View Full Version : кокоши трън
iLoveChocolate
03-05-2010, 10:25
кажете някакви изпитани рецепти за премахване на кокоши трън,които да сте пробвали или някой ваш познат да е пробвал и да са подействали,че си влача един на крака от лятото, от басейните го хванах. лекарките хич не можаха да ми го изгорят с тоя течен азот,само ходих и ме боля за нищо.
Harum_Scarum
03-05-2010, 11:21
Аз имах,ама някъв мъничък.Махнах го с една игла,излезна едно топче и остана дупка..Вече нямам. :-D
Вземи малко парченце кромид лук, колкото размера на кокошия трън. Вземи лепенка и залепи лука върху мястото. Сменяй лука през няколко часа. След седмица или две лукът ще изтегли кокошия трън и той сам ще излезе. От лука не боли, нито пък смъди.. но вече като започне да излиза наболява малко, ама ще изтърпиш. :) Успех.
koshtramba
03-05-2010, 14:05
Трябва да те клъвне кокошка на мястото. На мен като малка така ми се махна един, честно.
Infinity
03-05-2010, 14:12
Май само аз не знам какво представлява този " кокоши трън " . 8-)
LovelyGirl
03-05-2010, 14:21
Народна медицина - жълтеничева трева. Не знам дали си я виждала, като откъснеш стръкче и отдолу тече жълта течност и с нея го мажеш. След около седмица - две се маха, но трябва по доста пъти на ден да се маже. На мен ми помогна.
Друго, което е да отидеш да ти го изгорят. По-бързо става. С две процедури. Горят ти го с азот (и естествено е адски студено, затова не чувстваш нищо). Горят ти го за няколко минутки.
И двете съм ги правила, и двете са ми помогнали по еднакъв начин.
iLoveChocolate
03-05-2010, 14:24
Народна медицина - жълтеничева трева. Не знам дали си я виждала, като откъснеш стръкче и отдолу тече жълта течност и с нея го мажеш. След около седмица - две се маха, но трябва по доста пъти на ден да се маже. На мен ми помогна.
Друго, което е да отидеш да ти го изгорят. По-бързо става. С две процедури. Горят ти го с азот (и естествено е адски студено, затова не чувстваш нищо). Горят ти го за няколко минутки.
И двете съм ги правила, и двете са ми помогнали по еднакъв начин.
е нали писах,че съм ходила да ми го горят и ефекта беше нулев. аз със сок от смокиня го мазах,но не помогна. пробвах и сама да го махна, но пак се появи,не го бях махнала целия.
LaffyTaffy
03-05-2010, 15:38
Май само аз не знам какво представлява този " кокоши трън " . 8-)
Аз също за първи път го чувам 8-) Какво представлява?
Sunshin3
03-05-2010, 16:11
http://wpcontent.answers.com/wikipedia/commons/8/8c/Wart_ASA_animated.gif
Отвратително е. Кожата е много груба и трърда. Като вулкан е направо. 8-)
LaffyTaffy
03-05-2010, 16:16
Иууууууу!Отврад :smt078
Досега не съм имала,и не искам и да имам!Дано авторката успее да го излекува :)
foreverr
03-05-2010, 17:46
Ми баща ми има от 15 години на пръста на ръката.Пробвал е всякъкви бабини дивотии и всякъкви мехлеми, но резултат при него няма, а и той като пробва нещо е постоянене, в смисъл, че го изпозлва седмици , но пак няма ефект :x :(
има лепенки за кокоши трън
iLoveChocolate
03-05-2010, 19:05
e има ама помагат ли? то има много методи,ама аз търся нещо изпитано.
моят не е като на снимката, мъничък е само че е на дъблоко.
e има ама помагат ли? то има много методи,ама аз търся нещо изпитано.
моят не е като на снимката, мъничък е само че е на дъблоко.
