View Full Version : Съобщение до всички "протестанти".
reini334422
03-06-2010, 13:02
Едно съобщенийце (само не ме мислете заа :-D )
Забелязавате ли, че стават земетресения (Хаити, Чили..) ??
Мисля, че знаете, че
в последни дни ще има мн земетрусове..Не се стряскайте, няма да е днес или утре или в други ден или след месец, може би след години(70,100, 50)-близко е. Но вие си живейте, никой не знае кога-само Отец.А ето какво пише в Библията:
Защото ще се вдигне народ против народ царство против царство;и на разни места ще има глад и трусове. (Матей 24:7)
А веднага след скръбта в онези дни слънцето ще потъмнее, луната няма да даде светлината си, звездите ще падат от небето и небесните сили ще се разклатят.(Матей 24:29)
Но ви съветвам, да си прочетете цялата 24 глава, че съм взела най-важното.
Бдете хора, бдете!
И се радвайте на земята, докато не е дошло времето (пак припомням, няма да е утре)
Nam3less3
03-06-2010, 13:08
И защо това е до протестантите? Или си християнин, или не си.
А тия неща, които си цитирала, може да не се отнасят за този век, а даже може и нищо общо със земетресения да нямат. Ако има ориентировъчни неща за съдбините на света, то те са в Откровението на Йоан.
filmimilmi
03-06-2010, 13:39
Как пък предсказанията трябва винаги да са някакви гадости? Много просто, защото хората са провокирани да вярват единствено със страх. Ако имаше хубаво предсказание, например ще се открие лекарство за спин, рак и те подобни - прекрасно. Но явно на хората им изнася да вярват на предсказания, които са заплашителни - глад, болести, бедствия. На хубаво предсказание никой не обръща внимание, обръща се внимание единствено на сензации. Това е и причината май всяко откровение да е свързано с ужасии. Как пък нищо хубаво не предстои на нашето човечество? Непрекъснато страх от това, че един ден ще има страшен съд, а той може да настъпи всеки момент и ще е твърде късно за спасение уж... и такива ми ти работи. Земетресенията напоследък не се отличават с нищо от земетресенията и от преди. Това са си нормални неща за нашата планета. Колко пъти са правени асоциации с тези откровения и се е спекулирало. Ето, имало е 2 световни войни, хората тогава са вярвали, че краят настъпва... Но така е, тези откровения винаги ще са актуални защото нещастия винаги ще има и винаги ще са годни за асоциация. Ще повярвам в нещо не когато ме плашат с това, че Краят ще настъпи всеки момент, а ако освен бедствия се имаше и хубави предсказания. Страхът е универсален метод за контрол. То и за Нострадамус същото се отнася. Ако беше предсказал хубави неща, кой щеше да му обърне внимание? Всеки може да напише предсказания, а ако говори само за нещастия, то със сигурност в даден момент ще познае. Наистина, има ли поне едно щастливо предсказание в Библията? Като например, че ще помъдреем с времето, че ще изследваме космоса и т.н. Само войни, болети, глад, бедствия и други крайности, но за сметка на това актуални във всяка епоха. Всеки век от историята ни е имал такива моменти и във всеки един тези откровения винаги са били относително верни и за напред ще си останат такива... Дано настъпи ден когато няма да бъдат актуални никога повече.
Nam3less3
03-06-2010, 13:44
Наистина, има ли поне едно щастливо предсказание в Библията?Има общи предсказания, но са символистични, и всеки ги тълкува както му харесва. Но общо взето се казва, че верните ще страдат(печата 666 - може всъщност да е микрочип :D ), но това си е очаквано, злото в света винаги е властвало, такива са си хората.
Та за предсказанията в Откровението на Йоан има много тълкувания, и малко хора могат да разберат за какво става въпрос всъщност, някой твърдят, че се отнасят за Римската Империя, според други за далечното бъдеще и т.н.
filmimilmi
03-06-2010, 14:17
Наистина, има ли поне едно щастливо предсказание в Библията?Има общи предсказания, но са символистични, и всеки ги тълкува както му харесва. Но общо взето се казва, че верните ще страдат(печата 666 - може всъщност да е микрочип :D ), но това си е очаквано, злото в света винаги е властвало, такива са си хората.
