нали ?
И за какво се пускат тези теми ? След като винаги има две гледни точки .. Всеки с мнението си! Но , ако всички бяхме отворени и с високо самочувствие .. определено нямаше да има такива депресирани и самоубиващи се деца .. недоволни !
Сега искам да кажа не само за момичетата, но и за момчетата. В мойто даскало няма чак толкова изразени звезди, но все пак като погледна някой хора са по известни, защото момичета са си сложили 2 тона грим и се дават на момчетата да се гаврят по какъвто си начин искат с тях. В смисъл те ги обиждат и командват, а момичетата само пищят и не им правят забележки. А другите момичета и мочета са станали известни поради това, че когато излязат пред даскалото да пушат почват да се правят на много инетерсни и така правят впечатление на останалите, които са вънка. А момчетата са известни, защото в повечето случай казват на момичетата това, което искат те да чуят - че са красиви умни и всички останало което им е нужно да чуят. Това си е подигравка с момичетата, защото мнението им към въпросните момичета да е лошо, да виждат недостатъка, но да казват, че всичко им е ок.
случи ми се миналата година да си харесам едно доста затворено девойче , обаче щом мина малко време започна да прави опити да ми се катери по главата и да се разхожда.
на споменатия от теб тип момиче по принцип им липсват разни умствени показатели и т.н. , момчетата ще продължат да ги харесват , но предполагам повечето ще се насочат към тези по-затворени ангелчета , които всеки подминава :33
SpeakSoftlyLove
02-15-2010, 23:52
Аз имам самочувствие, но не изпитвам нуждата да го показвам на всички 8-)
Пък и това що за самочувствие би било?
БТВ за какво по-точно спорите? 8-)