View Full Version : Забременяване.. цикъл?
Здрaвейте :) Имам един малко странен въпрос..
Каква е възможноста за забременяване веднага след края на месечния цикъл? :-o
Казваха му - безопасни дни!?!? или нещо такова по-малка но я има
hahavteen
03-09-2010, 20:15
Има разлика между месечен цикъл и менструация..огромна..
Тва го пиша всеки път ама няма кой да чете :? Много се дразня!
По темата шанса не е чак толкова малък. Овулацията настъпва около 14-тия ден. Ако приемем че менстурацията ти е свършил на шестия ден, правила си секс на 7-мия и в подходящи условия сперматозоидите могат да оживеят до 7 дни то има реален шанс да си бременна. Естествено ти едва ли си изчисляваш овулацията и нищо чудно да е настъпила на 16-тия ден а сперматозоидите да са оживяли само 3 дена но това никой не може да го знае със сигурност. Аз бих пила Ескапел. Ако говорим за "безопасни" дни то това за МЕН са 2-3 дни преди да ми дойде просто защото до овулацията има страшно много време. Всеки сам си преценява обаче.
Biskfitka
03-10-2010, 20:04
Влез в някой форум за майки с бебета и т.н..Повечето от отговорите на такава тема са ,че са забременяли точно в тия дни!
Има разлика между месечен цикъл и менструация..огромна..
Тва го пиша всеки път ама няма кой да чете :? Много се дразня!
По темата шанса не е чак толкова малък. Овулацията настъпва около 14-тия ден. Ако приемем че менстурацията ти е свършил на шестия ден, правила си секс на 7-мия и в подходящи условия сперматозоидите могат да оживеят до 7 дни то има реален шанс да си бременна. Естествено ти едва ли си изчисляваш овулацията и нищо чудно да е настъпила на 16-тия ден а сперматозоидите да са оживяли само 3 дена но това никой не може да го знае със сигурност. Аз бих пила Ескапел. Ако говорим за "безопасни" дни то това за МЕН са 2-3 дни преди да ми дойде просто защото до овулацията има страшно много време. Всеки сам си преценява обаче.
Ако овулацията и е редовна тя трябва да бъде на 14-тия ден след като и свърши,така че и 7 дена да е останал сперматозоида пак няма шанс :) Или ако има е много малък !
krem4et0
03-10-2010, 21:17
Правиш ли си тестове за овулация, за да си сигурна кога настъпва? Ако не - значи всеки ден е потенциално овулаторен и опасен.
hahavteen
03-10-2010, 21:55
Ако овулацията и е редовна тя трябва да бъде на 14-тия ден след като и свърши,така че и 7 дена да е останал сперматозоида пак няма шанс :) Или ако има е много малък !
Овулацията е на 14-тия ден от ЦИКЪЛА й. Броенето започва от деня който ти дойде. Ако е правила секс на 7-мия ден от цикъла си (1-2 дена след като й е свършила менструацията) и сперматозоида е оживял 7 дена то тогава може да е забременяла (7+7=14). Въпроса е че ние и до утре можем да правим предположиения. Никой не знае колко ще оживее сперматозоида а и жените които знаят кога им е овулацията са малко...
krem4et0
03-11-2010, 07:19
^Само лека поправка. На 14-ти ден е при 28 дневен цикъл. Ако е по-кратък, тя настъпва и по-рано. Правилното е не 14 дни след началото на менструацията, а 14 дни преди началото на следващата. При 23 дневен цикъл да речем, потенциално овулаторни са 9-11 ден.
добре бе момичета , като не искате да му мислите всеки път и да се притеснявате и недай си боже да стане белята.. кво правим??
пийте противозачатъчни .
1-во цикъла ти едва ли ен знаеш в коя минута ще ти дойде
2-ро ако ги пиеш правилно няма от какво да се притесняваш
3-то нямаш никакви болки в корема,гърдите и тн
и си спокойна!
аз без противозачатъвни не мога... просто защото с тях се чувствам мн добре , не ме боли нищо лицето ми е чисто и ми е мн по малко дни (5 ) преди ми беше по осем дни.. :)
hahavteen
03-11-2010, 11:55
Креми права си както винаги. Аз понеже винаги си броя от началото на цикъла защото ми е по-лесно и за това така съм го написала :D При мен обаче е малко нередовно (30-35) и никога не мога си определя точно... :-o Иначе най-лесно е да се направи просто 30 (или колкото дена е цикъла) - 14 = 16 (на този ден е овулацията)