Та за предсказанията в Откровението на Йоан има много тълкувания, и малко хора могат да разберат за какво става въпрос всъщност, някой твърдят, че се отнасят за Римската Империя, според други за далечното бъдеще и т.н.
Смисъла е в свободата да интерпретираш. Винаги ще са актуални защото непрекъснато ще се случват беди. В откровението на Йоан няма ДАТА. Следователно се отнася универсално както към бъдещето, така и към миналото. Пасва както за Римската Империя, така и за Третият Райх, но факт е, че и двете "империи на злото" са си отишли, а хората са вярвалии по времето на 2 световна, че Краят настъпва. Вечната борба между Доброто и Злото винаги ще е актуална. Колкото до чиповете, идеята е в това, че ще заместват паспортите и кредитните карти... Ти и сега си маркиран с националност и имаш ограничения. Идеята, че идентифицирането е зло е защото ти дава принадлежност към дадена общност, нация и т.н. а Християнството, както и всяка религия иска да е интернационална. Целта пак е да се използва като средство за създаването на империя, в която всички поданници са равни, а за да може всички да са равни, не трябва да се разделят нации, народи и прочее. И за това 666 е зло, защото това е печатът, твоят паспорт например, твоето идентифициране с нещо не универсално, а частно. Запазвайки паспорта си, запазваш идеята, че принадлежиш към още нещо освен към религията си. Религията е средство за обединение. Това разбирасе си е моя интерпретация вече, но ще видим, ако естествено доживеем, че един ден ще има 3 свръхдържави. Хората в тях ще се идентифицират не чрез националност, а чрез религия. Ще бъде невероятен миск от култури, нациите няма да съществуват, всяка свръхобщност ще е сглобена на основата на релгията си. Като казах, че светът ще се дели на 3, предполагам, че една част от земното кълбо ще е населявана само от Християни, например Америка, другата част Европа и Азия от мюсюлмани (да, предполагам, че в Европа ислямизацията ще надделее) и Африка и Австралия, за които всеки ще е забравил, че съществува... Не знам, както и да е, не се обосновах напълно, но това ми е общата представа, че е възможно да стане. Та както казах, този нов свят от тези свръхдържави ще е непрекъснато във война. Никой няма да може да напуска границите им, но за сметка на това защо ти е да се разхождаш из цялото земно кълбо като ще си имаш достатъчно в своята мегаогромна държава така или иначе.
Всяка от тези държави ще си е самодостатъчна. Тези чипове я ги има, я не. Вероятно няма да ги има. Вероятно отхвърлянето на идеята за идентификация за принадлежност към нещо си е политическа цел в основата на религиите. По света има милиарди въоражени религиозни фанатици, всички те са чели, че това е вредно. Мислиш ли, че ще позволят да им се постави чип? 8-) И така, доброволно без никой да осъзнава, че вреда в крайна сметка от един чип няма, по-скоро големи ползи за запазването на някаква идентичност, просто няма да иска чип, паспорт или каквото и да било. Доброволно ще стане част от империята, на която ще принадлежи и ще се превърне в роб без да осъзнава, че ще се подчинява не на свободната си воля, а на общата воля на масите. Свободната воля ще изгуби смисъла, който и придаваме сега и ще се превърне в нещо съвсем друго... Ох, малко се поувлякох, ще стане още малко цял научно фантастичен роман като на Оруел... Но това са си моите интерпретации просто, може и да съм цифра далеч от истината. Но според мен тя никога не идва наготово, а е част от всички субективни истини на всички. Например необходими са 1000 души със субективно мнение, които да спорят, за да се стигне максимално близко до едно по-скоро обективно мнение или някаква относително правилна истина. 8-) Хайде да спорим... Стана ми интересно! 8-)
Nam3less3
03-06-2010, 14:26
Хаха, ами интересно мнение. Ето каква е според мен тая история с чиповете тип 666.
