Влез

View Full Version : Проблем със родителите

acework
02-16-2010, 18:20
Здравейте, пиша в този форум, защото имам проблем със родителите ми и незнам как да постъпя ? Проблема е много дълъг, не задължавам никой да чете, но моля тези, който могат да помогнат или пък са имали подобен проблем да отвърнат ... :( Извинявайте за някой от вулгарните думи ама съм адски бесен...
Значи когато бях на 8,9 години майка ми и баща ми се развеждаха, аз лично ЗНАЕХ какво правят и го осъзнавах даже виждах кой е виновния.Преди да започнат да се карат, майка ми (К*рвата) ме водеше при един мъж, който нямаше хубава работа.Тя ме заведе 3 пъти...На четвъртият път те започнаха да се целуват, а баща ми нищо не подозираше, защото беше на работа :x .Аз не казах на баща ми, защото бях още малък и незнаех как да постъпя.Да поясня "Ние" (аз, баща ми , и майка ми живеехме в един квартал в София), а родителите (МНОГО АМА МНОГО СВЕСТНИ ХОРА) на майка ми живееха на 3 пресечки...Един път, майка ми излезе на вън с мене да се разходим уж, тогава тя беше женена за баща ми, а той нищо не подозираше... та както се разхождахме се спряхме на една пейка и едни познат от квартала дойде със една жена.Побъбриха си към 10 мин и Т*пата ми майка се целуна с него уста в уста се едно са "Гаджета" :-x .След това тя му се усмихна и като се заприбирахме аз и казах "ся ше кажа на тате к'во направи и тя вика само да си му казал и ще видиш. :x
Аз не казах пак на никой :-x.
Мина 1 година и мъжът , с когото тя се срещаше (Този първият със лошата работа) почина от заболяване...
МОЯТА НЕРЕАЛНА МАЙКА След 1 месец си намери ДРУГ ?! :shock:
А СЪМ СИГУРЕН, ЧЕ Е ИМАЛО И ОЩЕ КЪМ 5 :shock: :?
Така с този човек се запознахме, аз бях вече 5 клас (Тогава майка ми и баща ми се разведоха окочателно, баща ми искаше прошка, ако някъде е сгрешил а не е , а тая не му даваше).През сички тези години съм изтърпявал заключвания в банята, побоища, скандали, и какви ли не още глупости.Така запозна се тя и ние се преместихме да живеем в тях...Този човек и той намаше "хубава" работа.След няколко години на 11 години оттимаха дете.Не ми беше особено приятно.
След известно време 6 клас...Той започна да се държи ту добре със мен ту лошо... А майка ми ме мразеше, понякога ми казваше, че е трябвало да умра или да не съм се раждал :-x .Пред него тя се чувстваше голяма и се разпореждаше със мен...
Той е дигал скандали и я е удрял и аз се питам може ли при толкова много да е била и винаги тя да е правата, а всички грешни ?!
РАЗБИРАМ... родителите ми и доведените имат труден живот имат какви ли не проблеми, ама "байко чекай малко"
:? Аз ли съм човекът върху когото трубва да падат всички злини.

