Влез

View Full Version : Нервна криза с родителите ми! Не издържам :(

Slave4You
02-18-2010, 18:32
Боже нз откъде да започна даже.. знам, че всички семейства се карат, но мисля, че всяко нещо си има граници.. Откакто се помня чувам наще и караниците им, всъщност мисля, че не помня много повече от това от детството ми.. Знам, че разводът е мн тежко нещо за всички деца, но честно казано мисля, че наще е трябвало да се разведат като му е било времето, в момента това е едно мъчение само. Като попорастнах естествено взех да се включвам и аз в караниците (аз бях виновна за всяко нещо, което се случи, защото нали бях малка и не разбирах за кво става въпрос и без това, айде поне да име някой виновен;) ) Оттогава съм развила някаква мания, че за всяко нещо аз съм виновна (и в училище, в компания и т.н.) Вече обаче се мъча да си отстоявам своето, което винаги води до това целия блок да ни чува как се караме 24/7 (не преувеличавам). Скоро ще правя 18 и толкова ми е писнало от тези кавги, че просто не мога да ви опиша. Да, всички се карат с родителите си, но до такава степен, че не веднъж съм се задушавала от викове и рев.. все едно няква бучка ми се е качила в гърдите и не мога да дишам.. ??? Това нормално ли е според вас?? Всяко едно нещо вкъщи е придружено с огромно количество викове и крясъци, всяко мое излизане (затова и от доста време нямам никакво желание да излизам с приятели, просто не си струва да изляза за 3-4 часа и за това да разбере целия квартал), всяко решение к,оето вземам, всяка покупка- всичко!!
А най-странното е, че въпреки тая ситуация те много ме обичат, правили са много за мен, готови за на всичко.. Искат да ме пратят да уча в чужбина (аз колко го искам е друг въпрос..), ще ми платят всички уроци и курсове, от които имам нужда затова. Но щеше да е много по-добре, ако не ми го натякваха непрекъснато.. когато вземем да се караме това е най-големият им коз: "Ние толкова работи правим за теб, а виж се ти..", "Готови сме да дадем всичко за теб..", "Ние правим всичко единствено за теб, да не го правим за нас си.." и т.н. Има ли смисъл да ми дават нещо, и после да ме карат да се чувствам виновна за това?? Казвала съм им неведнъж, че ако ще спекулират с това, което правят за мен, по-добре да не правят нищо!! А любимият им аргумент е: "Ако .... , ще изхвърлим котката навънка" :shock: :-k :-k Тази котка е нас вече 11 години! Как могат да ме заплашват да изхвърлят животното, с което съм отраснала, при това като знаят колко го обичам!!! :-x :x Опитвам се да разбера, че много им идва и на тях, все пият разни валериани и глупости, все са с високо кръвно, изнервени и т.н., но мен пък сякаш никой не се старае да ме разбира. По тяхната логика, щом аз "не чистя, не готвя, не работя, живея под техния покрив" нямам прави да им викам, трябва просто да ги гледам как ме правят на нищо и да мълча?
Сега ще кажете: поговори с тях. Повярвайте ми, това никога не се получава при нас. Аз по принцип обичам като има някакъв проблем да се говори по него, но когато ние седнем "като големи хора да говорим за това" както се изразява майка ми, обикновено се свежда до още по-голям скандал отпреди :(

Знам, че абсолютно никой няма да го прочете това, ама сигурно трябваше да си го изкажа просто :)

Едит: Грешен раздел!
Преместена от amk933

babyvy
02-18-2010, 19:09
Аз го прочетах :) ..

Повярвай ми не си еднствената,на която и се случва нещо подобно..Аз съм малко по-малка от тебе,ама имам г/д същите проблеми...С майка ми спорим за абсолютно всичко...Тя гледа да ми се заяде и за най -мъничкото нещо...Аз веднъж си казах , че не искам да се карам повече с ная и няма да и отговарям вече...Иии познай какво стана...това доведе до още караници.. :D Защото от нерви дето всичко ми се събира започвах да рева и тя само ми вика закво ревеш не се прави на жертва и тн и тн....Сега отново си се караме.. :D Нз какво да те посъветвам , защото аз самата незнам какво да правя..Просто възрастните не ни разбират..Освен да заминеш да учиш в чужбина и всичо да свърши.. =)

П.П. Съжалявам ако има правописни грешки!! :D

danibebi
02-18-2010, 19:17
И аз го прочетох :)

Със сигурност е много гадно,но както каза преди мен babyvy..мисля,че наистина е по-добре да заминеш за чужбина.Така ще имаш по-добро образование и вече няма да има караници..освен това може пък като сте разделени да си липсвате и като се върнеш всичко да се е променило :) Успех :smt056

ImmortalSportFreak
02-18-2010, 20:35
Съжалявам за положението в което си и си била по време на детството/пуберетета си. :( Но.. щом ставаш на 18 от там нататък можеш да правиш каквото искаш и няма нужда родителите да ти нареждат за всичко.. ;)
Успех!

Unendlich
02-18-2010, 20:41
Странно е, че скоро ще правиш 18, а има такива караници у вас. Би трябвало този период да е отминал вече. :-o По това, което написа, не ми изглеждаш агресивна. Личи си, че прекалено много търпиш. Наистина във всяко семейство има кавги (особено в тийн възраст не липсват) , но наистина твоето е прекалено. Защо не поразмислиш на какво се дължи всичко това ? Дали с нещо си ги предизвикала да се държат така, дали си ги обидила ? Или пък просто те самите са толкова изнервени, че ти обираш пешкира ? Работата им в повече ли им е, напрегната и натоварена ли е ? Мога да те посъветвам да бъдеш малко по-отстъпчива (Знам, че сега ще кажеш, че постоянно го правиш, но го казвам с цел да не ги атакуваш когато ти кажат нещо. ) Относно това, което искаш да учиш - сподели им към какво си се насочила и какво желаеш да учиш. Тук вече си настоявай на своето, достатъчно голяма си, за да си го решиш сама. И когато отново те атакуват със своите аргументи им кажи - нима аз не съм човек? Не съм вече малкото дете, голяма съм и трябва да го проумеете. Не може цял живот да ми казвате какво да правя, защото така никога ням да се науча да взимам сама решения. :) Е, надявам се помогнах поне малко. :)

purko
02-19-2010, 16:14
Нещото, което мен ме дразни най-много е логиката им ... ако ти се карат и им противоречиш си виновен, ако мълчиш пак си виновен....! WTF :(

dan40123
02-19-2010, 17:30
те са ти родители не трябва да се бориш с тях - просто бягай. Отиваш в друга стая или излизаш и мълчиш хвани си едната ръка на юмрук в другата и излез от стаята просто отбягвай

MrUnnamed
02-19-2010, 18:56
Е , че то няма родители които да не се карат и моите се карат но след 5 , 10 минути всичко отихва и все едно нищо не се е случвало.Аз лично не се меся в тяхните сметки ... мисля , че сами могат да се справят.Та завърши си училище после се премести някъде да следваш и ще си много по-добре и като се пребираш у вас ще те гледат като пате. :) :)