В октровението се казва, че всеки ще бъде "маркиран" с тях(може и да не са чипове, но това е актуално сега, та да речем, че става въпрос за чиповете в тялото), но само "верните" ще се противят, защото това означава да се откажат от вярата си или нещо такова. Следователно ще бъдат преследвани, но накрая ще триумфират. Мисля, че това маркиране ще представляват чипове, които всеки човек ще трябва да носи(тогава в бъдеще няма да има държави заради глобализацията), а управляващият ще е Антихристът(някакъв човек или група от хора, безскрупулни в името на богатството, властта и контролът), та могат да забранят християнството или всички религии, проподяващи доброто и т.н. И хората, които няма да се отрекат от идеалите и вярата си, ще отказват да носят тия чипове, ще бъдат преследвани, ще страдат, но накрая ще победят.
SolusChristus
03-06-2010, 16:52
...
Миличка, изчакай докато стане наистина напечено да говориш такива неща.
Сега ще ти се смеят и ще се подиграват. 2 земетресения не са края на света.
Чакай Америка да влезне в Иран, тогава вече ще е интересно.
reini334422
03-07-2010, 11:19
Как пък предсказанията трябва винаги да са някакви гадости? Много просто, защото хората са провокирани да вярват единствено със страх. Ако имаше хубаво предсказание, например ще се открие лекарство за спин, рак и те подобни - прекрасно. Но явно на хората им изнася да вярват на предсказания, които са заплашителни - глад, болести, бедствия. На хубаво предсказание никой не обръща внимание, обръща се внимание единствено на сензации. Това е и причината май всяко откровение да е свързано с ужасии. Как пък нищо хубаво не предстои на нашето човечество? Непрекъснато страх от това, че един ден ще има страшен съд, а той може да настъпи всеки момент и ще е твърде късно за спасение уж... и такива ми ти работи. Земетресенията напоследък не се отличават с нищо от земетресенията и от преди. Това са си нормални неща за нашата планета. Колко пъти са правени асоциации с тези откровения и се е спекулирало. Ето, имало е 2 световни войни, хората тогава са вярвали, че краят настъпва... Но така е, тези откровения винаги ще са актуални защото нещастия винаги ще има и винаги ще са годни за асоциация. Ще повярвам в нещо не когато ме плашат с това, че Краят ще настъпи всеки момент, а ако освен бедствия се имаше и хубави предсказания. Страхът е универсален метод за контрол. То и за Нострадамус същото се отнася. Ако беше предсказал хубави неща, кой щеше да му обърне внимание? Всеки може да напише предсказания, а ако говори само за нещастия, то със сигурност в даден момент ще познае. Наистина, има ли поне едно щастливо предсказание в Библията? Като например, че ще помъдреем с времето, че ще изследваме космоса и т.н. Само войни, болети, глад, бедствия и други крайности, но за сметка на това актуални във всяка епоха. Всеки век от историята ни е имал такива моменти и във всеки един тези откровения винаги са били относително верни и за напред ще си останат такива... Дано настъпи ден когато няма да бъдат актуални никога повече.
Миличък, толкова е гадно, защото е края на света, а ти знаеш ли какво е края на света?? "Край" знаеш ли какво е? Бе изобщо няма да се занимавам с това SolusChristos си е напълно прав! Дай да почакаме да видим....
YouDontKnowMe
03-07-2010, 12:18
filmimilmi , напразно си хабиш енергията и времето. Никой не изисква от теб да вярваш в това.Пък и доста се отклоняваш от темата. Остави ги хорицата да си се радват.
Относно това дали има "щастливи предсказания" (както ги наричаш),ето ти , примерно , блаженствата :
Евангелските блаженства
(Мат. 5:3)
Блажени бедните духом, защото тяхно е царството небесно.
Блажени плачещите, защото те ще се утешат.
Блажени кротките, защото те ще наследят земята.
Блажени гладните и жадните за правда, защото те ще се наситят.
