PDA

View Full Version : Живот към по-добро

melcho1
02-19-2010, 15:51
Здравейте.. Аз съм момиче на 17 години от малко селце близо до столицата съм.. :) Имам доста объркан живот, а толкова искам да постигна :( Така.. Първо да започна с живота ми .. Живея с по-малкият ми брат, майка ми и баща ми.. :) Не съм някаква разглезена мамина кукла. Сама чистя в нас.. Сама си събирам пари за дрехи, обувки, учебници, за излизане и т.н. В даскало имам над 90 извинени и то само защото нашите не ми дават да излизам след даскало и немога да се видя с гаджето ми.. :( Искам да съм отличничка както преди, но това няма да стане ако не ходя на училище.. Искам да отслабна, да обличам елегантни дрехи.. да имам хубава стая.. да се разбирам с нашите.. Искам живота ми да е такъв какъвто си го представям.. Да ставам сутрин с настроение, да отида на училище, там да съм изрядна от всякаде.. :) Да имам добри оценки.. След даскало да се виждам с приятелят ми, в петък да оставам до по-късно с него.. Да започна да се грижа за външният ми вид.. Да спортувам.. Знам че всичко това зависи от мен.. но просто исках да споделя с някого защото нямам на кого.. С най-добрата ми приятелка говорим само за нейните проблеми.. с другите ми приятелки не мога да разговарям за такива неща.. :( Смятам да си направя през уйкенда план в една тетрадка.. и да се опитам да изпълнявам всичко както е по плана.. :) Ако има някой който също иска да промени живота си към по-добро нема ми пише на лично :) Можем да си помагаме взаимно

Petrow
02-19-2010, 16:10
Добра идея...

SmilezZz
02-19-2010, 18:02
Ами да - щом се решена за тази промяна - НАПРАВИ Я..
Така ще се чувстваш много по-добре..
Може да започнеш с прическата и ако не носиш грим,да започнеш (но не тежък)..След това да събереш пари и да си купиш дрехи..
Да започнеш да ходиш редовно на училище и след даскало,преди да се върнеш вкъщи - може да се видиш с приятеля си..
Иначе и аз обмислям за такава промяна :)

danibebi
02-19-2010, 18:33
И аз искам да се променя към по-добро :grin: искам характера и да стана по-красива,но някак си ми е трудно :( опитвала съм се за характера,но може би твърде рано се отказвам :? вече и аз незнам какво искам :shock: :(

onestar
02-19-2010, 21:55
Всичко се постига със силна воля. Имаш желание да спортуваш - отдели малко време и побягай 30 мин. Прибери се, поговори с вашите за каквото искаш, облечи се, гримирай се, излез...
От ден на ден ще свикнеш с всичко това, ще ти хареса и... ще го правиш без да си даваш толкова "зор", особенно след като го искаш...

melcho1
02-20-2010, 07:33
Прическата вече е свършен факт :grin: Отрязах дълагта си коса.. Даже така се харесвам много повечее.. :-D Купих си гланц :oops: тъй като до сега не съм ползвала .. Днес мисля да си направя хубав хранителен режим.. :)

SweetLuna7
02-20-2010, 07:44
И аз съм така...
Започнах да отделям много внимание на училището, според мен по оценките и държанието в училище може да се определи до колко е изряден човек.
Сега започвам да говоря с фр и за моите неща, проблеми, а не само за техните.
Сега за красотата... най-добре ще е ако си слагаш само гланц и понякога - леки сенки или молив за очи, но първо разучи нещта. Кои цветове ти подхождат най-много, как се слагат гримовете... Иначе нищо няма да стане. Мои съученички също ходят с грим, но не знаят как да го слагат, следователно спиралата им е рзпределена неравномерно, от сенките едното им око е като насинено, а другото си е нормално, слагат си пудра или фон до тен, ноо не равномерно и накрая се получава един цвят на челото, напълно различен с този на бузите, например.
После... В училище се дръж както си искаш, говори с фр, но вкъщи трябва да учиш здраво. Ако искаш да се видиш с гаджето ти, но имаш мн за учене, по-добре се съберете и учете двамата заедно...

melcho1
02-20-2010, 07:52
Гаджето ми е 12ти клас и вече не мисли за училище, а и + това баща ми не удобрява да си имам приятел и не обича докато той си е в къщи да го довеждам в нас.. :(

SweetLuna7
02-20-2010, 08:02
това баща ми не удобрява да си имам приятел и не обича докато той си е в къщи да го довеждам в нас.. :(
Тогава отидете в тях или се разходете навън.

