Влез

View Full Version : Съвместен живот

oceanborn
03-06-2010, 16:58
С приятеля ми сме заедно от година и половина,аз съм на 18,а той е на 23.Понеже тази година завършвам и ще ходя да уча в друг град и двамата искаме да живеем заедно.Хубавите и положителните неща са ясни,но може ли някой,който е минал през това да ми даде някакъв съвет и да ми изясни капаните на една такава стъпка в нашата връзка :)

bezobraznica
03-06-2010, 17:15
Ще трябва почти постоянно да сте заедно.. Това от една страна ще убие ревноста ако има такава. Ще трябва да привикнете към навиците си и едва ли не да ги промените съобразявайки се един с друг.. ;)

3oPuTy
03-06-2010, 17:37
- ще трябва да се съобразявате един с друг (ядене,чистене,топла вода/къпане и к'во ли още не)
- ще започнете да откривате рзни вредни навици в другия,които не ви харесват
- има вероятност да си омръзнете по-бързо
- има вероятност да започнете да се карате доста често за глупости

Абе много отрицателни неща могат да станат,но всичко си зависи от вас самите ;)

tonincheto0o
03-06-2010, 17:41
ами отрицателни неща има ама няма смисал да се питаш какво ще е като заживеете заедно,защото никои не може да ти каже опитай те се пък каквото стане :) успех :-)

SpOrTs_GiRl
03-06-2010, 17:46
Това найстина е голяма стъпка, която води със себе си много положителни и много отрицателни емоции. Но в крайна сметка - всичко зависи от вас, не гледай на това като на нещо лошо, а напротив - като на една нова възможност.. :)

Annihilati0N
03-06-2010, 18:42
Пфф... За мен това е високо ниво от връзката, което трябва да се осъществи след 2-ра, 3-та година. Не ви знам от колко време сте заедно ама ти си прецени, не си малка да мислиш.

soul1199
03-06-2010, 19:07
- ще трябва да се съобразявате един с друг (ядене,чистене,топла вода/къпане и к'во ли още не)
- ще започнете да откривате рзни вредни навици в другия,които не ви харесват
- има вероятност да си омръзнете по-бързо
- има вероятност да започнете да се карате доста често за глупости

Абе много отрицателни неща могат да станат,но всичко си зависи от вас самите ;)и аз мисля така,ама положителното е че aко издържите всичко това,значи имате наистина здрава връзка

valdesbg
03-06-2010, 19:21
Капани няма.

Това е сериозна стъпка дотолкова че ЩЕ ви се наложи да се съобразявате един с друг постоянно и да си разпределите задълженията. Общо взето нищо страшно ако сте сериозни и двамата.

Според мен няма нищо плашещо в това да живееш с някого, когото обичаш. Правил съм го и знам какво говоря. Единственото условие е да се научите да сте сериозни винаги, и да преодолявате трудностите ЗАЕДНО. Споделянето и доверието тук са много ключов момент.

moon_flower
03-06-2010, 19:46
Според мен това води до много повече положителни емоции,отколкото отрицателни.Нали се обичате,значи би трябвало да сте много щастливи,че ще живеете заедно.Разбира се,че ще трябва да се съобразяваш вече с някой,няма да си сама,ще трябва да си по-отговорна,може да се притесняваш да правиш дадени неща пред него,но ще свикнеш.
Много зависи ти как гледаш на ситуацията.Поне за едно съм сългасна с другите - това е доста сериозна стъпка.Или ще направи връзката ви по-силна и по-здрава или обратното.

Lorrie
03-12-2010, 06:31
Единственият мунис е, че може да си омръзнете. Когато живеете заедно недей да му се лепиш нон-стоп. Върши си твоите неща, нека той да си върши неговите, оставяйте си лично пространство. Така всичко ще бъде наред :)

cyclops
03-12-2010, 06:40
Всички гореспоменати минуси съществуват, но не винаги разбира се. И нека не забравим всички плюсове, които ти доставя съжителството, като например : ще прекарате много време заедно опознавайки се, ще правите повече неща заедно, ще сте спокойни(а не да се чудите в кое кафе да отидете или кога вашите ги няма), ще си готвите заедно, ще си каните приятели на гости и ще сте по-самостоятелно от гледна точка на социален опит.

Битовите проблеми в повечето случаи са неизбежни, но се научете да ги подминавате. Под всеки покрив ги има, но това са наистина дребни неща. Опитайте се да взимате решенията заедно, както и да разрешавате проблемите. Успех!

alex4o
03-12-2010, 07:41
Отрицателни черти можеш да откриеш винаги! Важното,обаче,е да откриеш повече положителни,а отрицателните заедно да се опитате да поправите! :) Аз живея от 1 година с приятеля ми и мога да кажа,че всичко е наред.Както много други и ние имам епроблеми,спорове,но зависи само от вас дали ще съумеете да се справите с тези дребни караници. :) Успех!

LadyDi
03-12-2010, 07:44
Освен, че няма да я има мама да готви и да пере, ами тия задължения ще паднат на твоите рамене. Може да се изнервиш и да ти писне да се занимаваш с домакинство нон-стоп, да се скарате и така :)

Капани няма. Има мръсни чорапи и гащи захвърлени на най-необичайни места :D

slun4ice_90
03-12-2010, 07:59
Т'ва е много сериозна крачка,така че помислете добре.Наистина ще имаш повече задължения,както казаха преди мен,но опитайте.К'вото и да казваме,няма как да "гепим 6-цата от тотото". :D

dimitar_ak
03-12-2010, 08:19
Обикновено при живеенето заедно почват да се забелязват дразнещите недостатъци, но това си е добър тест дали сте един за друг.

vesinka899
03-12-2010, 08:32
Това е много сериозна крачка.Освен че ще учиш,трябва да переш,чистиш и готвиш.Ще ти стигне ли времето за всичко това?Трябва ли още на 18 години да правиш тези неща?В смисъл ти сигурно си ги правила,но майка ти главно се е занимавала с това,а ти си й помагала.Не прави необмислени постъпки.Айде успех!

BarbIEe
04-25-2010, 10:08
Ние с моя приятел също обмисляме нещо такова, но аз например не съм готова, защото през живота си досега не съм барнала нищо в къщи, нито съм прала, нито съм готвила и т.н .. 8-)
Но като цяло ще е много хубаво да си живеете двамката :)