View Full Version : баща ми ме бие ..
писна ми вече...аз съм момиче на 16 години др не ви трябва да знаете..омръзна ми от баща ми имам чувството че се е побъркал... сносщи си седя аз на компа и майка ми и сестра ми (снощи си беше дошла) почват да отсервират масата обаче аз тоя път не станах..всяка вечер аз го правя и си викам ай ся те малко и понеже баща ми работи на 2 места и ве4ер се прибира към 11 12 а сестра ми седи у баба ми и дядо ми защото училището и е точно до техния блок а ние живеем в доста отдалечен квартал и сестра ми си идва унас само в събота и неделя ..и сносщи баща ми изведнъж избухна майка ми отиде да мие чинии той викна по мене че нищо не сам правела нарече ме 'ти си мърша като майка си' вие нищо не чистите секви такива а унас няма даже и едно петънце секи ден пускам прахосмокачка бърша прах и мия чиний..снощи баща ми удари 1 4иния в пода до майка..после ме удари мен имам синина на лицето незнам след малко как ще ида на училище...направо не издържам тогава му казах аз ще си фана пътя и ша се махна от тука той почна да ме дърпа и вика айде махай се..знаете ли имам смелостта да го направя само да имах пари и веднага бих се махнала не мога поевече така исках да кажа на някой извинявайте ако съм ви отегчила :-#
Добре де... еййй..
Преставам :) .
Сега съм сериозна. : Опитай се да поговриш с него. Ако не стане, пробвай някой път, когато е в настроение, за да изгладите отношенитя по межу си. :)
Изчистих темата от нелепи коментари и моля повече да не се налага да си размахваме пръст по такива причини. Момичето наистина има проблем и, ако нямате какво да кажете по темата, по-добре нищо не пишете. Предупреждението е със специална насоченост към TheOnee, чиито 2 коментара не на място, са причината да напиша това и да трия постове...
Благодаря.
това е наистина ужасно .. а говорила ли си с маика си по тази тема или и тя е подложена на такъв тормоз :(
Wrathchild
02-18-2010, 11:03
Майка ти на какво мнение е по въпроса? Тя подкрепя ли му държанието, опитва ли се да намери някакъв изход? Пробвала ли е да те защити? Оставам с впечатлението, че не ви посяга за пръв път...
Зависими ли сте финансово от него? Апартамента на майка ти ли е или е на баща ти? Или пък е придобит по време на брака?
Защо не пуснете оплакване в РПУ по местоживеене?
Не можеш ли да помолиш баба си и дядо си да отидеш у тях известно време? Но преди всичко поговори с майка си. Да бягаш от проблемите не е решение. А ако продължава така и го прави често се обади на закрила на детето !
doomkillerr
02-18-2010, 13:17
Здравей "s1db1" :)
В момента аз само мога да предполагам, как точно стоят нещата във вашето семейство, защото от поста ти не става много ясно...
Първо искам да запитам, това ли е първия път, в който баща ти - ти посяга или това е поредния от много пъти? Другото което си мисля в момента, че е възможна причина, ако баща ти по цял ден е на работа (спомена, че работи на две места и се прибира доста късно) - възможно е да се връща изнервен от работата, която върши и това да е довело до това избухване... Сега не искам да помислиш, че оправдавам действията и постъпката му! :?
- Предполагам, че доста хора като малки са имали проблеми с родителите си... или поне при мен имаше и хубави и лоши моменти. Случвало се е да ми се карат жестоко, да ми забраняват куп неща, да ме наказват, както и да отнеса по някой и друг шамар, но винаги аз съм си бил виновния за това, тъй като върших какви ли не "щуротии", а и не слушах много-много! Въпреки всички тези "премеждия", в момента се гордея с това как съм се изградил, като личност и то благодарение на родителите си. Хубаво е да поговориш на четири очи с майка си и да видиш, какво тя мисли по повод на тези "избухвания" по отношение на баща ти.
П.С. - И накрая ще повторя това, което казаха и преди мен: "По лесно е да избягаш от проблемите си, от колкото да се изправиш лице в лице срещу тях и да се бориш!", но имай в предвид, че дори да избягаш това няма да реши проблемите ти, а само ще ги отложи във времето! 8)
petinkataaa
02-18-2010, 15:54
май е страшничко при тебб..амии говори с тях и ако не стане в крайна сметка отиди при баба си и дядо си :(
MrUnnamed
02-18-2010, 15:54
Аз мисля , че баща ти е доста напрегнат по цял ден и затова постъпките са му такива ... но опитай се да поговориш и със двамата така ще е най-добре обсъдете го.Апък и да избягаш полза нямаш защото така си навличаш още повече проблеми пробвай направи това което ти казах аз и другите момчета и момичета по-нагоре и може да се оправят нещата.