да аз лично имах на пръста си,майка ми взе тези лепенки и за 2 седмици се махна,та те са едни такива с едно вещество зелено беше моето,абе като отидеш до аптеката и казваш за тези лепенки и те ще ти дадат :) късмет \:D/
И аз доста време имах, но с млякото от смокинята се махна за една седмица :)
Аз имах като малка. Махнаха ми го с ленено семе.
sweetsunshine
03-05-2010, 23:34
Преди няколко месеца и аз се борихс подобно нещо :)
ноември месец (след 2-3 месеца опити) се махна :)
пробвала съм лепенките за кокоши трън... единственото което правят е да размекнат кожата до такава степен,че да можеш да се опиташ да го махнеш с пинсета или игла ...
после пробвах сок от смокиня ,но и той не ми помогна...
нещото,което ме излекува беше лекарство от аптеката... козметичен лосион на някаква Макендонска марка... Гала нещо си ако не се лъжа... :)
това беше единственото което ми помога. Нанасях го 1-2 пъти дневно,като ако го нанеса сутринта вечерта махам кожата която е станала бяла(тоест един вид изгорена от лекарството) ии загарят и самите трънчета(защото никога тръннчето не е само 1 (или поне в много рядки случай.. моите бяха 12-13,че и повече ;д )) ии трънчетата от бели ии жилави стават черни и не боли като се вадят :) с това лекарство за 2-3 седмици се излекувах просто е уникално добро :) незнам дали е трудно намирането му аз случайно попаднах на него докато бях в Русе,а във Велико Търново никъде където бях питала за лекарства за кокоши трън не ми го бяха предложили. Ако живееш в по-голям град предполагам намирането на лекарството няма да е трудно :)
Желая ти скорошно отърване от тази напаст-кокошия трън... като знам какво беше с моя.. неможех да ходя нормално по едно време ;x :)
katetohita
03-06-2010, 04:59
вземи малко пчелен клей колко само да е на кокошия трън не трябва и по кожата да е и го завръзваш там къде ти е кокошия трън да седи един ден и така го сменяваш чувала съм че така се оправа аз също имам на кръка ама тате ше ме води да ми баят :Д а инече той се появява от отслабнала имунна система :P
diiana86
03-07-2010, 13:06
Една приятелка имаше на крака , гори го със сребърен нитрат .. Със сигурност боли де , но няма начин .. Би трябвало за 2-3 седмици да се махне :wink:
Успех . {}
има едни лепенки със оранжево лекарство - те много помагат :)
или човъркаш с иглата, докато не го извадиш 8-)
sweetsunshine
03-08-2010, 23:05
вземи малко пчелен клей колко само да е на кокошия трън не трябва и по кожата да е и го завръзваш там къде ти е кокошия трън да седи един ден и така го сменяваш чувала съм че така се оправа аз също имам на кръка ама тате ше ме води да ми баят :Д а инече той се появява от отслабнала имунна система :P това пък,че се появява при отслабнала имунна система беше пълна простотия... ;д
появява се при носене на неудобни обувки тъй като кожата там започва да се вроговява,а кокошият трън представлява видоизменена кожа(вроговена) затова е и твърд...
също така при посещаване на обществени басейни,сауни и т.н.
обаче от отслабнала имунна система няма как да се появи ! :)
имах такова миналата година ходих при много лекари всякакви неща ми предписваха (киселини кремове лепенки всичко) накрая отидох при 1 лекарка тя каза да се мажа вечерта с 1 крем и да слагам лепенка и сутринта да отивам при нея и ми ги горяха с ток само така се махнана боли, но до 1,2 седмици се махнаха всичките, а бяха много целите ми раце бяха в тях :) А след като ми ги горяха с тока миришеше на печено пиле :D :D :D :D само за някаде 2, 3 мин не повече :D
iLoveChocolate
03-09-2010, 12:23
имах такова миналата година ходих при много лекари всякакви неща ми предписваха (киселини кремове лепенки всичко) накрая отидох при 1 лекарка тя каза да се мажа вечерта с 1 крем и да слагам лепенка и сутринта да отивам при нея и ми ги горяха с ток само така се махнана боли, но до 1,2 седмици се махнаха всичките, а бяха много целите ми раце бяха в тях :) А след като ми ги горяха с тока миришеше на печено пиле :D :D :D :D само за някаде 2, 3 мин не повече :D
е къде има такова горене с ток,в нашата градската болница има само с течен азот :-o
Еми то беше май медицински център не съм сигурна ама май беше такова точно само за кожни проблеми. Просто трабва да намериш кожен лекар който разполага с този апарат. а...Ти от кой град си?
