View Full Version : за вагинизма
Jammintoo
03-18-2010, 16:18
някой беше писал тук за вагинизма,като ново понятие прочетох квото намерих в нета и квато съм параноя реших че няма как да я нямам тая болест предвид следните събития .имах приятел ии бях девствена..та веднъж бяхме в тях и се поразгорещихме,той нямаше презерватив,така че действаше с пръсти.беше ужасно мъчително,болеше МНОГО,но както и да е.мислех, че съм отворена вече и сичко е ок обаче неее..след известно време вече решихме да си го направим като хората..и просто не мога да повярвам как може да съм толкова ПРАБЛЕМНА.той се опитваше да ми го вкара буквално един час,изуми се човекът,не можел да си представи как може да съм толкова тясна..беше ужасно просто,по всякви начини пробвахме ии само супер малко успяваше да се вкара..за болката да не говорим,просто не издържах бях стегната много,не можех да си отпусна тялото.накрая успя,обаче аз издържах около 3 минути,защото болката беше вече нетърпима наистина.и тва беше,тва,което ме притесняма главно е това,че той каза,че не е изпитал НИЩО .и всичко тва ме навежда на мисълта,че може да я имам тая болест и мноо се притеснявам просто не знам.на наште не мога да кажа защото ако разберат,че първият ми път е бил точно с него ще е много зле пък и поради други причини,просто не мога да им споделя притесненията си.ако има някой компетентен да драсне нещо мерси
NeverTheSame
03-18-2010, 16:21
Гинеколог...можеш да отидеш и без знанието на родителите си.
Jammintoo
03-18-2010, 16:24
Гинеколог...можеш да отидеш и без знанието на родителите си.
аа и друго..на гинеколог като съм ходела не е имало проблеми.тва изключва ли възможността да съм болна?
NeverTheSame
03-18-2010, 16:27
Според мен едва ли..вагинизмът се проявява само когато дойде време за самият полов акт..но може и да греша..ще оставя някой по компетентен да ти отговори на този въпрос.Успех.
Малко ми звучи като "Зъби" :lol: :lol: :lol: нещо ткоа гадно и то ставаше като идваше време за секс :lol:
нз поговори с майка си най-добре,стига си се филмирала,че щели да ти бучат,по-добре кажи
Fifooooo
03-25-2010, 18:23
някой беше писал тук за вагинизма,като ново понятие прочетох квото намерих в нета и квато съм параноя реших че няма как да я нямам тая болест предвид следните събития .имах приятел ии бях девствена..та веднъж бяхме в тях и се поразгорещихме,той нямаше презерватив,така че действаше с пръсти.беше ужасно мъчително,болеше МНОГО,но както и да е.мислех, че съм отворена вече и сичко е ок обаче неее..след известно време вече решихме да си го направим като хората..и просто не мога да повярвам как може да съм толкова ПРАБЛЕМНА.той се опитваше да ми го вкара буквално един час,изуми се човекът,не можел да си представи как може да съм толкова тясна..беше ужасно просто,по всякви начини пробвахме ии само супер малко успяваше да се вкара..за болката да не говорим,просто не издържах бях стегната много,не можех да си отпусна тялото.накрая успя,обаче аз издържах около 3 минути,защото болката беше вече нетърпима наистина.и тва беше,тва,което ме притесняма главно е това,че той каза,че не е изпитал НИЩО .и всичко тва ме навежда на мисълта,че може да я имам тая болест и мноо се притеснявам просто не знам.на наште не мога да кажа защото ако разберат,че първият ми път е бил точно с него ще е много зле пък и поради други причини,просто не мога да им споделя притесненията си.ако има някой компетентен да драсне нещо мерси парво се образоваите и тогава си решаваите ПРАБЛЕМА
Thealwaysthinkingone
03-25-2010, 19:37
Попринцип за пръв път чувам за тази болест, но ето какво мога да кажа.
Тъй като с прителката ми държахме всичко да стане по реда му нямахме намерения първия път да прибягваме до пръсти или каквото и да е. Признавам си беше доста комична ситуация(Нарочно я направихме комична, защото иначе си беше трагична) нищо не се получаваше вече 3 дни...Накрая заминахме сами в апартамента ми на морето и там се отпуснахме достатъчно и за улснение започнахме без презерватив съвсем бавно.
Да тя каза, че болка имаше, но след 3-4-5 път всичко това намаля пък и редовно ползвам лубрикант на Durex, което винаги много помага и всичко е ок. Колкото до презерватива веднага след като имахме старт си го ползвахме винаги...