Късмет ти желая ! :)
С бягство не става. Всичко зависи и от родителите. Аз няколко пъти бягах от вкъщи и веднага започваше да ме търсят с национално издирване и един път бях в дом. Като се прибирах бая проблеми имах вкъщи и в даскалото. Така че недей да мислиш за бягство, защото ако след това баща ти те пусне за издирване и те намери не ми се мисли какво може да ти направи... Така че както казах по горе говори с майка ти, ако не постигнете някакъв напредък с нея, ако можеш отиди при баба ти и дядо ти, ако имат тази възможност и ти желаеш или говори със социалните, но това в краен случай ти го препоръчвам, защото докато предприемат някакви действа може би ще е късно.
значи..родителите ми са от 17 години женени..преди 5 години си купихме апартамент той е на името на баща ми..да зависими сме финансово от него защото в момента го изплащаме този апартамент който е доста голям и скъп и само със 250 лева заплатата на майка ми не става..баща ми работи на 2 места от сутрин до след обяд в една фирма след това кара такси до през нощта..не го виждам много често..той е добър човек и аз съзнавам колко много му коства да усигори всичко на нас трите...но понякога не е прав,аз винаги помагам унас 4истя отменям мама в някой отношения опитвам се да помагам на сестра ми с уроците а се опитвам и да се оправям и с мойте си уроци в момента съм наказана от баща ми да не излизам никаде докато не си оправя 2ката по математика напълно си изпълнявам наказанието без да противореча уча серизно и започвам да се справям..и преди е избухвал и ме е удрял и мен и сестра ми не много често но когато го направи е доста сериозно сега имам 2 синини на лицето и си ударих главата когато ме блъсна снощи сега много ме боли но не съм казала на майка ми ..незнам какво да си мисля от една страна мисля че е от напрежението което го заобикаля и не само него..а от друга мисля че не е правилно да се постъпва така знам че всеки има трудни периоди обичам си родителите знам че баща ми не е изверг но съм раздвоена той винаги ми е давал всичко което искам никога не съм лишавана знам какво е да нямаш и да искаш и разбрам от 1вия път като ми се каже не опитвам се да съм добра дъщеря незнам защо той не го разбира извинявайте за изгубеното време благодаря на всички които се отзоваха на темата мерси и за съветите
MrUnnamed
02-18-2010, 19:50
Баща ти е доста напрегнат човек.Той през повечето време будува и от това тръгва всичкото просто трябва да седниш да преказваш и със майка си да си намери някаква по-добра работа срещу по-добро заплащане и мисля , че нещата ще се оправят.
Аз се надявам нещата при теб да се оправят ! И ако се оправят да се оправят по-бързо.
Wrathchild
02-19-2010, 04:29
Ох... много е сложно при теб. Значи, уморен, неуморен, той няма право така да се държи с вас. Не само той е напрегнат, не само той е баща. Ако всеки с малко по-тежка работа тръгнеше да пребива децата си...
Пробвайте да си намери някоя не чак толкова напрегната работа, нека майка ти потърси и на друго място. Така и двамата ще поемат плащанията и на баща ти би трябвало да му е поне една идея по-спокойно.
Дали апартамента се води на името на баща ти, няма значение, води се семейно-имуществена общност. Питах те чий е апартамента, защото при един евентуален развод, апартамента ще остане за вас с майка ти.
Нея бие ли я?
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=121087
майка ми не я удрял никога тя самата ми го е казвала,и искам да спомена 4е не само той плаща заемите по апартамента и ремонта му цялата заплата на майка ми отива направо в банката,а баща ми ми е разказвал как като малък са го наказвали родителите му ( с които ние въобще не се виждаме и не говорим тати ги държи надалеч от нас) и са го наказвали много гадно казва че не е имал хубаво детство и се чудя дали може би това е някаква семейна черта да биеш децата си ?
Wrathchild
02-19-2010, 06:47
Не е семейна черта, а изкривен семеен модел. Явно е възприел за нормално да те бият.
Което не го оправдава. Някой път, когато ти се разкрещи или ти посегне, го питай дали на него му е било приятно, когато родителите му са правили с него същото нещо.