Блажени милостивите, защото те ще бъдат помилувани.
Блажени чистите по сърце, защото те ще видят Бога.
Блажени миротворците, защото те ще се нарекат синове Божии.
Блажени изгонените заради правда, защото тяхно е царството небесно.
Блажени сте вие, когато ви похулят и изгонят, и кажат против вас лъжовно каква и да е лоша дума заради Мене.
Не е всичко толкова черно.Поинтересувай се малко и след това спори ...
gandalfepi4
03-07-2010, 12:31
^ тя е права filmimilmi, в Библията има мноого хубави предсказания-
просто трябва да гледаш къде ще те прати любовта на Бог.
например:
HELL IS A PLACE OF FIRE
The man in Luke 16:24 cries: ". . .I am tormented in this FLAME."
In Matthew 13:42, Jesus says: "And shall cast them into a FURNACE OF FIRE: there shall be wailing and gnashing of teeth."
In Matthew 25:41, Jesus says: "Depart from me, ye cursed, into everlasting FIRE,. . ."
Revelation 20:15 says, " And whosoever was not found written in the book of life was cast into the LAKE OF FIRE."
Decaying flesh burns,
falls off,
and burns again.
A horrible odor fills the air of burning flesh.
"And when the people complained, it displeased the Lord: and the Lord heard it; and his anger was kindled; and the fire of the Lord burnt among them, and consumed them...” Numbers 11:1
SolusChristus
03-07-2010, 16:38
Не любовта на Бог ще те прати в Ада, а правосъдието Му и Неговия гняв към тези, които отказват да се покаят.
Бог не е само любов.
gandalfepi4
03-07-2010, 16:50
Не любовта на Бог ще те прати в Ада, а правосъдието Му и Неговия гняв към тези, които отказват да се покаят.
Бог не е само любов.
aaa не, грешиш-
1 John 4:8 (New International Version)
...God is love.
(NLT, 1 John 4:16)
God is love, and all who live in love live in God, and God lives in them.
Love is patient; love is kind; love is not envious or boastful or arrogant or rude. It does not insist on its own way; it is not irritable or resentful; it does not rejoice in wrongdoing, but rejoices in the truth. It bears all things, believes all things, hopes all things, endures all things. Love never ends. But as for prophecies, they will come to an end; as for tongues, they will cease; as for knowledge, it will come to an end... And now faith, hope, and love abide, these three; and the greatest of these is love. (NRSV, 1 Corinthians 13:4-8, 13)
а и не бих възразявал да отида в ада-тъкмо ще се видя с Ганди и Майка Тереза :smt083
SolusChristus
03-07-2010, 17:34
Бог е любов, но не само любов.
gandalfepi4
03-07-2010, 18:02
It does not insist on its own way; it is not irritable or resentful O:)
В свещен огън може ли да изгори праведният?... Я се замисли, ако огънят в ада е свещен, то там би изгорял само грешникът, тоест гори грехът. Ако си честен и прочее нема да 'одиш там, пък и да отидеш, нема да гориш в агония. Не Бог е виновен за това, че си грешник, ти сам избираш пътя по който да вървиш.
