Влез

View Full Version : Кисти

tobii
03-18-2010, 16:59
Здравейте Имам въпрос.. значи миналия месец имах страшно силни болки в корема, закъсняваше ми с две-три седмици и отидох на лекар. (Направих си тест - отрицателен.) Откриха ми кисти и на двата яйчника. Предписаха ми няколко лекарсвата и едното беше някакви хормони, които ми казаха да ги прия пет дена по 2 и ще ми дойде след това. Така и стана. Гинеколожката ми каза след известно време да отида пак но...

tobii написа:
Каква ирония... след като пуснах тази тема сериозно се замислих дали да не отида на гинеколог. Обаче от 3 дни ме боли корема и като отидох при личната ми лекарка тя ми каза, че яйчниците ми са възпалени (предполагам от студа) и ме прати при гинеколог. Вярвайте ми беше ужасно! Вкараха ми едно голямо метално нещо след като чаках 10 минути в студения кабинет без дрехи... Чувствах се като във филм на ужасите. А гинеколожката беше такъв "специалист" че дори не ме изслуша от какво се оплаквам като влязох в кабинета й и направо ме накара да се съблека... Само да кажа, че направлението ми от личната беше за ехограф. Чак когато си тръгвах ТАЗИ се сети да ме попита от какво се оплаквам и ми направи ехограф... каза че имала съмнения за бременност, но на монитора не се виждало. След като се прибрах направих тест въпреки, че бях сигурна че не съм бременна! Разбира се беше отрицателен. Взеха ми проби от някакъв секрет и в петък ще е готово изследването, но с резултата ще отида при друг лекар... Това е. Исках само да споделя.

беше толкова ужасно, че отказах да отида. Този месец същата работа. Вече трета седмица ми закъснява. Говорих с майка ми и тя каза пак да пия тези хормони.. вече ги пия за трети ден. Нямам основания да се съмнявам , че може да съм бременна.. презерватива не се е късал (за всичките 3 пъти през последния месец) ... Та въпроса ми е.. възможно ли е това да се дължи на кистите (които все още явно ги има)?

LovelyGirl
03-18-2010, 17:05
Естествено, че се дължи на кистите. Аз също имах, но само на единия яйчник и също ми закъсняваше. И на мен ми предписаха хормонални хапчета, за да ми дойде. Така и стана. Сега трябва да пия и противозачатъчни една година.
Ти най-добре вземи и иди на друг лекар, но искай да ти препоръчат някоя добра. Не се лекувай сама, доникъде няма да стигнеш.
Възможно е и по време, и след секс да те боли заради кистата.

tobii
03-18-2010, 17:07
да.. боли ме.. сега след като ги пия тези хапчета ще ми дойде ли пак след няколко дни ?

LovelyGirl
03-18-2010, 17:33
Да, ще ти дойде.
Какво пиеш? Дуфастон, оргаметрил?

tobii
03-18-2010, 17:38
Оргаметрил..

LovelyGirl
03-18-2010, 18:34
Моя приятелка ги пи преди 2 седмици по същата причина. Мисля, че ги пи 5 дена и тогава и дойде.

Callisto
03-18-2010, 23:26
А възможно ли е една жена да има киста, понеже мен ме болеше корема адски много преди 2 месеца и даже не ми дойде цикъла. Направих си тест за бременност за всеки случей и беше отрицателен (паниката си е паника, не че сме имали някакви известни на нас гафове). Добре, но сега ми дойде цикъла. Та може ли една жена да има киста и през това време да има и цикъл?

tobii
03-19-2010, 08:33
Да, възможно е. Че аз имам кисти от началото на годината, а ми идва. (е с хапчета де) Но при всички случаи е най-добре да отидеш на лекар. Извинявам се ако те плаша излишно. :)