View Full Version : Концентрация
SweetLuna7
03-24-2010, 18:14
Здравейте! Такам, имам едно проблемче: Не мога да запомня НИЩО за училище. От което имам и лоши оценки, а съм само 6-7 клас! :x По това време сестра ми е имала само 5 и 6, аз трябва да получавам само 6, :-o а сега по един предмет ще се радвам, ако получа 4 за срока! :( :o
А иначе уча доста - обикновено по 1 предмет уча 1 час. Нещата мога да ги кажа наизуст, но докато стигна в училище забравям всичко.
Та, ако може да ми кажете някакви трикове за по-добра концентрация, докато уча, ще е супер. :)
NeverTheSame
03-24-2010, 18:41
След като ги учиш наизуст би трябвало да ти е достатъчно да си прочетеш един път урока преди часа.
Ами ако ние няма кво да ти казваме .. Пробвай с Гинкобилоба или там как се каваше :lol:
Eми то ако сама не си решиш да се концентрираш няма сила на света която да те накара. Просто като започнеш да четеш урока се опитай да не мислиш за друго но ако не можеш прави като мен аз си пиша примерно най важното от урока на листче и след това го чета няколко пъти и се опитвам да го разкажа и ако запецна някъде си поглеждам в листчето
Някои хора казват че можеш да се концентрираш ако слушаш специална музика или ядеш мед с орехи ма тва са ПЪЛНИ глупости :lol: :lol:
danibebi
03-24-2010, 19:17
Прави си план на отделен лист и след това го учи,но УЧИ не означава ЗУБРИ ;) недей да учиш наизуст,а се опитвай да си го представяш и така го запомняш.Просто се старай повече..
tainaTaa
03-24-2010, 19:17
Еми ето ти го проблема - Ти учиш само за момента. Тоест назубряш всичко само за сега и когато мине известно време ти го забравяш. По този начин нищо не ти остава в главата... Трябва да се научиш да учиш с разбиране, защото само така ще схванеш всичко и няма да го забравиш на момента :)
nefchi_bs
03-24-2010, 20:52
Ти не учиш,а зубриш...Има голяма разлика между двете,когато учиш всичко минава през главата ти,за да го усмислиш..Когато зубриш,наизостяваш всичко без да вложиш грам мисъл...Затова имаш 4ки...Никои не те кара да изпееш урока като народна песен,важното е ти да си го обясниш на себе си ..
SweetLuna7
03-25-2010, 05:51
Окей... Мерси за отговорите. Само да ви кажа, че аз не го наизустявам наистина, това го казах просто за да покажа, че вкъщи наистина го научавам :D
Ще пробвам да го Осмислям (сериозно обаче, пише се с О, а наизуст - с У). :)
nefchi_bs
03-25-2010, 09:01
Окей... Мерси за отговорите. Само да ви кажа, че аз не го наизустявам наистина, това го казах просто за да покажа, че вкъщи наистина го научавам :D
Ще пробвам да го Осмислям (сериозно обаче, пише се с О, а наизуст - с У). :)
Не сме безгрешни :)
Ти не учиш,а зубриш...Има голяма разлика между двете,когато учиш всичко минава през главата ти,за да го усмислиш..Когато зубриш,наизостяваш всичко без да вложиш грам мисъл...Затова имаш 4ки...Никои не те кара да изпееш урока като народна песен,важното е ти да си го обясниш на себе си .. ;-)
много добре разбирам проблема ти. така е като никой още от самото начало не ни учи как да мислим ...
много добре разбирам проблема ти. така е като никой още от самото начало не ни учи да мислим ...
anonymous546178
03-25-2010, 14:03
от самото начало го учехме... ама са училището е една шибана фабрика за хора целяща да топира мненията и мислите на всички... ама дано всяко чудо е за 3 дена, защото иначе зле. В началото на тази година имахме много проблеми със НОВИТЕ закони, ама след като педагогическия не успя да тича навсякъде, проблеми няма... нито за облекло, нито за храна, нито за прически,пиърсинг и тн.
LoupGarrou
03-25-2010, 16:49
Здравейте! Такам, имам едно проблемче: Не мога да запомня НИЩО за училище. От което имам и лоши оценки, а съм само 6-7 клас! :x По това време сестра ми е имала само 5 и 6, аз трябва да получавам само 6, :-o а сега по един предмет ще се радвам, ако получа 4 за срока! :( :o
А иначе уча доста - обикновено по 1 предмет уча 1 час. Нещата мога да ги кажа наизуст, но докато стигна в училище забравям всичко.
Та, ако може да ми кажете някакви трикове за по-добра концентрация, докато уча, ще е супер. :)
Масово ли е ?Тоест, по всички предмети ли си така ? Опитвай се, когато чуеш нещо да го прикрепяш към вече позната информация и да правиш асоциация с нещо.
А иначе уча доста - обикновено по 1 предмет уча 1 час. Нещата мога да ги кажа на изуст, но докато стигна в училище забравям всичко.
На изуст - не означава че си си научила. Учи за да го разбереш, не за добри оценки .. Какъв е смисъла от училището иначе ?! :?
SmilezZz
03-28-2010, 09:29
В началото на 5 клас и аз учих наизуст..Но сега (7 клас съм) чета урока няколко пъти и си го разказвам..Наистина има коренна промяна м/у двете начини на "учене"