View Full Version : за черни точки
коои от двата продукта е по ефикасен според вас?
http://beautycosmetic.biz/johnsons-clean-and-clear-eksfolirasht-gel-protiv-cherni-tochki-p-723.html
или
http://www.izgodnobg.com/ceni/446472-Garnier-Pure-Active-skrab-pochistvane.php?info=opisanie
:)
katericArofl
03-14-2010, 09:30
Няма разлика между двете, но като цяло не почистват лицето от черни точки..
sunshine92
03-14-2010, 09:35
Аз съм ползвала и двата, но не съм особено доволна. Кожата ми започна да се бели, дори и да слагам крем след употребата им.
Принципно черните точки са замърсени пори. Т.е. премахването им трябва да става като се РЕДОВНО се почиства лицето. Редовното използване на почистващ гел, тоник, и ест овлажняващ крем след това (ако имате чувствителна кожа) би трябвало да помогне.
Аз лично съм доста доволна от гела на Елеа. Опаковката му е зелена със сини гранулки е вътре :) Редовната употреба значително намали черните ми точки :) Но аз не използвам фдт (или слагам доста рядко) и се опитвам да не спа с грим и да не забравям да почиствам лицето си :) След като си измия лицето се маца с Бочко 8-) тъй като ми е доста чувствителна (бебешка) кожата :) Резултатът е мека, гладка и чиста кожа.
http://www.nisea-bg.com/images/tn/items/3090.jpg
ами щом те не помагат тогава какво би помогнало :-o ?
Neopitom3na
03-14-2010, 09:49
и двата съм ги ползвала, но честно казано няма зашеметяващ ефект
sunshine92
03-14-2010, 09:49
Аз използвам ексфолианти, след това почистващ лусион със спирт и тоник.
kalpazanka
03-14-2010, 09:50
Ползвах Елеа от-няма-накъде: бяха спрели вноса на Ексфолиак и го взех, за да имам измиващ препарат за лице. Е по-зле не вярвам да ми е била кожата- то едни зачервявания, едни възпаления... отврат!
Съметвам те да си заделиш парички за медицинска козметика. Доволна съм от ексфолиак- ползвах го няколко години, докато ми се нормализира кожата. Сега съм с Виши нормадерм и съм ОК.
определено Garnier scrub-a е по добър ползвала съм и clean and clear но мисля че гарниера е по добро ;д .. наистина ми почиства лицето от черните точки ( до колкото може ест не може да е нещо вълшебно) препоръчвам го 8-)
п.с. съгласна съм с kalpazanka за виши нормадерм.. брат ми ми беше дал едни мострички на крема и гела.. направо се влюбих в тях толкова мека и чиста ми беше кожата ама не ми се дават толкова кинти.. :D
http://bit.ly/9Iu8Zf
крема най долу за проблемна кожа Zip Blaster
Продукта е натурален от Нова Зеландия
срещу черните точки помага само изстискване с пръсти или един друг груб физически метод, който мисля да не споделям 8-)
kalpazanka
03-14-2010, 09:58
ecstazy, ама гела ще го ползвам все пак сигурно половин година. За 6 месеца да дадеш 20 лв определено си струва! ;)
twilightHeart
03-14-2010, 10:00
срещу черните точки помага само изстискване с пръсти или един друг груб физически метод, който мисля да не споделям 8-)
Да,да,да и лицето и да стане цялото в червени петна.
Иначе от Гарниер-а съм по-доволна.
СЛед това изтискване трябва да се приложи средство за почистване и стягане на кожата.Иначе е безмислено и пак се появяват.
ecstazy, ама гела ще го ползвам все пак сигурно половин година. За 6 месеца да дадеш 20 лв определено си струва! ;)
за този гел ли става въпрос ? http://www.framar.bg/%D0%B2%D0%B8%D1%88%D0%B8-normaderm-%D0%B8%D0%B7%D0%BC%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D1%89-%D0%B3%D0%B5%D0%BB-200-%D0%BC%D0%BB-pid30000924.html
и помага ли наистина 8-)
kalpazanka
03-14-2010, 10:09
И на двата въпроса- ДА! :)
ecstazy, ама гела ще го ползвам все пак сигурно половин година. За 6 месеца да дадеш 20 лв определено си струва! ;) ами то мисля че и гарниера и клййн енд клиър-а са 200 мл ама струват 10 лв .. а аз едно такова го харча за 2-3 месеца нз кво го правя ама .. :D мен направо ме удари като ми каза че го ползваш 6 месеца :shock: иначе POLLINA да, за този гел става въпрос :smt007 :D
kalpazanka
03-14-2010, 10:11
^Слага се по малко- 1 капка от дозатора ти е напълно достатъчна. Като направиш сметка, че са 200 мл...
СЛед това изтискване трябва да се приложи средство за почистване и стягане на кожата.Иначе е безмислено и пак се появяват.
сапун и студена вода :smt023
^Слага се по малко- 1 капка от дозатора ти е напълно достатъчна. Като направиш сметка, че са 200 мл... оки, миси 8-)
гарниера почиства повърхностния слой на кожата, а корените на черните точки си остават в дълбочина
за ниюо на света няма да почна да си стискам лицето 8-)
вариантите са два
или си мислиш, че ги махаш с твоите кремчета и гелчета, или ги махаш наистина
kalpazanka
03-14-2010, 10:45
DimovB, сапунът влошава положението- стимулира производството на себум. Ти стискаш, а пъпките никнат кат' гъби след дъжд.
