View Full Version : Градски кръг на олимпиадата по руски език
Има ли някой който ще ходи на втория кръг на олимпиадата? Притеснени ли сте? Сигурни ли сте, че ще продължите до националния?
Лично аз не се страхувам, защото руският ми е роден и го влая перфектно. И съм сигурен че ще продължа докрай.
DesireToFire
02-19-2010, 17:17
На нас даже не са ни казвали, че има. Не че имам нужното ниво, но поне можеха да ни информират.
SmilezZz
02-19-2010, 17:45
При нас е утре /от Русе съм/..И ще е в руската гимназия :D ..И не ми се вярва да стигна до националния 8)
anonymous546178
02-19-2010, 17:49
И мен ми е роден ама ей тъй не можеш да кажеш ме си сигурен че ще се класираш. Освен ако не си от 5-8 клас. Ама после нещата загрубяват.
DesireToFire
02-19-2010, 19:10
При нас е утре /от Русе съм/..И ще е в руската гимназия :D ..И не ми се вярва да стигна до националния 8)
И аз съм от Русе, ама съм от МГ :D тц,тц как ни подценяват 8-)
DieselBlood
02-19-2010, 21:28
От Бургас съм.Утре в руската(мойто даскало)и хич не ми дреме.Аз на тая олимпиада ходя само колкото да отбия номера.Не го владея на 100% езика,въпреки че баба ми е рускиня,но отивам ей така за спорта.
В София беше в 73 СОУ (втора немска) незнайно защо. Организацията беше страшна - започнахме вместо в9 в 10 часа, защото материалите не бяха разпечатани.
muscle не смятам че от 9 клас нагоре загрубяват прекалено много нещата ако учиш старателно и обичаш езика. Миналата година имах на националния 94 точки.
DesireToFire ако при вас не е имало преминали на градския, то едва ли е имало смисъл да ви го казват.
^Не е незнайно защо е в 73то...
Това е бившото руско училище и в момента пак се учи руски от 5 клас, паралелно с немския. ;)
Това е бившото руско училище и в момента пак се учи руски от 5 клас, паралелно с немския. ;)Благодаря за информацията, аз смятах че единствените руски са били 35-то, 133-то, 32-ро и ведомсвеното към посолството.
anonymous546178
02-20-2010, 14:09
Ако си в категорията 11,12 клас си видял колко е грубо днес.
На 9 клас лесно на 11 ...
И все пак се надявам на резултат над 90 точки.
VaLiO737
02-20-2010, 14:30
Писането на КИРИЛИЦА е задължително!
amk933
Класната каза, че се е оказало, че реално задачите на олимпиадата за 12 клас са били на ниво С-II, затова са били толкова трудни. Даже някои учители са се затруднили на някои задачи.
Класната каза, че се е оказало, че реално задачите на олимпиадата за 12 клас са били на ниво С-II, затова са били толкова трудни. Даже някои учители са се затруднили на някои задачи.
Колко точки имаш?
Колко точки имаш? Още не знам, не са ни казали резултатите, но аз съм 9 клас. А това ни го казаха, защото от 12 клас пратиха в МОН протестно писмо.
anonymous546178
02-23-2010, 12:53
На 9 кллас беше лесно. На 12 си беше чукане. Пак ще имам над 80 точки ама задачите бяха много трудни ... особено езиковите. Аз от 30 думи знаех кво означават 10 сигурно.(преувеличавам, ама то не бяка книжни думички не беше гъз)
Както вече казах, жестоко са ви надценили.
Rotate95
02-23-2010, 18:00
Аз съм 8 клас, руският ми е почти роден. Според мен А2 не беше сложна, ама имаше думи от типа на "физрук"*, за които не съм убеден, че се учат в училище. Отделно дано животът ни опази от такива организатори като 73-то-започнахме с 1 час по-късно. Миналият път в 5 клас бях на градски кръг там и всичко беше ОК, но сега... :-o
*разговорна дума за учител по физическо, треньор, спортен инструктор
SmilezZz
02-23-2010, 18:10
^ Тази дума ние я учихме...Наистина е доста странна де.. :-D
П.С - 7 клас съм
anonymous546178
02-23-2010, 18:10
Чак пък жестоко. Текстовете за слушане бяха приятни, за четене със кеф си го четох, дори ще го потърся в интернет... кефи ме начина на писане на тоя пич. Езиковите ме сбъркаха малко ама се оправих, ттемата беше малко гадничка, ама със правилния подход и нея написах.
Класната ни каза, че е имало да определиш синоним на РОЩА, като е било дадено и ЧАЩА, което е антоним и доста хора са казали него по даднни от класната.
anonymous546178
02-23-2010, 18:34
синоним на чаща, само че верното не помня кое беше, май не лоща имаше едно др.