Тоя човек не ме тормози физически, нито майка ми АМА психическия тормоз ми идва като се едно се прибирам и ме захващат от вратата...
Мъжът на майка ми е мързелив, нехигеиничен и чист ергенин.Яде и не си мие ръцете яде блажно и маца насекъде.Има много ама много още, мога да напиша книга.Яде сутрин майка ми е наработа и той тръгва и аз като се прибера от училище трябва да чистя по него иначе майка ми ми вика, се едно съм аз виновен.ТОЙ ОСТАВЯ СИЧКО НАЯДЕ СЕ Извади сичко от хладилник, чаши , ножове , какво ли не и не го прибира, трохите остават по масата...Леглото неоправено и разбишкано... :shock: :shock: :shock:
И като се прибере майка ми и като види всичко това(освен аз ако не съм изчистил)почва да вика като луда, вика аз съм прислужник не вие , а ти си виновен ми вика.Вика треа да чистиш, да миеш, да цепиш дърва да редиш ( а това доведения не го прави :x )един път ми вика, че аз съм бил мъжа в семейството, защото е Т*ПА ама яко.Мислил съм да се самоубивам, да бягам, какво ли не мислил съм да ги убия всички и да не ме намерят.Инфо за истинският ми баща, той си намери приятелка след като се разведоха, запозна ме много добре, намери нужните думи.Обаче тя беше като майка ми "обаче със различен начин на тормоз", А БАЩА МИ НАЙ-ДОБРИЯТ Човек когото съм познавам.След като я намери аз поговорих с дядо (Бащата на тате) и му обясних, че не ми е приятно и той вика нищо вие ще се срещате само ти и той някъде, ама :? стана така, че той вече не живееше в града, а се премести.
Това всичко което написах е истина, искам да ме посъветвате как да постъпя нататък (8 Клас съм) от 5 години не съм се чувал със баща ми...
Това е само малка част от гадните неща, който са ми се случвали :( :( :(.Другата част е 80 % доста ми е гадно.
Аз съм хумористичен тип, правя смешки на целия клас и на много хора имам някакъв талант да правя хумор.Не е да кажете, че родителите ми ме ненавиждат защото съм "издънка".Ако искате инфо за нещо мога да ви дам.За спортовете, мога да играя много, като участвам във състезания съм много добър. :( Обаче наще пак ме мразят.
Изкарвам добри оценки родителите ми не ми обръщат внимание, изкарам по лоша и почват да се побъркват :( ама много.
Пак казвам, ако нещо не сте разбрали мога да добява нещо.Моля ви помогнете ми как да постъпа

SK0RP10N
02-16-2010, 18:36
И при мен започна по същия начин - майка ми се хвана с един мъж, водеше ме при него, той се оказа свестен, спрямо мен.
Ама на мен тая работа не ми хареса и казах на баща си (тогава бях някъде на 6-7) и се разделиха.
Иначе никой не е имал късмета да се държи кофти с мен

petinkataaa
02-18-2010, 16:37
а защо не се чуеш с баща си и не отидеш при него,като го обичаш повече ? :-o

danibebi
02-18-2010, 19:06
Това е ужасно просто :-# незнам как си издържал :-# И все пак защо не намериш начин да говориш с баща си и да отидеш при него?! :-o Или се обади на тези за закрила на детето?! незнам и аз :-k

anna93
02-19-2010, 02:59
както казаха опитай се да отидеш при баща ти, защото този тормоз е ужасен... :-# :-# :-#

bloodyF
02-19-2010, 06:19
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=121087

или иди при баща ти да живееш,или се обади на закрила на детето..

acework
02-19-2010, 10:44
Здравейте :).За въпроса защо не отида при баща ми, има един прост отговор, жената, която намери и тя е същата като майка ми...Мислех да му кажа на тате, че не искам да я виждам вече, но наскоро разбрах, че са се омъжили и чакат дете ... :? Преди прочетох поста си отново и искам да добавя нещо свързано с мен самият.Може да прозвучи малко тъпо, но...изливам си душата.Значи аз съм дете, което е отличник, но и много буйно.Наскоро започнах да се събирам с приятели по купони, разбира се пииваме по 1 бира и тва е, за настроение.МОЙТЕ ПРИЯТЕЛИ НЕ ПУШАТ и не са пияници и са мвого свестни хора.Родителите ми знаят това.
Този месец ми дойде много, първо се събирахме със едни приятели, след 2 седмици бяхме в дискотеката за първи път... после след 2 седмици пак се събирахме, но парите, който харча са мой...Говорил съм с родителите ми и ме разбират, но при един разговор, за последното събиране, аз обеснявам на майка ми, че се събираме за да станем по-добри приятели, защото отскоро се познаваме.А тя ми дава пример с някакво момче, че 11 клас и не го пускали никъде на нощува, даже и при чичо си :x .Посли ми вика, че тя като малка била наказвана, бита и тормозена от баща й.Вика ми, че са ми били дали крила на раменете и съм бил в свобода, а аз и обеснявам, че искам да се внедря в групата...Аз мисля, че тя не е изживяла детството си добре и си го изкарва на мене.Аз един път и казах, много нервен бях:
Ти не си си изживяла детството и си го изкарваш на мене и тя вика, еми на кой :@.Сега гледам как тормози и сестра ми, как като се кара на сестра ми за нещо, тя е на 2 год и като влезе доведения и ТЯ ЗАПОЧВА ДА И ВИКА ОЩЕ ПО-СИЛНО И НАСОЧВА ПОГЛЕД КЪМ НЕГО :x :-x :(