мерси много за хубавите съвети :-)
doomkillerr
02-19-2010, 21:10
майка ми не я удрял никога тя самата ми го е казвала,и искам да спомена 4е не само той плаща заемите по апартамента и ремонта му цялата заплата на майка ми отива направо в банката,а баща ми ми е разказвал как като малък са го наказвали родителите му ( с които ние въобще не се виждаме и не говорим тати ги държи надалеч от нас) и са го наказвали много гадно казва че не е имал хубаво детство и се чудя дали може би това е някаква семейна черта да биеш децата си ?
Ами и това, че родителите на баща ти не са се държали много добре с нещо също оказва влияние! Моя съвет е да споделиш с майка си и тя да поговори с баща ти... До колкото разбрах положението, не е чак толкова страшно, че да се говори за разводи и тем подобни щуротии, които ще разбият семейството Ви на парчета... Всичко се свежда до прекълено големия товар стоварващ се на плещите на баща ти в момента! Да работиш по толкова часове изобщо не е лесно и явно след като се прибере, малко му трябва за да прелее чашата... Все пак изобщо не е хубаво да Ви посяга! :x
П.С. - Постави се от части на мястото на родителите си (в частност на мястото на баща си) - влез им в положението, слушай в къщи, помагай и така... Надявам се нещата да се подобрят в скоро време!!! :)
danibebi
02-20-2010, 11:45
Може с майка си да се преместите при баба ти и дядо ти за известно времее и баща ти да усети липсата и да си промени отношениетто.. :) успех :grin: :)
моя е правил жалки опити да ми посяга .. ама свърши с чаша в главата .. и от тогава не ми е посягал .. колкото и глупаво да ти прозвучи: ако той те удря удряй го и ти .. кво като ти е баща .. представи си ти счупи нещо .. кво ще прайш тогава :? :? :o
neeDaBosS
03-18-2010, 16:49
...
danibebi
03-18-2010, 18:00
... :-o
Един ден бая ядосах баба си ( каква баба тя е на 40 ) ии започнах да я псувам и т.н.т тя се ядоса и по енерция се опита да ми удари шамар .,. аз се дръпнах издоних я от стаята казах и,че повече не искам да я виждам и че я мразя.След около 5 мин тя сама дойде и ми се моли часове наред да и простя.В моя случей родителите ми са разведени,и когато кажа на майка ми да заминем в др. град веднага тръгваме .. поради различни причини.А ти се опитай да се оправиш с него . . дръж се мило,върши си работата и не се гневи. :)
аа баба ти е на 40? :shock: :shock: :shock:
Ами ако отидеш и ти у баба си ?
Но тогава става страшно ,защото не се знае какво би направил баща ти на майка ти :smt095
mishanavolley
03-19-2010, 15:33
казваш че след неговото удряне имаш синина ... това е детски тормоз или пък баща ти се преуморява или някой на раборта го ядосва и си го изкарва на теб незнам какво да ти кажа :( поговори с майка си ако тя е на твоя страна и ако баща ти и на нея посяга защо да не се изнесете някаде двете ?! дай подробности :)
WaterLilly
03-19-2010, 17:40
Никога няма да разбера хората в темата, които казват, че той бил напрегнат, да работи на две места е трудно, и го казват сякаш е оправдание. НЯМА оправдание за това да удариш детето си. Нито смекчаващи вината обстоятелства. Още повече, че авторката на темата има синина и си е ударила главата при боя, не се говори просто за шамар. Не разбирам също как може да дадете съвет като това да поговори с него. Подобни хора са опасни и не се знае с какво можеш да ги ядосаш. Той не осъзнава, че това, което прави, е лошо, и колкото и да говори, няма да го разбере. Ако бях на мястото на авторката, досега да съм го наръгала я с кухненски нож, я да съм му счупила чаша в главата, както каза uBuTo, че е направила. А към авторката - ако нямаш намерение да се изнесеш при баба ти и дядо ти или да звъннеш в полицията, или да кажеш на майка ти, избягвай на всяка цена баща ти и стой възможно най-далеч от него.
Не знам какъв мъж, е той да удря момиче... аз не бих го направил.
museebedvenevidi
03-19-2010, 18:47
Баща ти неможе да намери удъшник кадето да си излива гнева без да не причинява на някому зло и затова си го искарва на най близките хора до него. За да не става вече така да ти казва че не правиш нищо у вас в което се съмнявам.Но това е мислене на повечето маже,направи нещо с което да го зарадваш поговорете като зрели хора.
И го накараи да сподели проблемите си с вас за да няма пак нелепи навиквания,караници и побоища.
Моя баща също беше такъв но след един 2 разговора с него по мъжки се разбрахме.Ежадневието на възрасните е доста напрегнато,което влияе доста на психиката на човека.
Спокойно всичко ще се нареди няма да се тревожиш всичко е до време.