Какво според теб означава переемник.
Какво според теб означава переемник. Да нямаш предвид преемник.
drogba333
02-23-2010, 19:33
А какво според тебе озна4ава "сука" :D
А какво според тебе озна4ава "сука" :D Сука е кучка.
Както вече казах, жестоко са ви надценили.
Ти все пак си руснак. Нормално е на другите да им е по-трудно. И аз, ако отида на олимпиада по български за чужденци, сигурно ще ми е лесно.
Просто според мен на олимпиадите по чужд език, не трябва да се допускат хора, чиито матерен език е този от олимпиадата, а да им се даде да разработят литературна тема на руски. :)
Както е за българите, олимпиадата по български...
ПП: http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=389576
drogba333
02-24-2010, 08:09
:D сигорен ли си ? :razz: за6тото мисля 4е зна4и друго :D :D :D :
anonymous546178
02-24-2010, 11:04
да обърках се преемник.
:D сигорен ли си ? :razz: за6тото мисля 4е зна4и друго :D :D :D : В зависимост къде е ударението на У, т.е. сУка, то тогава е кучка, а ако ударението е на А, т.е. сукА, то тогава се превежда като голям клон или чеп. Ако искаш коректен отговор, задавай коректно и въпроса.
амк не съм казал, че ми е било напълно лесно, има неща които и аз не знам, но явно не четеш - за 12 клас нивото не е било Б-II, а реално е било C-1 или II, което е за учители, тогова естествено че ще ги затрудни. И дванадесетокласниците от моето даскало които всяка година са минавали винаги с повече от 90 точки, сега с труд ще имат 80 и нещо. МОН пък са им отговорили така "Наистина е станала грешка при съставянето на теста за олимпиадата, но тя вече е проведена и ние нищо не можем да направим". Според мен обаче могат, олимпиадата за 11-12 клас се анулира и се провежда наново, този път с тест който похожда на нивото им.
Прееминик е човек който е получил правата и задълженията на някой друг човек, т.е българското приемник.
drogba333
02-24-2010, 18:02
:D сигорен ли си ? :razz: за6тото мисля 4е зна4и друго :D :D :D : В зависимост къде е ударението на У, т.е. сУка, то тогава е кучка, а ако ударението е на А, т.е. сукА, то тогава се превежда като голям клон или чеп. Ако искаш коректен отговор, задавай коректно и въпроса.
амк не съм казал, че ми е било напълно лесно, има неща които и аз не знам, но явно не четеш - за 12 клас нивото не е било Б-II, а реално е било C-1 или II, което е за учители, тогова естествено че ще ги затрудни. И дванадесетокласниците от моето даскало които всяка година са минавали винаги с повече от 90 точки, сега с труд ще имат 80 и нещо. МОН пък са им отговорили така "Наистина е станала грешка при съставянето на теста за олимпиадата, но тя вече е проведена и ние нищо не можем да направим". Според мен обаче могат, олимпиадата за 11-12 клас се анулира и се провежда наново, този път с тест който похожда на нивото им.
Прееминик е човек който е получил правата и задълженията на някой друг човек, т.е българското приемник.
еми разбрах 4е е псувня , но сиг не знае6 за кво говоря така4е 6те се опитам да обесня
до колкото разбрах думата е близка по зна4ение на " пи здиес " Bercut това говорили ти не6то ?????????? :grin: :grin: :grin: :grin:
anonymous546178
02-25-2010, 12:55
Всъщност има две значения, едното е наследник, а другото е нещо като напредничав човек или нещо такова, человек будущего
За второто значение за първи път разбирам, а и баща ми доста се учуди, а и други хора от посолството.
За второто значение за първи път разбирам, а и баща ми доста се учуди, а и други хора от посолството.
Излезнаха ли резултатите ти?
Излезнаха ли резултатите ти? Резултатите доколкото знам ще бъдат ясни на 5 март.
anonymous546178
02-25-2010, 18:04
Така ми го преведе експертката по руски за област враца.
Така ми го преведе експертката по руски за област враца. За второто значение ще проверя в речниците в РКИЦ и на училището, защото от всичките хора които говорят само руски, нито един не знаеше за второто значение, възможно е то да е някаква стара умряла литературна форма, но ще проверя.
anonymous546178
02-26-2010, 10:07
Ами да, всъщност е стара умряла форма, т.нар. книжна думичка.
п.п. Междо другото имам 85 точки... а дано свалят малко прага от точки.
Ами да, всъщност е стара умряла форма, т.нар. книжна думичка.