filmimilmi
03-07-2010, 18:51
@YouDontKnowMe, това не са щастливи предсказания, това са обещания. Чисто и просто маркетинг, двете страни на договора си имат условия. Бог дава вечното право на блаженство на тези, които повярват в него, за останалите вечни мъки за телата им в езеро от огън... Съжалявам, но не съм подписвал никакъв договор (не съм кръщаван, което е по някакъв начин се води за своеобразно подписване на такъв), та следователно не мисля, че подлежа на подобен съд. За това обичам да споря, защото не се чувствам ангажиран лично към спазването на обещания, които никога не съм давал. Споря защото не ми се вижда справедливо, споря защото обичам да споря, но в никакъв случай не споря заради самият спор. 8-) Знам от личен опит, че не е хубаво да спориш с вярващи. Или ще ги убидиш, или ще ги отблъснеш от себе си. Първото го разбирам, все пак всеки, който е с различни убеждения, които по някакъв начин разклащаш и способстваш за нараняване на егото му (нещо, което всеки има) леко се засяга, но ако си бил достатъчно убедителен поне не се дистанцира от теб и приема и твоята гледна точка най-приятелски. Но за второто, при вярващите това е абсолютно. Те веднага се отдръпват от спора, винаги приемат гледната точка на своята вяра като абсолютна и не подлежаща на тълкуване. С тях дори да философтваш, не можеш да ги убедиш в нищо. Не можеш дори да ги убедиш, че крайната цел не е това действително да ги убедиш, а това да те изслушат и да приемат, че гледната ти точка, макар и различна, не е лишена от смисъл. 8-) Но за тях всичко, което е извън обхвата на разбиранията, които са приели за абсолютно решение на всяка своя неволя - вярата, са грешни и дори да те слушат, те просто не са настроени да я приемат. В това е основната разлика между нас и тях. Аз приемам техните истини за еднакво важни с моите, не обичам да си поставям повече важност, когато изразявам позицията си и винаги се старая да мисля малко по-разчупено, НО вярващите никога, ама абсолютно никога не приемат чуждата гледна точка. Гледат те, слушат те, но се страхуват да мислят върху това, което им казваш. Сякаш ще нарушат договора, който са сключили с Бог (своеобразното му подписване, когато са били кръщавани), ще бъде нарушена някаква клауза от него, ако случайно са съгласни с думите ти. Премълчават го естествено, дори не искат да го изговорят "може би си прав/а". Поне биха могли да си кажат искрено това, което чувстват, а не това, което им се налага да повтарят и заучават до степен на тотална промивка на мозъците им. Защо никой вярващ не изразява лична позиция на тема вяра? Защото личната позиция не е от значение, научени са да вярват в подготвената им формула в първоначалният договор между тях и Бог, че всякакво нарушение на каквато и клауза от него, а най-важната из между клаузите - съмнението, би ги вкаралo в Ада. Толкова ли са полирани мозъците на вярващите, че да изпитват страх от логиката, трохичката съмнение...??
Е, да. Не се учудвам наистина. Контактувал съм с вярващи, специално пък за евангелистите/"протестанти" (както е в заглавието на темата). Та за мен това си е чисто промиване на мозъци. (няма да разказвам много за това как и с кой съм се запознал и т.н. - това ако нататък се случи някой да ме попита или да се заинтересува...) Накратко Първото им задължение като встъпване във вярата е да се помолят поне няколко пъти на ден по половин час за това, че вярват в светото писание. "вярвам, че Исус е истината, пътят и живота"... После да разкажеш какви чувства и мисли са те "посетили" при това. Самите молитви нямат подготвена формула, важното е да "общуваш" с Бог със свои думи. (Да - опитах - за 1-2 минути колкото да се вкарам във филма 8-) ) ... Ама как накрая да не си самовнушиш, че това е истина след като си отделил толкова много време... Всъщност крайната цел е наистина да се индоктринираш чрез упражнения, да повярваш безусловно на ВСИЧКО. А, вярвайте ми ( 8-) ) , в това има ефект. Не случайно имаше 1 доста хубава мисъл (на Гьобелс май) "Една лъжа повторена около 1000 пъти накрая става истина", а наистина това важи и в този случай. Отдадеш ли се на доктрината, много трудно можеш да се отделиш от измамното усещане за застраховка, че ще имаш вечен и блажен живот.