еми, тогава само с вода. :) честно казано не обръщам толкова внимание на кожата си, но просто ви казвам че файда от тези "препарати" няма
kalpazanka
03-14-2010, 11:16
Има, има. ;)
Стига да не е куча марка, котяо да сенсибилизира кожата.
MaterialGirl
03-14-2010, 11:18
коои от двата продукта е по ефикасен според вас?
http://beautycosmetic.biz/johnsons-clean-and-clear-eksfolirasht-gel-protiv-cherni-tochki-p-723.html
или
http://www.izgodnobg.com/ceni/446472-Garnier-Pure-Active-skrab-pochistvane.php?info=opisanie
:)
не знам за първия ама втория определено не помага [ казвам го от личен опит! ] :)
Neopitom3na
03-14-2010, 11:44
ходи редовно на козметик
krem4et0
03-14-2010, 12:12
Аз си махам черните точки именно с изстискване. С каквото и да се мия, те пак си стоят. И няма друг начин, защото всичко третира по-горните слоеве, а някои са дълги 5 мм (след стискане). Преди го правех след баня, а сега имам сауна за лице. Слагаш памучен тампон на пръстите (аз нокти нямам) и натискаш. Даже преди 10 минути правих такава процедура. Няма червенина, няма следи от нокът, няма суха кожа - няма нищо. Да, мия се с гелове за лице, ползвам и тоник след процедурата, но без да натистеш малко няма как всичко надълбоко на изскочи.
А иначе съм правила какви ли не маски на какви ли не фирми. Най-доброто за справяне с комедоните при мен е било сода бикарбонат с пяна за бръснене. Търкаш леко и миеш със студена вода. Добре е, но най-дълбоките пори си остават замърсени. Друг добър метод е след парна баня да минеш проблемните участъци с ръба на златна халка. Ефективно е за частта под ноздрите, която по друг начин не можеш да третираш механично.
AraBella
03-14-2010, 13:34
За черни точки знам със златен пръстен.Хубаво е да е по-голям и се търка върху проблемното място, докато излезе всичко.Може да се използва и на разширени пори, защото точно там се събира мръсотията и после се превръща в пъпка или черна точка.
П.П. Това не съм го пробвала, тъй като нямам златен пръстен.Имам обица, но е много малка.Но от четене по форуми и т.н. знам, че е доста ефикасно средство.Ако намеря пръстен ще пробвай и ще ви кажа дали наистина има резултат.
Аз си махам черните точки именно с изстискване. С каквото и да се мия, те пак си стоят. И няма друг начин, защото всичко третира по-горните слоеве, а някои са дълги 5 мм (след стискане). Преди го правех след баня, а сега имам сауна за лице. Слагаш памучен тампон на пръстите (аз нокти нямам) и натискаш. Даже преди 10 минути правих такава процедура. Няма червенина, няма следи от нокът, няма суха кожа - няма нищо. Да, мия се с гелове за лице, ползвам и тоник след процедурата, но без да натистеш малко няма как всичко надълбоко на изскочи.
А иначе съм правила какви ли не маски на какви ли не фирми. Най-доброто за справяне с комедоните при мен е било сода бикарбонат с пяна за бръснене. Търкаш леко и миеш със студена вода. Добре е, но най-дълбоките пори си остават замърсени. Друг добър метод е след парна баня да минеш проблемните участъци с ръба на златна халка. Ефективно е за частта под ноздрите, която по друг начин не можеш да третираш механично.
Съгласна съм с това мнение.
Всички гелчета и други неща против черни точки няма как да ги махнат отвътре, те почистват само горния слой.
krem4et0
03-14-2010, 16:33
AraBella, ползвам венчалната халка на майка ми. На 34 години е и е станала по-тънка по ръба. Малко кощунство с брака им с тати, ама тя като позволява...
girl91, не отричам напълно препаратите. При по-повърхностните наистина помага. Но някои са наистина много дълбоки, а аз как им се нервя не е истина. Просто не търпя и постоянно стискам и моите, и на гаджето.
А иначе той лично след многократна смяна на продуктите най-доволен остана от Елея. Явно си е да кожа, до човек, до третиране. Аз пък си ползвам измиващите продукти на Аvon и тоник на Биле.
AraBella
03-14-2010, 16:56
Кремче, а точно как се използва това нещо?Четох някакви обяснения, но изобщо не разбрах.Иначе се сетих, че халка имам.Като малка си я бях намерила и все още си я пазя. :)
Converse333
03-14-2010, 18:13
Моята кожа е много чувствителна и Гарнера просто ми съсипа кожата... Особено като беше големия студ, дори и крема Здраве (който е доста мазен) попиваше почти веднага. Толкова много ми изсуши кожата. Сега със Clean & Clear се родих просто.. 8-) Иначе при мен единственото спасение е козметик на 3-4 месеца. :)
krem4et0
03-14-2010, 20:37
Хубаво е след баня/сауна за лице. Тогава порите са отворени. Просто минаваш с ръба на халката по проблемните места. Обира всичко наизскочило, а и малко хора са алергични към злато.
Converse333, ккво по-различно прави козметикът от това, което обясних в първия си пост?
аз тва съм го правил и с фиба. доста ефектно и вече 2ра седмица, след като го направих порите са празни
vagarious
03-16-2010, 18:50
Друг добър метод е след парна баня да минеш проблемните участъци с ръба на златна халка. Ефективно е за частта под ноздрите, която по друг начин не можеш да третираш механично.
А това със златото по колко пъти трябва да се прави!? :)