п.п. Междо другото имам 85 точки... а дано свалят малко прага от точки. Минимума не е ли 80 точки.
Аз все още не си знам мойте и много започнах да се изнервям.
anonymous546178
02-26-2010, 11:47
За областен кръг лимита е 90 точки. Супер тъпото за такава олимпияда. Въпреки това съм доволен от резултата. Споко бе вашето беше лесно. Аз на съчинението съм го пообъркал, имам 28 точки на него.
За областен кръг лимита е 90 точки. Супер тъпото за такава олимпияда. Въпреки това съм доволен от резултата. Споко бе вашето беше лесно. Аз на съчинението съм го пообъркал, имам 28 точки на него. На вас каква ви е била темата на съчениението, на Б-1 беше възможно най гадната "О чем я мечтаю...", просто отврат, 20 минути ми трябваха само да реша за какво точно да пиша, но иначе се надявам че съм го написал правилно.
ПП Надявам се поне за вашата група да сварлят лимита, все пак от МОМН трябва по някакъв начин да се извинят на 11 и 12 клас за голямото прецакване с въпросите за С-2. Така доста хора заради некомпетентността на съставителите няма да могат да си изкарат хубавите оценки на държавния и да си използват после привилегиите от него.
anonymous546178
02-26-2010, 12:14
Вашата тема е мечта направо. По твоята има толкова да се пише... ама много, че и да си измисляш.
Нашата беше Не ошибается только тот кто ничего не делает. Ако на тая тема с лекота измислиш 200 думи... ОК
Вашата тема е мечта направо. По твоята има толкова да се пише... ама много, че и да си измисляш.
Нашата беше Не ошибается только тот кто ничего не делает. Ако на тая тема с лекота измислиш 200 думи... ОК Дам, това наистина е доста гадна тема, ама пък по моята наистина има какво да се пише, но въпроса настъпва при избора на точно какво да се пише.
anonymous546178
02-26-2010, 16:53
Ми измисляш си примерно, че искаш да станеш полицай и пишеш. Вкарваш некоя лайв измислена историика и така. Не знаеш кви филми съм вкарвал по моята. Те затова сигурно са ми взели.
Абе бая ни затрудниха. Текста за четене ми достави огромно удоволствие да го чета. Ще го потърся някъде в интернет по-късно да го намера. Някак си вдъхновяващ е.
Ми измисляш си примерно, че искаш да станеш полицай и пишеш. Вкарваш некоя лайв измислена историика и така. Не знаеш кви филми съм вкарвал по моята. Те затова сигурно са ми взели.
Абе бая ни затрудниха. Текста за четене ми достави огромно удоволствие да го чета. Ще го потърся някъде в интернет по-късно да го намера. Някак си вдъхновяващ е. За какво е бил вашият текст, нашият беше за модата.
anonymous546178
02-26-2010, 17:26
За Y Поколението .
За Y Поколението . Звучи доста интересно.
anonymous546178
02-28-2010, 08:55
Доооста доста!
justwondering
03-15-2010, 07:06
Това е бившото руско училище и в момента пак се учи руски от 5 клас, паралелно с немския. ;)Благодаря за информацията, аз смятах че единствените руски са били 35-то, 133-то, 32-ро и ведомсвеното към посолството.
А освен това след 7 клас паралелките са 2 с руски и 2 с френски като 2 чужд език.
VaLiO737
03-15-2010, 11:04
някои може ли да даде списак на резултаттите на вси4ки които са били на 2-рия кръг
Така ми го преведе експертката по руски за област враца.
muscle, да не си тукашен? 8-)
SunnyGirlLL
03-20-2010, 18:14
кой от вас участва в третия кръг????
аз да ама нз ко съм напраила :)
drogba333
03-22-2010, 08:54
Здравствуите, поздравляу вси булгарски с с мъя(немам "ъи") дорога фраза - пи здиес ( на последната дума може да имам грешка)
SunnyGirlLL
03-24-2010, 07:57
na 1 mqstoo sam :D :shock: :-P
anonymous546178
03-24-2010, 10:59
Здравствуите, поздравляу вси булгарски с с мъя(немам "ъи") дорога фраза - пи здиес ( на последната дума може да имам грешка)
WTF ?!?!?!
въобще не беше трудна олимпиадата. Аз съм 11 клас. Тоест на мен не ми е проблем самата олимпиада а само есето. Заради него ми отнеха 7 точки и сам с 93. Така че, който мисли, че ще ходи на националната – ще се видим там. \:D/
anonymous546178
02-01-2011, 17:24
тази година в олимпиадата за 11 и 12 клас имаше грешки... :D :D :D