peshost
02-19-2010, 13:43
Майка ти верно ебати курвата, няма какво да чакаш всичкото това, което го каза на нас го кажи на закрила за детето и това е...

anna93
02-19-2010, 14:42
Като се обади на закрила на детето сигурно ще го вкарат в дом. Не знам кое е по - лошо? Дали в дом или вкъщи в такъва обстановка?

petiam
02-19-2010, 15:01
ужасно е :( .. събери си нещата и се премести при бабата и дядото ..

acework
02-27-2010, 10:32
Здравейте отново.Вчера майка ми си бе вкъщи със сестра ми, а доведеният на работа.Та отивам аз да ям на обяд в съседната стая и майка ми почва да чете.ТЯ е МНОГО ТЪ*А, защото винаги като ми кажат нещо да работя вкъщи, аз го правя...Ходи до магазина, ходя, изчисти, чистя, измии, мия...И така докато се хранех почва да говори, че не съм работил изобщо.., а доведения веднага след работа на компютъра седа :x .Аз от даскало се прибирам, оправям къщата отивам на трен и до 6 часа не съм си вкъщи.И докато ми говореше, че съм мързелив, аз и казах да погледне и доведения дали работи.ТЯ вика има работа и изкарва пари и има право на почивка :( :? :-o .Чакай бе, аз ходя на училище на трен, оправям къщата и се отзовавам на работата и пак ми чете, а той се прибира и нищо не прави само играе и тва е... Незнам какво да правя, ще хвана ножа и :x

Amazingskill
02-27-2010, 12:17
ужасно е :( .. събери си нещата и се премести при бабата и дядото ..

+1
Също така говори с майка си и доведения, като преди това си събери мислите и си излей всичко пред тях пък те оттам ще се замислят какви родители и хора са...

sunstreet
02-28-2010, 15:44
1. Не мисли изобщо за самоубийство. Зашо трябва да наказваш себе си, заради нещо сторено от майка ти или баща ти.
2. Може би наистина майка ти не еимала хубаво детство и го връща не тебе, но това не я оправдава.
3. Мисля чв беше казал, че баба ти и дядо ти са свестни хора. Говори с тях или направо се премести при тях.
4.Ако направиш някой от съветите с форума, пиши после да ни кажеш какво е станало. И дано се опраят нещата, не трябва да ти се проваля детството. :) :)

tainaTaa
02-28-2010, 17:34
Наистина си в ужасно положение... И аз си мислех, че е най-добре да идеш при баща си, но щом няма как - Закрила на детето. Това е най - доброто решение.

