Влез

View Full Version : Помегнете ми...

littlemoon
02-22-2010, 06:00
Здравейте, имам проблем и просто незнам вече как да постъпя... Имам си приятел, но просто незнам как да го съобщя на нашите.. на почти 16 съм, а те още не ми позволяват да имам приятел. Та ... баща ми е супер избухлив човек(започва да се кара и да раздава бой дори и за най-дребното нещо) и когато последния път му казах, че имам приятел той се ядоса и ме наби... ходих посинена почти седмица и половина.. а пък майка ми нищо не каза... Незнам дали това се дължи, че е изнервен от работата ... той е полицай, но какво пък чак толкова да е изнервен (ходи по 2 пъти в седмицата на работа)..понякога имам чувството, че те не ме обичат и не ме приемат за сериозен човек, макар и да ми дават пари и все още да живея под техния подслон... :( Опитвала съм да говоря на тази тема с " гаджетата " и когато са били в добро настроение,но винаги се е стигало да скандали и бой...Опитвах и да говоря с мама .. но тя реагира почти по същия начин като баща ми ;( Просто вече незнам какво да направя.. как да им го кажа.. единствените хора,коите ме разбират от нашето семейство и на които съм сигурна, че мога да им споделя са вуйна ми, баба ми и леля ми, но нали всички казват, че първите хора, които трябва да разберат за положението ни са родителите ни... А приятелят ми е много добър човек, познаваме се от доста време и може да се каже, че го знам като 10-те си пръста.. но не искам да се крия от нашите, защото винаги като закъснея дори 10 мин след училище,вкъщи просто става ужас! :X Наистина искам да съм с него дори това да ми коства разбирателството с родителите ми... той също знае за този проблем и искаше да говори с тях, но просто не му позволих.. :( Как да им кажа.. с кой от двамата трябва да говоря.. искам да разберат, че съм сериозен човек, а не просто детенце... Вкъщи си върша всички задължения.. помагам и на двамата им държа се прилично и накрая... все аз съм кривата... просто незнам вече... :-k :-k :-k Винаги, когато са ядосани за нещо все ние с брат ми търпим боя и наказанията им...

P.S. съжалявам ако има правописни грешки..

Harum_Scarum
02-22-2010, 08:03
А приятеля ти на колко години е?

littlemoon
02-22-2010, 08:56
на 17 е

onestar
02-22-2010, 09:26
Трябва да подходиш... хм, тактично. Събери ги двамата и започни някъде от по-далеч. Важното е преди това да ги подготвиш, до една степен и да го намекнеш, но същевременно и да изтъкнеш, че си достатъчно голяма и разумна, за да се занимаваш с момчета.
Накрая така или иначе открито ще им заявиш, че имаш връзка, но мисля, че ще го приемат по-леко ако преди това си говорила за някои от гореизброените неща.

Искам само да кажа, че баща ти е... не ще ти го спестя. Но няма по-глупаво нещо от това на набиеш 16 годишната си дъщеря, защото има пирятел.
Дори да направиш всичко по силите си накрая пак може да си изядеш боя. Знам, че звучи отвратително, но... бъди готова да го понесеш като се има в предвид характера на баща ти и новината, която му съобщаваш.
Всъщност ще е добре да поговорите и за отношението му, за боя, за мислете му въобще... дори да го ядосаш, мисля че си струва. Каквото и да се случи там поне ще знаеш, че родителите ти вече са наясно, че имаш човек до себе си. Плащаш прекалено висока цена за това, а не трябва.

Говори с него. За приятеля ти, за държанието му, за желанията ти, за живота ти... за всичко. Току виж се е замислил...
(пф, олях се)
Успех!

Valento
02-22-2010, 09:32
Предполагам че избухливостта на родителите ти е породена от притеснение .... не искат да се хващаш с някои "боклук" , той за теб може да е цвете , в твоите очи е прекрасен , но ваще го гледат с друг поглед ... все още не са свикнали с мисълта че ти растеш , разхубавяваш се и вече попадаш в очите на мъжете (момчетата) просто трябва да им дадеш време да се осъзнаят .. а до тогава си ходи с момчето без да го правиш на въпрос ! :)

nIkEnCeTy_bE
02-22-2010, 15:56
Нормално е професията да му влияе, малко или много гледа децата как се съсипват от една страна. Може би е загрижен да не станеш така, да не се забъркаш с някой неподходящ. Тея пикльовци, дето изнасилват, дето пребиват хората по улиците. Загрижен е нормално и ти го разбери. Но все пак поговори с него, ако не може приятелят ти. Надявам се да не стане фатално.

littlemoon
02-23-2010, 17:04
Много ви благодаря (hug) Ще последвам съветите ви и надявам се да постигна нещо:)

liim0nka
02-23-2010, 20:05
Нормално е професията да му влияе, малко или много гледа децата как се съсипват от една страна. Може би е загрижен да не станеш така, да не се забъркаш с някой неподходящ. Тея пикльовци, дето изнасилват, дето пребиват хората по улиците. Загрижен е нормално и ти го разбери. Но все пак поговори с него, ако не може приятелят ти. Надявам се да не стане фатално.
..обаче той не й позволява да има гаджета, по тая логика да не излиза цял живот с момчета/мъже..нямам думи, чак да те бие..работа работа ама защо трябва винаги да ги оправдаваме с това?!