Ох, знам, че отново се отклонявам от темата, не е важно дали това, което казвам е обективно, то със сигурност не е абсолютно такова. Просто изразявам каквото мисля и не го правя на пук, просто ей така заради самият спор, а защото действително си го мисля. Не ме е страх да го кажа. Още повече, че дори и да е така, вярващите по-горе в темата вече се изказаха, че гориш според степента на греховете си, нали така @Naman? 8-) Аз не чувствам, че има за какво да горя, дори всичко това да е реално, защото моралът ми е сходен с този на Християните например. Не убивам, не изневерявам... Не преча на никое човешко същество да е свободно в рамките на неговото пространство, там до където се простира неговата свобода и започва моята. Несъзнателно съм добър, но не защото съм накаран, а защото просто така го чувствам, че е редно. Много от Християните си мислят, че атеистите или агностиците просто не са съгласни с нещо, на което учи Христос, но това далеч не е така. Не, че ние не сме съгласни с нещо, напротив. С всичко сме съгласни, религията не учи на нищо лошо, просто нашият морал не е условен. Не вярваме защото не приемаме буквално Библията, но не сме далеч от ученията й. Никак даже! Бил Гейтс например е атеист, но това не му пречи да има Християнски морал, направил е дарения за над милиарди долари и то не с цел да си закупи място в Рая. Просто го е направил. Без условия. Дори на децата си е завещал единствено по 10 милиона на глава, а всичко след смъртта му да бъде дадено за благотворителност... Но не е нито Евреин, нито Християнин, нито Мюсюлманин, нито отдаден на източната философия или нещо от сорта. НО, прави много повече от колкото някои Християни в името на доброто. Не прави нищо в името на някакъв вид съвременна интерпретация за индулгенция и право на място в обятията на Бог, прави го само в името на Доброто. А Бог е нещо добро, нали? Но Бил ще гори в ада защото дори да е живял с Християнски морал, какъвто Исус е завещал, не е повярвал в самият него и неговото същестуване. Та питам, защо ако имаш Християнски морал да речем, пак ще си съден, само защото си бил по критичен към приказказките за чудесата на Исус? Не е ли по-добре да вярваш именно в доброто послание, а не в това, че сичко е буквално? Питам? 8-)
gandalfepi4
03-07-2010, 20:42
В свещен огън може ли да изгори праведният?... Я се замисли, ако огънят в ада е свещен, то там би изгорял само грешникът, тоест гори грехът. Ако си честен и прочее нема да 'одиш там, пък и да отидеш, нема да гориш в агония. Не Бог е виновен за това, че си грешник, ти сам избираш пътя по който да вървиш.
хаха аз ще стоя на топло с Ганди, а пък ти с Хитлер (ооо да така е)
завинаги така ли? тъкмо ще попитам 6 000 000-те евреи там според тях с какво са заслужили да се пържат докато дядо Адолф ги гледа "отгоре" :razz:
I believe today that my conduct is in accordance with the will of the Almighty Creator.
- Adolf Hitler, Mein Kampf, Vol. 1 Chapter 2
надявам си да си допаднете с него както аз с Ганди, пич, само това мога да кажа :D
SolusChristus
03-07-2010, 22:09
Christianity is a rebellion against natural law, a protest against nature. Taken to its logical extreme, Christianity would mean the systematic cultivation of human failure.
- Adolf Hitler, 10 October 1941, "Hitler's table talks".
gandalfepi4
03-08-2010, 04:15
ох горкият, беден аз победен от силата на един цитат от table talks :razz:
http://en.wikipedia.org/wiki/Adolf_Hitler's_religious_views
http://atheism.about.com/od/isatheismdangerous/a/HitlerAtheist.htm
снимки http://www.nobeliefs.com/Hitler1.htm
книга- http://www.scribd.com/doc/7535379/Hitler-Was-a-Christian
20 цитата- http://www.stephenjaygould.org/ctrl/quotes_hitler.html
видео + негови картини (изкуство се прави от душа)- http://www.youtube.com/watch?v=kWvvSdxu9eo
това е достатъчно да заключим-
първо-Хитлер Е християнин И ЩЕ отиде в рая (след малко изкупване)
второ-жертвите му НЕ са християни (евреите де) И те ЩЕ се пържат в ада
защо просто не си кажеш вярата? аз мога вместо теб-
"евреите са убили Иисус и заслужават наказание и са го получили от християнин, който е невинен"
има толкова други примери ТОЧНО за това в Библията :D нали Боги ако искаше щеше да повтори исторята с Египет... ама не нали? значи Бог вече одобрява убийствата и мъченията на бившия си любим народ точка :-D
reini334422
03-08-2010, 16:50
първо-Хитлер Е християнин И ЩЕ отиде в рая (след малко изкупване) Ако Хитлер беше вярващ, аз да съм трамвай... НЕМОЖЕ ДА ОТИДЕ В РАЯ, а знаеш ли защо?! Защото НЕ СЕ Е ПОКАЯЛ ОТ ГРЕХОВЕТЕ СИ И НЕ Е ПРИЕЛ ИСУС ЗА СВОЙ ГОСПОД И СПАСИТЕЛ!А бе човек, всеки може да ти каже мн неща за Хитлер (знаеш ли колко е голяма човешката фантазия?!) Едно да знаеш от мен- комунизма е било страшно нещо и те се са се опитвали (и се опитваха наскоро) да извъртят това и да кажат, че комунизма е било добро нещо.НАМЕРИ книгата "Изтезаван заради вярата си" - мн е хубава държа да прочетеш!Ще видиш какво реално се е случило, това не е менте, a истинско!!