има едни лепенки със оранжево лекарство - те много помагат :)
или човъркаш с иглата, докато не го извадиш 8-)
ще пробвам лепнките, ама да го човъркаш... ти луда ли си?! :lol:
това пък,че се появява при отслабнала имунна система беше пълна простотия... ;д
появява се при носене на неудобни обувки тъй като кожата там започва да се вроговява,а кокошият трън представлява видоизменена кожа(вроговена) затова е и твърд...
също така при посещаване на обществени басейни,сауни и т.н.
обаче от отслабнала имунна система няма как да се появи ! :)
неудобни обувки - ми хубаво ама ми е на ръката
басейни, сауни - не съм ходила не знам от кога 8-)
някой може ли да ми каже от какво се появява :-o
Имах на крака. Беше доста по-голям от този на постнатата снимка, защото късно разбрах какво е. Болеше и не можех да вървя като хората. Махнах го като го горях със салицилова киселина. За седмица-две се махна, но какви парчета мъртва кожа ми паднаха от крака не е истина :lol: Грозна картинка беше и болеше
iLoveChocolate
03-10-2010, 05:46
неудобни обувки - ми хубаво ама ми е на ръката
басейни, сауни - не съм ходила не знам от кога 8-)
някой може ли да ми каже от какво се появява :-o
мама ми е казвала,че това е някакъв вирус. а иначе аз съм от северозападналия край,за който ме попита.
LoveHurT
03-10-2010, 07:27
и аз много време влачех един на ръката, с кво ли не опитвах ама не та не и накрая за по-малко от седмица изчезна с мляко от смокиня, като откъснещ лист то отдолу има една бяла течност от нея капваш 2,3 пъти и е изчезнал!
xAddicteDx
03-10-2010, 08:21
Олее, не знаех, че това се казва кокоши трън, и че изобщо се маха, отворихте ми очите! :D Аз си го мъкна на средния пръст на ръката не знам откога, с мисълта, че е брадавица. По едно време толкова ме беше изнервил, че се опитвах да го отгризна. :lol: :lol: Сега ще пробвам тея методи дето сте писали, че не мога да го търпя.
iLoveChocolate
03-10-2010, 19:00
и аз много време влачех един на ръката, с кво ли не опитвах ама не та не и накрая за по-малко от седмица изчезна с мляко от смокиня, като откъснещ лист то отдолу има една бяла течност от нея капваш 2,3 пъти и е изчезнал!
казах ви вече,че при моя не се получи 10 дни повтарях процедурата и ефекта беше нулев. като го разчоплих с приспособление за маникюр имаше по-голям ефект,ама пак се появи. явно,че не съм била махнала всичкото
iLoveChocolate
03-10-2010, 19:01
Олее, не знаех, че това се казва кокоши трън, и че изобщо се маха, отворихте ми очите! :D Аз си го мъкна на средния пръст на ръката не знам откога, с мисълта, че е брадавица. По едно време толкова ме беше изнервил, че се опитвах да го отгризна. :lol: :lol: Сега ще пробвам тея методи дето сте писали, че не мога да го търпя.
мама като малка е имала брадавица на един пръст на ръката и казва,че с нищо не е могла да го махне и накрая я е гризнала и е изчезнала завинаги