GLaDOS
02-24-2010, 18:59
Аз ти предлагам нещо по-така...с родители на глава трудно се излиза (особенно с полицаи и катаджии :D ) .Спомена по-горе че имаш доверие на дадени хора от родата .Отиди при един от тях ама виж да е човек който най-добре се разбира с ваще и му разкажи проблема си ,ако е човек, ще отиде при ваще и ще се разберат ,после изчакваш малко и действаш .
Идеята е ваще да се отпуснат и да послушат човека от родата ,щото тебе никога няма да те разберат...обаче ако сбъркаш човека работата може да стане по-зле. :)

darkflower
02-24-2010, 21:15
Мен, ако ме бият веднага викам доведения ми баща. Той е адвокат и би ги направил на нищо и парите ще им вземе и къщата и всичко. Наще много добре знаят на какво съм способна и си траят. Знаят, че не трябва да ми се отварят. Говори с ваще и им обясни, че си достатъчно голяма да си имаш гадже. Обясни им, че няма да правите нищо лошо, понеже си ощя малка (ти си решавай дали това ще е истина или не). Ако те ударят просто звънкай на Закрила на детето.
Всеки от нас си има права и мисля, че е хубаво д аги знаете, затова ще напиша основните тук:
Ако искате да подадете сигнал за насилие направете го от тук: http://www.stopech.sacp.government.bg/?sid=child_bg&pid=911000000

1. Всички деца имат право да бъдат закриляни!

2. Всяко дете трябва да бъде зачитано и уважавано!

3. Всяко дете има право да расте в семейна среда или по възможност най- близката до нея!

4. Всички хора, които взимат важни решения за детето, трябва да поставят на първо място неговите интереси!

Право на закрила

Ти имаш право на закрила при твоето израстване и развитие.

Никое дете не бива да бъде подценявано или унижавано.

Всички деца имат правото да ходят на училище и да учат важни за тях неща.

Когато си болен имаш правото да получиш помощта и грижите, които са ти нужни.

Мислите и вярата на всяко дете се зачитат. Ако си от малцинство, имаш право да използваш собствения си език и да изповядваш религията, към която принадлежиш.

Закрила срещу насилие

Никой няма право да те насилва, тормози, обижда или пренебрегва!

Никой няма право да те принуждава да вършиш вредна за теб работа!

Никой няма право да те принуждава да просиш!

Ако някой те принуждава да проституираш, да продаваш тялото си за пари, в замяна на храна, облекло и др. или те заплашват и насилват незабавно потърси помощ и закрила!

Ако някой се опита принудително да те въвлече в религиозна секта (виж меню Речник) имаш право на закрила!

Право на изразяване

Всички деца имат правото да казват това, което мислят и чувстват. Ти имаш право да изразяваш мнението си по всички въпроси, които те засягат.

Твоето мнение трябва да бъде зачитано при взимането на всички решения, свързани с теб - в къщи, в училище, от властите и в съда.

Право на информиране и консултиране

Ти имаш право да бъдеш информиран и да бъдеш съветван от Отделите за Закрила на Детето за всичко, което засяга теб или твоето семейство.

Ако е необходимо можеш да бъдеш информиран и съветван (консултиран) без знанието на родителите или хората, които се грижат за теб. Твоето посещение в Отдела за закрила на детето може да бъде запазено в тайна, ако специалистите преценят, че е най – добре за теб.

Защита на религиозни убеждения

До 14 годишна възраст родителите ти избират религията, която да изповядваш. От 14 до 18 годишна възраст със съгласието на твоите родители или настойници можеш сам да направиш своя избор.

В случай на неразбирателство между теб и родителите ти по религиозни въпроси можеш да се обърнеш за подкрепа и съдействие към отделите за закрила на детето.

Право на изслушване в съда

Ако твоите права и интереси се решават чрез съд, ти имаш право да бъдеш изслушан.

Преди да бъдеш изслушан социален работник ще ти помогне да получиш необходимата информация, за да формираш мнението си. Той трябва подробно да ти обясни, какво ще се случи след като разкажеш какво мислиш и чувстваш пред съда. Социалният работник трябва да ти обясни също какво ще се случи с теб и твоите родители, когато съдът изпълни (се съобрази с)твоите желания.

След като ти представят нужната информация, ще бъдеш изслушан в подходяща за теб обстановка и в присъствието на социалния работник.

Ти трябва да бъдеш уведомен за взетото от съда решение.

Решенията в съда не могат да бъдат разгласявани без твоето съгласие, ако си навършил 10- годишна възраст.

nIkEnCeTy_bE
02-25-2010, 14:52
Да така е. Това не му дава право така да постъпва с нея. Но трудно може да се промени мнението на един полицай. В работата си може да е добър, но в тази ситуация като баща не постъпва правилно. Щом е като е пробвала толкова пъти да говори с тях, може би приятелят и ще помогне в този случай. И все пак повечето пъти бащите, когато не са съгласни, майката взима позиции.