Влез

View Full Version : пия противозачатъчни, но ми закъснява

vellvet
03-11-2010, 14:21
Пия противозачатъчни ХЛОЕ 2ри месец предписани ми от гинеколог. 1вата опаковка започнах на 1я ден от цикъла ми както е посочено в листовкатаи тогава цикълът ми продължи 8-10 дни и след това ми дойде точно на 25я ден след като бях изпила 2 от неактивните таблетки. Сега съм на 2рата опаковка и изпих 3то неактивно хапче, а закъснява. Трябваше да ми дойде вчера. С приятеля ми правим секс без презерватив, но той НЕ свършва в мен!НЕ питам дали съм бременна!
Знам че попринцип противозачатъчните би трябвало да регулират цикъла и хормоните, въпросът ми е възможно ли е тези хапчета да предизвикат хормонален дисбаланс и това да причини забавянето на цикъла?

dimitar_ak
03-11-2010, 14:28
Да възможно е на база опит с моя позната (35 годишна жена). Не съм лекар и повече подробности не мога да дам.

krem4et0
03-11-2010, 14:29
Изчакай още 1-2 дни. Да, трябва да ти дойде 2-3 дни след приема на последната активна таблетка, но може да стане и 4 да речем. На мен отначало ми идваха на 3-ти ден след последната таблетка (бяха с 21 активни), но по едно време му щукна и започа на 4-тия и то късно следобед. А иначе е нормално първите 2-3 месеца да има изменения в менструацията. Това по-точно е менструалоподобно течение, което не настъпва по естествен път, а се предизвиква изкуствено.

c0ci
03-11-2010, 14:48
Не е ли по лесно да питаш в аптеката или да звънеш на гинеколога си ???

vellvet
03-11-2010, 14:50
благодаря много за бързите отговори :)