Няма да пиша повече, защото е безмислено!
Някой ти е промил мозъка!!! :? :? :?
gandalfepi4
03-08-2010, 19:09
^ не знаеш дали се е покаял или не. дадох доказателства писмени, снимки, негова картина на мария с младенеца, а не съм си измислял защо ги постнах тези шибани линкове ако не си правиш труда дори да ги прегледаш преди да ми отговаряш (отделно че не твърдя че нацизма е продукт на християнството или нещо такова) нито пък не съм твърдял, че комунизма не е бил ужасяващ... даже съм съгласен :)
промивка на мозъка е когато вярваш в нещо без доказателства, а аз когато твърдя нещо винаги го подкрепям доколкото мога, а ако някой ме опровергае приемам.
filmimilmi
03-08-2010, 20:23
@gandalfepi4, защо се занимаваш да им обясняваш неудобната истина? Колкото и факти да им вреш пред носа, те ще ги отхвърлят. Просто вярвай или ще умреш. 8-) :lol: Накратко цялото послание на религията се свежда точно до това, нали? Останалото просто се ползва за различни цели, нито една обаче оправдана както трябва. За да се премахне религията трябва кървава революция, но не само, за да се премахне тя, но и много други неща, за да може да има мир и истиско блаженство. Не обещания за такова след като умреш. Това е най-ценното оръжие на религията, сделката за безсмъртие. Всеки иска да живее вечно. Всъщност да си направиш секта е толкова лесно.
http://www.youtube.com/watch?v=mnNSe5XYp6E
Хората са толкова тъпи. Наистина.
Малко се поотклоних от темата, но тъй като не получих включване от фундаменталистите по последното си мнение пиша още едно. 8-) Ама не, че искам да доказвам на някого нещо, просто ей така, заради самият шанс на някой да му "светне" ако случайно прочете какво мисля. Не казвам, е съм прав естествено, но поне ми се се струва да съм отбелязал позиция вместо да си замълча... Нали уж вярващите все търсят, за да намерят. Е, не знам какво толкова са търсили, но религията си е първото нещо, което може да "намериш". Дори не го намираш ами ти се подава наготово. Голямо откритие, браво на всички знаещи страхотната истина. Имате вечен живот, свободни сте, нищо не е невъзможно стига да се молите достатъчно... 8-) Вие сте печелившите, всички останали го духат в ада...
Както и да е, нещо се поувлякох съвсем...
gandalfepi4
03-08-2010, 20:32
@gandalfepi4, защо се занимаваш да им обясняваш неудобната истина?
понеже ми пука :)
може пък и ние да грешим нали? важно е да се говори за това.
ей (малко по-лично) виждал ли си профила на thunderf00t в youtube?