Таааа идеята ми беше...не може ли просто да не си се отпуснала достатъчно и предполагам с времето и малко по нежно тези болки ще изчезнат. Иначе за болестта нямам си и на идея за какво става въпрос така че повече няма да пиша по темата
gandalfepi4
03-26-2010, 16:41
това наистина е страно но мисля че:
1 не си била много възбудена/уверена
2 си заслужава да пробваш с някакъв лубрикант (селско е но на първо време май може с вода даже)
горе-долу е нормално да е така ако не си "мокра". причини за т'ва има и психически и физически обаче. аз съм до тук
Ето всичко за вагинизма
Представлява полово нарушение, при което у жената възникват спазми на мускулатурата, които спират достъпа до влагалището. Това възпрепятства въвеждането на пениса във влагалището при полов акт, осъществяването на гинекологичен преглед, дори и онанирането на жената с помощта на различни секс-играчки. Вагинизмът се съпровожда с рефлекторно свиване на бедрата и съкращение на коремните мускули, извиване на тялото и други защитни движения. Това разстройство се среща във всяка една възраст на жената и e различно изразено. Бива истински и лъжлив.
Особености
Причините за вагинизма често имат психологичен характер (т.нар. истински вагинизъм), когато се изработва условен рефлекс вследствие на болезнен или неприятен опит за полов контакт. Причината може да бъде в агресивно поведение на партньора при опит за дефлорация, или наобратно - недостатъчно енергийно и настойчиво проникване на партньора по време на акт, особено момента на дефлорация, който става отегчителен, болезнен и ненужно продължителен за жената.
Често вагинизъм възниква и при жени с повишена възбудимост (неврастения, неврози, натрапливи състояния), такива които са преживели психотравма в първите дни на половия си живот, или са имали минала сексуална травма (например изнасилване, блудство). При такива жени се изработва отрицателно отношение към секса или към партньорите.
Понякога вагинизмът се развива и като средство за защита от партньор, който е непривлекателен за жената.
Лъжливият вагинизъм може да възникне по причини от физиологично естество: плътна и трудно разкъсваща се девствена ципа, сухо влагалище, възпалителни заболявания на половите органи на жената.
Вагинизмът обикновено стартира с началото на половия живот на жената. Съкращението на мускулите се предшества от страх от болка при дефлорация, но в отделни случаи възниква внезапно и неочаквано дори за самата жена.
Степени на протичане на вагинизма:
І-ва степен: реакцията настъпва при въвеждане във влагалището на пенис или инструмент при гинекологично изследване;
ІІ-ра степен: реакцията настъпва при съприкосновение с половия орган или при очакването за допир с него;
ІІІ-та степен: реакцията настъпва при представянето на полов акт или картината на гинекологичен преглед.
При някои жени вагинизмът се съпровожда със страх преди половия контакт
Като цяло, при жените с вагинизъм възбудата настъпва бързо, влагалището може да се овлажни добре, предварителните ласки да се възприемат като приятни и да доведат до удовлетворение на жената. Способността за оргазъм по принцип е запазена. Много рядко, вагинизмът възниква при мастурбация, и често тук причината е на подсъзнателно ниво, при което в момент на сексуално уединение в съзнанието изплуват картини на минал неуспешен акт или неприятен преглед.
Диагноза
Значение се отдава на оплакванията на жената, нейните притеснения. Често за диагностична насоченост се взима споделената тревога при жена, която има проблем с поставянето на тампони. Разбира се, отхвърлят се и чисто патологичните състояния, при които има органично заболяване (най-често от възпалителен тип) на половите органи на жената.
Лечение
Лечението на вагинизма е комплексно и често продължително. Включва в себе си общоукрепващи мероприятия, психотерапия с корекция на неправилните представи за полов акт и опасност от дефлорация, отстраняване на възпалителните процеси от половите органи. Пълно излекуване се постига в ранните етапи от развитието на вагинизма, когато това състояние не е зафиксирано в съзнанието или за неговото възникване преимущество имат срама, недостатъчното сексуално влечение.
При истинския вагинизъм основен метод на лечение се явява психотерапията. На пациентките се показват специални упражнения, които служат за отстраняване на страха преди полов контакт и свързаните с това непроизволни съкращения на мускулите и свиването на бедрата. За облегчаване на изследването и провеждането на сеансите, на болната се предлага да напряга мускулите на коремната преса, което води до разхлабване мускулите на таза. По време на сеансите болните се убеждават в безболезнено въвеждане във влагалището първоначално на един пръст, после на два и т.н. (или специални разширители, с нарастваща дебелина). При това, с цел намаляване чувството на страх при болните могат да се дават и успокоителни средства, както и леки дневни транквиланти.