LoveHurT
02-28-2010, 18:03
Бе каква закрила на детето, така ще стане още по-лошо, майка му ще се озлоби супер много.. и като дойдат най-много да го вземат в дом, това ли е най-доброто решение?
Хвани си пъта и ходи да живееш при някоя от бабите, или някой роднина, а на майка ти кажи, че е за малко, че ти е натоварено в тоя дом с толкова хора и искаш да си починеш малко, не го карай с лошо, щото ще стане по-зле..

aniie
03-01-2010, 21:45
Премести се при някой друг твой роднина...
Наистина съжалявам за това :С ..преди и с мен беше същото,че и по-зле..
Обаче в момента си живея при баба ми и дядо ми...и е много по-добре...
Успех,дано всичко се оправи и при теб. :) :)

acework
03-02-2010, 10:52
:o Лошото в моя случай е , че баба и дядо живеят в друг град, в който няма образование никакво...Има училище, но е до 8 клас и е 1.Трябва да пътувам със рейс за да ходя на училище, а и другия проблем, е че не се виждам как изоставям приятелите ми :( .Толкова свестни хора...но сигурно скоро ще действам.

acework
07-10-2010, 09:11
С Всеки изминал ден се убеждавам, че това в къщата ни не е живот.8 клас съм и завърших с 4.6.Три тройки всичко друго 5 и 6.Прибирам се и тая откача буквално...Метка бележник, а аз се сдържам да не и набия канчето :?.Цитирам "Нема да ходиш на никакво море, Да излизаш до късно и т.н. глупости.Втория баща нищо не ми каза само видя бележника и по-късно ме попита "добре де ти не знаеше ли за тея оценки", а аз вярно не знам.Госпожите ме прецакаха малко.
Наскоро след пак викане ми каза следното нещо."Съжалявам,Съжалявам аз, Съжалявам, че те земах в съда и се опита да замаже това, което е казала и се поправи.Може ли аз на 15 години,7 класа завършвам с варация на обща годишна оценка от 5.15-5.95.Никога под пет, тя да не е доволна.Тя се страхува от баща й (дядо ми).Вчера ми каза, ние като ходиме на село може и бързо да се прибереме, заради оценките ти,защото дядо ми е наказвал децата си като малък, даже ги е биел.Изобщо не са били свободни деца.
Оставете това, но да имаш вечерен час на 15 години 22:30-23:00..А аз съм добро дете общо взето, а деца на по 13-14 години, умни и споритсти седят до по-късно от мен. :-x . Незнам какво да правя, просто сега лятото искам да седя до по-късно, до към 1,2.Не съм някакъв тапак сега ай сиктир.

justwondering
07-10-2010, 13:02
За почти всичко си прав и обстановката в семейството ти (ако може да се нарече семейство) наистина е много ненормална. Аз съм съгласна на 100% с LoveHurT- социалните нищо няма да направят, по-добре живей с някой роднина, само внимавай да не се окаже, че е по-лош и от майка ти и доведения ти баща. Но нека ти кажа къде бъркаш ти :)
Каза, че завършваш 8 клас с успех 4.60 и имаш 3 тройки. Ако си подготве и тези 3 тройки са ти по бг, мат и чужд език, е сори ама не е добър успех, те подгответата освен тия неща, друго не учат. Но ако са ти примерно по музика, рисуване и физическо, сега вашите не са прави. :) От друга страна, не може да не си знаел какво ще ти пишат. Нали си знаеш оценките през срока? Ако си имал само 5 и 6 по дадения предмет няма да ти пишат 3. :wink:
Не си прав и за вечерния час. Мен също не ме пускат навън (и аз завърших 8 клас) сама вечер, защото наистина не ги знаеш вече какви ходят из улиците. :? Миналото лято бях на гости на една приятелка, която живее в доста спокоен квартал и пак седяхме до 23часа и не ни пуснаха до по-късно. И аз да съм, и аз няма да те пускам до 2-3 през нощта на 15 години. Мисля, че вечерният ти час е добър, има деца, които след 8-9 не ги пускат. :)
И между другото, и у нас тате не чисти, не пере, не готви и т.н. Е понякога се случва да помогне нещо или да сготви супа, но това е супер рядко. Ние с мама вършим всичко. И на мен ми се кара понякога, че не съм свършила нещата като хората, не е права понякога, но и ти не си прав винаги. Човекът работи и наистина има право на почивка, тук не си прав, но пък той може например да си чисти, след като яде или да си вдига чинията. Пробвай да поговориш спокойно с тях на тая тема. Не е кой знае какво усилие да избършеш масата. :)
п.с. Сори, че стана толкова дълго. :)

mincheto
07-10-2010, 15:38
Още от първите ти няколко реда разбрах,че ''майката ти'',не ти е никаква майка.Само едното уважение трябва да и имаш,че те е родила.
3a мен това не е никва майка.Аз щях да живея с баща си на твое място.