princess85
02-20-2010, 11:17
щом искаш таква промяна - направи я ..
относно най - добрата ти приятелка поговори с нея .. кажи й , че искаш и ти да споделяш твоите ;) ;
промяната - на 17 си момич1 ;) всичко е в твоите ръце .. отделяй време на приятеля си , и на ученето за да си изрядна и в дс .. за хубавите дрехи - говри с родителите си ;) събирай пари ;рр
на 17 си ;) и работа можеш да започнееш .. всичко зависи от теб ! УСПЕХХ ! :-)

melcho1
02-20-2010, 14:05
щом искаш таква промяна - направи я ..
относно най - добрата ти приятелка поговори с нея .. кажи й , че искаш и ти да споделяш твоите ;) ;
промяната - на 17 си момич1 ;) всичко е в твоите ръце .. отделяй време на приятеля си , и на ученето за да си изрядна и в дс .. за хубавите дрехи - говри с родителите си ;) събирай пари ;рр
на 17 си ;) и работа можеш да започнееш .. всичко зависи от теб ! УСПЕХХ ! :-)

Това с работата е добра идея и съм го обмисляла, но някакси няма да смогвам завсичко.. :) Ще трябва да уча по нощите.. :x

Zaritu
02-20-2010, 17:42
виждам че имаш амбиция значи ще успееш :) успех в реализацията :)

DinViesel
02-20-2010, 18:38
хах не мислиш ли че всеки би искал Идеалният Живот - както той си го представя.. ако беше така както на нас ни се иска.....свиквай защото след някоя година няма да ходиш на училище и ще трябва абсолютно сама да се грижиш за себе си.. такъв е живота :]

ysmivka
02-20-2010, 19:01
И аз мисля да започна такава промяна. Даже и прическата си смених вече. Само остава да започна диета и всичко ще е ОК.

Пажелавам Успех! :-)

anonimchetou
02-21-2010, 07:28
Аз започнах подобна промяна от началото на тази учебна година 11 клас съм.Преди бях доста по различна.Имах проблеми с баща ми защото се занимавах с глупости и той ме хвана. Живота ми беше доста пропаднал и вървях все надолу и надолу . Баща ми не харесваше приятеля ми и аз като теб си имах проблеми. Нямах изграден навик да си чистя да подреждам и т.н. В даскало бях зле. Да но се хванах и си оправих живота. В момента се разбирам идеално с баща ми, а татко с приятеля ми също. В даскало съм много добре нямам отсъствия, имам хубави оценки. В къщи чистя абсолютно всеки ден. Не се занимавам с глупости. Грижа се двойно повече за себе си и се чуствам отлично. Така че пожелавам ти успех. Постарай се. Всичко се постига с търпение и желание.

Celence
02-21-2010, 08:55
Виж, така като те чета най-вероятно си се отчаяла от живота. Трябва обаче да разбереш нещо много важно - живота не се състои в това да е "оправен" и да си живуркаш, а всеки един ден да работиш за някаква цел, която искаш да осъществиш. Тези истории ги има само по филмите, където казваш "искам това, искам 3то, 5то и т.н. и всичко ще ми е наред". Живота не е песен и колкото неща да имаш, все нещо ще ти липсва. Тези неща, които искаш ги желае всеки, но те трябва да дойдат от някъде - това е процес на работа, на усилия, които трябва да положиш и то не в даден период от време, след което всичко да е "шест", а постоянно да работиш в свой интерес, за да ги съхраниш. Не знам колко би ти помогнало да ги впишеш в тетрадка и като задача по математика да отбелязваш кое е свършено и кое не, защото днес свършваш едно, утре друго, в други ден първото се скапва. Това, което трябва да направиш е да не мислиш много, а да действаш и да използваш всяка една минута, която ти се дава да вървиш към по-добро, за да не изпадаш в дупки и да се отчайваш.

purpledawn
02-21-2010, 09:09
За да настъпи промяна, трябва да промениш начина си на мислене. Добре си започнала, като си си съставила план (:
Аз също като бях на 15 реших да се променя (не беше кой знае каква промяна, даже почти не се забелязва, но вече се харесвам много повече ^^ )
трябва да знаеш какво искаш, и да се бориш за него :)

xoxi
02-21-2010, 09:49
Трябва да черпиш вдъхновение от някъде. Намери нещо, което да може да те вдъхнови винаги. Книга, песен, филм, човек.. каквото и да е.
От личен опит казвам, че така най-много може да се промени човек. Аз лятото на 2009 се промених до неузнаваемост.
Пожелавам ти и на теб промяна към по-добро ;)