тоя пич РАЗБИВА всичко свързано с християнството И ти дава обща култура може да те изкефи :D
Ей сега преди малко ми хрумна. Християнството е религията на слабите и онеправданите и има ужасно много общо с комунизма (държавното устройство на слабите). Всички са равни, няма по-кадърни и по-бездарни, няма по-умни и по-тъпи, няма прави и криви има само вярващи и грешници (подкрепящи партията и поставени пред народния съд). За повече инфо червения терор, ако не ме лъже паметта имаше мн хубав урок за него в учебника ми за 6ти клас на Просвета преди 5 години.
Та мисълта ми беше, държавите преминават към пазарна икономика - модела при който никой не се залъгва че всички са равни, хората са наясно че общество, в което абсолютно всички имат абсолютно равни привилегии, е практически невъзможно да функционира. Следователно има някаква надежда, че все повече хора ще започнат да подлагат религиозните устои на разумно съмнение.
Може пък един ден светът да не е на 3 части - християнска, мюсюлманска и заебана, а на 2 - свят, управляван от физиката и химията и свят, управляван от Библията.
YouDontKnowMe
03-14-2010, 22:15
@filmimilmi , харесва ми как мислиш. Идеята беше, че наистина има някаква надежда, всичките обещания са за щастие в бъдещето / "живота след смъртта" . Така, че не всичко е толкова черно.
Аз не съм вярваща, но уважавам Християнството , защото именно то е една от причините нашата държава да съществува все още. Българите ,освен че са се борили за България , за народа, са се борили и за вярата си . Тя ги е крепяла през онези 5 века турско иго , за нея са умирали , като са отказвали да я предадат.
Християнството те учи да бъдеш добър , да бъдеш смирен, да се трудиш , винаги да имаш надежда.
Ако се обръщаше повече внимание на тази религия и днес, нямаше да има толкова престъпления, нямаше хората да бъдат толкова лоши. Ако корумпираната институция , наречена църква , не прекаляваше толкова много с изцепките си , може би нямаше да има такова пренебрежение от наша страна към нея.
Но би било хубаво в затворите, поправителните домове и тн. да има лекции , в които да учат затворниците (примерно) на християнските ценности , да ги учат да бъдат добри.
Идеята ми е , че никой не е длъжен да вярва , но все пак трябва да имаме уважение . Християнството си има и добри , и лоши черти.
Не приемам буквално написаното в Библията . Ако го приемах, щеше да ми се струва страшно безсмислено, да не кажа нещо друго.
Просто, това е книга, от която можеш да си вземеш много поуки от притчите и т.н. без да е нужно да вярваш в тях.
Сега се сетих за лицемерните хорица, които само ходят по храмовете , палят свещички и се молят . Говоря за тези , които се молят само , когато имат проблем/когато искат нещо. Надяват се на добро бъдеще, на положителен отговор отгоре,но според мен тези хора не го заслужават . Те "вярват" когато им е угодно . Заради това, ако има Господ, според мен той не би трябвало изобщо да им обръща внимание . Не е справедливо Бог да дава на тях толкова, колкото дава и на вярващите (хипотетично , ако има Бог).
Аз не се моля. Много ми е неприятно , когато има празник (Гергьовден, Цветница) и цялото семейство ми тръгнали на черква , и палят свещи , и се молят . Мисля си - цяла година не се сетихте, сега ли . Чак ми е неудобно и аз да влизам. Благодарна съм на всички за това, което съм и което имам. Ако има Бог , той ми е дал това, което заслужавам, и ще ми отнеме това, което смята , че не трябва да имам.
Не мисля, че е правилно да подлагам на съмнение Негово съществуване, и след това да се мъкна по разни храмове. Това си е чисто лицемерие. Лицемерни са и нашите. Не са сигурни дали вярват, не се разкайват за греховете си , защото не ги осъзнават. Тогава те не са достойни да влязът в Божия храм.
Все едно да хулиш някой приятел зад гърба му , и после да отидеш у тях и да се възползваш от гостоприемството.
И в крайна сметка , заключението ми е , че и да има Бог , аз не заслужавам добри и обнадеждаващи обещания от Него. Както и всички лицемери в това отношение + всички неверници, каквато всъщност съм и аз .