frozendeath
07-11-2010, 01:21
Ами може да се преместиш при роднини (баби и дядовци, чичовци и лели, братовчеди, ако щеш, ако са пълнолетни, де). Или при някой приятел. Може и при баща ти, щом казваш, че той е добър. А жена му не мисля, че ще се държи към теб като майка ти. Все пак не си нейно дете, нищо, че е омъжена за баща ти, пък и баща ти би трябвало да те защити, все пак си му син. А като навършиш пълнолетие, може да се изнесеш на квартира или по-рано, ако работиш. Но недей да търпиш това отношение към теб.

acework
07-11-2010, 18:48
"А жена му не мисля, че ще се държи към теб като майка ти."
Още по-зле се държи.
Имам 3 ки по:Математика, (изкарах си я чисто, в час по математика съм слаб, защото не схаващ, пък и да схващам, не ми е интересно изобщо,вярно напъвах се, напъвах се и 2 четворки и 1 тройка и ми писа 3 ка :X) География, (една тройка и една шестица, Писа ми тройка, говорих с наще, но не искат да ме изслушат) История(ТАМ НЕ ЗНАМ КАК ДЕЙСТВА ГОСПОЖАТА, ИДВАМ 2 седмици ПРЕДИ КРАЯ ДА МЕ ОФОРМИ, ТЯ ВИКА ОФОРМЕНИ СТЕ :-x ).Не знам какво да правя, през целия си живот оправям проблемите си с децата на улицата с ръцете си (сещате се какво имам предвид).Друг нячин няма как да се оправите с буклуци.Агресивен съм (не знам защо, но фитилът ми е изключително къс, приятели, неприятели не ги признавам, щом си прават долни шеги, значи не са никакви.
Така е и с родителите ми, майка ми ми каже нещо и аз или тресна, и ситуацията стане по-лоша, или почвам изключително много да и отговарям и да споря с нея :-o .И само едно ми е чудно, тя не разбира ли, че човек има граница, падне ли му пердето край !
Най-много съжалявам, затова че разочаровах дядо ми.Но по тази тема мога да пиша с много време.Аз съм си поставил за цел другата година да се уреждам с оценките по-добре.Тази година С всички госпожи говорих, но само с госпожите по География и История не можах да се разбера :X.Блягодаря, че четете тези постове.Аз споделям и с приятелите ми, но едно е да напишеш всичко, а й не искам да ги занимавам с мойте проблеми, все пак всеки човек си има проблеми.

Ryapoff
07-11-2010, 21:03
Човек, не знам как я търпиш. Ако бях на твое място щях да отида при дядо си. Нямаше да ги разочаровам в оценките, а щях да си налягам парцалите и да уча. В 7-ми клас се добутва много добър по математика, ако не я разбираш, в осми добър със сигурност можеш! Аре следващата година да се поправиш, а дядо ти ще ти прости, освен ако не е като майка ти! Приятели ще си намериш. Аре и не се самосъжалявай, смело напред!

tedety
07-11-2010, 23:22
За 15 годишен вечерният ти час не е толкова зле и успехът не ти е толкова добър,но все пак семейтвото ти е ужасно.Измъквай се докато е време отиди при някой роднина все някой ще те приеме.Не се ядосвай толкова лесно бъди по-скоро безразличен към ситуацията.Ако не стане пробвай с разговор,но спокоен разговор не скандали.Дано нещата малко се пооправят.Успех!