silwinka
02-21-2010, 18:17
- промени разбирането си към живота
- живей за себе си,не за другите
-обичай всеки,който заслужава
-прави добро,и ще ти се връща
-не взимай всичко на сериозно
- гримирай се (имаш си годините)
-събирай пари - купувай си хубави ,качествени дрехи,които харесваш(не се съобразявай с ничие мнение!)
-смени стила си
-бъди добра с вашите , особено към баща ти - ще иска гаджето ти!
- ходи на даскало,учи после силно,имай добри оценки
- БЪДИ СЕБЕ СИ!
И НАКРАЯ - ТОВА Е ПЪРВАТА КРАЧКА - ИСКАШ ДА СЕ ПРОМЕНИШ.НЕ СЕ ОТКАЗВАЙ. Аз също съм в процес на проработване на живота и характера ми XD

darkflower
02-24-2010, 12:50
Здравейте.. Аз съм момиче на 17 години от малко селце близо до столицата съм.. :) Имам доста объркан живот, а толкова искам да постигна :( Така.. Първо да започна с живота ми .. Живея с по-малкият ми брат, майка ми и баща ми.. :) Не съм някаква разглезена мамина кукла. Сама чистя в нас.. Сама си събирам пари за дрехи, обувки, учебници, за излизане и т.н. В даскало имам над 90 извинени и то само защото нашите не ми дават да излизам след даскало и немога да се видя с гаджето ми.. :( Искам да съм отличничка както преди, но това няма да стане ако не ходя на училище.. Искам да отслабна, да обличам елегантни дрехи.. да имам хубава стая.. да се разбирам с нашите.. Искам живота ми да е такъв какъвто си го представям.. Да ставам сутрин с настроение, да отида на училище, там да съм изрядна от всякаде.. :) Да имам добри оценки.. След даскало да се виждам с приятелят ми, в петък да оставам до по-късно с него.. Да започна да се грижа за външният ми вид.. Да спортувам.. Знам че всичко това зависи от мен.. но просто исках да споделя с някого защото нямам на кого.. С най-добрата ми приятелка говорим само за нейните проблеми.. с другите ми приятелки не мога да разговарям за такива неща.. :( Смятам да си направя през уйкенда план в една тетрадка.. и да се опитам да изпълнявам всичко както е по плана.. :) Ако има някой който също иска да промени живота си към по-добро нема ми пише на лично :) Можем да си помагаме взаимно

И аз навремето бях така, докато не почнах да се бонтувам и да си искам независимостта. Сега единственото нещо, което не съм извоювала е да се прибирам по късно от 10/10:30 вечерта. :D
Ако искаш дай си скайпа или някакъв друг начин чрез който да се свържа с тяб. Мога да ти помогна за много неща. Училище, излизания, пазар, да те науча как да се грижиш за тялото си и тн. :) Пиши на лично! :)

BeezyJey
02-24-2010, 16:03
виждам че имаш амбиция значи ще успееш :) успех в реализацията :)

+1 :)

danibebi
04-06-2010, 21:02
и аз мисля да започна да градя промяна :) дори утре ще си направя и аз планче с цели,които да следвам стъпка по стъпка..искам да гледам по друг начин на живота,да започна на ново :) успех пожелавам и на теб :-)

djipsito
04-06-2010, 21:21
Виж, така като те чета най-вероятно си се отчаяла от живота. Трябва обаче да разбереш нещо много важно - живота не се състои в това да е "оправен" и да си живуркаш, а всеки един ден да работиш за някаква цел, която искаш да осъществиш. Тези истории ги има само по филмите, където казваш "искам това, искам 3то, 5то и т.н. и всичко ще ми е наред". Живота не е песен и колкото неща да имаш, все нещо ще ти липсва. Тези неща, които искаш ги желае всеки, но те трябва да дойдат от някъде - това е процес на работа, на усилия, които трябва да положиш и то не в даден период от време, след което всичко да е "шест", а постоянно да работиш в свой интерес, за да ги съхраниш. Не знам колко би ти помогнало да ги впишеш в тетрадка и като задача по математика да отбелязваш кое е свършено и кое не, защото днес свършваш едно, утре друго, в други ден първото се скапва. Това, което трябва да направиш е да не мислиш много, а да действаш и да използваш всяка една минута, която ти се дава да вървиш към по-добро, за да не изпадаш в дупки и да се отчайваш.

Като цяло, да.. обачеее...
добре е решила да го напише, тва е първото действие което може да предприеме човек, който е решил да промени нещо, щото само с мислене и фантазии не става.. Така като го напише, вече няма да е само една фантасмагория, ами ще е цел към която да се стреми. Може да ви се струва глупаво, ама действа ;), когато пишеш, ако знаеш кво пишеш, осъзнаваш написаното.. и после вече е лесно, правиш втората крачка, след тва третата и така докато не постигнеш целта си.. :р